۰ نفر
۱ آذر ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۷
اینترنت در بحران

پس از حملات اخیر تروریستی در فرانسه، فضای دیجیتال در مرکز صحنه‌ای واقع‌شده که برای بالانس کردن بین امنیت و آزادی‌های مدنی، دست‌خوش تغییر می‌شود.

 

به گزارش خبرآنلاین، وضعیت وخیم ناشی از اعمال وحشتناک تروریسم، پاسخی قابل پیش‌بینی برای نظارت آشکار الکترونیکی را فراهم کرده تا به‌اصطلاح، تبلیغات تروریست‌ها در فضای مجازی را سرکوب کرده و با ایجاد محدودیت در رمزگذاری و حفظ حریم خصوصی بار دیگر مکانیسم کنترلی توسط دولت‌های غربی را مجاب کند.

مشروعیت بخشیدن به ایجاد محدودیت در اینترنت به‌عنوان ابزاری برای خنثی کردن خشونت، سطح بی‌سابقه‌ای از تقاضای رصد سایبری توسط دولت‌های مختلف غربی را به دنبال داشته است و این در حالی است که این دولت‌ها از مدت‌ها پیش مانیتور کردن کاربران را به‌طور غیر آشکار انجام داده و اینک دنبال مشروعیت بخشیدن به آن هستند.

واقعیت این است که بسیاری از کشورها در بخش سانسور محتوای آنلاین فعالیت دارند و چشم‌انداز محدود کردن نت توسط کشورهای مختلف در 5 سال آینده به چشم می‌خورد و این در حالی است که گفته می‌شود 64 درصد از 65 کشور موردمطالعه قرارگرفته شده محتواهای سیاسی، مذهبی و اجتماعی را مانیتور کرده و محتوای نامناسب را پاک‌کرده‌اند.

طبق قانون وضعیت فوق‌العاده در فرانسه، دولت می‌تواند دست به سانسور آنلاین، فیلترینگ سایتهای مرتبط با تروریسم و جستجوی ابزار و سخت افزار کاربران مشکوک بزند و با رصد آشکار فضای مجازی، تروریست‌ها را ردیابی و شکار کند. البته فرانسه از سال گذشته شروع به بازداشت مظنونان به هر دلیل در فضای مجازی کرده است و حوادث اخیر پاریس به آن دامن می‌زند.

به همین خاطر به گفته کارشناسان مستقل، اینترنت وارد فضای بحران‌زده شده است که باید برای آن چاره‌ای اندیشید.

5656

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 481079

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 14 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۱
    25 2
    واقعیت این هست که همه کشورها کاربرانشون و مانیتور می کنند چه اونی که مثل فرانسه ادعای ازادی بیان داره و چه اونی که نداره. حالا اوضاع یه جوری شده که دیگه دارن بهش رسمیت می بخشن.
    • بی نام IR ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۱
      14 2
      واقعیت اینه که نیت کشورها فرق داره و یک سری جاها براحتی میان ادعا می کنن که داریم همه رو کنترل می کنیم یک سری جاها اگه لو بره که دولت شنود کرده اون دولت رو بیچاره میکنن. یک سری جاها طرف چند صفحه اس ام اس فرد رو راحت میاره میذاره روی میز قاضی یک سری جاها اوردن متن اس ام اس ها برای قاضی خودش جرمه کلا میخام بهت بگم دو جور نگاه هست یه نگاه، نگاه اینه که بله من مچش رو گرفتم و همه رو هم کنترل می کنیم و میخونیمکه اعتماد رو از بین میبره یه نگاه، هم نگاهیه که میگه ما شنود نمیکنیم ولی جاهایی که امنیت جامعه به خطر بیفته نامحسوس یه عده رو کنترل میکنه ولی نمیاد با افتخار بگه همه رو شنود میکنیم و جرات نداره نتیجه رو بیاره بذاره رو میز قاضی و بین این دو نگاه تفاوتی است اساسی برای افراد دانا
  • بی نام A1 ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۱
    10 4
    مکانیسم کنترلی توسط دولت‌های غربی نه دولت های شرقی اصلا اینترنت رو کنترل نمیکنن شرق که خیلی بدتر از غرب تو اینجور مسائل
  • بی نام IR ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۱
    21 5
    فیلترینگ چیز خوبیه اما نه به وحشتناکی ایران
  • محمد جواد A1 ۱۶:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۱
    7 0
    دولتها خودشون گند میزنن و باعث پیدایش گروه های افراطی میشن بعد جورشو مردم باید بکشند