۰ نفر
۲۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۷:۵۰

ایسنا نوشت:در سال ۱۳۹۶ با توجه به اثرپذیری از تسهیلات تا سقف ۱۶۰ میلیون تومانی و کاهش نرخ سود بانکی به ۱۵ درصد، سرعت رشد معاملات مسکن در شش ماهه دوم حدود ۵۰ درصد نسبت به نیمه اول افزایش یافت.

 اقتصاد مسکن در سال ۱۳۹۶ دو نیمه نسبتا متفاوت را پشت سر گذاشت. در شش ماهه اول شرایط رکودی ۴.۵ سال گذشته همچنان بر بازار مسکن شهر تهران حاکم بود؛ به طوری که رشد معاملات تنها ۲.۸ درصد و افزایش قیمت نیز ۶.۲ درصد ثبت شد. به بیان دیگر قیمت واقعی مسکن به روند کاهشی خود ادامه داد و حدود چهار درصد افت کرد.

خروج تدریجی از رکود

اما در نیمه دوم که با اثرپذیری مسکن از اقدامات اصلاحی همچون کاهش نرخ سود سپرده های بانکی به ۱۵ درصد و ورود متقاضیان مجهز به تسهیلات ۱۶۰ میلیون تومانی به بازار همراه شد معاملات و قیمت به تدریج بالا رفت و سرعت رشد معاملات به طور متوسط ۵۰ درصد و سرعت رشد قیمت حدود ۴۰ درصد نسبت به نیمه اول افزایش یافت؛ به طوری که در ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۶ معاملات ۱۲.۸ درصد و قیمت ۱۰.۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش نشان داد. شرایط حاکی از آن است که برای اولین بار افت قیمت واقعی مسکن متوقف شده و ۰.۷ درصد بالاتر از نرخ تورم عمومی قرار گرفته است.

اما چرخش بازار مسکن از رکود به سمت رونق تدریجی، طبیعتا اثرات منفی نیز در این بازار ایجاد کرد. به طور مثال در نیمه دوم به یکباره قیمت پیشنهادی واحدهای نوساز و نیز قیمت قطعی مسکن در بخش متوسط قیمت و میان متراژ افزایش یافت و بعضا تا ۳۰ درصد رشد کرد. البته گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد در مناطق ۵، ۲، ۴ و ۸ که معاملات بیشتری نسبت به سایر نقاط انجام می‌شود فروشندگان واحدهای نوساز قیمتهای پیشنهادی را بعضا تا ۵۰ درصد افزایش دادند.

چرخش مستاجران به سمت مالکیت

آمار معاملات مسکن در بهمن ماه که توسط اتحادیه مشاوران املاک ارایه شد نشان داد تعداد قراردادهای خرید و فروش مسکن شهر تهران ۸.۶ درصد افزایش یافته و در مقابل، تعداد اجاره‌نامه‌ها ۲۹ درصد کاهش داشته است. به بیان دیگر، تقاضا برای خرید مسکن نسبت به تقاضای اجاره‌نشینی بالاتر بوده است. این نشانه می‌تواند حاکی از آن باشد که طی یک سال اخیر توان مستاجران تهرانی برای خرید بالا رفته و بخشی از این گروه از سوی مسکن استیجاری به سمت مسکن ملکی سوق یافته‌اند. در کل کشور نیز اوضاع به همین صورت است. در بهمن ماه قراردادهای خرید و فروش مسکن ۱۰.۶ درصد افزایش یافته و این در حالی است که تعداد اجاره‌نامه‌ها ۲۳ درصد پایین آمده است. گزاره فوق می‌تواند برای کل کشور نیز مصداق داشته باشد.

با این کارنامه می‌توان دریافت که با وجود افزایش میانگین ۸.۹ درصدی قیمت مسکن طی ۱۰ ماهه ابتدای امسال، قدرت خرید متقاضیان نیز بالا رفته است. اما مساله این است که هم‌اکنون قیمت مسکن نسبت به تورم عمومی ۰.۷ درصد و نسبت به تورم نقطه به نقطه ۸.۲ درصد بالاتر قرار دارد که می‌تواند خطری برای پیش‌رونق بازار مسکن محسوب شود. شاید به همین علت باشد که رشد ۵۰ درصدی معاملات در آذرماه نسبت به مدت مشابه سال قبل به یکباره در دی ماه و بهمن ماه دچار افت شد و به ۱۳.۵ و سپس ۸.۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن رسید. به بیان دیگر با وجود افزایش نسبی قراردادهای ماهیانه، بعد از آذرماه، سرعت رشد نقطه به نقطه معاملات کم شده است.

یکی دیگر از تفاوتهای شش ماهه دوم بازار مسکن نسبت به نیمه اول، کاهش قابل توجه سهم معاملات نوساز نسبت به واحدهای قدیمی است. در بهمن ماه یکی از مهم‌ترین تغییرات بازار مسکن شهر تهران کاهش ۵.۲ درصدی سهم واحدهای نوساز نسبت به همین نوع در مدت مشابه سال قبل بود. در مقابل به سهم واحدهای ۶ تا ۲۰ سال ۱.۸ درصد و نیز واحدهای بیش از ۲۰ سال ۳.۳ درصد از کل معاملات افزوده شده است. این نمایه حاکی از آن است که به دلیل افزایش پیش از موعد قیمت مسکن، جمعیت غالب در این بازار ناچارا به خرید اولویت‌های دوم روی آورده‌اند.

فراز و فرودهای نقطه به نقطه در نیمه دوم ویژگی غالب بازار مسکن شهر تهران بود و هیجانات هر ماه معمولا با افت در ماه بعد همراه شد. با این حال بازار مسکن که با توجه به نزدیک شدن به کف قیمتی، شرایط پیش‌رونق خود را به آرامی طی کرد در دی‌ماه با متغیر نگران‌کننده افزایش قیمت ارز مواجه شد. دلار طی چهارماه آخر سال از محدوده ۳۸۰۰ تومان به حدود ۴۸۰۰ تومان رسید.

پیش بینی وضعیت بازار مسکن در سال ۹۷

تحولات احتمالی بازار پول از جمله افزایش سود سپرده‌های بانکی با بر جای گذاشتن اثر دو گانه در بازار مسکن در کوتاه‌مدت منجر به مهاجرت برخی از سرمایه‌ها از بازار مسکن به بازار پول شده اما در بلندمدت از طریق افزایش تمام شده پول، سطح دسترسی سرمایه‌گذاران، سازندگان و خریداران مسکن به تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد. برآورد علی چگنی مدیرعامل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی نشان می‌دهد در سال آینده نرخ تورم بخش مسکن چهار تا پنج درصد بالاتر از تورم عمومی باشد.

پرش قیمتی در سال آینده با توجه به ۲.۶ میلیون واحد خالی و ۲.۱ میلیون واحد نیمه‌خالی گذاره‌ای غیرمتحمل در بازار مسکن است که اغلب کارشناسان بر آن اشتراک نظر  دارند. با این وجود طی پنج سال اخیر تولید مسکن جدید، افت محسوسی داشته و بازار از طریق واحدهای خالی تغذیه شده است. بنابراین پیش‌بینی می‌شود سال آینده با کمبودهای تدریجی واحدهای کوچک متراژ مواجه باشیم که می‌تواند تابلوی سرمایه‌گذاری برای مسکن ۹۷ باشد.

حسین عبده تبریزی- مشاور وزیر راه و شهرسازی- می‌گوید: پرش بیش از ۲۰ درصدی قیمت در بهمن ماه ناشی از تداوم رکود طی سال‌های متوالی، رشد منفی قیمت واقعی مسکن، تورم انتظاری و کاهش رفتارهای سفته‌بازانه بوده است، لذا این پرش قیمتی برای سال آینده قابل تداوم نیست؛ هرچند در صورتی که سرمایه‌گذاران ساختمانی نسبت به اولویت بخشی به الگوی کوچک‌سازی در بازار مسکن و پاسخ به تقاضای غالب در این بازار در حجم مناسب اقدام نکنند، بازار مسکن از این ناحیه آسیب‌پذیر خواهد شد. این درحالی است که هنوز هم در بازار املاک تجاری و مسکن لوکس حباب قیمتی وجود دارد. وی در عین حال بازار اجاره مسکن را به‌عنوان یک فرصت جدید برای سرمایه‌گذاران به واسطه راه‌اندازی بازار اجاره‌داری حرفه‌ای مورد تاکید قرار داد.

 

3535

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 763387

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 35
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    33 9
    بازار مسكن ديگر نسبت به رفتار هاي سوداگرانه مفت خورها بصورت معكوس جواب ميدهد بدين معني وارد يك دوره ركود سنگين ميشود كساني هم كه وام گرفته اند لازمست دو برابر با اقساط سنگين پس بدهند كه مطمن در سال اينده تعدادي توان باز پرداخت ندارند واين اپارتمانهاي وامي را براي فروش عرضه ميكنند.بسياري از اين اپارتمانهاي خريداري شده با وام توسط خود سوداگران خريداري شده نه مصرف كننده به اميد اينكه با جار وجنجال و ايجاد بازار رواني وقيمت كاذب بفروشند غافل از اينكه دست انها رو شده وسر مردم ديگه كلاه نمي رود
    • ناشناس IR ۰۷:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۷
      3 0
      لطفا وارد سامانه اطلاعات بازار املاک ایران شوید و با انتخاب شهر تهران و جستجو در معاملات ثبت شده برای محله های آلستوم ، احتشامیه ، اراج‌ ازگل و آپادانا و غیره در بهمن ماه به تعداد معاملاتی که بدون موقعیت جغرافیایی در محله های فوق درج شده دقت فرمایید لطفا یکی از دوستان به بنده جواب دهد که چرا برای اکثر این معاملات که تعدادشان هم در هر محله بالغ بر 50 درصد است موقعیت جغرافیایی ثبت نشده است ولی بعنوان مثال معاملات ثبت شده برای چهار محله تهرانسر در بهمن ماه که جمعا 29 فقره بود همگی دارای موقعیت جغرافیایی میباشند ؟
  • ناشناس EE ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    25 10
    در پس افزایش قیمت در ماههای اخیر اخیر ارزانی شدید اتفاق خواهد افتاد چون در حال حاضر بانک ها فروشنده شدند و در دوران طلایی مسکن بانکها بطور نامحسوس در بازار حضور داشتند و عمده تقاضاهای سرمایه ای را به خود اختصاص داده بودند درحال حاضر بانکها منابع اضافی برای ورود به بازار مسکن و خرید ندارند حتی در سالهای گذشته بالاجبار املاک وثیقه ای بدهکارانشان را نیز بخاطر عدم توانایی بعضی از وام گیرندگان در پرداخت اقساط به مالکیت خود درآورده اند و اقتصاددانان برجسته کشور علت این امر را عدم تطابق قیمتهای ملک با توان اقتصاد کشور ارزیابی کرده اند به همین دلیل رونق در سال 1397 اگر هم اتفاق بیفتد با سالهای طلایی تفاوت خواهد کرد .
    • بی نام A1 ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
      3 16
      افزایش قیمت در ماه های اخیر؟ کجا زندگی می کنی شما؟
  • ناشناس EE ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    22 2
    عرضه ریال به شدت کم شده و بیشترین سهم از نقدینگی جامعه را بدهی بانکها به بانک مرکزی تشکیل داده است که باید به مرور زمان به بانک مرکزی برگردانده شود لاجرم طبق قانون عرضه و تقاضا باید ارزش آن افزایش یابد ولی می بینیم هر روز ارزش آن کمتر میشود و علت آن جوسازی بعضی رسانه های وابسته به ملاکین بزرگ میباشد مدام از کمبود مسکن صحبت میکنند دریغ از یک مورد تحلیل در مورد کمبود پول که باعث شده اکثر کارگران حقوقشان را با تاخیر دریافت کنند بنابراین بعد از ترکیدن حباب مثبت مسکن و بورس و همچنین حباب منفی ریال برنده واقعی کسانی خواهند بود که تحت تاثیر هیجانات کاذب قرار نگرفته اند .
  • ناشناس EE ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    25 4
    تازه آپارتمانهای خالی هم فروش نرفته فقط فعلا از فروش منصرف شدند تا به بازار این پیامو صادر کنند که فایل کم شده تا مبتدیهارو بترسونند .
    • بی نام IR ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
      13 12
      بابا حرفه ای
  • ناشناس EE ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    4 4
    اگه دولت میزان تسهیلاتو افزایش نداده بود تاکنون 50 درصد حباب قیمتها از بین رفته بود ولی چون دولت محترم معتقد است در شرایط ثبات اقتصادی میزان سرمایه گذاری افزایش پیدا میکند از بروز هرگونه شوک به اقتصاد کاهش یا افزایش قیمتها جلوگیری میکند بنابراین همانطور که نباید انتظار کاهش قیمتها را داشته باشیم نباید انتظار افزایش قیمت را نیز داشته باشیم .
  • ناشناس EE ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    18 4
    به نظر من یک گروه تلگرامی تشکیل بدیم ناگفته نماند افزایش قیمت دلار تاثیر کاهنده بر روی مسکن داره یکی از دلایلی که قیمت مسکن درایران چندین برابرسایرکشورهاست سرکوب قیمت بعضی کالاهاازجمله ارزهای خارجی بوده است به عبارتی مصرف کننده ایرانی تاکنون اکثر کالاها به غیرازخودرو راکه مثل مسکن حباب داردبه قیمتی پایین تر از قیمت تعادلی خریداری کرده و منجر به پس انداز در خانواده ها شده بود ناگفته نماند از سال 1391 همزمان باافزایش دلار قدرت خرید و پس انداز مردم به شدت کاهش یافته و آثار آن را درمدت زمان رکودچهار سال اخیرمسکن که بیشترازدوره های قبلی رکود بود دیدیم مطمئن باشیدافزایش دلارشاید برای مدت کوتاهی بخاطرجو روانی و حضور مبتدیهادربازارمسکن باعث افزایش قیمت شودولی درنهایت باعث کاهش شدیدقیمت خواهدشد.
  • بی نام A1 ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    22 0
    از اینکه در ارتباط با بازار مسکن از کارشناسان خبره وزارت مسکن نظر خواهی می شود کمال تشکر را دارم،‌چنانچه در این خصوص از بنگاههای املاک نظر خواهی نشود به نفع مردم است با تشکر.
  • سروش A1 ۰۹:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    23 5
    گزارش بالا در دیماه صدق می کرد ولی از بهمن ما تاکنون صدق نمی کند به دلیل اینکه سپره گزاری بیست درصدی در بانک نود درصد سرمایه هایی که قرار بود به سمت بازار مسکن روانه شود به سمت بانک هدایت کرد و پس از آن نیز نوسان قیمت طلا و دلار هم باقی مانده سرمایه ها را به سمت بازار ارز و طلا فرستاد و نتیجتاً بازار مسکن دوباره دچار رکود و افت قیمت شد شایان ذکر است معاملات دیماه بخش مسکن هم معاملات سوداگری در سطح افراد تازه کار بود به دلیل اینکه افراد با تجربه می دانستند که مسکن مجدداً دچار افت قیمت خواهد شد و مصرف کنندگان واقعی هم که گشایش یا تغییری در توان مالی آنها ایجاد نشده بود بنایراین با افزایش ناچیز درآمد سرانه برای سال 97 برای مسکن سال نزول قیمت پیش بینی می شود
  • طاهری A1 ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    19 7
    قمیت ملک در دیماه مقداری افزایش کاذب پیدا کرد و آن هم پس از سه چهار هفته به قیمت قبل از دیماه برگشت و طبق شواهد امر اینطور میشود برآورد کرد که در دیماه حدود سی درصد افزایش و در نیمه دوم بهمن تا اواخر اسفند که در ان بسر می بریم سی و پنج تا چهل درصد کاهش پیدا کرد و در مجموع نسب به شش ماه گذشته به طور میانگین ده درصد افت قیمت داشت
  • رضا A1 ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    20 2
    بازار مسکن بسیار آسیب‌پذیر شده چون قیمت ها دیگه افزایش قطعی ندارد و توی چند ماه گذشته بالا و پایین شده و قابل اعتماد نیست و ریسک زیادی پیدا کرده خریدار چهار ماه پیش سود کرد و خریدار دو ماه پیش ضرر سال 97 هم صد در صد سال فروش است و خرید ضرره
  • مردانی A1 ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    18 6
    درحال حاضر پنجاه درصد قیمت اپارتمان حباب کاذبه و خریدار پنجاه درصد پولشو میریزه دور
    • بی نام IR ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
      14 14
      من فکر میکنم شما معنی 50 رو نمیدونید دوست عزیز. یعنی به نظر شما آپارتمانی که قیمتش 500 میلیون تومان هست با ترکیدن حباب به شما میفروشند 250 میلیون تومان؟ خب پس باید تا ظهور آقا صبر کنی عزیزم
  • بی نام A1 ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    18 4
    کاملاً قابل پیش بینی بود که قیمت مسکن در آخر سال 96 افت می کند و با توجه به کاهش قیمتی که در بخش مسکن در آخر 96 اتفاق افتاد طبیعی بود که قیمت اوراق تسهیلات مسکن هم ارزانتر شود و پیش بینی می شود که درسال 97 هم به دلیل اینکه رکود بخش مسکن بیشتر می شود اوراق تسهیلات مسکن باز هم ارزانتر شود
  • مجید A1 ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    25 7
    بازار ساختمان خیلی عجیب دوباره سقوط کرد که باید از چند نظر بررسی کرد دلیل اولش این هست که به محض افزایش قیمت خریدارها از بازار پریدند و تن به این قیمتها ندادند و با ترک به موقع بازار به فروشنده ها فهماندند که بازار مسکن دیگر کشش افزایش قیمت را ندارد و اکثر مشاور املاکیها هم این پیام را سریع گرفتند و افزایش قیمت مهار شد و از طرف دیگه بازار دلار و طلا و سود بانکی هم همه محاسبات دلالها را به هم زد و باز مسکن را خواباند بیشتر مشاور املاکیها هم میگن سال 97 به مراتب بازار مسکن راکدتر از 95 و 96 میشه
  • بی نام RU ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    20 3
    سال آینده سال رکود مسکنه چون قدرت خریدی وجود نداره. این آمارهای خرید و فروش هم در واقع معاملات دلال ها تو خودشون هست تا سطح قیمت ها رو بالا ببرند که موقتا موفق شدند. اما چون مصرف کننده واقعی در این میان نیست آمار پایین خواهد آمد که در اسفند شاهد اون هستیم. بنده خودم در شهر اصفهان تک تک بنگاهها رو سر زدم هیچ نشانه ای از رونق نیست. کاهش آمار مستاجران هم به دلیل فصل نامناسب نقل و انتقالات هست که هر سال همینطور بوده.
  • شهیدی A1 ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    17 4
    چندسال است همش همین حرفها را به مردم میزنید دلاها که درحال خرید و فروش بین خودشون هستند و مصرف کننده ها هم که ز بیخ قید خونه خریدن را زدند شماها هم که هر چند روز یکبار همهین مهملات را چاپ می کنید
  • محسن A1 ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    14 4
    عجیبه که مسوولین اقتصادی متفق القول می گویند که افزایش قیمت مسکن در سال آینده چند درصدی بالاتر از نرخ تورم خواهد بود. چه نیازی به چنین اظهار نظری احساس می شود؟ هدف تحریک تقاضاست یا عرضه؟ مکانیزم بازار مبتنی بر تقاضا و عرضه است و راه خود را می رود. افزایش قیمت اعلام شده به فرض درست بودن هنوز چند درصد پایین تر از سود بیست درصدی سپرده است. به نظر می رسد نوعی نگرانی از به وجود آمدن رکودی بسیار سنگین در بازار مسکن شکل گرفته است.
  • بی نام IR ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    12 9
    آقا با حلوا حلوا دهن شیرین نمیشه این اظهار نظرها برای سرمایه گذاران شاید خوب باشد ولی من مصرف کننده تو این سالها با همین اظهار نظرها نخریدیم ولی در نهایت مجبور شدیم با افزایش قیمت متناسب با تورم بخریم چون از مستأجری و صاحب خونه ها خسته شدیم. ولی هیچ موقع حتی یک قرون هم ارزان نشد.
  • بی نام A1 ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    3 26
    خدا کنه خانه گران شه چون من امسال دو تا خریدم
  • بی نام BE ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    9 2
    بازار مسکن از دو طرف عرضه و تقاضا تشکیل شده که در چهار سال گذشته به دلیل ناتوانی مالی طرف تقاضا بازار راکد و قیمت ها رو به کاهش بود اکنون به خاطر هیجانات کاذب ناشی از بودجه 97 می توان گفت در توان مالی طرف تقاضا که تغییری رخ نداده است که بتواند در بازار رونقی ایجاد کند بنابراین معاملات صورت گرفته تنها بین دلالهای نوپا و سوداگران تازه کار هست که آن هم با گذشت زمان و برگشت رکود مجدد مجبور خواهند شد با قیمتی زیر قیمت خریدشان بفروشند
  • بی نام BE ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    12 0
    ای کاش بر مافیای ساخت و ساز نظارت جدی هم باشد که سودش فقط برا سازندگان نباشه
  • بی نام BE ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    10 0
    سود بانکها کم شده مردم دارن کم کم شروع به خرید و فروش میکنن که همین باعث گرونی میشه.اما این شرایطی که الان اتفاق افتاد جلوی رشد مسکن رو گرفت.ولی به جاش دلار و طلا روز به روز گرونتر میشه.
  • بی نام BE ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    13 1
    مدتهاست که مراکز مختلف خبری مثل خبرگزاریها و سایت های داخلی هرچند مدت یکبار خبری درباره رونق و شکوفایی بازار مسکن می زنند ولی همیشه نتایج ان بر عکس تحولات واقعی است یعنی واقعا کسی نیست که یک خبر درست وحسابی از روند تحولات مسکن بده یعنی واقعا کسی نیست.........................
  • بی نام BE ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    9 1
    همه چی آرومه من چقدر خوشبختم...منظورتون اینه نه؟
  • بی نام BE ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    11 1
    تو شرایطی که خوردن و زنده موندن بزرگترین دغدغه مردمه; فکر نمیکنم رونق مسکن حتی در صورت تداوم تاثیر چندانی تو زندگی مردم داشته باشه تازه با فرض پذیرفتن این امار باز هم هیچی ثاابت نمیشه
  • بی نام BE ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    19 1
    رونق بیشتر در قیمت بوده تا خرید و فروش برخی مناطق حتی در یک هفته افزایش یک میلیونی در هر متر مربع داشتند در هیچ کجای جهان اینطور سرمایه ملت در مسکن انباشت نمیشه و اینطور سازنده ها جولان قیمت نمیدن
  • بی نام BE ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    9 1
    رونقی در کار نیست فضاسازی و جوی هست که بوجود اومده و قیمت ها رو هرکس هرجور دلش میخواد برده بالا هیچ نهادی هم نیست بگه چرا.. رکود تورمی گریبان مسکن رو گرفته و مدتی دیگه با توجه به افزایش قیمت بیش از قدرت خرید باز هم رکود عمیق تر خواهد شد. واقعا متاسفم از بابت وضعی که از یک دهه پیش تاکنون توی بازار مسکن وجود داشته و هنوز هم وجود داره
  • بی نام BE ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    17 1
    مسکن در ایران در قیاس با جهان هم بی کیفیت و کم دوامه هم قیمت بسیار بالایی داره. طوری که تهران با گران ترین شهرهای دنیا رقابت میکنه. مشکل اصلی هم قیمت بالای زمین هستش. ما در ایران نیاز به یک حرکت اجتماعی عظیم به منظور شفاف سازی و منطقی و ارزان سازی قیمت زمین و مسکن هستیم. وگرنه تقاضای بالقوه قادر به بالفعل شدن نیست. ضمنا من خودم صاحب آپارتمان مناسب هستم. روند فعلی قطعا نمیتونه پایدار بمونه و اگر هم افزایش قیمتی داشته باشیم تهش فروپاشیه. دیر و زود داره سوخت و سوز نداره.
  • بی نام BE ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
    7 1
    تعداد معاملات شاید بیشتر شده باشه و به تبع آن قیمت افزایش یافته باشد ولی بنظرم موقتی است چون تعداد آپارتمان خالی در تهران بسیار زیاده و خریدار اندک و تا آنها فروش نره ساخت و ساز رونق نمیگیره
  • بی نام A1 ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۷
    6 2
    همه یه سرمایه ی نسبتا متوسط دارن حمع میکنن و بعدش مهاجرت میکنن شما هنوز میخای تو یه شهر پر از استرس الودگی و کمبود فرهنگ خودت رو گیر چند تا دلال بندازی و تا اخر عمر لب مرز سکته بری جلو تا قسطاش رو بدی یا بدی دست مستجر بدبخت یا هر روز مدیر ساختمون بگه پول بده شوفاژا خرابه ول کنید بابا مگه چند سال زنده اید
  • بی نام A1 ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۷
    7 0
    مسکن مرده داره نوبت به ریال و پول ملی میرسه که فعلا سکتش رو زده و در سال اینده میبینید که چ بلایی سر ریال میاد همینجور داره میره سمت بازارای بعد فعلا هم که دعوا سر بی ابیه چند روز دیگه واسه گوشت و تخم مرغ و راز بقا میجنگیم با هم خیلی از مردم انگار تو خواب زمستونین نمیدونن چ بلایی داره سرشون میاد
  • بی نام A1 ۰۳:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۹
    0 3
    خنده دارترين كامنتهاي دنيا رو تو بخش مسكن خبرآنلاين ميشه پيدا كرد ، هروقت ميخوام شاد شم ميام اينجا اين شعراي شُل مغزاي كامنتگذار ميخونم ، تا پنج ماه پيش حرف از كاهش پنجاه و پنج درصدي بود حالا كه شصت درصد هم گرون شده گويا قراره تو كامنتها آپارتمان رايگان به هم ميهنان شُل مغرمون عرضه بشه .خخ