تسنیم نوشت: سخنگوی سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی آخرین وضعیت عملیات امداد در محل سقوط هواپیمای آسمان را تشریح کرد.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از سپاه نیوز، سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه در گفت وگویی به تشریح فرآیند اقدامات سپاه از ابتدای سقوط هواپیمای پرواز تهران - یاسوج تا این لحظه پرداخت.

سردار شریف با تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها )و نیز عرض تسلیت به خانواده‌های داغدار این حادثه دردناک گفت:از همان لحظه اول که خبر ناپدید شدن هواپیما از صفحه رادار اعلام شد، با توجه به حساسیت بالای موضوع یگان‌های سپاه از جمله نیروی هوافضا تلاش کردند تا اطلاعاتی از شرایط و وضعیت هواپیما کسب کنند که درابتدا مشخص شد این هواپیما در ارتفاعات کوه دنا سقوط کرده است.

وی افزود:به دلیل شرایط جوی و برف و کولاک در منطقه عملیات جستجو کار سخت و پیچیده‌ای بود که پس از استقرار دو پایگاه پهپادی سپاه در منطقه و پرواز پهپادها به‌رغم فضای مه آلود، بعد از ظهر دیروز پهپادها تصاویری که تقریباً مختصات محل سقوط را مشخص می‌کرد را مخابره کردند.

سخنگوی سپاه در ادامه تصریح کرد:از ساعات ابتدایی صبح امروز سردار حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه دو فروند بالگرد را به مختصات تقریبی محل اعزام کردند که خوشبختانه بالگردها نقطه دقیق سقوط را در مختصات جغرافیایی N304208 و E514293 کشف و شناسایی کردند.

وی با تاکید بر اینکه مشخص شدن دقیق مختصات محل سقوط، ادامه اقدامات را تسهیل کرد، گفت: پس از این اقدام مهم، پراکندگی جستجو توسط نیروهای امدادی به تمرکز انجامید و تمامی ارگان‌ها ازجمله هلال احمر، اورژانس، استانداری استان‌های اصفهان و کهگیلویه بویر احمد و ارتش جمهوری اسلامی ایران تمرکز خود را بر دو نقطه اعلام شده معطوف کردند.

سردار شریف مرحله دوم کار سپاه در این حوزه را بهره‌گیری از یگان‌های زمینی سپاه در استان‌های اصفهان و کهگیلویه و بویر احمد شامل تکاوران ورزیده صابرین و بسیجیان کوهنورد عنوان و تصریح کرد :این افراد به همراه سایر کوهنوردان و قله نوردان محلی و منطقه‌ای حرکت خود را به سمت نقطه مشخص و لاشه هواپیما شروع کردند که با توجه به شرایط نسبتاً پایدار جوی که احتمالاً تا پایان امروز ادامه خواهد داشت امیدواریم انتقال پیکرهای هموطنان عزیز جان باخته در این سانحه به سرعت انجام پذیرد.

سخنگوی سپاه در ادامه با تقدیر و تشکر از اقدامات صورت گرفته توسط تمامی تلاشگران ارگان‌های دست‌اندرکار در این امر به ویژه یگان امداد و نجات نیروی هوافضای سپاه که با بهره‌گیری از توان پهپادی و بالگردی خود توانست کارشناسایی محل سقوط را به انجام رساند، اظهار کرد :از آنجا که امکان هلی‌برن در نقطه سقوط وجود ندارد تلاش می‌کنیم تا این اقدام در نزدیک ترین نقطه به محل سانحه صورت گرفته و از آنجا تکاوران بتوانند خود را به محل سقوط برساند.

وی افزود :همچنین به موازات این اقدام کوهنوردان در حال تلاش برای رسیدن به لاشه هواپیما هستند که امیدواریم هر چه سریع‌تر دستیابی به پیکرهای هموطنان صورت پذیرد.

سخنگوی سپاه در پایان با تاکید بر اینکه تمام دغدغه نیروهای دست اندرکار به ویژه پاسداران و بسیجیان مستقر در منطقه کاستن از آلام و دردهای خانواده‌های مصیبت زده با دستیابی به پیکرها‌ی عزیزانشان بود؛ ضمن تسلیت مجدد این سانحه به آنان، اعلام کرد:در میان جانباختگان این پرواز" سروان پاسدار محمود بهشتی" و "ستوان یکم پاسدار فرهاد معصومی" از پاسداران امنیت پرواز بودند که در این حادثه به فیض شهادت نائل شدند.

نیروهای ویژه در محل حادثه پیاده شدند

همچنین ایرنا نوشت:

جانشین نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی گفت: نیروهای ویژه و امدادی هلال احمر به صورت هلی برد در نزدیکی محل حادثه پیاده شده اند و منتظر هستیم که پس از تجسس، اطلاعات لازم را ارایه کنند.
امیر سرتیپ «نوذر نعمتی» افزود: محل حادثه و وضعیت راداری منطقه را روز گذشته شناسایی کرده بودیم و امروز صبح نیز هواپیمای نیروی زمینی، بالگرد و پهباد را به منطقه اعزام کردیم و محل دقیق سقوط هواپیمای مسافربری مشخص شد و بعد از آن اعزام نیروهای ویژه و امدادی به منطقه اصلی سقوط که بسیار صعب العبور و در ارتفاع چهار هزار متری از سطح دریا قرار دارد، در دستور کار قرار گرفت.
وی اظهار داشت: در حال حاضر نیروهای ویژه و امدادی هلال احمر به صورت هلی برد در نزدیکی محل حادثه پیاده شده اند و منتظریم که پس از تجسس و بررسی، اطلاعات لازم را ارایه کنند تا اجساد هموطنانمان را به پایین انتقال دهیم تا بتوانیم حداقل از آلام مردم و مصیبت دیدگان را کم کنیم.

امکان انتقال اجساد تا پایان امروز وجود ندارد
همچنین فرمانده کل هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی گفت: هم اینک بالگردهای هوانیروز در حال اعزام نیروهای تکاور و کوهنورد به نزدیک ترین منطقه به حادثه هستند.
امیر سرتیپ خلبان یوسف قربانی افزود: تمهیدات لازم برای انتقال پیکرهای جان باختگان اندیشیده شده است و بالگردهای هوانیروز ارتش تا پایان انجام ماموریت در منطقه حاضر هستند.

سرتیپ خلبان قربانی ادامه داد: 2فروند بالگرد هوانیروز از ابتدا در منطقه حضور یافتند و چندین بالگرد نیز به صورت آماده باش در اصفهان تدارک دیده شده بود.
فرمانده کل هوانیروز ارتش که از روز گذشته در منطقه حضوردارد، گفت: مسیر حرکت هواپیمای تهران - یاسوج بررسی شد و چندین نقطه ابهام برانگیز آن مورد شناسایی قرار گرفت.
وی با اشاره به مشخص شدن محل دقیق حادثه، گفت: روند انتقال نیروها، با همکاری و هماهنگی نیروهای بالگردی ارتش، سپاه، هلال احمر و سایر ارگان ها تسریع یافته است.
وی با اشاره به ارتفاع 13 هزار پایی کوههای منطقه و وجود یخچال ها و وضعیت ناپایدار جوی گفت: امکان انتقال اجساد تا پایان امروز وجود ندارد ولی باید منتظر نتیجه نهایی با حضور نیروهای امدادگر به محل حادثه و بررسی های آنها ماند.
۲۹۲۱۵

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 756503

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =