فیلم | اژدهای زرد پمپئو را تحقیر کرد؛ آیا چین جای روسیه را خواهد گرفت؟

استقبال سرد چینی‌ها از وزیر خارجه آمریکا سوژه‌های رسانه‌های خبری جهان شد.

به گزارش خبرگزای خبرآنلاین، مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا پس از سفر به پیونگ یانگ و سئول وارد پکن شد. (اینجا)

وب سایت خبرگزاری رویترز ز از پکن، وانگ یی وزیر امور خارجه چین در جمع خبرنگاران که وزیر خارجه آمریکا نیز در آن حضور داشت، گفت: " به تازگی در حالی که آمریکا در پی زیاده خواهی نامحدود در مناقشه تجاری با چین است، تدابیری را درباره مسئله تایوان اتخاذ کرده که نقض کننده حقوق چین است و انتقاد‌های بی اساسی را از سیاست داخلی و خارجی مطرح کرده است".

مایک پمپئو که برای مطلع کردن همتای چینی خود از گفتگو‌های اخیر خود با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی به پکن آمده است، در پاسخ گفت: " مسائلی که ما مطرح کردیم با اختلافات عمیق مرتبط بود. ما از اقداماتی که چین انجام می‌دهد نگران هستیم".

وانگ یی وزیر امور خارجه چین در گفتگو با پمپئو گفت: "ما از آمریکا می خواهیم این نوع اقدامات اشتباه را متوقف کند. ما بر این باوریم چین و آمریکا باید در مسیر درست همکاری بر اساس روند برد-برد قرار بگیرند تا این که در مسیر اشتباه مملو از مناقشه و رویارویی قرار داشته باشند. "

وی افزود: "من متأسفم که گفتگوی راهبردی بین دو کشور موضوعی بود که شما آن را انتخاب نکردید. این یک فرصت مهم برای ما خواهد بود تا در ارتباط با مسائل مهمی گفتگو کنیم که ارائه کننده فرصت هایی برای مردم کشورهای ماست."

دیدار پر تنش پامپئو با چینی‌ها

نشست دیپلمات‌های ارشد آمریکا و چین امروز (دوشنبه) شروعی پرتنش داشت و در بحبوحه وخامت مناسبات دو جانبه، وزیران خارجه دو کشور یکدیگر را بابت این مساله سرزنش کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین در کنفرانس خبری مشترک با مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا گفت: اخیرا، طرف آمریکایی مکررا به اختلاف تجاری با چین دامن زده ، یک سری اقدامات درباره مساله تایوان انجام داده که به حقوق چین لطمه می‌زند و انتقادات بی‌اساسی به سیاست‌های داخلی و خارجی چین وارد کرده‌ است.

وزیر خارجه آمریکا که پس از دیدار با کیم جونگ اون،‌ رهبر کره‌شمالی راهی پکن شد و وانگ یی را در جریان گفت‌وگوها قرار داد، گفت: ما در این مسائلی که شما مطرح کردید، اختلاف اساسی داریم. ما نگرانی زیادی بابت اقداماتی که چین انجام داده است، داریم.

وانگ‌یی با این گلایه که واشنگتن بر لفاظی‌های خود در بحران تجاری افزوده، گفت که واشنگتن باید "اقدامات انحرافی"  خود را متوقف کند.

وی در خصوص تایوان نیز گفت که این اقدامات بر اعتماد دوجانبه میان دو طرف تاثیر گذاشته و بر دورنمای روابط آمریکا- چین سایه می‌افکند که این اصلا در جهت منافع ملت دو کشور نیست.

وزیرخارجه چین با ذکر این نکته که دو کشور باید به دنبال همکاری باشند نه مواجهه و رویارویی تصریح کرد: آمریکا باید دست از اقدامات انحرافی خود بردارد.

پامپئو با تاکید بر اینکه برای گفتگو به چین آمده گفت:
من به دنبال فرصتی برای گفتگو درباره هر یک از این مسائل هستم چرا که این روابط برای ما بسیار مهم است.

وی همچنین درباره لغو دیدار وزیران دفاع دو کشور که قرار بود ماه جاری در پکن صورت گیرد گفت: متاسفم که این گفتگوی استراتژیک صورت نمی‌گیرد.

وانگ یی در پاسخ گفت که لغو این دیدار از طرف چینی نبوده است.

وانگ یی و مایک پمپئو

اما وزیران خارجه چین و آمریکا سخنان نرمتری هم درباره تلاش برای مهار برنامه هسته‌ای کره شمالی داشتند. وانگ یی‌ گفت که  مساله کره شمالی نشان داد پکن و واشنگتن می‌توانند مراودات و همکاری خود را گسترش دهند. 

پامپئو نیز گفت که انتظار دارد مذاکرات خوب و صریحی با وانگ یی درباره دیدراش با رهبر کره شمالی داشته باشد.

به گزارش خبرآنلاین، این دیدار پرتنش در حالی صورت می گیرد که هفته گذشته نشست امنیتی پکن و واشنگتن لغو شد  پامپئو امروز در دیدار با همتای چینی خود به این امر واکنش نشان داد و ابراز تاسف کرده است، این در حالی است که این نتش امنیتی جدا از جنگ اقتصادی همچنان ادامه دارد، چراکه امروز صبح همزمان با سفر وزیر خارجه ایالات متحده به چین، پنتاگون رسما چین را یک تهدید اصلی در بخش نظامی خواند.

پنتاگون چین را تهدیدی اصلی برای بخش صنعتی-نظامی آمریکا دانسته و معتقد است اقدامات پکن، کمبود نیروی کار و تامین مالی ناپایدار، زنگ خطر را در برخی از بخش‌های مهم این کشور به صدا درآورده است.

به گزارش پایگاه اینترنتی راشاتودی، پنتاگون چین را تهدیدی اصلی برای بخش صنعتی-نظامی آمریکا می‌داند.

به نوشته این پایگاه اینترنتی، پنتاگون در گزارشی آورده که اقدامات پکن، کمبود نیروی کار و تامین مالی ناپایدار، زنگ خطر را در برخی از بخش‌های مهم این کشور به صدا درآورده است.

در این گزارش آمده است: «در حالی که کشور‌های متعددی سیاست‌های خود را برای تقویت اقتصاد خود با هزینه بخش تولید در آمریکا دنبال می‌کنند، هیچ کشوری به اندازه چین نتوانسته است از ضعف موجود در بخش صنعتی ما بهره برداری کند.»

این گزارش با عنوان "ارزیابی و تقویت پایگاه صنعتی دفاعی آمریکا و تسریع در زنجیره تامین" آمریکا منتشر شده است.

وانگ یی و مایک پمپئو

آیا چین جایگزین روسیه به عنوان دشمن پیشین آمریکا می‌شود؟

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، این سند به مشکلات دیگری مانند کاهش بخش‌های خاص، یعنی ساخت کشتی، و همچنین فقدان نیروی کار ماهر و جریان ناپایدار قرارداد‌ها برای تولید کنندگان راهبردی اشاره می‌کند. اما بیشتر آن به موضوع جریان تامین مالی "پایدار و قابل پیش بینی" برای وزارت دفاع اشاره می‌کند.

در این سند پکن به عنوان یک "خطر قابل توجه و رو به رشد" برای تامین مواد حیاتی برای ارتش آمریکا معرفی می‌شود و متهم به سیاست‌های "تهاجمی" صنعتی می‌شود. در حال حاضر دولت آمریکا ۷۱۹ میلیارد دلار بودجه برای سال آینده ارتش خود اختصاص داده است.

فعالیت‌های پکن از جمله در تولید "سلول‌های خورشیدی برای استفاده نظامی"؛ نمایشگر‌های هواپیما، سیستم‌های پردازش و سایر عناصر کمیاب برنامه‌های تولیدی پنتاگون را تهدید می‌کند. پنتاگون ادعا می‌کند که با اقدامات چین سایر بخش‌های این وزارتخانه هم تهدید شده است.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: «اقدامات چین به طور جدی قابلیت‌های دیگر، از جمله ابزار‌های ماشینی؛ تولید و فرآوری مواد پیشرفته مانند مواد بیولوژیکی، سرامیک و کامپوزیت؛ و تولید تخته مدار چاپی و نیمه هادی‌ها را تهدید می‌کند. این‌ها مواد مهمی در بخش‌های نظامی ما محسوب می‌شوند.»

در حالی که پکن در سال‌های گذشته در بخش فناوری پیشرفته تمرکز کرده است، دستاورد‌های آن، بر اساس گزارش پنتاگون، عمدتا براساس ابزار‌های قانونی و غیر قانونی، از جمله سرمایه گذاری مستقیم خارجی، جمع آوری اطلاعات انسانی، جاسوسی، عملیات سایبری و فرار از محدودیت‌های کنترل صادرات آمریکا برای به دست آوردن مالکیت معنوی و فن آوری‌های حیاتی بوده است.

به استثنای جاسوسی صنعتی در مقیاس وسیع، چین به عنوان "سلطه" در زمینه‌های مختلف از جمله تجارت غیرمنصفانه دست داشته است و از این مورد در زمینه‌های نادر در تولید توربین ها، موتور‌های هیبریدی، سلول‌های سوختی، الکترونیک و دیگر محصولات استفاده کرده است.

چین به لحاظ راهبردی، بازار جهانی را با قیمت‌های ارزان خود تحت تاثیر قرار داده است.

چنین اتهاماتی کاملا مطابق با سیاست‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا است. او بار‌ها و بار‌ها چین و دیگر کشور‌ها را متهم به رفتار تجاری "غیرمنصفانه" با آمریکا کرده است و درگیر جنگ تجاری است و تعرفه‌های محدود کننده‌ای را برای فولاد و آلومینیوم وارداتی از چین و این کشور‌ها اعمال کرده است.

زنگ‌های خطر برای ارتش آمریکا قبلا در مورد «افزایش سریع» توانایی‌های ارتش چین به صدا درآمده است.

این در حالی است که ترامپ این گزارش را در ماه ژوئیه ۲۰۱۷ دیده و تصویب کرده است، این در حالی است که دولت ایالات متحده در برابر حمله جدید تجاری از طرف پکن قرار دارد.

در روز جمعه، مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا، ادعا کرد که چین در واقع یکی از مداخله کنندگان اصلی در دموکراسی آمریکا است. آمریکا پیشتر روسیه را متهم به دخالت در دمکراسی خود کرده بود. اما اتهامات آمریکا ضد چین همانند اتهامات آن ضد روسیه بی اساس است.

پنس گفت: «چین اقدام بی سابقه‌ای را برای نفوذ در افکار عمومی آمریکا، انتخابات ۲۰۱۸ و محیطی که منجر به انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ شود، آغاز کرده است.»

وی بیان داشت که پیش بینی می‌شود که افزایش فعالیت‌های چین به این معنی است که "رهبری رئیس جمهور ترامپ" موثر بوده است و پکن "یک رئیس جمهور آمریکایی متفاوت" را می‌خواهد که بر سر کار بیاورد.

معاون رئیس جمهور افزود: «به تازگی یکی از اعضای ارشد گروه کاری کمیته اطلاعات ما به من گفت که آنچه که روس‌ها در مقایسه با چینی‌ها در این کشور انجام می‌دهند، به مراتب کمتر است.»

این در حالی است که چین سخنرانی پنس را به عنوان "اتهاماتی غیرقانونی" توصیف کرد و از آمریکا خواست تا از لفاظی‌های مخرب دست بردارد، زیرا این موضوع به منافع چین و روابط چین و آمریکا آسیب می‌زند. پکن همچنین آمریکا را متهم به نقض حاکمیت کشور‌های دیگر کرد.

وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای اعلام کرد: «جامعه بین المللی در حال حاضر به خوبی می‌داند که کسانی که به طور غیرقانونی در امور داخلی دیگران دخالت می‌کنند، منافع دیگران را هم تضعیف می‌کنند.»

49310

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 810719

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =