سه شنبه 26 تیر 1397
یکشنبه 27 خرداد 1397 - 12:15:00 چاپ

استفاده از هویج و شلغم برای استحکام بتن

دانش > فناوری - ایرنا به نقل از ساینس دیلی نوشت: محققان دانشگاه لنکستر انگلیس با استفاده از نانوصفحات سلولزی تولید شده از سبزیجات ریشه‌ای مانند هویج و شلغم، توانستند استحکام بتن را افزایش دهند.

 

زمانی که این نانوصفحات سلولزی به بتن عادی اضافه می‌شود، موجب افزایش میزان کلسیم سیلیکات هیدرات می‌شوند. این ماده محصول اصلی ترکیب سیمان پورتلند با آب است و عامل اصلی استحکام بتن محسوب می‌شود.

در آزمایشات اولیه این نانوصفحات سلولزی موجب افزایش چشمگیر استحکام سیمان شدند. درواقع با استفاده از این ماده در ترکیب بتن، برای دستیابی به استحکام یکسان، میزان سیمان مورداستفاده در هر مترمربع 40 کیلوگرم کاهش می‌یابد.

همچنین این نانوصفحات موجب افزایش تراکم میکروساختارهای بتن شده و درنتیجه پایداری و مقاومت آن‌ها را در برابر خوردگی افزایش می‌دهد. درنتیجه نیازی به تعویض قطعات بتنی در فواصل زمانی کوتاه نیست و میزان سیمان موردنیاز برای ساخت‌وساز کاهش می‌یابد.

این فناوری جدید علاوه بر کاهش انرژی موردنیاز برای تولید بتن، موجب کاهش میزان دی‌اکسید کربن حاصل از فرآیند تولید این ماده می‌شود.

اکنون محققان در تلاش‌اند تا پوششی را با استفاده از این نانوصفحات سلولزی بسازند که موجب افزایش استحکام و طول عمر بتن مورداستفاده در ساختمان‌های موجود شود.

 

 

5656

ارسال دیدگاه

قوانین ارسال نظر
  • خبرآنلاین نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند
  • لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید
  • اگرچه تلاش می‌شود نظرات ظرف 2ساعت تعیین تکلیف شوند اما نظراتی که پس از ساعت 19 نوشته شود حداکثر تا 9 صبح روز بعد منتشر می‌شوند
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.

0/700