مهر نوشت: وزیر امور خارجه آمریکا با انتشار مقاله ای به تشریح استراتژی جدید این کشور برای مقابله با ایران پرداخت.

«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در این مقاله که با عنوان «مقابله با ایران» (Confronting Iran) در فارین افرز به چاپ رسیده می نویسد: پایان جنگ سرد موجب شد تا تفکر جدیدی در میان سیاست گذاران و تحلیلگران در مورد اینکه بزرگترین چالش امنیت ملی آمریکا چیست شکل بگیرد. ظهور القاعده، جرایم سایبری و دیگر موارد خطرناک تهدید بازیگرانی که یک کشور خاص نبودند را تائید کرد. اما به همان اندازه تجدید حیات رژیم های غیر قانونی نیز خطرناک بود. کشورهای سرکشی که هنجارهای بین المللی را به چالش می کشیدند، به حقوق بشر و آزادی های ابتدایی احترام نمی گذاشتند و علیه امنیت مردم آمریکا، متحدان و شرکای آمریکا و مابقی جهان اقدام می کردند.

مایک پمپئو

پمپئو در ادامه بدون اشاره به کشورهایی همچون عربستان می نویسد: مهمترین کشورها در میان این رژیم های غیرقانونی کره شمالی و ایران بودند. تجاوزات آنها به صلح جهانی بسیار زیاد بوده اما بدترین مورد این اقدامات صرف چندین دهه در خصوص برنامه های تسلیحات هسته ای در مغایرت با ممنوعیت های بین المللی بود. با وجود بهترین اقدامات آمریکا در دیپلماسی، کره شمالی سیاست گذاران آمریکایی را با توافقات کنترل سلاحی که متعلق به دوران جرج بوش بود فریب می داد. برنامه تسلیحات هسته ای و موشک های بالستیک کره شمالی ادامه پیدا کرد تا اینکه دونالد ترامپ در انتخابات پیروز شد و باراک اوباما به وی گفت که این (کره شمالی) بزرگترین چالش امنیت ملی وی خواهد بود.

پمپئو در ادامه این مقاله به ایران و برجام اشاره کرده و می نویسد: برجام نتوانست جلوی بلند پروازی های هسته ای ایران را بگیرد. در عوض این توافق پول زیادی نصیب ایران شد که تهران این پول ها را صرف اقدامات منطقه ای خود کرد.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه به شعارهای انتخاباتی ترامپ در خصوص رهبری جسورانه و همچنین اولویت های امنیت ملی آمریکا پرداخته و می نویسد که به ایران و کره شمالی هشدار داده شده که آمریکا رفتارهای آنها را تحمل نمی کند.

پمپئو در ادامه بدون اشاره به سیاست تغییر نظام که از سوی دولت آمریکا بویژه بعد از روی کار آمدن «جان بولتون» به عنوان مشاور امنیت ملی، در خصوص ایران به کار گرفته شده می نویسد: ترامپ به دنبال جنگ و درگیری بلند مدت در غرب آسیا و هیچ منطقه دیگری نیست.

پمپئو در ادامه می نویسد که تمایل به گفتگو با دشمنان سخت یکی دیگر از جنبه های دیپلماسی ترامپ است و وی گفتگو را به جنگ ترجیح می دهد.

وزیر خارجه آمریکا به مذاکرات آمریکا با کره شمالی نیز اشاره کرده و می گوید توافقی که در نتیجه این مذاکرات بدست می آید از برجام قوی تر بوده و سیستم های نظارتی بیشتر و دقیق تری را به کار می گیرد.

وی دلیل خروج ترامپ از برجام را اینگونه تشریح می کند که این توافق هسته ای به نفع آمریکا، متحدان و شرکای این کشور نبوده است.

پمپئو در بخش پایانی این مقاله به اقدامات ضد ایرانی آمریکا اشاره کرده و می نویسد: به‌جای توافق هسته‌ای یک کارزار چندوجهی برای اعمال فشار بر ایران راه‌اندازی شده و در دولت ترامپ، آمریکا ۱۷ دور تحریم‌های مرتبط با ایران علیه ۱۴۷ فرد و شرکت مرتبط با ایران معرفی کرده است. هدف این تحریم ها این است که ایران وادار به انتخاب شود: این‌که سیاست‌هایی را که به ایجاد این تحریم‌ها منجر شدند متوقف کند یا آنها را ادامه دهد.

52310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 812838

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • پسرک A1 ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۴
    5 3
    شتر در خواب بیند پنبه دانه
  • بی نام IR ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۴
    2 1
    در انتظار مقاله آقای ظریف هستیم.
  • بی نام RU ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۴
    5 1
    کاری نکن بگم بیان بخورنتا پمپی
  • بی نام A1 ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۴
    3 2
    لج شما از این درآمد که چرا امریکا منافع کمتری از اروپا و چین در برجام می برد و خیال کردید که با فشار تسلیم می شیم . ما هم به جد ایستاده ایم و می گوییم اگر می خوای باهات مراودات معمولی داشته باشیم باید انتخاب کنی که می خوای قلدر بازی دربیاری یا بر اساس احترام متقابل با ما رابطه داشته باشی. حالا هی زور بزن. ما چهل سال عمرمان را که صرف استقلال ایران کرده ایم در سطل آشغال نمی ریزم که از صفر شروع کنیم. احمق نیستیم. نسل اول انقلاب هنوز زنده اند و دقیقا متوجه هستند که اهداف انقلاب چه بوده و دستاوردهای خودشان را هم می شناسند. برو و آدم شو و بعد برگرد.
  • بی نام A1 ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۴
    1 0
    بخدا ما موافق اون سیاستهای غلط نیستیم در این معرکه گیر افتادیم نه راه پیش داریم نه راه پس ماجرای پولهای که نصیب ایران شد چیه بخدا اگه یک سنت اون به اقتصاد کشور تزریق شده. یا به مردم داده شده
  • رستم TR ۰۵:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
    0 0
    بد نبود اشاره میکرید در بخشی از این مقاله به گزارش کیهان لندن اشاره شده