حلقه مبارزه با فساد اقتصادی چگونه تکمیل می‌شود؟

برخورد با متخلفان ثبت سفارش عیرقانونی خودرو، رسیدگی به پرونده واردات ، انتشار اسامی دریافت کنندگان ارز 4200 تومانی ؛ حالا "شفافیت" مطالبه فراگیر دولت و مردمی است که سلامت اقتصاد را اولویت می دانند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مروری بر گزارش های منتشر شده در خصوص شکل سوء استفاده واردکنندگان خودرو و ... نشان می دهد بخشی از تحریک تقاضا نیز در قالب همین تخلفات در حال پیگیری است. اما سئوال اساسی اینجاست؛ آیا اقدامات کنونی رییس جمهور و بدنه دولت برای مقابله بافساد به ایجاد شفافیت و سالم سازی وضعیت منجر خواهد شد؟

حسین ساسانی، تحلیلگر توسعه پایدار درباره دستور رئیس‌جمهور برای مبارزه با متخلفان به خبرآنلاین گفت: معرفی متخلفین گام بسیار مثبتی است اما باید این مسئله به‌صورت ریشه‌ای حل شود تا افراد به خودشان اجازه ندهند که تخلف کنند. وی با بیان اینکه به‌طورمعمول این موضوع در همه کشورها وجود دارد گفت: هر جا امکان سوء استفاده فراهم باشد عده ای دست به تخلف می زنند اما نظارت دقیق بر فعالیت ها و بالا بردن هزینه ارتکاب جرم سبب می شود تعداد کسانی که ریسک می کنند کاهش یا افزایش داشته باشد.

 وی در توضیح این مطلب افزود: متأسفانه این مسئله در کشور ما بیشتر است و باید کاری کنیم تا جلوی رانت را بگیریم بنابراین جلوگیری از خطا کار درستی است.

 وی با اشاره به اینکه کشورهایی که دارای اقتصاد آزاد هستند کمتر با این مشکلات مواجه هستند گفت: باید کاری کنیم تا مشکلات اقتصاد کشورمان با مکانیزم های آزاد حل و به سمتی حرکت کنیم تا سهم دولت در اقتصاد کاهش یابد.

ساسانی با بیان اینکه این اقدام رئیس‌جمهور را نباید نادیده گرفت گفت: در این راستا قوه قضائیه و مجلس هم باید به کمک دولت بروند و قوانینی نوشته شود که کسی نتواند خلافی انجام بدهد و درصورتی‌که این اتفاق افتاد قوه قضائیه بتواند جلوی آن را بگیرد.

دستگاه‌های نظارتی پاسخگو باشند

رضا علیزاده، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در این رابطه ضمن تشکر از این اقدام رئیس‌جمهور گفت: برخورد با متخلفان باید شدیدتر باشد و از دستگاه‌های بازرسی و نظارتی این انتظار را داریم که در این رابطه پاسخگو باشند و ما هم این موضوع را در کمیسیون مجلس مطرح کرده‌ایم.

این نماینده مجلس در خصوص انتشار عمومی نام شرکت‌های دریافت‌کننده ارز دولتی که هفته‌های گذشته منتشر شد گفت: این‌گونه اقدامات خوب و مثبت است و هر قدمی که در راستای شفافیت سازی و دفاع از بیت‌المال انجام شود قابل‌تقدیر است؛ اما کنترل و نظارت می‌تواند بسیار بهتر از این هم باشد. وی با اشاره به لزوم برخورد بیشتر با متخلفان گفت: باید با اشد مجازات با متخلفین برخورد شود تا ببینند که اراده عملی برای این کار وجود دارد. وی با اشاره به اینکه در این مسیر همه دستگاه‌ها ازجمله دستگاه‌های نظارتی، مجلس و قوه قضائیه باید دولت را یاری کنند گفت: درزمینهٔ نظارت، مجلس می‌تواند کمک کند و از مسئولین در این مورد بخواهد تا پاسخگو باشند کما اینکه تاکنون هم به همین صورت بوده است. وی در ادامه به نقش قوه قضائیه دراین‌باره اشاره کرد و گفت: قوه قضائیه هم می‌تواند در برخورد و صدور احکام قاطعیت بیشتری نشان بدهد و به‌ویژه با دانه‌درشت‌ها بدون ملاحظه برخورد کند و در این مورد مصلحت سنجی نکند.

با اخلال‌گران اقتصادی برخورد شود

محمد وحدتی هلان، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس هم در این رابطه با اشاره به اینکه دستور اخیر رئیس‌جمهور درباره موضوع واردات خودرو و مسائل اقتصادی به جا و مطلوب بود گفت: انتظار داریم این دستورات توسط وزارتخانه‌ها و مراجع مربوطه عملیاتی شود و این‌گونه مشکلات در شورایی که متشکل از روسای سه قوه است حل شود.

وی با اشاره به اینکه ما انتظار داریم وقتی رئیس‌جمهور چنین دستوری را صادر می‌کند قوه قضاییه هم جدی وارد کارزار شود و با کسانی که از سوی قوه مجریه معرفی خواهد شد یعنی همان اخلال گران اقتصادی برخورد شود

این اقدام رئیس‌جمهور برای حفظ نظام است

حجت اسلام و المسلمین حسین ابراهیمی، عضو جامعه روحانیت مبارز همچنین دراین‌باره با اشاره به دستور رئیس‌جمهور برای مقابله با فساد گفت: طبیعی است که دستورات ریاست جمهوری به زیرمجموعه خود کاملاً مؤثر است. وی با اشاره به اینکه این دستور مؤکد و مفید بود گفت: فکر می‌کنم تا حدودی نیز  مؤثر باشد. وی با اشاره به اینکه این دستور را می‌توان برای حفظ نظام دانست گفت: اگر این برنامه توسط رئیس‌جمهور ادامه پیدا کند و مفاسد از دولت دور شود کاری شایسته و خدمت بزرگی از سوی رئیس‌جمهوری انجام‌شده و قطعاً نظام هم از این اقدام آقای روحانی حمایت می‌کند.

 

223223

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 791042

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۵:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۹
    0 0
    برای مبارزه با فساد باید 1 معافیت کلیه شرکت ها منتسب به نهادهای دولتی و انقلاب لغو شوند 2 کلیه شرکت ها منتسب به نیروهای نظامی خصوصی شوند
  • بی نام A1 ۰۵:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۹
    0 0
    مشكل اصلي قوانين بدون پشتوانه علمي مجلس است. نمونه اش موسسات اعتباري كه با تصويب مجلس از طريق تعاوني درست شدند. حالا خود اين مجلس طلب كار است . درهمين ٢٠ سال مجلس قوانين فسادزا تصويب شده است . اكنون نمايندگان و رييس مجلس بايد جوابگو باشند . تازه از همه طلب كارند كه چرا كارها درست نمي شود
  • بی نام IR ۰۶:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۹
    0 0
    اختلاسگران رو بگیرید میدون آزادی اعدام کنید بعد ادعا کنید
  • بی نام AT ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۹
    0 0
    تکمیل نمیشه چون دی نفع زیاد داره
  • علی A1 ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۹
    0 0
    این کار خیلی سخت نیست اکر مسئولین مملکت در خدمتگذاری به مردم پاکدست باشند و ریگی در کفش آنها نباشد این مشکلات عدیده را نداشته ایم .اقتصاد دولتی فساد آور است ولی مسئولین مغرض و فاسد به اقتصاد بازار هم تخطی می کنند و رانت ایجاد می کنند. دولت پاکدست باید بستر اجتماعی و اقتصادی مملکت را از فساد ،احتکار، دوزدی و اختلاس برهانند. این خیلی سخت نیست فقط روحیه خدمت کردن به مردم و سلامت می خواهد طمع به مال دنیا نداشته باشند، بزرگ باشندو... هر چیزی که به انسانیت بر می گردد.
  • بی نام A1 ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۹
    1 0
    هر وقت با اختلاسگران برخورد شد همه این ادعا های مضحک رو باور میکنن
  • بی نام A1 ۰۳:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
    1 0
    بدون ملحق شدن به قانون شفافیت مالی جهانی ممکن نیست.
  • بی نام A1 ۰۳:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
    1 0
    بابا اینقدر واسه مردم فیلم بازی نکنین.
  • بی نام IR ۰۴:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
    1 0
    . خنده اوره