روزنامه شهروند نوشت: مشترکان تهرانی سالانه یک میلیارد و ١٠٠ میلیون متر مکعب آب آشامیدنی مصرف می‌کنند و از این میزان ١٠ درصد مصرف آب شرب مشترکان تهرانی معادل سالانه ١١٠‌میلیون مترمکعب آب آشامیدنی را به استخرهایشان سرازیر می‌کنند.

این درحالی است که دولت برای تصفیه و توزیع و... هر مترمکعب آب آشامیدنی بین ١٠٠٠ تا ‌هزار و ٢٠٠ تومان هزینه می‌کند که با احتساب نرخ تورم رقم ‌هزار و ٢٠٠ تومان به واقعیت نزدیک‌تر است. به این ترتیب، اقتصاد ملی سالانه ١٣٢‌میلیارد تومان بابت استخر پایتخت‌نشین‌ها هزینه اضافه می‌دهد.

هدایت فهمی، کارشناس منابع آب وزارت نیرو به «شهروند» می‌گوید؛ دولت هر مترمکعب آب آشامیدنی را تنها ٤٠٠تومان به شهروندان می‌فروشد و حدود ٨٠٠تومان یارانه در این بخش قایل می‌شود. با این حساب، باید گفت سالانه ٨٨‌میلیارد تومان یارانه آب صرف استخر تهرانی‌ها می‌شود.

این موضوع در شرایطی رخ می‌دهد که در کشورهای پیشرفته که درآمد ناخالص ملی‌شان چند برابر ایران است، هرگز آب آشامیدنی برای سایر مصارف مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و استخرها از آب تصفیه‌نشده پر می‌شوند.

با این وجود جالب است بدانید فهمی، کارشناس منابع آب وزارت نیرو به «شهروند» توضیح می‌دهد؛ درصورتی که بخواهیم به پایتخت‌نشین‌ها مجوز بدهیم که از آب چاه برای پرکردن استخرهایشان استفاده کنند، همان مبلغ ناچیز ٤٠٠تومان برای هرمترمکعب آب را هم نخواهند داد، زیرا از ‌سال ٨٣ مجلس مصوبه حق‌النظاره به چاه‌های آب را حذف کرده و این به آن معناست که برداشت آب از چاه‌ها رایگان شده است!

نکته جالب‌تر این‌که شمال شهری‌های تهران در شرایطی سالانه ١١٠‌میلیون مترمکعب آب آشامیدنی را به استخرهایشان سرازیر می‌کنند که بنا به اعلام شرکت آب‌منطقه‌ای تهران، منابع آب پایتخت ایران سالانه با ١٥٠‌میلیون مترمکعب کسری آب مواجه است.

١٠‌درصد تهرانی‌ها استخرهایشان را با آب شرب پر می‌کنند
براساس پیمایشی که شرکت آب‌منطقه‌ای تهران انجام داده است، ١٠‌درصد تهرانی‌ها استخرهای شخصی‌شان را با آب آشامیدنی پر می‌کنند. هرچند که برخی استفاده از آب شرب برای آبیاری باغ‌ها و پرکردن استخرها را رد می‌کند اما مدیرعامل آب‌منطقه‌ای می‌گوید؛ ١٠‌درصد مشترکان تهرانی عمدتا در مناطق ١، ٢ و٣ از آب لوله‌کشی برای مصارف این‌چنینی استفاده می‌کنند. او البته این نکته را هم اضافه می‌کند که وزارت نیرو قصد دارد مشترکانی پرمصرف را شناسایی و آنها را موظف به استفاده از آب چاه برای آبیاری فضای سبز و پرکردن استخرها کند، در غیراین صورت انشعاب آب آنها قطع می‌شود.

45302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 755459

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 14 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۵:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۸
    1 0
    بازم تقصیر دولته که با این همه مالیات که میگیره هنوز عرضه نداره آب شرب رو از آب غیر شرب جدا کنه .........
  • بی نام IR ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۸
    1 0
    قیمت آب را پله ای متناسب با مصرف افزایش دهید. واقعا این کار خیلی سختیه؟
  • بی نام RO ۰۶:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۸
    1 0
    متاسفانه خبر آنلاين شما رويكرد نامناسبي رو در ارائه مطالب اتخاذ كرديد و به مباحث اصلي اتلاف آب در بخش هاي كشاورزي و صنايع نمي پردازيد شما نگاه كنيد اين همه پتروشيمي ساخته شده در مكانهايي كه كمبود منابع آبي دارند وديگر صنايع شما نگاه كنيد به اطراف سدها و كشت بي رويه و استفاده از منابع آبي شما ببينيد الان در تهران دارند برنج ميكارند شما بايد مطالب رو علمي تجزيه و تحليل كنيد و بر حسب اهميت مطالب رو ارائه بديد و البته به موضوع استخرها هم بپردازيد
  • آریا GB ۰۷:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۸
    2 0
    در اینکه آب داخل استخر ریخت اصراف هست شکی نیست... ولی به همون اندازه پایین شهری ها به شکل های دیگه آب را هدر میدهند... مثل شستن حیات و کوچه و جلوی مغازه و ماشین و موتور با آب شهری... مثل حمام کردن های طولانی و ....
  • سامان GB ۰۷:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۸
    3 0
    سر جمع در بدترین حالت 5 الی 10 درصد خونه های بالاشهری استخر داره.. ولی در عوض بافت جنوب شهر فرسوده است و دائما از لوله کشی ها و شیر آلات خربشون آب هدر میره... ولی در شمال شهر به دلیل مدرن و بودن خونه ها و رسیدگی بیشتر این مشکل وجود نداره