وزیر امور خارجه کشورمان صبح امروز با حضور در اتاق بازرگانی تهران با هیات های نمایندگی ها دیدار و برای آنها سخنرانی کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدجواد ظریف صبح امروز درجریان حضور درجمع اعضا و فعالان اتاق بازرگانی ایران ضمن پاسخگویی به دغدغه‌ها و نگرانی‌های آنها در ارتباط با آینده اقتصادی کشور تصریح کرد: در ارتباط با بحث شفافیت مالی و بحث مبارزه با تامین مالی تروریسم و پولشویی می‌توانیم در قالب فرمایشات مقام معظم رهبری طرح‌هایی را ارائه دهیم و در این زمینه در حال گفت‌وگو و رایزنی‌ هستیم.


به گزارش ایسنا، وزیر امور خارجه همچنین در جریان این سخنرانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود تصریح کرد: ما در ایران از اصولگرا، اصلاح‌طلب، بی‌خط، مخالف جمهوری اسلامی ایران و یا مخالف دولت همه در یک کشتی نشسته‌ایم و اکنون هدف دشمنان نه نظام ایران، نه دولت روحانی، بلکه هدف ایران است. این ایران است که اکنون برای تحقق برخی از اهداف و تمایلات مانع است، می‌خواهند ایران را نابود کنند.

خیال نکنید اگر روحانی رفت و اصولگرایان آمدند موفق می‌شوند
ظریف ادامه داد: خیال نکنید که اگر آقای روحانی رفت و اصولگرایان آمدند موفق می‌شوند. بعضی‌ها خیال نکنند که اگر جمهوری اسلامی ایران رفت آنها سر کار می‌آیند. اکنون ایران یعنی این جغرافیا و موجودیت عظیم پرافتخار تاریخی با این مردم و توانمندی‌ها و امکانات مورد هدف است و ان‌شاءالله ما این هدف را ناکام می‌کنیم.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اهمیت بخش خصوصی،‌ تصریح کرد: همان‌طور که دوستان در این جلسه مطرح کردند فعالان بخش خصوصی، سربازان اصلی اقتصادی کشور و موتور محرک توسعه کشور به خصوص اقتصاد خارجی کشور هستند و این باور من است.

ظریف گفت: وزارت خارجه با آنکه نقش بسیار محدودی در اقتصاد خارجی کشور دارد و در حوزه روابط خارجی اقتصادی نقش محدودی دارد اما از همان ابتدا بر اهمیت نقش خصوصی تاکید داشته است و در بسیاری از مواقع به عنوان مشاور، کمک کار و حتی کارفرما از مشورت‌های بخش خصوصی استفاده کرده است و کماکان این اعتقاد را داریم و ان‌شاءالله در آینده پرامیدی که این کشور خواهد داشت بهتر و بیشتر بتوانیم با هم کار کنیم.

وی با اشاره به نگرانی‌هایی که در این جلسه از سوی فعالان اقتصادی کشور مطرح شد، گفت: این نگرانی‌ها نگرانی‌های بجایی بود که بخشی از آن مربوط به روابط داخلی کشور است که بنده آن را به دوستان مربوطه و همکاران منتقل می‌کنم اما من در طول دورانی که درس خوانده‌ام و کار کرده‌ام یاد گرفته‌ام که فقط در حوزه تخصصی خود حرف بزنم، اقتصاد حوزه تخصصی من نیست اما در اینجا در حوزه روابط خارجی با ذکر دو مقدمه چند نکته را عرض می‌کنم.

دیپلماسی قایق‌های توپدار مربوط به قرن 18 و 19 میلادی است
ظریف در ادامه سخنان خود در این راستا، افزود: دوستان در این جلسه بر اهمیت و تاثیرگذاری اقتصاد بر قدرت ملی اشاره کردند و این موضوع بسیار مهمی است که من نیز به آن باور دارم. برخی از دوستان دلواپس از گذشته به این حرف من ایراد گرفته‌اند که من گفته‌ام که فقط قدرت نظامی برای یک کشور کافی نیست، قدرت نظامی امر مهمی است اما تنها قدرت نظامی نیست و من همچنان بر این سخن خود تاکید دارم. دیپلماسی قایق‌های توپدار که تعداد توپ‌ها و برد آنها فقط ملاک برتری بود مربوط به قرن 18 و 19 میلادی است و از ابتدای قرن بیستم قدرت اقتصادی در کنار قدرت نظامی قرار گرفته است و این مولفه باعث پیشرفت یا عقب‌ماندگی یک کشور شده است. از قرن بیستم به بعد دیپلمات‌ها تنها نمایندگان بخش خصوصی و امنیتی نبودند و حوزه دیگری به عنوان موضوع اقتصادی به فعالیت‌های آنها اضافه شد.

در دوران تحریم‌های گذشته بدنامی عاملی بود که برخی از شرکت‌ها و دولت‌های خارجی با ایران کار نکنند
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به شرایط قبل از تحقق برجام و دوران تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: در دوران تحریم‌های گذشته یک عاملی که باعث می‌شد برخی از شرکت‌ها و دولت‌های خارجی با ایران کار نکنند و آنها این بهانه را مطرح می‌کردند، عامل بدنامی بود. می‌گفتند هزینه بدنامی کار با ایران باعث می‌شود که ما نتوانیم با ایران کار کنیم، این هزینه وجود داشت ولی امروز شرایط فرق کرده و هزینه بدنامی را آقای ترامپ پرداخت می‌کند.

ظریف ادامه داد: اعتقاد دارم که اگرچه ممکن است در کوتاه مدت هارت و پورت‌های آمریکایی‌ها موثر شود ولی در درازمدت هزینه بدنامی ترامپ به نفع ما تمام می‌شود.

در درازمدت هزینه بدنامی ترامپ به نفع ما تمام می‌شود
وی افزود: من صحبت‌های دوستان را قبول دارم که آمریکا مجاری تنفسی ما را شناسایی کرده و تلاش دارد که آنها را مسدود کند اما امروز هزینه بدنامی را ما نمی‌پردازیم، بلکه این آقای ترامپ است که آن را می‌پردازد. این هزینه‌ای بود که در سالیان قبل برای ما سنگین بود.

ظریف در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع متکثر شدن منابع قدرت در عرصه بین‌المللی اشاره کرد و گفت: ما باید به این موضوع در تصمیم‌گیری‌های خود توجه کنیم و دقت کنیم که در این تکثر منافع خود را از دست ندهیم.

باید مواظب پیش‌بینی‌های خود باشیم
ظریف در ادامه سخنان خود در جمع فعالان اقتصادی عضو اتاق بازرگانی ایران، ادامه داد: موضوع دیگری که باید به آن توجه کنید این است که پیش‌بینی یک فعال اقتصادی دیگر فقط پیش‌بینی نیست بلکه این پیش‌بینی به واقعیت تبدیل می‌شود که این موضوع به عرصه روابط بین‌الملل نیز کشیده شده و از آن به عنوان پیش‌بینی که خود به خود محقق می‌شود یاد می‌کند لذا ما باید مواظب پیش‌بینی‌های خود باشیم. اگر ما پیش‌بینی کنیم که برجام شکست می‌خورد و در موقعیتی باشیم که بتوانیم این پیش‌بینی را اجرایی کنیم این امکان وجود دارد که این پیش‌بینی محقق شود، نه تنها در مورد برجام بلکه در مورد سایر مسائل نیز مصداق دارد.

چرا باید به دست خودمان دستاوردهای‌مان را زیر سوال ببریم
وی ادامه داد: برخی می‌گویند آمریکا به خاطر این از برجام خارج شده که احتمالا برجام مشکل داشته است. سوال من این است که آمریکا از توافق نفتا، پاریس، توافق همکاری‌های اقیانوس آرام و ... خارج شده است، آیا این توافق‌ها مشکل داشتند؟ چرا ما باید به دست خودمان دستاوردهایمان را زیر سوال ببریم.

ظریف ادامه داد: در زمانی عده‌ای در داخل می‌گفتند که کدام عاقلی می‌آید در ایران سرمایه‌گذاری کند، خارجی‌ها نیز با خود می‌گفتند وقتی ایرانی‌ها خود چنین نظر و پیش‌بینی در مورد خودشان دارند ما چرا به آنجا برویم سرمایه‌گذاری کنیم به همین بابت است که می‌گویم باید مواظب اینگونه سخنان و اظهارات بود. ما امروز نیاز به خیال‌بافی نداریم، نیاز به امید داریم، اگر ناامیدی از اقتصادمان را به دنیا تزریق کنیم نباید انتظار داشته باشیم که دنیا به اقتصاد ما امید داشته باشد.

ما به دشواری‌ها عادت داریم
وی با اشاره به امکانات و پتانسیل‌هایی که در کشور وجود دارد، افزود: ما وارد حوزه‌های دشواری می‌شویم ولی ما به این دشواری‌ها عادت داریم، این دشواری‌ها برای ما ناشناخته نیست. ما جنگ را با بشکه‌ای هشت دلار اداره کردیم. در حال حاضر نفت بشکه‌ای 75 دلار است و اروپایی‌ها نیز می‌گویند که تضمین می‌کنیم که نفت شما خریده می‌شود.

این دیپلمات عالیرتبه کشورمان با بیان اینکه آمریکایی‌ها دوران پرفشاری را علیه ایران دنبال می‌کنند، ادامه داد: البته در گذشته آمریکایی‌ها در کاخ سفید نشسته بودند و پیرو خواسته‌های آنها متحدان‌شان در اروپا و جاهای دیگر ایران را تحریم می‌کردند به نحوی که حتی در مورد برخی از مسائل از جمله تحریم‌های بانکی تحریم‌های اروپا سخت‌تر و بیشتر از آمریکا بود ولی اکنون آن دوران تمام شده است و دیگر آن دوران به نظرم تکرار نمی‌شود.

ظریف در بخش دیگری از صحبت‌های خود تصریح کرد: در اوایل برجام من یک سخنرانی در شورای خارجی روابط آمریکا بیان کردم و در آنجا مطالبی را گفتم که برخی از رسانه‌ها آن را به صورت تقطیع شده منتشر کردند و دوستان دلواپس نیز به آن استناد کردند و گفتند که ظریف گفته که هیچ وقت کسی نمی‌تواند از برجام خارج شود در حالیکه من اتفاقا در آنجا پیش‌بینی کرده بودم و گفته بودم که اگر آمریکا از برجام خارج شود بقیه دنیا با او همراهی نمی‌کنند.

خبرگزاری رویترز حدودا روزی 50 خبر دروغ در مورد اقتصاد ایران تولید می‌کند
وی با اشاره به جوسازی‌های گسترده این روزهای رسانه‌های غربی علیه ایران، تصریح کرد: این روزها خبرگزاری رویترز حدودا روزی 50 تا خبر دروغ در مورد اقتصاد ایران تولید می‌کند. یک گروه مشخص توسط یک کشور همسایه مورد حمایت مالی قرار گرفته‌اند و این گروه وظیفه دارد که این اخبار را پخش کند و به نحوی مطرح کند که همه دنیا دارند از ایران خارج می‌شوند.

ظریف ادامه داد: گروهی نیز منتظر نشسته‌اند که بگویند تحریم‌ها موفق شد در حالیکه آنها گویی یادشان رفته که تا دیروز می‌گفتند برجام هیچ دستاوردی نداشته است و اکنون با برخی از اخبار بازار را تحریک می‌کنند که همه دارند از ایران خارج می‌شوند و ما بیچاره شدیم.

ظریف در ادامه صحبت‌های خود خطاب به حاضران در جلسه با بیان اینکه باید به ابعاد معنایی قدرت، میزان نفوذ تاثیرگذاری و اهمیت پیش‌بینی کسانی که امور در دستشان است، توجه داشته باشیم و بدانیم که این مولفه‌ها و این پیش‌بینی‌ها تاثیرگذار است حال اینکه یک مسئول باشیم و یا یک اقتصاددان، ادامه داد: پیش‌بینی شما صرفا یک عمل فکری نیست بلکه یک اقدام عملی است که تاثیرگذار می‌شود.

آمریکایی‌ها به دنبال این هستند که ایران را مجبور به خروج از برجام کنند
وی با اشاره به قدرت اقتصاد آمریکا، تصریح کرد: آمریکایی‌ها به دنبال این هستند که برجام را نابود کنند و ایران را مجبور به خروج از برجام کنند، همه هدف آمریکایی‌ها این است که ایران از برجام خارج شود. این یک هدف استراتژیک برای آنهاست و ما به این موضوع آگاه هستیم، این به این معنا نیست که ما در هیچ شرایطی از برجام خارج نمی‌شویم ولی به این معناست که ما هدف طرف مقابل را می‌دانیم.

ظریف در ادامه سخنان خود با بیان اینکه اکنون هزینه بی‌اعتباری و بدنامی را باید کسانی بدهند که می‌خواهند با آمریکا همکاری کنند و این عامل مهمی است که ما باید به آن توجه کنیم در کنار اینکه آمریکا می‌خواهد ما از برجام خارج شویم، تصریح کرد: در چارچوب تحقق این هدف برخی از کارهایی که آمریکایی‌ها می‌کنند ایذایی، تبلیغاتی و روانی است. آنها می‌خواهند ایران را وادار به خروج از برجام کنند.

وی افزود: ما در مذاکراتی که با دیگر طرف‌های برجام و همچنین شرکایمان داشتیم همه بر این نکته تاکید دارند که باید راهی را پیدا کنیم که برجام حفظ و اجرایی شود. به جز آمریکا و آن سه کشور پایین که با همه حتی با همسایگانش نیز دعوا دارند و همچنین رژیم صهیونیستی، شما کشور دیگری را پیدا نمی‌کنید که بگوید ما در ارتباط با خروج از برجام با آمریکا همکاری می‌کنیم حتی دولت کانادا که ما برخی مشکلاتی با آنها داشتیم اعلام کرده که ما می‌خواهیم برجام حفظ شود.

ظریف افزود: من به دوستانی که نگران هستند می‌گویم تفاوت این وضعیت را با سال 90 ببینیم که اروپایی‌ها در ارتباط با بحث فروش نفت فقط به ما شش ماه فرصت دادند.

راه پیش‌رو، راه سر راست و آسانی نیست
این دیپلمات عالیرتبه کشورمان خطاب به فعالان اقتصادی حاضر در جلسه، گفت: راه پیش‌رو، راه سر راست و آسانی نیست ولی می‌توانیم با کمک هم و با استفاده از امکانات و بهره‌برداری از راهکارهای نوآورانه آینده بهتری را برای اقتصادمان رقم بزنیم.
کلید حل مشکلات ما در حال حاضر همکاری با شرکت‌های کوچک و متوسط اقتصادی است

ظریف در همین چارچوب گفت: کلید حل مشکلات ما در حال حاضر همکاری با شرکت‌های کوچک و متوسط اقتصادی است. موتور متحرک اقتصاد بسیاری از کشورها این شرکت‌های کوچک و متوسط هستند. این شرکت‌ها می‌توانند حتی جایگزین شرکت‌های بزرگ باشند مثلا همین شرکت توتال وقتی که پروژه‌ای را قبول می‌کند دو کار انجام می‌دهد؛ مدیریت و سرمایه و بقیه کارها را شرکت‌های کوچک و متوسط انجام می‌دهند و ما می‌توانیم از این ظرفیت‌ها به خوبی استفاده کنیم.

شرکت‌های کوچک و متوسط ایرانی که بتوانند متناظر با شرکت‌های کوچک و متوسط اروپایی کار کنند شناسایی شوند
وی گفت: در این ارتباط ما باید دو هسته داشته باشیم؛ هسته اول این است که اروپایی‌ها این شرکت‌های کوچک و متوسط را برای کار شناسایی کنند که در حال انجام دادن این اقدام هستند و کار دیگر را ما باید انجام دهیم. پیشنهادم این است که در اتاق ایران کمیته‌ای تشکیل شود و شرکت‌های کوچک و متوسط ایرانی که بتوانند متناظر با شرکت‌های کوچک و متوسط اروپایی کار کنند شناسایی شوند. ما در وزارت خارجه در این زمینه اقداماتی را شروع کردیم ولی ما ابزار و شناختی که شما در این زمینه از آن برخوردار هستید را نداریم و این کار، کار شماست.

شرکت‌های همکار را به نحوی انتخاب کنیم که دلواپسان نگویند شرکت‌های ورشکسته به ایران آمدند
ظریف در همین زمینه ادامه داد: اخیرا اروپایی‌ها گفته‌اند که ما پنج هزار شرکت کوچک و متوسط برای کار با شما تجهیز می‌کنیم در حالیکه ما باید خودمان به نحوی رفتار کنیم که انتخاب‌کننده این شرکت‌ها باشیم و خودمان شرکت‌هایی را که می‌خواهیم با ایران کار کنند را انتخاب کنیم چنان‌که به نحوی نباشد که فردا دلواپسان بگویند که شرکت‌های ورشکسته اروپایی آمدند با ایران کار کنند.

ترامپ در حال مقابله با نظمی است که 70 سال بر روی آن سرمایه‌گذاری شده بود
وزیر امور خارجه در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اقدامات ترامپ و با تاکید بر اینکه برخی معتقدند که ترامپ با اقدامات خود در حال به هم زدن نظم نظام لیبرال بین‌الملل است، تصریح کرد: غربی‌ها نیز به این موضوع انتقاد دارند. آنها می‌گویند او دارد نظمی که 70 سال بر روی آن سرمایه‌گذاری شده است را نابود می‌کنند و هیچ آدم عاقلی در غرب نمی‌خواهد که این نظام به هم بخورد پس می‌بینیم در اینجا بحث، بحث نظام بین‌الملل است و بحث قرارداد هسته‌ای با ایران نیست. در داخل آمریکا نیز اختلافاتی در ارتباط با این نوع رفتار وجود دارد. پایگاه توده‌ای در آمریکا که حدود 33 درصد هستند از رفتارهای ضد انسانی و ضد مهاجرتی استقبال می‌کنند و از آن خوششان می‌آید ولی مابقی در آمریکا با تقابل با این رفتار قرار دارند و احتمالا ما این تقابل را در انتخابات آتی که به زودی در آمریکا برگزار می شود، مشاهده خواهیم کرد. به عنوان کسی که پیروزی ترامپ را پیش‌بینی کرد می‌گویم این احتمال وجود دارد که بر اثر این تقابل دموکرات‌ها در انتخابات پیش‌رو به موفقیت دست پیدا کنند البته نمی‌گویم قطعا بلکه صحبت از احتمال است چرا که ترامپ در حال مقابله با نظمی است که 70 سال بر روی آن سرمایه‌گذاری شده بود.

ناموفق شدن برجام برای ما خیلی خطرناک است
وزیر امور خارجه در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه اروپا دارای منافع راهبردی برای حفظ برجام است ولی اینکه چقدر آماده است برای حفظ این منافع هزینه بدهد موضوع دیگری است، تصریح کرد: ما می‌توانیم برجام را موفق کنیم و همچنین می‌توانیم ناموفق کنیم ولی باید به این نکته توجه کنیم که ناموفق شدن برجام برای ما خیلی خطرناک است گرچه ممکن است در مرحله‌ای مجبور شویم که این کار را بکنیم ولی قطعا این انتخاب نظام نیست.

ظریف در ادامه صحبت‌ها خود با اشاره به اظهارات فعالان اقتصادی حاضر دراین جلسه در ارتباط با موانع بانکی با تاکید بر اینکه با برجام این موانع تا حدودی رفع شد ادامه داد: موانع بانکی در بحث تعاملات در دو قالب بحث شفافیت و همچنین امکانات داخلی بانک‌های ما گنجانده می‌شود.

چون قرار است هرجا کتکی باشد ما میل کنیم موضوع FATF را نیز پیگیری میکنیم
وی با اشاره به موضوع شفافیت و اهمیت آن در بحث تبادلات بانکی و با بیان اینکه مشکل بانکی ما برجام نبود ادامه داد:‌ متاسفانه موضوع شفافیت و لغت آن را عدهای در داخل کشور تبدیل به تابو کردند و برخی که  در مورد این موضوع و FATF   صحبت کردند توجه نکردند که در مورد چه چیزی صحبت کردند در حالیکه بعضا رگ‌های گردن‌ آنها در هنگام صحبت کردن درباره این موضوع برافروخته شده بود و نمیدانستند که آیا FATF مبنای مذاکرات است و یا اینکه یک سری چارچوب است.

ظریف با بیان اینکه دو مشکل مورد اشاره را برجام نه توان حل آن را داشت و نه قرار بود آن را حل کند تصریح کرد: بحث موضوع شفافیت و همچنین مبارزه با پولشویی و مقابله با تامین مالی تروریسم را در چارچوب فرمایشات مقام معظم رهبری حل می کنیم . طرح‌هایی را در این زمینه داریم و در حال گفت‌وگو در مورد آنها هستیم البته این موضوع ، موضوع وزارت خارجه نیست  موضوع اقتصاد است ولی چون قرار است هرجا کتکی باشد ما میل کنیم این را نیز پیگیری می کنیم.

در مورد ایرانی صحبت می‌کنیم که دنیا در پشت آن قرار دارد و ترامپ تنهاست

بازار نباید بیهوده نگران FATF باشد

وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه در کشور باید یک سیاست خارجه داشته باشیم و از نظر اجرایی نیز نمی توانیم دو سیاست خارجه داشته باشیم و طبق قانون تعیین کننده سیاست‌های کشور مقام معظم رهبری هستند ادامه داد:‌ همانطور که در برجام تا آنجایی که امکان پذیر بود در قالب فرمایشات ایشان پیش رفتیم در مورد بحث پولشویی و مقابله با تامین مالی تروریسم نیز می توانیم در چارچوب فرمایشات ایشان عمل کنیم و بازار نباید بیهوده نگران FATF باشد.

وی ادامه داد: در این چارچوب و برای تحقق این هدف باید همه همکاری کنیم . برخی نباید بحث‌های انحرافی و احساسی مطرح کنند. ما راجع به عزت کشور صحبت می‌کنیم. ما در مورد ایرانی صحبت می کنیم که دنیا در پشت آن قرار دارد و اکنون ترامپ تنهاست.

این دیپلمات عالی رتبه کشورمان در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه پیش بردن یک گفتمان نیازمند تصویر سازی و قاب سازی است ادامه داد:‌مثلا امارت برای بیان ادعای واهی خود علیه ایران و گفتمان سازی آن، که مثلا تهران به یمنی‌ ها موشک داده است چند عکس منتشر می کند که یکی از آن عکس‌ها مشعل شوفاژ کاوه است و دیگر ترموستات شوفاژ است. بنابر این  با توجه به  این تحولات تاکید می‌کنم که تصویر سازی مهم است ما باید مبانی عزت مندی خودمان را خودمان تعریف کنیم نه دیگران. دنیا می‌گوید که شما خیلی عزتمند هستید . چرا ما خودمان مبانی غلطی در مورد آن تعریف کنیم.

انسجام داخلی در حال حاضر از نان شب و هوا برای ما مهم‌تر است
ظریف در ادامه افزود: در حال حاضر انسجام داخلی از هر چیز دیگری در کشور مهم‌تر است. انسجام داخلی در حال حاضر از نان شب و هوا نیز برای ما مهم‌تر است.

وزیر امور خارجه در ادامه صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه همه چیز را نباید سیاه و سفید ببینیم و باید برای شرایط ویژه راهکارهای ویژه‌ای داشته باشیم، خطاب به فعالان بخش خصوصی تاکید کرد: مشاوره بخش خصوصی برای ما بسیار مهم است، شرایط کشور شرایط ویژه‌ای است و ما باید با همفکری هم ببینیم چه کاری می‌توانیم بکنیم. ممکن است شما قبلا با یک بانک کار می‌کردید اکنون مجبور می‌شوید با بانک دیگری کار کنید یا با یک شرکت کار می‌کردید و اکنون به خاطر شرایط مجبور خواهید شد با شرکت دیگری کار کنید. ما متناسب با شرایط باید راه‌های جدید پیدا کنیم، راه‌هایی که مبتنی بر شفافیت باشد البته لزومی ندارد که در بوق و کرنا بکنیم ولی نباید بر اساس راهکارهایی به پیش برویم که فسادهای چند میلیارد دلاری از آن خارج شود. نیازمند راه‌های جدید، نوآورانه، مبتنی بر شفافیت هستیم.

این دیپلمات عالیرتبه کشورمان با تاکید بر اینکه ما از انجام مذاکرات توسط بخش خصوصی در حوزه تخصصی‌شان استقبال می‌کنیم و معتقدیم که در این حوزه‌ها مذاکره‌کننده اصلی باید بخش خصوصی باشد، گفت: مثلا شما باید به ما بگویید که ما چه چیزها را در این تعاملات اقتصادی باید با اروپایی‌ها و یا چینی‌ها جا بیندازیم.

موانع قابل رفع است اگر همه‌ در کنار هم باشیم
وی با بیان اینکه من در جریان مذاکرات و سفرهای اخیری که داشته‌ام مشاهده کردم که اروپایی‌ها، روس‌ها، چینی‌ها و آفریقایی‌ها برای همکاری آماده هستند، افزود: البته کار دشوار است و من نمی‌گویم که تصور غیرواقع‌بینانه‌ای ترسیم کنیم. سختی در مسیر راه فراوان است اما اعتقاد دارم که این موانع قابل رفع است و می‌توان آن را برطرف کرد، اگر همه‌مان در کنار هم باشیم.

در جریان این مراسم ظریف حدود دو ساعت شنونده دیدگاه‌ها و نظرات فعالان اقتصادی بخش خصوصی بود و تعدادی از آنها  به بیان دغدغه‌ها و نگرانی‌های خود در ارتباط با وضعیت اقتصادی کشور و مشکلاتی که در راستای تعاملات بانکی با آن روبرو هستند، پرداختند. آنها همچنین در  صحبت‌های خود تاکید کردند که به تدبیر و چابکی وزیر امور خارجه در مذاکرات اعتماد دارند و اظهار امیدواری کردند که با مذاکرات مشکلات در کشور حل شود.

52310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 785732

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 74
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امیر تبریز اوغلی A1 ۱۰:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    به به سردار دیبلماسی بعد اچند ماه نمایان شدن...
    • بی نام A1 ۰۵:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
      45 4
      خبری از توچال رفتن و کوهنوردی دکتر روحانی در این روزهای سرشار از رفاه و خوشی مردم ایران در خبرآنلاین ندیدم
  • بی نام DE ۱۰:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    بلکه خیال کنید امضای کری تضمین است
    • بی نام IR ۰۴:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۵
      4 5
      تضمین امضای کری ناشی از قدرت تاثیر گذاری نوه ایرانی اش بود و تاریخ انقضای نهایی آن مصادف با روز شلیک موشک بالستیک شعار نویسی شده برای محو اسرائیل بود و این بازی، از همانجا آغاز شد ...
  • بی نام IR ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    237 5
    من ک امیدوار شدم. فقط یکم بیکارم و یکمم سنم زیادی داره بالا میره و یکمم هیچ درآمدی ندارم.
  • من A1 ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    جناب آقای ظریف بهتر بود، در مورد عملکرد چندین ساله دولت خودتون به مردم پاسخ می دادید. آیا شما واقعا اینقدر به دولت خود اطمینان دارید که عملکرد شما به مراتب میتونه از اصولگرایان بهتر باشه؟
    • بی نام IR ۰۱:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
      60 20
      چوب خشک هم عملکردش از اصولگرایان بهتره
  • بی نام IR ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    مطمئن باشيد هيچ كس از اين خيالها نمي كنه.. ...
    • بی نام IR ۲۰:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
      31 4
      نمیدونم چرا هر وقت مشکلی پیش میاد یاد دولت قبل میافتن که با اون مقایسه کنن بابا این بازی ها رو تموم کنید کسی نمیخواد جای شما رو بگیره شما به فکر مهار سکه و دلار و تورم باشید
  • بی نام IR ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    خواهش میکنم چاپ کنید. ترامپ در مورد کره شمالی شکست میخوره و در نتیجه برای خروجش از برجام هم مورد بازخواست شدید قرار میگیره در مورد جنگ تجاری در دراز مدت اقتصادش ضرر میکنه و ضرر میزنه و باعث فعال شدن لابی های بین المللی اروپا و روسیه و چین برای دوباره رای نیاوردنش میشه خواهش میکنم برجام رو برای 2 سال زنده نگه دارید تا بدست قافله انتخاباتی دموکرات ها و لابی های بین المللی علیه ترامپ برسونیمش و به امید خدا از گردنه ترامپ رد بشم که حتما بعد از اون معادلات جهان بیشتر به نفع ما خواهد شد. شبیه این کاری که کره شمالی داره میکنه و داره وقت میخره که دم انتخابات یا امتیاز واقعی بگیره یا دست ترامپ رو برای انتخابات خالی بزاره چون دم انتخابات امریکا نمیتونه وارد درگیری نظامی بشه.
    • بی نام IR ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
      ای نوستراداموس. ای خلق همه از پیشبینی هایت مدهوش نوستراداموس کی بودی تو باهوش
    • بی نام US ۱۹:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
      23 32
      اون دوستانی که منفی دادن همونهایی هستن که اگر ازشون بپرسی چرا آقای ظریف میگه خروج ایران از برجام یک هدف "استراتژیک" برای آمریکاست؟ هیچ چیزی ندارن که بگن فقط تو چشات نگاه میکنن و حرف از نوستراداموس میزنن.
    • شمس تبریزی A1 ۲۲:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
      16 10
      برجام را دو سال نگهداریم تا دست قافله انتخاباتی دموکراتها برسه؟ فراموش نکن دموکراتها دنبال این هستند که کاشته امروز ترامپ را فردا درو کنند. الان به ظاهر باهاش مخالفت میکنند اما وقتی به قدرت برسند راه ترامپ را با شدت بیشتر ادامه میدن. آیا اوباما در مورد ایران همان مسیر بوش را نرفت؟ اوباما به مراتب شدیدتر از بوش عمل کرد. گول ژست های دموکراتها را نخور جانم. دبه کردن سر برجام از زمان همین اوباما شروع شد و ترامپ صرفا ادامه دهنده اش بود
    • بی نام A1 ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۹
      1 0
      دوست عزیز یه حسی بهم میگه که این کاری که امریکا داره میکنهیا بقول خودت جنگ تجاری یا اقتصادی با اورپا یه بازیه خیلی عجیب که امریکا با متحدانش داره اینکارو میکنه . حسم بهم میگه اینا در ظاهره قضیست و امریکا با متحداش هماهنگه .حتی به روسیه هم باید شک داشت و دیپلمات های ما باید این جنبه ماجرا رو در نظر داشته باشن .که اگر هماهنگ باشن وای به حال ما تحریمای فوق العاده سنگین
  • بی نام A1 ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    ایشان حرف زیاد میزند. اصلا مهم نیست چه میگه. مهم جیب ما ملت است که ساعت به ساعت داره خالی میشه.
    • بی نام IR ۰۳:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
      23 0
      ثانیه به ثانیه
  • محسن A1 ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    171 6
    خدا را صد هزار مرتبه شکر که نمایندگان محترم مجلس و همچنین وزرا و سران اصلاح طلب و اصولگرا و موتلفه و ژن های خوب و ... از لحاظ مالی هیچ مشکلی ندارند و چه تحریم بشویم و چه نشویم.
  • بی نام A1 ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    62 8
    قطعا همینگونه است که میفرمائید باید طرح نوعی در اندازید کار این دو گروه تمام است اجرا کار ها هم از سلیقه به قانون باید تغییر یابد هر استان نباید بتواند در برخی امور ساز جداگانه بزند قانون برای کل کشور باید قانون و مورد احترام باشد
  • بی نام IR ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    78 2
    بهترین حالت این است که اعتدالی و اصلاحطلب و اصولگرا همگی سیاست را کنار بگذارند...
    • بی نام IR ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۵
      3 1
      و همه امور را بسپارند به اسمشو نبر ها.
  • بی نام IR ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    66 6
    آیا ظریف با گرین کارت این حرف ها رازده ؟
  • بی نام A1 ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    48 1
    مهراب قاسم خانی: فيلم راكى رو ديدين؟ تاكتيكش توى بوكس "خسته كردن حريف" بود. يعنى اجازه ميداد حريف اونقدر بزنتش كه خودش خسته بشه، ببازه... تاكتيك "بعضيا" هم مثل راكيه. مثلاً دلار كه هى ميره بالا، ما اول غر ميزنيم، بعد تيكه ميندازيم، بعد جوك ميسازيم، بعد كمپين راه ميندازيم، بعد هشتگ ميسازيم، بعد فحش ميديم، آخرش خودمون خسته ميشيم و ول ميكنيم و ميبازيم... يا مثلاً جنوب ايران نه هوا داره، نه آب، نه پول، نه هيچ امكانات ديگه اى. باز ما همون مسير رو ميريم، باز اونا به روشون نميارن، باز ما خسته ميشيم، ميبازيم... يا هزاران مورد ديگه... پ.ن: البته اين تاكتيك نياز به توانايى هايى هم داره. مثلاً توانايى راكى اين بود كه دردش نميومد، چون حس نداشت.
  • بی نام A1 ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    42 0
    اتحاد آقازاده و رانت خورهایی که با همین روشها سالهاست بار مالی خودشون رو بستن با ملتی که داره تاوان ثروتمند شدن حضرات رو میده چه معنایی داره؟ اتاق بازرگانی به همراه عده ای از دولتی ها مدافع سفت و سخت دلار ده تومنی بودن و دارن با بدبختی ملت به این هدف میرسن. چه اتحادی میان اونها و ملت میتونه باشه؟
  • بی نام A1 ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    51 1
    پس این امریکای لعنتی که منزوی شده دیگه کارش بزودی تمومه
  • عمار A1 ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    49 4
    یادتونه می گفت تحریم بر نمی گرده
  • بی نام A1 ۱۴:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    30 1
    بس است
  • بی نام A1 ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    28 0
    واقعا ملت دچار نا امیدی شدند متاسفانه هیچ کس هم پاسخگو نیست چند بار تصمیم گرفتم تمام کانال های خبری رو بیخیال بشم اما به امید یک خبر خوب و واکنش مثبت و امیدوار کننده دوباره مراجعه کردم اما دریغ از یک نوید و امید.... کاش این آقایون بیشتر با مردم حرف بزنند
    • بی نام A1 ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
      0 3
      این حرفا چه معنی داره؟!
  • بدون نام ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    36 2
    اصلا ما ديگه خيالي در مورد شما نميكنيم شما ب جيب پر كردنتون برسيد مبادا نگران مردم بدبخت باشيد
  • بی نام A1 ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    7 35
    جناب ظریف 40سال از انقلاب میگذره کدام رییس جمهور اصولگرا است ؟ 1هاشمی رفسنجانی 8سال دردو دوره 2خاتمی 8سال دردو دوره 3 احمدی نژاد 8سال دردو دوره 4 روحانی دردو دوره 5هیچکدام
    • حسین A1 ۰۴:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
      9 6
      دوست عزیز پس احمدی نژادی که 8سال مملکت دستش بود اصول گرا بود یا اصلاح طلب ؟
  • بی نام A1 ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    8 34
    جناب ظریف مگراصولگرا ها رییس دولت داشتن نام رییس دولت اصولگرا رییس جمهور رانام ببرید؟ 1 هاشمی 2خاتمی3احمدی نژاد 4روحانی 5هیچکدام
  • مهدی ازکرج A1 ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    5 34
    جناب ظریف از ابتدای انقلاب تاکنون کدام یک رییس جمهوراز گزینه ها زیر اصولگرابودند؟ 1 هاشمی 8سال2 خاتمی8سال 3 احمدی نژاد8سال 4روحانی...
  • حمید A1 ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    36 0
    همه جناحها بفکر جیب خودشونن کسی بفکر مردم نیست فقط دروغ
  • بی نام EU ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    38 5
    چوب خشک از این دولت بهتره
  • بی نام A1 ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    15 5
    نه شما با همین فرمون و ادعا پیش برید.فک نکنم اوضاع در زمان گروهای سیاسی دیگه ازین بدتر بوده
  • بی نام A1 ۱۵:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    21 71
    چند ساله رهبر داره داد میزنه اقتصاد مقاومتی.... اما یه عده چشمشون به دست اوباما و ترامپ بود که الان اینطوری دو دستی زدند تو سرمون.....من یه تولید کننده ام... یکساله میخوام یه وام تولیدی با بهره 16 درصد بگیرم...مثل اسب دارم می دوم...هر روز بانک یه سنگ میندازه جلوم....دولت فقط داره شعار میده و بخشنامه های مسخره ای میده بیرون که هیچ کس اجراش نمیکنه...رییس بانکی که داره ماهی خدا تومن میگیره و وام 4 درصد برا خودش میگیره دلش برا تولید کننده و مملکت نمی سوزه... آقایون هم تو اتاقاشون نشستند و برا خودشون دفترو دستک جور کردند و آمار بیخودی میدن... اگه تولید کننده می تونست کار بکنه هم اشتغال بود و هم گردش مالی... 6 ساله رکود مملکت رو گرفته حالا هم که دیگه هیچی... اداره دارایی هم اونطرف مثل گرگ منتطره
    • بی نام A1 ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
      11 5
      فقط شش ساله مملکت رو رکود گرفته؟ چشماتو وا کن خیلی بیشتر از شش ساله. شاید خودت شش ساله وارد کار اقتصادی شدی قبلش رو یادت نمیاد.
  • پگاه DE ۱۵:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    19 2
    مشکل اصلی بی خیالی توام با خوش خیالی روحانی است/ روحانی یا برود یا یک دولت ملی تشکیل دهد/در همین قرن جاری
  • بی نام A1 ۱۶:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    14 8
    اقای ظریف مثل مسلم در کوفه ای از پشت سنگت میزنن و میفروشنت سیستم جعلی و با قوانین م مشتقات جعلی بدون هدف چهارچوب و برنامه نتیجه نمیگیره فروپاشی نظم جعلی نزدیکه وواقع بین باشیم این جغرافیارو جاعلان و جاهلان به باد نسیان خواهند داد همونا که عباس میرزارو فرستادند جلو و ایرانو تیکه پاره کردند الان قویترو پرزورترند کسانی که نهضت مشروطه رو با تبانی ارتجاع و استبداد داغون کردن جمهوری رو اجازه تاسیس ندادند با دوش حمام و اینترنت مخالفند مشغول حراج وطننند ظریف جان جدی نگیر خیانت همجا هست
    • شمس تبریزی A1 ۲۲:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
      3 12
      نوشتی با دوش حمام مخالفند و من یاد پروپاگاندای رضا شاه علیه مرحوم مدرس افتادم.....
    • بی نام A1 ۰۵:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
      0 0
      قرار نیست هر چی خواستی به یه عده دیگه بگی
  • مرتضی A1 ۱۷:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    32 5
    اصلاح طلب و اصولگرا داخل یک کشتی هستند. این رو درست گفته. روی صحبت ایشون هم ملت نیست. بلکه همین دسته هست که داخل کشتی هستند.
  • بی نام A1 ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    32 1
    آقای ظریف. انسجام ملی یکطرفه نمی‌شه. اینکه یه طرف اندک تا اپ‌های گوشی مردم رو تعیین تکلیف کنه و تا خوراک و پوشاک و نوشیدنی و همه چیز رو اجبار کنه و خلاصه همه چیز رو دیکته کنه و بعد توقع همراهی و انسجام از طرف اکثریت داشته باشه خیلی مضحکه و دوام نداره. انسجام و اتحاد دو طرفه است و و با وضعیت موجود فقط یک شعاره. ما نیاز به یک آشتی ملی و مراجعه به آراء مردم از طریق رفراندوم برای مسايل اساسی کشور داریم. ما جوان‌ها خواهان تصمیم‌گیری پدران و پدربزرگانمان برای خودمان و فرزندانمان نیستیم.
  • بی نام DE ۱۷:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    14 1
    شما چند نفر هم بتازید
  • بی نام IR ۱۸:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    45 8
    مساله اینجاست که روخانی آخرین تیر امید جمعیتی است که رای دادن برای ماندن در سیستم موجود. دوستان اصول گرا فکر می کنن اگر ایشون رو تضعیف کنن مردم می آن به سمت اونا ولی اشتباه بزرگی می کنند چون اگر روحانی جوابی نگیره، ملت از همه چیز رد می شن و متاسفانه ابن مساله رو به سمت آنارشی بیشتر و هزار مساله دیگر می بره.
    • بی نام A1 ۰۴:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
      14 5
      خیلی لایک
  • بی نام A1 ۱۹:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    10 10
    این حاصل کوتاهی دولته
  • بی نام GB ۲۰:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    10 20
    صد رحمت به دولت احمدی. خیلی بهتر مدیریت کرد. دلار دیگه اینقدر جهش نداشت اون زمان.
  • بی نام A1 ۲۰:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    9 20
    فعلا که خدای احمدی نژاد بد جوری زده تو کمر این دولت
  • بی نام A1 ۲۰:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    6 9
    دلار رو دولت روحانی از دولت قبل با چه نرخی تحویل گرفت ؟؟؟؟؟
  • بی نام A1 ۲۰:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    9 6
    دولتی که دولت قبل رو متهم میکرد الان به متهم اصلی تبدیل شده
  • س م م A1 ۲۰:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    9 11
    آقا اصلا تو بگو ما چیکار کنیم اصولگرایان که نمیتونن درست کنن اوضاع رو اصلاح‌طلبان هم که کلا سیستم مدیریتیشون امتیاز بیخود و الکی دادن به اجنبیه اونم بدون دستاورد جز دور کردن جنگ که جنگ هم توهمی بیش نیست برا کلاه گذاشتن سر ملت. نمیخواد تو حرف بزنی بزار من بگم برید کنار همه چیرو بسپارید به انقلابی های حزب‌اللهی تا اونا درست کنن اوضاع مملکت را.
    • بی نام A1 ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
      4 7
      همونایی رو میگی که آقازادهاشون تو اروپا و آمریکان و خودشون دلار پارو میکنن ؟
    • بی نام A1 ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
      11 8
      بازم انقلابی ها که همیشه وانمود هیچ کاره ان ولی در عمل همه کاره ان. بیچاره دولت ها که آخرش بدنام میشن.
  • بی نام A1 ۲۰:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    13 3
    دلار 9000 تومن شده دکتر لابد باز هم مقصر احمدی نژاد
  • بی نام A1 ۲۰:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    8 6
    دولت برا فرافکنی باید باز همه چی رو گردن احمدی نژاد بندازه
  • خیبری DE ۲۱:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    9 8
    برخلاف گذشته به نظر می رسه اقای ظریف یک ادم بی طرف نیست و کماکان از کلمه جادویی دلواپس استفاده می کند. اقای ظریف هر کاری کردید همین دلواپسان هم انتقاد کردند هم به پیروی از رهبری حمایت کردند وگرنه خودمانیم اگر یکی از این دلواپسان طوفانی بشود که شما و هم تیمی های شما را باد می برد. ما هم تا امروز به شما اعتماد داشتیم ولی اکنون که خودتان هم اینگونه حرف می زنید ما را به خیر و شما را به سلامت باشد. ولی نهایتا این راه چه از نوع برجامی چه اف ای تی اف نهایتا منتج به شکست است که حتی اگر امریکا هم شکست بخورد بر اساس تجربه گذشته نخبه های انها به علت سیستم پویای امریکا از پشت جبران می کنند ولی ما خسارت های جبران نا پذیر می خوریم و به قول خودتان ایران به باد می رود.
  • شمس تبریزی A1 ۲۱:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    3 19
    یه پیشنهاد دارم و عملی شدنش در گرو دو چیزه. یکی اینکه مردم قول بدن پای کار هستن و دوم اینکه حضرت آقا هم فتوایشان را پس بگیرند. فتوای ایشان مال پیشابرجام بود و زمانه پسابرجام مقتضیات خودش را دارد و فتوای جدید میطلبه. این ترامپ کله خره و اروپا هم قصد نداره مقابل کله خری این آدم وایسه. برای مقابله با او بهتره یک مقدار کله خر باشیم. غنی سازی را به بالای 90 برسونیم و کلاهک بسازیم و یک دونه اش را هم برای اشانتیون در همین کویر لوت منفجر کنیم و بعد برویم پای میز. از حمله نظامی هم نترسید. پایشان را عوضی بذارن. تل آویو و حیفا را به مدت یک هفته زیر موشک میگیریم تا ماستشان را کیسه کنند. البته حمله نمیکنند و من دارم بدترین حالتش را در نظر میگیرم. فقط لازمه مردم پای کار باشند و یه خرده تحمل داشته باشند.
    • بی نام A1 ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
      14 0
      طبق معمول شما و همفکرانتون هیچ ارزشی برای محیط زیست این مملکت قائل نیستید. کویرلوت از نظر شما فقط یه کویر خشک و بی اب و علفه که می تونید توش آزمایش هسته ای کنید. با همین طرز فکرتون با استخراج نفت از هورالعظیم اونجا رو خشک کردین. کل مملکت رو خشک کردین. اگه آمریکا هم نتونه ما رو نابود کنه به خاطر بی آبی و خشکسالی می میریم.
    • شمس تبریزی RU ۰۳:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۶
      0 0
      شما فقط مشکلت محیط زیسته؟ باشه میبریم زیر کویر لوت آزمایش اش میکنیم. این که دعوا نداره. شما بگو بله، حفظ محیط زیست روی چشممون. من یک چیزی هم به شما بگم. ادوارد تلر پدر بمب هیدروژنی آمریکا میگفت آزمایش های هسته ای ضررش برای محیط زیست از اثر دود سیگار سیگاری ها هم کمتره. فقط نوبت ما که میشه این بحث محیط زیست را مطرح میکنن تا ترس در امثال شما درست کنند.
  • محبوب A1 ۰۱:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
    6 5
    خداوند مسببانش را لعنت کند و ظالمان را نابود کند .اقای ظریف تو خود اتش بیار معرکه هستی چرا الکی خود را به مظلومیت میزنی.چرا همه چیز را شفاف برای ملت نمیگویید. چرا نمیگویید تمام این بامبول بازی ها برای این است که ملت را خسته کنید و به خیابان بکشانید. تا دوباره بر سر میز مذاکره با برادر دوست و یار شفیقتان امریکا بنشینید. چرا نمیگویید تمام گرانی ها در دست خودتان است و خودتان خط میدهید.5000 اقا زاده ویلان شده اند در امریکا و پولشهایشان بلوکه شده. چرا ملت باید چوب شما را بخورد ؟
    • بی نام A1 ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
      10 2
      برو بابا. باز بازی اصولگرا اصلاح طلب راه انداختی. مردم دیگه گول نمیخورن. چرا نمیفهمین؟
  • رسالت A1 ۰۱:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
    13 0
    تمام این حرف و حدیث ها به خاطر بلوکه شدن اموال 5000 اقا زاده در امریکا است و همینا الان به کشور فشار اوردن که ایران باید بره پای میز مذاکره با امریکا.
  • سهیل DE ۰۳:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
    13 0
    اقای ظریف با دوستان اطلاحات و اصول گرا و دلواپستان در سرگیجه شدیدی قرار گرفتید دوران بازی با افکار مردم ایران و کشورهای دنیا تمام شده چیزی که چهل سال کاشتید دارید درو میکنید
  • بی نام IR ۰۴:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
    11 0
    خون مردم را شیشه میکنید
  • بی نام A1 ۰۴:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
    11 0
    اینجا سر و ته یک کرباسند
  • بی نام A1 ۰۴:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
    4 4
    بازهم آقایون چشمشون به سیاست خارجی هست ..... سیاست داخلی رو ول کردند و نتونستند سیل نقدینگی رو در تولید ملی گره بزنند تا کار به اینجا ها نرسه ... عجب نسخه پیچ هایی هستند آقایون اعتدال
  • بی نام A1 ۰۵:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
    5 5
    آقای ظریف به راستی اگر اصولگرا و اصلاح طلب مهم نیست وباید همه وحدت داشته باشیم چرا خودتان به این شعار عمل نکرده و نمی کنید؟؟ چرا در دوران انتخابات و در دولت یازدهم و دوازدهم همه اعمال و رفتار دولت قبل را بد دانستید و اصولا بنای شما بر این بود که حتی نحوه و سلوک و استراتژی مذاکره کنندگان قبل خود را بد نشان دهید وحتی دشمن راتطهیر کنیدو دلیل تحریم ها را نه دشمنی دشمن بلکه نادرستی رفتار مذاکره کنندگان نشان بدهید؟؟ رفتار شماو امثال شماو رئیستان باعث شده که به جای دشمن و امریکا دنیال داخل بگریدم الان می گویید باید وحدت داشت و حتما محور وحدت هم دولت شماو خودتان هستید و اگر کسی به شماو دولتتان نقد کند وحدت راخدشه دار کرده است و به ایران ضربه زده است ؟؟ این همه خود اصل انگاری برای چیست؟؟
  • بی نام A1 ۰۶:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
    16 0
    من فقط این را می دانم که حاصل چند سال زحمتم و پولی که پس انداز کرده بودم که زندگی تشکیل بدهم در چندماه شد کاغذ
  • بی نام IR ۰۶:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
    5 0
    هیچکدوم
  • بی نام A1 ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
    6 4
    یک روز برای دخبر نانسی پلوسی توئیت می زدید که آن مرد رفته است راستی آن زمان و آن مرد در این کشتی نبوده و نیست؟؟ روزی منتقدین خود و دلواپسان را به همراهان اسرائیل تشبیه می کردید امروز آنان را به وحدت می خوانید و کشتی را برای همه می دانید؟؟ راستی این کشتی چگونه مال همه است وقتی حتی نمی توانند از شما بپرسند چرا دروغ گفته اید
  • بی نام A1 ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
    11 6
    فریبکار تر از اصولگرایان شمایید.
  • ع A1 ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
    5 24
    اگ بمب اتم میداشتیم دیگران واسمون شاخ و شونه نمیکشیدن