۰ نفر
۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۴

ایسنا نوشت:سرازیر شدن سرمایه‌ها به سمت سیستم بانکی برای دریافت سود ۲۰ درصد گواهی سپرده، افزایش تقاضای خرید دلار، بالا بردن قیمت‌های پیشنهادی و احتمال ورشکستگی صندوق پس‌انداز مسکن یکم به عنوان مهم‌ترین کانال پرداخت وام به خریداران مسکن، این بازار را تحت تاثیر قرار داده است.

بررسی وضعیت معاملات مسکن در بهمن ماه از طریق مشاوران املاک نشان می‌دهد بازار مسکن پس از چند ماه رونق مناسب، در بهمن ماه دچار افت شده است؛ چرا که دو عامل تب دلار و افزایش قیمت‌های پیشنهادی منجر به تعلل خریداران مسکن شده و از سوی دیگر کاهش قدرت پمپاژ نقدیگی به طرف تقاضا این بازار را تهدید می‌کند.

مشاوران املاک می‌گویند که شب عید سال گذشته بازار رونق بهتری داشت اما امسال با وجود آنکه در ماه‌های قبل شاهد افزایش قرادادهای خرید و فروش بودیم، در بهمن ماه معاملات مجددا افت کرد. برآوردها از علت سکته بازار مسکن به عواملی همچون هجوم سرمایه ها به سمت بازار ارز و تعلل خریداران ناشی از قیمتهای پیشنهادی دارد.

هم‌چنین از دو روز قبل بانک مرکزی بانک مرکزی بسته سیاستی سه‌گانه به منظور جذب نقدینگی و حرکت آن از بازار ارز به سمت شبکه بانکی، معرفی و برای اجرا ابلاغ کرد. دو مورد از سیاست‌های مدنظر به دریافت گواهی سپرده اعم از ریالی و ارزی اختصاص دارد. در این طرح قرار است سود ۲۰ درصد به گواهی سپرده پرداخت شود. کارشناسان معتقدند اجرای این طرح می‌تواند منجر به افزایش جذابیت سپرده‌گذاری و کاهش جذابیت بازار مسکن شود.

هم‌چنین نگرانی‌ها از ورشکستگی صندوق پس‌انداز مسکن یکم به عنوان مهم‌ترین طرح دولت برای خانه‌دار شدن اقشار میانی، افزایش یافته است. بعد از این‌که مدیرعامل بانک مسکن نسبت به افزایش خروجی‌های این صندوق ابراز نگرانی کرد، پیشنهاد داد که دولت از صندوق توسعه ملی برای کمک به تسهیلات‌دهی این صندوق استفاده کند. کارشناسان هم پیش از این نسبت به از دست رفتن خوداتکایی صندوق پس‌انداز مسکن یکم هشدار داده بودند.

از زمان راه‌اندازی صندوق پس‌اندازمسکن یکم در ۱۸ خردادماه ۱۳۹۴ تا کنون ۳۵۷ هزار خانه اولی برای دریافت تسهیلات سپرده‌گذاری کرده‌اند و ۳۳ هزار فقره تسهیلات پرداخت شده است. این حجم از تسهیلات هنوز نگران کننده نیست اما به گفته‌ی مدیرعامل بانک مسکن، این فرآیند رو به افزایش است و هر هفته به حجم تسهیلات پرداختی افزوده می‌شود.

سود این تسهیلات هم‌اکنون ۹.۵ درصد است که در بافت فرسوده به ۸ درصد کاهش می‌رسد، بنابراین به عنوان پایین‌ترین نرخ سود تسهیلات بانکی از جذابیت نسبتا خوبی برای متقاضیان خرید مسکن برخوردار است.

 

3535

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 755974

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
    18 3
    چیزی نشده کسیکه تا قبل از گران شدن دلار خونه را میفروخت 120 تومان و التماس میکرد حالا کرده 145 تومن که یک وقتی خدایی نکرده ضرر نکنه
    • محمدی A1 ۰۵:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۳۰
      10 2
      مطمئن باش بعد از عید 97 مجبور میشه 110تومن بفروشه دیروز توی بانک بودم اکثر کسانی که میخواستن سپرده گزاری کنن کسانی بودند که میگفتند با این قیمتها نمی تونیم خونه بخریم و به همین خاطر پولمون را توی بانک سرمایه گزاری می کنیم معاملات بازار مسکن نسبت به یک ماه قبل هفتاد درصد ریزش داشته شما توی هر بنگاه مشاور املاکی که بروید اظهار پشیمانی میکنه که چرا طمع کردند و به یکباره با ایجاد قیمت کاذب همه مشتری ها را پروندند کم کم همه دارند می فهمند که رونق فقط در آرامش بازار و کاهش قیمت ملک و ساختمان هست و راهی هم ندارد جز اینکه فروشنده ها و سازندگان از حاشیه سود های نجومی خودشون کم کنند و قیمتها را کاهش بدهند
    • بی نام A1 ۰۵:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۳۰
      6 1
      محدوده قیام پل شاهد با عمر 16 سال متری 1800 بیشتر ارزش نداره بقیش مفتخوری دلالهاست کافیه توی یک محل به ده تا مشاور املاکی سر بزنی می بینی چه خبره قیمتهایی که برای یک آپارتمان دویست میلیون تومانی میگویند بین بیست تا شصت میلیون تومان اختلاف قیمت دارند که همش حبابه کافیه تحت تاثیر جوسازی مشاور املاکیها یه کم جوگیر بشی سه سوته یک کلاه گشاد تا مچ پاهات میکشن رو سرت خونه صد و پنجاهی را دویست قالب میکنن بهت بعد هم که خودت میخواهی بفروشی میگن صد و پنجاه بیشتر نمی ارزه
    • ناشناس IR ۱۷:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۳۰
      2 1
      دوستان مسکن گرون نمیشه الان دارن یه حبابی توش می ندازن تا مثل همیشه مردم از حول حلیم بیفتن تو دیگ و بانک ها و دولتی ها بتوانند املاک و مستغلاتشان را با قیمت های بالا بفروشند. تو رو خدا گول نخورید و به هر کی میشناسید بگید زیر بار نرخ های افزایش قیمت مسکن که اعلام می کنن نرید و برای خرید حداقل یا به قیمت 6 ماه قبل بخرید یا 13 درصد تخفیف از فروشنده بخواهید و اگه نداد نخرید تا قیمت ها کم بشه. ای کاش این وعده ها رو دولت عمل بکنه و فقط حرف و شعار نباشه برای بازار گرم کردن مسکن و گرون شدنش
  • رضا IR ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
    9 28
    این قضیه مقطعی می باشد ، در ماه های آینده باز معاملات بیشتر میشود زیرا کم ریسک ترین سرمایه گذاری مسکن میباشد.تمام کسایی که در این چند سال پولاشونو در بانک گذاشتن و سود گرفتن امروز باید برای خرید خورو یا مسکن چندین برابر بیشتر پول خودشون و سودی که گرفتن هزینه کننتا خرید کنن.
  • عمو اصف A1 ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۳۰
    7 0
    فروش اوراق و سپرده گذاری سرمایه ها رو جذب میکنه وبیشتر مصرف کننده واقعی دنبال مسکن میگرده و این رشد تورم در این بخش رو مهار میکنه .... تو این چند ماهه اخیر که رونق گرفت بطور میانگین ملک سی درصد گرون شده و دیگه توان افازیش قیمت رو نداره
  • بی نام IR ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۳۰
    6 0
    اقتصاد ایران بر سه بخش است مسکن داران دلار داران سپرده داران که هیچ کدوم هم تولیدی نیست و فقط ضرر اندر ضرر برای اقتصاد کلان هستش حالا اگه هم مردم پولشون رو از این کاسه به اون کاسه میکنن واسه اینه که بدبخت نشن همین
  • محمد IR ۱۶:۰۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۳۰
    6 0
    تازه داشت توي تابستان سال جاري قيمت مسکن براي مصرف کننده واقعي آن قابل دسترس مي شد که يهويي به هر دليلي نرخ سپرده بانکي را سرکوب کردند و به 15 درصد رساندند ودلالان قيمت مسکن راحباب گونه طي4 ماه به تبع افزايش قيمت دلارتقريبا بين 15 تا30 درصد افزايش غير منطقي دادند و خريداران واقعي از خريد مسکن محروم شدند. حالا سود سپرده 20درصد شد.و پيش بيني مي شود اين حباب 30 درصدي قيمت به تدريج از قيمت دلار و قيمت مسکن خارج شود و مجددا فروشندگان و سازندگان واقعي مسکن با خريداران مصرفي و واقعي مسکن به دور از توهم و با قيمت هاي منطقي باهم خريد وفروش کنند.