تسنیم گزارش داد: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خبر داد، در شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا تصمیم خوبی اتخاذ شد و آن این است که از این هفته برای کالاهایی که در کشور تولید می‌شود و کالاهای غیرضروری نباید ارز از کشور خارج شود، با این کار از تولید حمایت می‌شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: التهابات و هیجانات اخیر در حوزه اقتصادی از جمله در بازار طلا و خودرو، دلایل اقتصادی واقعی ندارد و بخش عمده‌ای از این التهابات، غیراقتصادی و ناشی از فضای روانی و سیاسی است.

محمدرضا پورابراهیمی در گفتگوی ویژه خبری با اشاره به اینکه تحریم‌ها از سالهای قبل وجود داشته است و جدید نیست، افزود: زمانی که آمریکایی‌ها در برجام حضور داشتند کاری در زمینه اقتصاد برای ما انجام ندادند بنابراین خروج آنها از برجام تأثیر خاصی بر اقتصاد کشورمان ندارد.

وی با تأکید بر اینکه بازارهایی مانند ارز، طلا و سکه بازارهای نوسان‌گیری و کوتاه‌مدت است و بلندمدت نخواهد بود، اضافه کرد: مردم باید به‌سراغ بازدهی‌های واقعی اقتصادی از جمله بازار سرمایه بروند.

به گفته وی سیاست‌های ارزی بانک مرکزی باید بازنگری شود و بهبود یابد.

پورابراهیمی گفت: به‌علت نبود سیاست‌های منطبق با رویکردهای تخصصی اقتصادی، فاصله زیادی میان نرخ بازدهی دارایی‌های واقعی در اقتصاد و نرخ بازدهی دارایی مالی وجود دارد و این شکاف اثرات خود را بر حوزه ساختار نظام تأمین مالی در اقتصاد می‌گذارد.

وی افزود: نرخ‌های واقعی بازدهی در اقتصاد کشورمان کمتر از نرخ بازدهی سود سپرده‌هاست.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: ​بر اساس گزارش‌ها، بانک‌ها سود سپرده 15 درصد را رعایت نمی‌کنند و همچنین بانک مرکزی اواخر پارسال 5 درصد سود سپرده را افزایش داد که خطای فاحش در اقتصاد کشور بود و حدود 15 هزار میلیارد تومان هزینه اضافی به نظام بانکی تحمیل کرد.

پورابراهیمی هزینه زیاد تأمین مالی را از مهمترین مشکلات تولید کنندگان بیان و اضافه کرد: نرخ سود سپرده در اقتصاد باید به‌تدریج کاهش یابد البته باید متناسب با تورم باشد.

وی با اشاره به اینکه حدود 1500 هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد، گفت: اگر این نقدینگی به‌سمت اجرای طرح‌های مهم عملیاتی هدایت شود بازدهی بسیار زیادی خواهد داشت.

پورابراهیمی با ابراز اینکه قیمت نفت نسبت به سال‌های اخیر 2 برابر شده و به‌تبع آن درآمد ارزی افزایش یافته است، افزود: میانگین واردات کل کشور در 5 سال گذشته حدود 45 میلیارد دلار بود در حالی که درآمد ارزی سالانه کشورمان بیش از 100 تا 110 میلیارد دلار است یعنی بیش از 2 برابر مصارف، ​منابع ارزی داریم بنابراین چرا باید التهاب ارزی داشته باشیم؟

وی اضافه کرد: انتظار داریم دولت این وضعیت را مدیریت کند و نباید کاری کنیم که تقاضا برای ارز افزایش یابد.

پورابراهیمی گفت: در شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا تصمیم خوبی اتخاذ شد و آن این است که از این هفته برای کالاهایی که در کشور تولید می‌شود و کالاهای غیرضروری نباید ارز از کشور خارج شود با این کار از تولید حمایت می‌شود.

 

223223

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 784829

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا A1 ۰۶:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۳۰
    13 0
    بله اصن خروج امریکا هیچ تاثیری تا الان نداشته اصن همه چی گل بلبل شما مسولین هم‌خوبین
  • بی نام A1 ۰۶:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۳۰
    15 0
    چقدر این جمله ها بی معنیهه : کالای غیر ضرور سفر غیر ضرور وارد کننده که پولش رو از سر راه نیاورده که کالای بدون مشتری وارد کنه، حتما تقاضا هست که واردات هست، پس غیر ضرور نیست. سفر هم به همین صورت.
  • بی نام A1 ۰۶:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۳۰
    12 0
    مثلا یکی از کالاهایی که درکشور تولید میشود خودرو است.
  • بی نام IR ۰۶:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۳۰
    9 0
    یادمون نمیره طرف برای واردات " سربیل " ارز دولتی گرفته .
  • بی نام IT ۰۷:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۳۰
    9 0
    باید اول مطمئن بشید همین ارزی که برای واردات بعضی کالاها در نظر میگیرند آیا واقعا خرج واردات با قیمت واقعی کالا میشود یا نه ؟ چون این ارز با فاصله قیمتی زیادی که با بازار دارد خود باعث رانت و فساد میشود. بنظر من خیلی عاقلانه تر بود که همه کالاها آزاد و با نرخ دلار بازار وارد میشد و بعد از وارد شدن دولت کالاهای خاص را حمایت سوبسیدی میکرد.
  • آریا TR ۰۷:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۳۰
    10 0
    من واقعاً موندم، سران قوا چیزی از اقتصاد میدونن؟از روزی که دلار 4200 رو به جهت کنترل افزایش بیشتر اعلام کردن تا امروز دلار بیشتر از 2000 تومن گرون شده، همه اقلام هم که در جامعه براساس دلار آزاد معامله میشه، چرا بی جهت و به زور راه اشتباه گذشته رو تکرار میکنید؟نهایتا شما زورتون به نون و بنزین و چند قلم کالای دیگه که صرفا دست خود دولت هست میرسه این چه مملکتیه که هر روز یه تصمیم میگیرید....
  • بی نام A1 ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۳۰
    11 0
    اقای پورابراهیمی نرخ سودسپرده هانبایدکم میشددلیلش همین هجوم نقدینگی به بازارهست تازه کاردرست بانک مرکزی اسفندسال گذشته اگه نبودالان وضعیت خیلی بدتربودمردم به همین ۲۰درصددلشون خوشه شماازافکارمردم خبرنداری لطفاکمی بابازاردرتماس باش
  • بی نام A1 ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۳۰
    12 0
    آقا کوبا شونصدسال تحریم بود هیچ اتفاقی هم براش نیفتادبه دو دلیل 1 فساد افسار گسیخته نبود2 هیئت حاکمه کار بلد و متخصص بود.ما هیچ کدوم رو نداریم نه می توانید جلو فساد ورانت را بگیرید به دلیل تصمیم های اشتباه و نه تخصص دارید.فقط یک کار رو خوب یاد گرفتید اینکه بار همه این اشتباهات رو بندازید رو دوش مردم و سخنرانی کنید.