در دیدارهای واعظی با مراجع تقلید چه گذشت؟

رئیس‌ دفتر رئیس‌جمهور در نخستین ماه آغاز دولت دوازدهم با مراجع تقلید و علمای عالیقدر دینی دیدار کرد و برای کسب موفقیت قوه مجریه در چهار سال آینده از آنها رهنمود گرفت.

به گزارش خبرآنلاین، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور در ابتدای کار دولت دوازدهم و به مناسبت هفته دولت به شهر قم سفر کرد تا به نمایندگی از حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی و اعضای کابینه، عید قربان را به مراجع عظام تقلید تبریک بگوید و سلام رئیس جمهور را به ایشان ابلاغ کند.

مراجع عظام تقلید دولت را به داشتن زبان خوش در ارتباطات بین المللی، رفع کمبودهای اقتصادی کشور و مشکلات معیشتی مردم، رونق فضای کسب و کار، شنیدن نقد و نظرات منتقدان، اصلاح نظام بانکی و برچیدن معضل قاچاق از عرصه اقتصادی کشور، توجه به فرهنگ، اخلاق و دین مردم و تقویت ارتباطات سه قوه توصیه کردند. در این دیدارها همه علمای عالیقدر نیز برای توفیق دولت در انجام امور اجرایی کشور و برآورده کردن توقعات مردمی دعا کردند.

اهتمام دولت به ارتباط با مراجع، علما و روحانیت برای کسب رهنمودهایشان، پاسداشت مشارکت حداکثری در انتخابات ریاست جمهوری با پاسخگویی مناسب به مطالبات و حل مشکلات مردم به ویژه در حوزه های معیشتی و اقتصادی، ضرورت تعامل بین نهادها و ارکان حاکمیت و نزدیکی و همدلی گروه های سیاسی برای حفظ آرامش کشور، از محورهای اصلی صحبت واعظی با مراجع عظام تقلید بود.

 

گزیده سخنان مراجع

گزیده سخنان واعظی

آیت الله العظمی وحید خراسانی: اگر همه کارهای شما در خدمت به مردم و دین باشد یاری خدا و کمک امام زمان هم مشمول شما خواهد شد. بنده همواره برای موفقیت رییس جمهور و دولت دعا کرده و دعا خواهم کرد.

باید همانگونه که خداوند به حضرت موسی فرمان داد که با فرعون با زبان نرم سخن بگوید ما نیز با جهان با زبان خوش صحبت کنیم. صحبت کردن با زبان خشن و تند و با روش‌های افراطی با جهان، خدمت کردن به اسراییل است.(اینجا)

تلاش ما بر این است که میان همه قوا، نهادهای انقلابی، مردم، گروه‌های مختلف و نخبگان، انسجام و یکدلی ایجاد شود، تلاش می‌کنیم کشور به نحوی اداره شود که نام اسلام و شیعه براساس اعتقادات اصیل دینی مردم، تعالی یابد.این دولت متعلق به روحانیت است و تلاش خواهیم کرد، عملکرد آن باعث سربلندی اسلام و روحانیت باشد.

بنای دولت در ارتباط با مراجع عظام تقلید، علما و حوزه علمیه قم، صرفاً ملاقات‌های تشریفاتی نیست، بلکه به دنبال آن هستیم که به شکلی منظم و مستمر از نظرات و راهنمایی‌های مراجع برای بهبود برنامه‌ها، سیاست‌ها و فعالیت‌های دولت بهره بگیریم.

آیت‌الله العظمی علوی گرگانی: از رییس جمهور و اعضای دولت برای ارتباط مستمر با مراجع و حوزه‌های علمیه تشکر می کنم. سلام گرم ما را خدمت آقای دکتر روحانی ابلاغ بفرمایید که شما را در روز مبارک عرفه به قم فرستادند.

همه ما درد مردم و جامعه را داریم و شما به خوبی می‌دانید که امروز جامعه از کمبودهایی رنج می‌برد. رفع این کمبودها هیچ راهی جز آن ندارد که همه در سایه ولایت و در مسیر عمل به منویات مقام معظم رهبری که همان تلاش برای حل مشکلات کشور و رسیدگی به وضعیت مردم است، حرکت کنند.

سفارش اصلی بنده به جناب آقای رییس جمهور این است، همانطور که تاکنون در مسیر عمل به نظرات و منویات مقام معظم رهبری حرکت کردند، پس از این نیز خودشان و دولت‌شان به حرکت در این مسیر ادامه دهند.(اینجا)

دولت متعلق به روحانیت و مراجع است و باید اعمال و جهت گیری دولت متبلور از اعتقادات مذهبی ما باشد به همین دلیل دولت خود را نیازمند ارتباط نزدیک تر با مراجع تقلید و حوزه می داند تا خدمت بیشتری به مردم ارائه دهد. امروز آرامش کشور پس از التهاب های دوران انتخابات مثال زدنی است و نشان از ایجاد وفاق و وحدت در کشور است و دولت نیز خود را خادم همه ملت ایران می داند. اولویت اول دولت مسائل اقتصادی است ولی این به معنای فراموش کردن مسائل فرهنگی، اعتقادی و مسائل دینی مردم نیست.

دولت دوازدهم فراجناحی است دولت آقای روحانی، جناحی و گروهی نیست و بر اساس مشی اعتدال متعلق به همه مردم ایران است که این موضوع در انتخاب وزرای کابینه دوازدهم مورد تاکید رئیس جمهور بوده است چرا که ایشان برای انتخاب وزرا علاوه بر شایستگی، تدین واعتقاد به قانون اساسی و ولایت فقیه دارای شاخص های انسجام فکری، اعتدال، دوری از تندروی و افراط و خدمت به مردم تکیه کردند.

دردولت دوازدهم خدمت به مردم اصل و اولویت است نباید به دنبال حاشیه برای دولت بود و همه دلسوزان کشور باید با اتحاد به دنبال حل مشکلات مردم با تاکید بر منویات رهبر معظم انقلاب باشند. دولت نمی تواند بدون ارتباط نزدیک با مراجع و حوزه علمیه ادامه کار دهد به همین دلیل ارتباط بیشتر و نزدیکتر میان دولت، مراجع و حوزه علمیه را خواستار هستیم.

دولت دوازدهم دولت مردمی است مردم باید اعتقاد پیدا کنند که مراجع تقلید از دولت حمایت می کنند و دولت باید میان قوای سه گانه به ویژه با نهادهای انقلابی مانند سپاه و بسیج برای ساخت آینده کشور ارتباط نزدیکتری ایجاد کند.دشمن به دنبال ایجاد اختلاف میان دولت و رهبری است. حفظ این نظام در گرو پشتیبانی و تبعیت از رهبری است و دولت خود را پیرو رهبری می داند.

ما معتقدیم که در این کشور یک رهبر و یک صدا بیشتر وجود ندارد و آن نظر رهبر معظم انقلاب است و همه وظیفه اطاعت و پیروی از ولایت فقیه را داریم.

آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی: همواره از رییس جمهور حمایت کرده ام، عبور از رییس جمهور به هیچ وجه صحیح نیست. البته نادیده گرفتن کاستی ها را نیز حمایت از رییس جمهور نمی دانم. بنده حمایت از رییس جمهور و تذکر نقاط ضعف و کاستی ها، هر دو را وظیفه خود می دانم. نقد و تذکر البته نباید با زبان گزنده، بلکه باید با زبان و ادبیات دوستانه انجام شود.

اصلاح نظام بانکی از ضرورت‎های پیش روی دولت دوازدهم است. کاهش نرخ سود در روزهای اخیر اقدام خوبی بود که باید تداوم یابد. همچنین نظام مالیاتی کشور نباید فارغ از وضعیت تولید کنندگان صرفا دنبال اجرای دستورالعمل های مالیاتی و اخذ مالیات باشد؛ نظام مدیریت جزیره ای پاسخگوی حل مشکلات کشور نخواهد بود.

قاچاق از دیگر معضلات نظام اقتصادی کشور است و انجام یک جراحی بزرگ برای حل این مشکل لازم است. نکته مهم دیگر که قبلا هم بر آن تاکید کرده ام، اصلاح نظام پرداخت یارانه است. یارانه افراد غنی باید حذف شده و یارانه افراد ضعیف بیشتر شود. 

وحدت و انسجام ملی بین همه دستگاهها و نهادهای کشور ضرورت دارد. همه باید متحد و دست در دست هم، از فضای انتخابات عبور کرده و به فکر ساختن کشور باشند. پیشنهاد می کنم جلسات سران قوا به جلساتی مستمر و منظم با فواصل زمانی کوتاه تر تبدیل شود چرا که گفتگوهای رودر رو و مستقیم بسیاری از سوءتفاهمات را رفع می کند.

آرزوی توفیق برای دولت و رییس جمهور دارم و خواستار توجه جدی تر به مدیریت فضای مجازی هستم.(اینجا)

هر بار که هر کدام از اعضای دولت خدمت مراجع محترم رسیدند، از این دیدارها بهره فراوان نصیب دولت شده است، بالاخره این دولت به اعتبار آقای دکتر روحانی، به نوعی دولت روحانیت است. به دنبال رابطه مستمر و نزدیک با مراجع عظام، علما و حوزه های علمیه هستیم.

دولت برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم دغدغه جدی دارد. نباید به جای رسیدگی به مسائل مردم درگیر مسائل پوچ و بی فایده شویم.

در کنار توجه به معضلات اقتصادی، دولت مسائل اعتقادی و ارزشی را نیز از نظر دور نداشته است. آقای دکتر روحانی هم خودشان در چینش کابینه این نکته را رعایت کردند و هم به وزرا و معاونین شان تاکید کرده اند که در انتخاب هایشان تدین و مردم داری افراد را ملاک اصلی و اول قرار دهند.

با همدلی و صمیمت بین مردم و نظام هیچ مشکل غیرقابل حلی باقی نخواهد ماند، باید این وحدت و همدلی را از خودمان و میان مسئولان آغاز کنیم. دولت و همه مسئولان نظام قطعا نیازمند دعای خیر و حمایت بزرگان کشور به ویژه مراجع عظام هستند. بنده در دفتر رییس جمهور به طور جدی به دنبال یک ارتباط منظم و مستمر بین دولت با مراجع و ارتباط دولت با قوای دیگر هستم.

آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی: از انبوه مشکلاتی که پیش روی دولت است، مطلع هستم، با وجود این باید با تدبیر با مشکلات مواجه شد. ما می خواهیم با دنیا تعامل داشته باشیم، نمی شود با دنیا درگیر شد.

سامان دادن و رفع مشکلات اقتصادی بسیار مهم است. درگیری های جناحی نباید موجب ناراحتی و ناامیدی مردم شود.عمل ما باید موجب آبروی اسلام شود، نباید بگذاریم مردم مایوس شوند. باید نگاه جهان به ایران نگاهی مثبت باشد و دنیا ببیند که مردم ایران خوشبخت زندگی می کنند و به چه پیشرفتهایی رسیده اند.

برگزاری باشکوه همراه با حضور پرشور مردم در انتخابات ریاست جمهوری بسیار مهم و مایه غرور و امیدواری مردم بود. هفته دولت را به دولتمردان تبریک می گویم. ما هیچ دغدغه و توقعی جز سعادت و خوشبختی مردم نداریم و برای موفقیت دولت و بخصوص شخص آقای روحانی در این مسیر همواره دعا می کنیم.

از دولت بابت اعزام عزتمندانه حجاج به سرزمین وحی و تلاشهای گسترده دولت برای حل و فصل تنشهای منطقه ای و بین المللی تقدیر و تشکر می کنم.(اینجا)

رئیس جمهور بر ارتباط مستمر اعضای دولت با مراجع عظام تقلید و حوزه های علمیه و استفاده از نظرات ایشان تاکید زیادی دارند و امیدواریم دعای خیر علما و مراجع همواره پشت سر دولت و مردم باشد.

دولت تلاش برای ارتقای معیشت مردم و رفع مشکلات اقتصادی و ایجاد اشتغال را در مرکز توجه و تلاشهای خود قرار داده است. در کنار این مهم اما دولت تلاش زیادی برای تقویت ارزشها و اعتقادات مردم و استحکام باورهای دینی مردم داشته و خواهد داشت.

تلاش خواهیم کرد با تعامل با قوای دیگر و نهادها و ارگانهای انقلابی و نخبگان ضمن تقویت آرامش و وحدت و صمیمیت، امنیت را به عنوان بستر همه فعالیتهای سازنده در کشور ارتقا دهیم تا به پیشرفت و توسعه برسیم.

آیتالله نوری‌همدانی: از ارتباط مستمر دولتمردان دولت یازدهم با مراجع معظم و حوزه علمیه قم تشکر می کنم. هر قدر ارتباط بین دولت و حوزه علمیه قم بیشتر باشد، برای توفیق و پیشرفت کشور مفیدتر و موثرتر خواهد بود.

لازم است این دیدارها، به صرف ملاقات و دیدار برگزار نشود و آنچه در این دیدارها مطرح می شود، در عمل اجرایی شود. باید دریافت دیرکرد از وامهای بانکی متوقف شده و یک نظام قیمت گذاری متمرکز برای کالاها و خدمات ایجاد شود.

مراقبت بیشتر از بیت المال لازم است. قلبا معتقدم پرداخت یارانه به مردم باید برداشته شود. پرداخت پول به مردم صرفا باید در قبال کار باشد والا باعث ایجاد عادتهای غلط در جامعه می شود.

سلام من را به رییس جمهور ابلاغ کنید و توفیقات بیشتر دولت و دولتمردان به ویژه آقای روحانی را از خداوند مسالت دارم تا بتوانند قدم های موثرتری برای حل مشکلات کشور بردارند.(اینجا)

 

 دولت حتما باید ارتباطی نزدیک‌تر نسبت به دولت قبل با مراجع داشته باشد و از راهنمایی‌ها استفاده کند تا تحت عنایات ولیعصر (عج) و مورد رضایت خداوند باشد تا ان‌شاءالله گام‌هایی در راستای حل مشکلات مردم برداشته شود.

از توفیقات دولت قبل ایجاد فضایی آرام‌تر در کشور با همکاری دولت و نهادهای انقلابی،‌ سپاه، بسیج، روحانیت و سران سه قوه بود. در ارتباط با امنیت در منطقه‌ای که بی‌ثباتی و ناامنی اطراف کشور را فرا گرفته، ‌ایران اسلامی از امنیت بالایی برخوردار است و می‌تواند حتی این را در کشورهای دیگر نیز تسری دهد.

دولت آگاه است که قشری از جامعه در ارتباط با معیشت با مشکلاتی مواجه هستند که حتی یارانه هم نمی‌تواند این مشکلات را برطرف کند. اقتصاد و معیشت مردم و اشتغال اولویت‌های دولت دوازدهم هستند. در دیدار با مقام معظم رهبری برنامه‌ای با همین رویکرد ارائه شد.

امیدواریم این دیدارها در طول سال ادامه داشته باشد. قطعا دولت با حمایت مراجع و روحانیت و دعای خیر ایشان می‌تواند موفق‌تر عمل کند.

آیت‌الله العظمی سبحانی: از سوابق درخشان آقای روحانی مطلع هستم و سوابق خدمات ایشان در دولت یازدهم نیز بر همگان مشهود است، تلاش‌های دولت برای ارتقاء سطح معیشت مردم بر کسی پوشیده نیست، اما راه حل اساسی این مشکل فقط این است که اشتغال ایجاد شود و اشتغال وقتی رونق می‌گیرد که جلوی واردات بی‌رویه گرفته شود.

مسأله دیگر که مانع رونق کسب و کار و تولید در کشور است، وجود سودهای بانکی و دریافت‌های دیرکرد برای این وام‌ها است. باید تلاش کنیم نظام بانکی کشور در راستای کمک بیشتر به تسهیل و رونق کسب و کار اصلاح شود و در این راستا لازم است از نظرات اقتصاددانان و کارشناسان دلسوز بهره گرفته و همه منابع اقتصادی را به خدمت بگیریم.

برای دوام توفیقات دولت دعا خواهم کرد.

خدمت شما رسیدیم تا در آغاز فعالیت دولت دوازدهم نظرات و رهنمودهای شما را برای برنامه‌ریزی در راستای اداره امور کشور و رسیدگی به مشکلات مردم اخذ کنیم.

دولت دوازدهم با اتکاء به تجربه ۴ سال کشورداری در دوره یازدهم و تشکیل کابینه‌ای هماهنگ‌تر و قوی‌تر، با به خدمت گرفتن همکارانی جدید تلاش بیشتری برای حل مشکلات کشور خواهد داشت، دولت برنامه‌های گسترده‌ای برای حل مشکلات اقتصادی، رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی و تعالی و ارتقاء باورها و اعتقادات دینی مردم خواهد داشت.

این عنایت خداوند، هدایت‌های داهیانه مقام معظم رهبری و تلاش‌های شبانه‌روزی دولت، نیروهای مسلح و نیروهای امنیتی کشور است که باعث شده در این منطقه پرآشوب، از امنیتی مطلوب برخوردار باشیم و باید با تلاش برای خدمت به مردم شکر این نعمت بزرگ را بجا بیاوریم.

27214

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 702988

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =