ولیعهد عربستان در تماسی با مشاور ارشد و داماد رئیس جمهوری آمریکا با اشاره به انتقادات غرب علیه ریاض درباره پرونده قتل جمال خاشقجی تاکید کرد: هرگز کودتای غرب علیه خود را فراموش نخواهم کرد.

به‌ گزارش ‌ایسنا، روزنامه‌ وال استریت ژورنال آمریکا به‌ نقل‌ از یکی از منابع نزدیک به کاخ سلطنتی سعودی نوشت: محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در هشتمین روز پس از ناپدید شدن جمال خاشقجی، روزنامه‌ نگار عربستانی در تماس تلفنی با جارد کوشنر، داماد و مشاور ارشد رئیس جمهوری آمریکا از او درباره علت خشم به وجود آمده در واشنگتن درباره این پرونده سوال کرد.

کوشنر دوست نزدیک ولیعهد سعودی قلمداد می‌شود.

این روزنامه در گزارش خود آورده است: بن سلمان که در آمریکا با لقب "MBS" معروف است با کوشنر در ۱۰ اکتبر تماس گرفته و این سوال را درباره مساله خاشقجی می‌پرسد که "این همه عصبانیت برای چیست؟"

این روزنامه می‌افزاید: بن سلمان سوال خود را به انگلیسی از کوشنر می‌پرسد و از خشم گسترده در آمریکا به دلیل پرونده مذکور سوال می‌کند. چراکه انتقادات گسترده مقامات دولتی و تجار آمریکایی روانه او شده بود.

وال‌ استریت ژورنال به نقل از دو تن که از جزئیات مکالمه آن دو آگاه بودند، نقل می‌کند، کوشنر در کنار جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا پیامی که حامل نوعی در تنگنا قرار گرفتن بن سلمان است، به ولیعهد می‌دهند مبنی بر اینکه نیاز است این پرونده بسته و سرنوشت خاشقجی مشخص شود. کوشنر در پیامی خطاب به بن سلمان بر لزوم روشن شدن سرنوشت خاشقجی تاکید می‌کند.

این روزنامه در ادامه آورده است: فورا شاهزاده بن سلمان دستپاچه شده و شدیدا عصبانی می‌شود.

یکی از نزدیکان به کاخ سلطنتی سعودی می‌گوید، ولیعهد واقعا شوکه بود چون با واکنش‌های بسیار تندی از سوی غرب و خاصه آمریکا در این پرونده روبه‌رو شده بود.

بن سلمان در این تماس می‌گوید، احساس می‌کند از طرف غرب به او خیانت شده و حمایت از خود را در جای دیگری جستجو خواهد کرد. هرگز فراموش نخواهد کرد چطور مردم علیه او در حالی که هنوز تحقیقات پایان نیافته کودتا کرده‌اند.

پیشتر ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به مجازات شدید در صورت اثبات دست داشتن ریاض در قتل خاشقجی تهدید کرده و مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا را برای اعمال فشار بر سعودی‌ها جهت یافتن پاسخی درباره سرنوشت خاشقجی به عربستان فرستاده بود.

کوشنر و بن سلمان و ایوانکا ترامپ

در حالی که موضع گیری‌های دونالد ترامپ درباره قتل این روزنامه‌نگار عربستانی هر روز تغییر می‌کرد، چهره‌های سیاسی آمریکا، موضع گیری‌های جدی در برابر این مساله داشتند که از جمله آنها باب کورکر ، سناتور جمهوری خواه برجسته آمریکایی بود که گفت‌ بر این باور است ولیعهد عربستان در قتل خاشقجی دست دارد و روایت ریاض درباره نحوه کشته شدن این خبر را  باور نمی‌کند.

رند پل، دیگر سناتور جمهوری خواه آمریکا تاکید کرد: امکان ندارد ۱۵ تن برای کشتن یک مخالف بدون موافقت ولیعهد عربستان اعزام شوند و توضیح ریاض درباره این اتفاق یک توهین است.

علاوه بر این کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان خواستار آغاز تحقیقاتی جامع و فوری برای روشن شدن ابعاد پنهان این پرونده و مسؤولان آن شدند.

52310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 814310

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
    20 1
    هنری کسینجر : دشمنان آمریکا از ما بترسند ودوستان ما بیشتر.
  • بی نام A1 ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
    14 8
    کاش جواد خیابانی رو فرستاده بودیم واسه ترجمه که بن سلمان نخواد زور بزنه انگلیسی صحبت کنه
  • بی نام US ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
    15 1
    دزد پر رو یقه صاحب خانه را گرفته
  • بی نام DE ۱۲:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
    12 0
    كافيه بن سلمان عليه غرب عمل كنه يك شبه از شيطان به فرشته تبديل ميشه
  • بی نام DE ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
    13 6
    همه جاي دنيا اين قتلها اتفاق مي افته اب از اب تكان نمي خوره يك زن بلغارستاني كه از سياستهاي بروكسل انتقاد كرده بود اخيرا تو خانه اش به قتل رسيده ولي اصلا مثل خاشقجي رسانه اي نشد بن سلمان مي خواست اقتصاد صنعت و توريسم عربستان رو بهبود بده زدن نابودش كردند تمام كشورهاي خاورميانه رو يكي يكي هدف قرار دادند يك زماني افغانسان كشوري ميانه رو بود
    • بی نام A1 ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۱
      0 0
      کشورهای ایران، افغانستان، عربستان، عراق،سوریه،فلسطین و درکل کشورهای عربی و خاورمیانه تا زمانی که بخوان هزار سال پیش رو بکش وسط وسر شیعه و سنی ویهودی ومسیحیت با هم بجنگند وضع به همین منوال خواهد بود. وقتی نمیتونن تو مذهب به یه توافق برسند و قوانین سیاسی رو روی یک توافق ناموفق بنیان بزارن همیشه در حال جنگ خواهیم بود به خصوص که تو ایران این همه اهل کتاب و اختلاف مذهبی وجود داره. تنها راه حل اینه که مثه شاه و مثه همه دنیا رفتار بشه. ملی گرایی کاره زشتی نیست کاره خوبی هم هست. اگه ملی گرایی نبود یه زرتشتی با یه مسیحی و یهودی تو جنگ با هم اسلحه دست نمیگرفتن در صورتی که الان اختلافی شدید بین شیعه و سنی که هر دو مسلمان هستند وجود داره.