ایرنا نوشت: دیوان بین المللی دادگستری با انتشار سندی در تارنمای رسمی خود از ثبت رسمی شکایت ایران علیه آمریکا در این دادگاه خبر داد.

دیوان بین المللی دادگستری اعلام کرد که شکایت ایران علیه آمریکا مبنی بر نقض عهدنامه مودت از سوی واشنگتن در این دادگاه ثبت شده است.

بر اساس سند منتشر شده در تارنمای رسمی دیوان بین المللی دادگستری، شکایت ایران مربوط به نقض عهدنامه مودت، روابط اقتصادی و حقوق کنسولی میان ایران و آمریکا است که در 23 مرداد 1334 به امضای طرفین رسیده و در 26 خرداد 1336 به اجرا درآمد.
براساس این سند، ایران با استناد به اینکه آمریکا با بازگرداندن تحریم های برجامی علیه ایران در 18 اردیبهشت سال جاری و همچنین تحریم های دیگری که اعلام شده، چندین مورد از مفاد عهدنامه مزبور را نقض کرده، از دادگاه بین المللی دادگستری خواست ضمن قضاوت و صدور حکم موارد ذیل را اعلام کند:

الف. آمریکا از طریق تحریم های اعلام شده در 8 مه (18 اردیبهشت) و دیگر تحریم های ذکر شده در این دادخواست در ارتباط با ایران و افراد و نهادهای ایرانی، تعهدات خود در ماده های 4 (بند 1)، 7 (بند 1)، 8 (بند 1 و 2)، 9 (بند 2)، و 10 (بند 1) (در عهدنامه 1334) را نقض کرده است؛
ب. آمریکا باید براساس انتخاب خود، تحریم های اعلامی 8 مه (18 اردیبهشت) را بدون تاخیر متوقف کند؛
ج. آمریکا باید فورا تهدیدهای خود مبنی بر تحریم های بیشتر که در این دادخواست به آن ها اشاره شده را متوقف کند؛
د. آمریکا باید تضمین کند که هیچ گامی در راستای دور زدن حکمی که این دادگاه در مورد این پرونده صادر خواهد کرد، برنمی دارد و همچنین تضمین کند که عهدنامه 1334 را بار دیگر نقض نمی کند؛

ه. آمریکا باید خسارت نقض تعهدات بین المللی خود را براساس مقداری که در این دادگاه تعیین می شود، جبران کند؛ ایران این حق را برای خود محفوظ می داند که ارزیابی دقیقی از این خسارت را به این دادگاه ارائه کند.
براساس گزارش دیوان بین المللی دادگستری، ایران همچنین درخواست دیگری را به این دادگاه ارائه داده و در آن به دلیل آسیب هایی که از تصمیم روز 8 مه (18 اردیبهشت) آمریکا متوجه ایران است، خواسته است که دیوان بین المللی دادگستری اعلام کند که تا زمان صدور رای نهایی:

الف. آمریکا باید فورا همه اقدامات ممکن را برای تعلیق اجرا و اعمال همه تحریم های اعلامی در 8 مه (18 اردیبهشت)، شامل تحریم های فرامرزی، انجام دهد و از اعمال یا تهدید به اعمال دیگر تحریم هایی که می تواند پرونده ارائه شده به این دادگاه را تشدید کند، خودداری کند؛
ب. آمریکا باید فورا امکان اجرای کامل معاملاتی که در حال حاضر مجاز هستند، به ویژه درباره فروش هواپیماهای مسافربری و قطعات و تجهیزات مربوطه را فراهم کند؛

ج. آمریکا باید ظرف مدت سه ماه اقداماتی را که پیرامون بندهای الف و ب انجام داده به این دادگاه گزارش کند؛
د. آمریکا باید به نهادها و افراد ایرانی، آمریکایی و غیرآمریکایی تضمین دهد که به رای این دادگاه پایبند است و باید از هر اقدام یا گفته ای که منجر به خودداری افراد یا نهادهای آمریکایی و غیرآمریکایی از تعامل اقتصادی با شرکت ها و افراد ایرانی می شود، خودداری کند؛
ه. آمریکا باید از هر اقدام دیگری که ممکن است به حقوق مصرح در عهدنامه 1334 درباره ایران یا نهادها و افراد ایرانی آسیب می زند، خودداری کند.

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه در تشریح خبر شکایت ایران از آمریکا که از سوی وزیر امور خارجه بیان شد، اظهار داشت: به منظور ترمیم و جبران اعمال غیرقانونی آمریکا در وضع تحریم ها علیه کشورمان و احقاق حقوق ملت ایران و پیگرد بین المللی اعمال متخلفانه ایالات متحده، وزارت امور خارجه با مشارکت مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری و هماهنگی سایر دستگاه های ذیربط، مساله شکایت از ایالات متحده به دلیل نقض تعهدات بین المللی و مشخصا عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی سال 1334 نزد دیوان بین المللی دادگستری را در دستور کار قرار داد.

قاسمی اظهار داشت: پس از اخذ نظرات وکلا و مشاوران حقوقی بین المللی ایرانی و خارجی، دادخواست نهایی حاوی شکایت جمهوری اسلامی ایران از نقض معاهده مودت در تاریخ 25 تیرماه 1397 به ثبت رسید.

وی تاکید کرد: در این شکایت مستدلا تشریح گردیده است که تصمیم 8 می 2018 (18 اردیبهشت) آمریکا در اعمال مجدد تحریم های هسته ای با تعهدات بین المللی ایالات متحده به ویژه مواد 4، 7، 8 ، 9 و 10 معاهده مودت 1334 نیز مغایرت دارد و ایالات متحده ملزم است ضمن توقف این اعمال متخلفانه بین المللی، کلیه خسارات وارده را جبران کند.

5252

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 790658

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۸:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۶
    18 1
    این جور شکایتا به همون بی اهمیتی ی کامنتای ماست