کدام خوراکی صدرنشین تورم اردیبهشت بود؟

نرخ تورم گروه خوراکی و آشامیدنی به عنوان دومین گروه با اهمیت در سبد مصرفی خانوار در دوازده ماه منتهی به اردیبهشت ماه سال جاری 10.6 درصد اعلام شده است.

 به گزارش خبرآنلاین، بر اساس اعلام مرکز آمار ایران در حالی که نرخ تورم در اردیبهشت ماه برابر با هشت درصد ، طی دوره 12 ماهه گزارش شده است، بررسی ها نشان می دهد نرخ تورم خوراکی ها 10.6 درصد بوده است. ضریب اهمین خوراکی ها در سب هزینه ای خانوار کمی بیش از 26 درصد است از این رو تغییرات قیمتی در این گروه، سبد هزینه ای خانوارهای ایرانی را دستخوش تغییراتی جدی می کند .

 برررسی ها نشان می دهد در این گروه کالایی ، گوشت قرمز، گوشت ماکیان و سبزیجات بیشترین افزایش قیمت را تجربه کرده اند به طوری که نرخ تورم گوشت قرمز و ماکیان برابر با 15.9 درصد و نرخ تورم سبزیجات 18.8 درصد برآورد شده است. رشد 14.5 درصدی تورم گوشت سفید و فراورده های گوشتی نشان می دهد افزایش هزینه پروتئین در سبد خانوار ملموس است.

 بر این اساس کمترین رشد تورم در ادیبهشت نیز از آن گروه شکر و شیرینی‌ها بود. نرخ تورم این اقلام در حدود 4.4 درصد رشد کرده است.

 مسکن و آب،برق و سایر سوخت ها پراهمیت ترین گروه در سبد هزینه ای خانوار هستند به طوری که ضریب اهمیت این بخش 35.5 درصد برآورد می شود .

 به این ترتیب این دو گروه بیش از 60 درصد از اهمیت سبد هزینه ای را از آن خود کرده اند.

 جدول زیر نشان دهنده میزان رشد تورم در خوراکی های طبقه بندی شده در گروه کالایی خوراکی و آشامیدنی است.

 

35223

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 779180

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 13 =