۰ نفر
۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۴:۵۲

سهیلا جلودارزاده

هر زمانی که اصلاحات به عنوان یک «پدیده» مورد درخواست مردم ظهور و بروز کرده است، نخبگان هم پا درمیدان گذاشته اند و مدیریت آن را به عهده گرفته اند؛ اما از آنجایی که نتوانسته اند ساز و کار علمی و عملی برای خود تعریف کنند؛ معمولا حواشی‎ای بروز یافته که در برخی موارد موجب کاهش تعداد اصلاح طلبان شده است.

آنچه امروز بیش از هر زمان دیگری احساس می شود، این است که جناح چپ باید در مقام عمل نیز پایبند بودنش به دموکراسی را نشان دهد. به عبارت دیگر چنانچه اصلاح طلبان به معنای واقعی به دموکراسی معتقد هستند، لازم است این اعتقاد را به منصه ظهور برسانند و برای اجرایی شدن آن اصولی را مد نظر قرار دهند. آنچه این روزها به عنوان پارلمان اصلاحات مطرح می شود، می تواند یک چارچوب و الگوی عملیاتی برای تمرین دموکراسی باشد.  

انتقادی که امروز به جریان اصلاحات وارد است اداره آن به شیوه سنتی است که باید برای آن یک پوست اندازی در نظر بگیریم و به سمت اداره پارلمانی و هویت بخشی به احزاب پیش برویم. باید بتوانیم یک چارچوب و الگوی پارلمانی برای اداره اصلاحات و ادامه کار در نظر بگیریم، این می تواند مبتنی بر حقیقت و عدالت محوری شکل بگیرد که نتیجه آن قطعا رشد و تعالی جریان سیاسی است. حتی می توان پا را از اصلاحات هم فراتر گذاشت و همه جریان های سیاسی را به سمت چنین مدلی تشویق کرد؛ چراکه این مدل و الگو می تواند به یک گفتمان تبدیل شود.

موضوعی که نباید از آن غافل بود، این است که قطعا تحقق پارلمان اصلاحات مسئله ای نیست که بتواند به سادگی اتفاق بیفتد. بلکه در این مسیر بدون شک موانعی وجود خواهد داشت که جز با سعی و تلاش نمی توان از این موانع عبور کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس دهم

27216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 756009

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =