۰ نفر
۲۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۵

ایسنا نوشت: دارندگان ارز می‌توانند آن را به بانک‌ها آورده و بعد از سپرده‌گذاری ضمن دریافت سود ارزی، در هر زمان که بخواهند ارز خود را تحویل بگیرند. با وجود بخشنامه‌های قبلی این بار بانک مرکزی خود ضامن تحویل سپرده‌های ارزی شده است.

در بسته جدید ارزی که از ۱۶ مرداد ماه سال جاری به مرحله اجرا درآمد، یکی از مسائل مورد تاکید افتتاح حساب‌های سپرده ارزی از سوی مردم است.

از گذشته بارها اتفاق افتاده که مردم ارزهای خانگی و یا ارز در اختیار خود را به بانک‌ها برده و سپرده‌گذاری کرده بودند؛ اما در زمان تحویل با توجه به شرایط خاصی که پیش می‌آمد با این رفتار بانک‌ها مواجه بودند که به آنها ارز تحویل نداده و معادل ریالی آن را ارائه می کردند که این موضوع به مرور موجب بی اعتمادی و بی انگیزگی مشتریان بانک‌ها برای سپردن ارزهای خود به شبکه بانکی شد و ترجیح دادند در خانه‌ها نگه دارند.

اما بعد از اینکه در نیمه دوم سال گذشته بازار ارز دچار نوسان زیادی شد، یکی از عوامل اصلی آن افزایش تقاضا برای خرید ارز از سوی مردم و بردن به خانه‌ها بود و بانک مرکزی برای به جریان انداختن این ارزها بخشنامه‌ای ابلاغ کرد که با دستور ولی الله سیف رئیس کل سابق بانک مرکزی بانک‌ها موظف شدند ارزهای مردم را در قالب سپرده‌های ارزی دریافت کرده و به آن سود ارزی پرداخت کنند، با این شرط که در هنگام درخواست صاحب حساب حتما به وی ارز تحویل شود نه معادل ریالی آن.

اگرچه هیچ گاه آماری اعلام نشد که میزان سپرده‌گیری ارزی چقدر بوده و آیا با این سیاست مردم تمایل بیشتری برای ورود ارز خود به بانک‌ها داشته‌اند، یا خیر؟، اخیرا نیز در قالب بسته جدید ارزی این موضوع مورد تاکید قرار گرفته است.

عبدالناصر همتی -رئیس کل بانک مرکزی- در هنگام اعلام جزئیات بسته ارزی به طور خاص از تضمین سپرده‌های ارزی سخن گفت. آن طور که وی اعلام کرد با یک تغییر رویه قرار شد تا ضمانت بازپرداخت اصل و سود این سپرده‌های ارزی را بانک مرکزی بر عهده بگیرد؛ به گونه‌ای که بانک‌ها به عاملیت از این بانک اجازه افتتاح حساب‌های سپرده ارزی را برای مردم داشته باشند و بانک مرکزی نیز ضامن آن باشد تا در این حالت مردم به جای نگهداری ارز به صورت اسکناس در خانه‌های خود که خطرات فراوانی را هم به همراه داشته و از سوی دیگر مانع از گردش ارز در چرخه اقتصادی می‌شود، آن را با اطمینان کامل به بانک‌ها بیاورند.

البته این سیاست مورد تصویب سران سه قوا قرار گرفت و در این شرایط دارندگان ارز از جمله ارزهای خانگی که رقم آن میلیاردها دلار برآورد می‌شود، می‌توانند با اطمینان ارز خود را به بانک‌ها بیاورند.

این در حالی است که در ماه‌های گذشته و بعد از اینکه عمده جریان ارزی به سامانه یکپارچه نظام ارزی (نیما) وارد شد، بسیاری از تقاضای بازار به خرید و فروش و معاملات خانه‌دارها و افرادی که تقاضای واقعی ندارند، برمی‌گردد. اکنون با وجود تضمین بانک مرکزی باید دید در زمان پیش رو ورود ارزهای خانگی و یا تجاری به شبکه بانکی چه ارقامی را ثبت خواهد کرد.

۲۲۳۲۲۵

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 797612

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۸:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۶
    4 0
    عملکرد دولتها در قبل و مخصوصا دولت فعلی که دستش مستقیم رفته تو جیب مردم انقدر بد هست و فساد دولتی و حکومتی انقدر زیاد شده که مردم را نسبت به گفته ها و عملکردها کاملا بی اعتماد کرده.برای مثال در زلزله اخیر مردم به اشخاص خیلی بیشتر اعتماد کردن تا دولت.در خصوص ترکیه عمده مردم پشت حاکمیتشان ماندند ولی در ایران کاملا بر عکس بود.این خودش نشاندهنده عمق فاجعه و غیر شرعی بودن دولت و سیستمه
  • بی نام DE ۱۸:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۶
    2 0
    ارز بدهید ، ریال بگیرید دو سال قبل مقداری ارز 5000 یورو برای پدر و مادرم می خواستم در بانک پارسیا ن بگذارم که در غیاب من در صورت سقوط ریال از سودش استفاده بکنند . اول اینکه هیچ قراردادی بین مشتری و بانک بسته نمی شود . دوم اینکه در یکی از سطور مربوط به شرایط که با اصرار من ، در اختیارم قرار گرفت در یک بند با خطوط ریز آمده بود که پرداخت سود به ارز بستگی به شرایط روز دارد مضمون دقیق یادم نیست . رئیس بانک هم اطمینان میداد که سود را به ارز میدهد نه به ریال و می گفت این بند از قرارداد را همینطور ی نوشته ایم . بهر حال گوشت را دست گربه دادن عاقلانه نیست . ضمنا کارمند بانک با زبان چرب و نرم ، طوری برای گرفتن ارز حریص و مشتاق بود که رفتارش عجیب کمی عجیب بود ....