سیدرسول موسوی، دیپلمات وزارت خارجه کشورمان در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، به دلایل و پیامدهای حملۀ نظامی آمریکا به سوریه پرداخته است.

محمد اکبری: احتمال حملۀ نظامی به سوریه طی 24 ساعت گذشته در سایه تهدیدهای ترامپ و پاسخ های مسکو قوت گرفت. وزیر دفاع آمریکا نیز ساعاتی قبل اعلام کرد: هنوز در حال ارزیابی اطلاعات خود و متحدانمان هستیم و بر روی این موضوع کار می کنیم و اگر رئیس جمهوری آمریکا تشخیص دهد، آماده ارائه گزینه های نظامی هستیم.

در همین حال ترامپ روز چهارشنبه در صفحۀ توئیتر خود نوشت: روسیه وعده می دهد موشک های شلیک شده به سمت سوریه را ساقط می کند. روسیه آماده باش، زیرا موشک های دقیق، خوب و هوشمند می آیند. ترامپ در توییت دیگری که لحن آن متفاوت و ملایم تر از توییت قبلی بود، نوشت: روابط ما با روسیه، در حال حاضر بدتر از هر زمان دیگری از جمله در دوره جنگ سرد است. هیچ دلیلی برای این مساله وجود ندارد. روسیه به ما نیاز دارد تا به اقتصادش کمک کنیم، امری که انجام آن بسیار آسان است و ما نیز به همه کشورها برای همکاری با هم نیاز داریم. مسابقه تسلیحاتی را متوقف کنید. پرسش اینجاست که آیا این مواضع ضد و نقیض ترامپ به معنای سردرگمی کاخ سفید است.

سیدرسول موسوی، دیپلمات و سفیر پیشین ایران در فنلاند، در گفتگو با خبرآنلاین در این باره می گوید:

اين بار حمله آمريكا به سوريه به خاطر خود سوريه نيست بلكه به خاطر روسيه است، اين حمله چه انجام شود يا نشود به موضوعي تحت عنوان ثبات استراتژيك بين امريكا و روسيه باز مي گردد. پوتين در بخشي از سخنراني خود در اول مارس در مجلس فدرال روسيه (١٠ اسفند ٩٦) به توانمندي‌هاي نظامي جديد روسيه پرداخت و نسل جديد سلاحهاي استراتژيك و سامانه هاي ضد موشكي را معرفي كرد. اين نسل جديد تسليحات استراتژيك به معني تغيير موازنه قوا بين امريكا و روسيه محسوب مي شود كه در پي خروج امريكا از پيمان ABM در سال ٢٠٠٢ به سود امريكا و به زيان روسيه شده بود.

حال اگر سخنان اول مارس پوتين صحت داشته باشد امريكا حتما در حمله به سوريه ملاحظه خواهد داشت مگر آنكه منابع اطلاعاتي و نظامي امريكا به اين جمع بندي رسيده باشند كه صحبتهاي پوتين واقعي نبوده و يا حداقل هنوز جنبه عملياتي نيافته است.

این دیپلمات وزارت خارجه در ادامه افزود: حالت ديگر آن است كه آمريكا سخنان پوتين را درست ارزيابي كرده باشد كه در اين صورت حمله به سوريه همانند دفعه قبل با اطلاع روسيه خواهد بود تا روسيه ان مناطق را تخليه كند و آمريكا به خاطر حرفی كه زده موشكهايي را به آنجا بزند بدون اين كه در صحنه عملياتي تغييري ايجاد شود. بنابراين مي توان گفت اين بار تهديد حمله به سوريه به خاطر ارزيابي توان عملياتي و رواني روسيه است نه سوريه و علت تاخير در عمليات هم دقيقا ارزيابي چگونگي رفتار روسيه پس از حمله است.

5252

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 769086

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شمس تبریزی A1 ۰۵:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۳
    8 1
    خبرآنلاین، این حمله اگه تا فردا صبح انجام نشه منتفیه. احتمال زیاد میدم که به خاطر موضع گیری روسها اساسا جا زده یا کلا برنامه ای برای حمله نداشته. اگه یادتون باشه ترامپ یک زمانی دولت اوباما را مذمت میکرد که پیش از حمله به داعش میگه میخوام چه کنم و همین باعث میشه داعش جایش را عوض کنه. ترامپ میگفت نباید به دشمن خبرداد تا غافلگیر بشن. اینکه ترامپ میاد از دو روز قبل میگه چه میخواهم بکنم به نظرم سرکار گذاشتن همه ما بوده. به گمانم سر برجام هم همین بازی را در بیاره. بیشرف با همین بلوف زدنهاست که میلیاردها دلار در ساخت و ساز درآورده. خبرآنلاین، از اینکه این حرومزاده اینطور مرا سرکار گذاشت و در تحلیل فریبم داد خیلی حالم گرفته است
    • رضا DE ۱۹:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۳
      0 0
      علت اعلام قبلی حمله توسط ترامپ برای متخصصین نظامی روشن است. در این خصوص به ترامپ خیلی خرده نگیرید. در هر حال هدف عاقلانه او ظاهرا ترک منطقه و نجات از باتلاق است. نهایتا نیروهای نظامی مستقر در منطقه باید با مدارا و درایت حداکثری از برخورد نظامی با نیروهای امریکایی در منطقه به جدیت خودداری کنند تا ترامپ احیانا بدون درگیری فرصت خروج از منطقه را داشته باشد. در صورت حمله آمریکا با موشکهای توماهاک باید پدافندهای مستقر در منطقه با اینترسپشن راداری و رادیویی ارتباط کنترلی موشکها با مراکز هدایتی را مختل کنند و فقط در صورت حفظ تقرب موشکها به اهداف، با آتش پدافند موشکی اینترسپت کنند. با توجه به استقرار باتری های روسی در منطقه احتمال دارد بتوان تاثیر گذاری عملیاتی موشکهای توماهاک را تا ۳۰ درصد کاهش داد.
  • رضا DE ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۳
    0 0
    انجام یک حمله محدود موشکی به سوریه با احتمال بالای ۸۵ درصد هنوز به قوت خود باقی است. سایتهای نظامی مورد هدف در چند روز اخیر از نیروها و تجهیزات نظامی خالی شده اند. هدف ترامپ از آتش بازی ،نه روسیه و نه سوریه بلکه کاهش فشار لابی های کثیف عربی و اسراییلی و تا حدی منحرف کردن افکار عمومی از رسوایی های سیاسی و اخلاقی حول شخص ترامپ است. در عین دفاع تمام قد از نیروها و ادوات نظامی، نباید استراتژی نظامی کشور به صورتی باشد که ترامپ مجبور به حضور طولانی تر و یا انجام عکس العملهای بعدی شود. به احتمال قریب به یقین و در صورت کنترل وضعیت میدانی و عدم تداخل مستقیم نظامی بعد از این آتش بازی صوری، ترامپ باقی مانده نیروهایش را از سوریه خارج میکند. در هر حال باید اوضاع با تیزبینی و با حفظ آرامش با دقت رصد شود.