فیلم | لکه خورشیدی چهارقطبی که هر جزء آن از زمین بزرگ‌تر است

لکه خورشیدی AR2699 که یک‌هفته‌ای است روی خورشید ظاهر شده است، طی روزهای گذشته از ساختار دولکه‌ای به ۴ لکه (چهارقطبی) تغییر پیدا کرده است. این تحولات در فیلم ارسالی رصدخانه دینامیک خورشیدی به‌وضوح دیده می‌شود.

به گزارش خبرآنلاین، لکه‌های خورشیدی بخش‌هایی از سطح خورشید هستند که فعالیت مغناطیسی شدیدتری نسبت به دیگر بخش‌های خورشید در آن‌ها اتفاق می‌افتد. همین فعالیت شدید، در فرآیند انتقال انرژی به روش همرفت اختلال ایجاد می‌کند و سبب می‌شود که این نقاط نسبت به دیگر نواحی اطراف، خنک‌تر باشند. دمای کمتر به تابش کمتر این نواحی منجر می‌شود و به همین دلیل، آن‌ها روی سطح خورشید تیره دیده می‌شوند؛ این در حالی است که در مرکزی‌ترین بخش آن‌ها (سایه) دما بیش از ۴۰۰۰ درجه سانتی‌گراد است.

فیلم زیر در قالب gif آماده شده و حجم آن ۴٫۵ مگابایت است. برای تماشای آن، کمی صبر کنید تا فایل کاملا بارگذاری شود.

لکه خورشیدی چهارقطبی که هر جزء آن از زمین بزرگ‌تر است

در این فیلم که تحولات ۴۸ ساعته این لکه را نشان می‌دهد، می‌توانید تغییرات سریع این لکه را تشخیص دهید. سرعت زیاد تغییرات شکل ظاهری لکه‌های خورشیدی به معنی تغییرات سریع میدان مغناطیسی در این نواحی است. خطوط میدان مغناطیسی تحت چنین شرایطی پیچ‌وتاب برمی‌دارند، به هم برخورد می‌کنند و منفجر می‌شوند. این پدیده انرژی فراوانی آزاد می‌کند و چنین تصور می‌شود که در تاج خورشید، فرآیندهای متعددی از این نوع اتفاق می‌افتد و دمای تاج را به فراتر از یک‌میلیون درجه سانتی‌گراد می‌رساند.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 754691

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 5 =