وزیر کشور از ورود بسیج به عرصه مبارزه با مواد مخدر خبر داد. او نام این شهرها را اعلام نکرده است. اما به نظر می رسد اولویت مراکز استان های پایلوت در طرح مبارزه همه جانبه با موادمخدر و روان‌گردان‌ها باشد؛ تهران، اصفهان،‌ کرمانشاه، همدان و مازندران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ روز گذشته نشستی در ستاد مبارزه با مواد مخدر تشکیل شد که در سردار محمدرضا نقدی رییس سازمان بسیج مستضعفین هم در آن حضور داشت. این نشست در نهایت به اعلام ورود بسیج به عرصه مبارزه با مواد مخدر منجر شد. البته فعلا در پنج استان.

البته عبدالرضا رحماین فضلی، وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در حاشیه این نشست (اینجا) در گفتگو با خبرنگاران از بیان نام این شهرها خودداری کرد. اما در این نشست از اجرای طرح مبارزه همه‌جانبه با مواد مخدر و روان‌گردان‌ها به صورت پایلوت در 5 شهرستان در استان‌های اصفهان، کرمانشاه، همدان، مازندران و تهران خبر داد.

او گفت: بسیج اجرای این طرح را در 5 مرکز استان‌ بررسی و زمانبندی‌های مربوطه را مشخص کند، تا انشالله در اسفند ماه تفاهم‌نامه نهایی جهت ادامه این طرح امضا و از فرودین سال 93 اجرای طرح شروع شود.

همچنین دراین نشست سردار محمدرضا نقدی، رییس سازمان بسیج مستضعفین درباره ورود بسیج به عرصه مبارزه با مواد مخدر گفت: کار مهم بسیج این است که به گونه‌ای وارد عمل شود که وضعیت مواد مخدر از شرایط فعلی کنونی که به صورت مهار گسیخته است به مسئله کوچک و قابل حل توسط نیروی انتظامی تبدیل شود و طرحی هم که در این خصوص طراحی می‌شود باید همه جانبه، هماهنگ با مشارکت جدی مردم و هدفمند باشد.

از سخنان او هم چنین بر می آید که بسیج در طرح در طرح مبارزه همه جانبه با مواد مخدر و روان‌گردان‌ها در همان ۵ استان شرکت می کند: بسیج در طرح مبارزه همه جانبه با مواد مخدر و روان‌گردان‌ها در 5 شهر از استان‌های کشور به صورت پایلوت شرکت می کند.

اما گزارش مشروح این نشست را به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر بخوانید؛

وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست صمیمی با رییس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه در مبارزه با مواد مخدر باید بسیجی وار شرکت کرد، گفت بسیج تاکنون مشارکت فعالی در برخورد با آسیب‌های ‏اجتماعی همچون زلزله، سیل و طرح واکسیناسیون فلج اطفال داشته لذا می‌تواند در مبارزه با مواد مخدر نیز حضوری فعال ‏داشته و به خوبی وارد عمل شود.‏

دکتر عبدالرضا رحمانی‌فضلی در این نشست که در محل ستاد برگزار شد، با تاکید بر اهمیت توجه به مسئله مبارزه با مواد مخدر گفت: بازتابی که اعتیاد و مواد مخدر در جامعه و سطوح مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی آن داشته نشان می‌دهد که هنوز جامعه و حتی برخی از مسولین از اهمیت پرداختن به مسئله مبارزه با این پدیده شوم بی اطلاع هستند.

وی افزود: اعتیاد و مواد مخدر باعث بروز آسیب‌های اجتماعی و بزهکاری‌ها همچون سرقت، طلاق، قتل، تجاوز به عنف؛ همسر آزاری و کودک آزاری می‌شود و روزانه نیز 8 تا 9 نفر جان خود را بر اثر مصرف مواد مخدر از دست می‌دهند.

دبیرکل ستاد ادامه داد: یک میلیون و 325 هزار معتاد در کشور وجود دارد که با احتساب بعد خانوار حدود 6 میلیون نفر به طور مستقیم با مواد مخدر درگیری دارند که این رقمی قابل توجه و نیازمند بسیج عمومی برای حل این مسئله است.

رحمانی‌فضلی تصریح کرد: طبق پژوهش‌های صورت گرفته 63 درصد از جامعه معتادان متاهل، 52 درصد شاغل و بیش از 75 درصد دارای مدرک دیپلم به بالا هستند، که این نشان می‌دهد مواد مخدر، مسئله‌ای پیچیده است و دیگر نمی‌توان گفت که فقر، بیکاری و تجرد عامل اعتیاد هستند.

وی با اشاره به سخن مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر اینکه مبارزه با مواد مخدر جهادی مقدس است، گفت: مقام معظم رهبری سیاست‌های کلی را در حوزه مبارزه با مواد مخدر در 11 بند ابلاغ کرده‌اند که شامل همه ابعاد مبارزه می‌باشد، ستاد نیز این سیاست‌ها را در دستور کار خود قرار داده و تاکنون در خصوص 8 بند آن، جلسات مشورتی با حضور کارشناسان حوزه مبارزه تشکیل و برای آنان سیاست‌های اجرایی تهیه شده است.

وی خطاب به مسوولین حاضر در جلسه بیان داشت: در مبارزه با مواد مخدر باید بسیجی وار شرکت کرد و انتظار ما این است که این امر، به عنوان یکی از ماموریت‌های بسیج مطرح شود؛ چرا که تجربه نشان داده که بسیج در برخورد با آسیب‌های اجتماعی بسیار موثر و با نفوذ بوده است.

دبیرکل ستاد ادامه داد: نیروی انتظامی، از سال 86 به بعد در نظرسنجی‌هایی که در بین مردم انجام داد، اعلام کرد که موضوع مواد مخدر و اعتیاد نخستین نگرانی مردم است، لذا بسیج با توجه به جایگاه حساسی که در نشان دادن چهره نظام جمهوری اسلامی و مشارکت فعال در برخورد با آسیب‌های اجتماعی همچون زلزله، سیل و طرح واکسیناسیون فلج اطفال دارد، می‌تواند در مبارزه با مواد مخدر حضوری فعال داشته و به خوبی وارد عمل شود.

رحمانی‌فضلی گفت: با توجه به سیاست ستاد مبنی بر توجه به حوزه‌های پیشگیری، درمان و صیانت از بهبودیافتگان؛ انتظار می‌رود که بسیج در امر مبارزه به این مولفه‌ها توجه جدی داشته باشد، لذا طرح‌هایی که از سوی این سازمان ارائه می‌شود باید همه‌جانبه و دارای ورودی مشخص باشند.

وی همچنین بر مشارکت فعال و جدی مردم در امر مبارزه و برانگیختگی حس مشارکت‌جویی آنان، ایجاد فضای تبلیغاتی و رسانه‌ای، حضور موثر صدا و سیما، ایجاد و معرفی شهرهای پاک کشور، حضور جدی قوه قضاییه در برخورد با محکومان و اجرای سریع پرونده‌های آنان، آموزش خانواده‌ها، استفاده از بهبودیافتگان در زمینه‌های رسانه‌ای و امر مبارزه، بهره‌گیری از ظرفیت مهم سازمان‌های مردم‌نهاد، تشکیل خیریه جهت کمک به خانواده‌های معتادان و برگزاری منظم جلسات شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان‌ها تاکید کرد.

رحمانی‌فضلی با اشاره به اجرای دقیق طرح مبارزه همه‌جانبه با مواد مخدر و روان‌گردان‌ها به صورت پایلوت در 5 شهرستان در استان‌های اصفهان، کرمانشاه، همدان، مازندران و تهران پیشنهاد داد: بسیج اجرای این طرح را در 5 مرکز استان‌ بررسی و زمانبندی‌های مربوطه را مشخص کند، تا انشالله در اسفند ماه تفاهم‌نامه نهایی جهت ادامه این طرح امضا و از فرودین سال 93 اجرای طرح شروع شود.

وی در پایان گفت: به مبارزه با مواد مخدر باید به عنوان وظیفه دینی و اعتقادی نگاه کرد تا انشالله بتوانیم با مشارکت فعال همه آحاد جامعه همچون بسیج در امر مبارزه موفق شویم.



نظر سردار نقدی درباره ورود بسیج به مبارزه با مواد مخدر

سردار محمدرضا نقدی، رییس سازمان بسیج مستضعفین در این نشست، ضمن تاکید بر عزم جدی بسیج در مبارزه با مواد مخدر گفت: وقتی موضوع بزرگی بوجود میاید همه مردم باید وارد صحنه شده و برای حل آن تلاش کنند، حل موضوع مواد مخدر نیز کاری فراتر از فعالیت دستگاه‌‌ها و سازمان‌ها است.

وی افزود: کار مهم بسیج این است که به گونه‌ای وارد عمل شود که وضعیت مواد مخدر از شرایط فعلی کنونی که به صورت مهار گسیخته است به مسئله کوچک و قابل حل توسط نیروی انتظامی تبدیل شود و طرحی هم که در این خصوص طراحی می‌شود باید همه جانبه، هماهنگ با مشارکت جدی مردم و هدفمند باشد.

رییس سازمان بسیج مستضعفین در ادامه، به فعالیت بسیج در طرح مبارزه همه جانبه با مواد مخدر و روان‌گردان‌ها در 5 شهر از استان‌های کشور به صورت پایلوت اشاره کرد و افزود: اجرای این طرح نیازمند مشارکت عمومی و فضای رسانه‌ای مطلوب برای ایجاد حس مشارکت‌جویی مردم در امر مبارزه است. در مردم باید حس برانگیختگی ایجاد کرد که خطر را احساس و در مبارزه شرکت کنند به گونه‌ای که خودشان خواهان مبارزه شوند، در این طرح نیز رسانه‌های محلی می‌توانند نقش آفرینی کرده و اصناف، مساجد، روحانیون و مردم را وارد کار کنند.

وی در ادامه آگاه‌سازی در بین مردم را عاملی مهم در کاهش شیوع مواد مخدر در جامعه برشمرد و گفت: روحانیت و دستگاه‌های قضایی نیز نقش مهمی در این مسئله دارند، همچنین مجازات‌های محکومان مواد مخدر و قاچاقچیان باید سخت و بازدارنده باشد و پرونده‌های آنان نیز در اسرع وقت و بدون فوت وقت رسیدگی شود.

وی در پایان گفت: بسیج آماده همکاری در امر مبارزه با مواد مخدر است و بیشترین فعالیت آن مبتنی بر جنبه‌های فرهنگی و پیشگیرانه است.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 334332

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    0 4
    واقعا معتاد توی کرمانشاه زیاده کاش زودتر یه فکری کنن
  • بی نام IR ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    2 2
    چه کاری با معتادین عزیز دارین ؟ بزارین سیخ و سنگشون رو بکشن نعشه شن باااااا
  • حسین A1 ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    12 1
    فقط همین کم مونده که دیگه همه ماشین هارو به بهانه بازرسی برای مواد مخدر نگه دارن!!!
  • امیرحسین1377 IR ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    2 0
    ز وصل شادمانیم و ز جفا ملال نداریم..................!
  • یک رفیق قدیمی IR ۰۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۵
    4 2
    آشپز دوتا بشه یا شور میشه یا بی نمک این طرح شکست میخوره
  • مرتضی A1 ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۷
    3 4
    دم بسیج گرم