وزیر امورخارجه گفت: حقوق بشر از دو بعد داخلی و بین‌المللی مهم است و هردوی آن با توجه به مفهوم تغییر قدرت در دنیا مد نظر ماست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر،  محمدجواد ظریف در همایش انعکاس موازین حقوق بشر در قوانین کیفری ایران که به همت دادسرای عمومی و انقلاب تهران در مرکز فرهنگی شهید بهشتی در حال برگزاری است، گفت: ما غنی‌ترین منابع را در حوزه حقوق بشر در اسلام داریم اما تمرکز ما بیشتر در بحث اخلاق بود و غربی‌ها بر حقوق تمرکز کردند.

وی ادامه داد:­ بنابراین ما در تولید ادبیات حقوق بشر کمتر به این حوزه پرداختیم و خیلی موفق نبودیم البته این به آن معنا نیست که ما در حوزه حقوق بشر کم داریم بلکه به معنای این است که ما تمرکز دیگری داشتیم.


ظریف گفت: با توجه به شرایط ویژه بین‌المللی و جمهوری اسلامی ایران، حقوق بشر برای ما از دو بعد داخلی و بین‌المللی مهم است و هر دوی این‌ها با توجه به اینکه امروز در دنیا مفهوم قدرت در حال تغییر و تحول است، مد نظر ماست و دیگر نمی‌توان قدرت را فقط در قدرت نظامی یا اقتصادی خلاصه کرد.


وی افزود: زمانی قدرت یک کشور را با قایق های توپدار می سنجیدند که بعدا عامل اقتصادی به آن اضافه شد اما شرایط کنونی بین المللی ابعاد دیگری را به عنوان قدرت در میان دولتها ایجاد کرده است که در واقع این ابعاد جدید قدرت کشورها را افزایش یا کاهش می دهند.


ظریف ادامه داد: در این حوزه حقوق بشر قدرت مبنایی کشورهاست و نقش مهمی دارد و برای جمهوری اسلامی ایران نیز از نقش دوچندانی برخوردار است.


وزیر امور خارجه افزود: یکی از علل اهمیت، این است که­ ما خود را مجری اسلام می دانیم و نکته دیگر در جمله حضرت امام (راحل) است و ما باید به عنوان کارگزاران این نظام آن را باور کنیم و آن اینکه مردم ولی نعمت‌های ما هستند که البته درک این موضوع برای قدرتمندان بسیار دشوار است اما ما در جمهوری اسلامی ایران این باور را با گوشت و پوست و استخوان خود درک کردیم و باید در مباحث علمی نیز به این باور پایبند باشیم.


وی گفت: همه کشورهای اطراف ما یا در چتر ناتو هستند یا قدرت هسته‌ای دارند و حیات و ممات آن‌ها به قدرت‌های بزرگ وابسته است که با یک عطسه ترامپ می‌لرزند و یا با خنده آن سرخوش می شوند و این وضع منطقه ماست.


ظریف افزود: اما چهل سال است که هیچ کس با ما همراه نبوده است و در هشت سال جنگ تحمیلی همه به طرف مقابل کمک کردند و هشت سال تحریم شدیم که کسی به ما کمک نکرد و همه قطعنامه هایی که علیه ما صادر شد عموما به اتفاق آرا بود و به جز یکی دو مورد که رای ممتنع و منفی داشت بقیه با رای همه بود.


وی ادامه داد: اما ما چطور دوام آوردیم و چطور پیشرفت کردیم، همه به لطف خدا بود و نگاه حضرت امام زمان(عج)‌ وحضرت امام رضا(ع)‌ شامل حال ما شد.


ظریف گفت: این مردم بودند که این نظام را نگه داشتند و در بزنگاه های تاریخی به میدان آمدند، چه در صحنه جنگ و چه در انتخابات.


وی ادامه داد: در شرایطی که دنیا تصور می کرد که مردم از نظام جدا شده اند و یا با صندوق های رای قهر کرده‌اند با این فرمایش تاریخی مقام معظم رهبری که رای مردم حق الناس است و صندوق های رای حق الناس است و­ دیدیم که توجه به حقوق مردم چطور آنان را به صحنه آورد و باعث اقتدار نظام شد.


ظریف گفت: بنابراین هیچ پشتیبان دیگری به غیر از مردم نداشتیم و حضور مردم باعث شد ما بتوانیم از سخت ترین بحران های تاریخی عبور کنیم.


وزیر امورخارجه گفت: برای ما حقوق بشر یک ارزش راهبردی است یعنی حیات و ممات کشور ما به رعایت این حقوق وابسته است و این گونه نیست که ما بتوانیم امنیت و استقلال خود را و یا پیشرفت و توسعه خود را از خارج بگیریم بلکه ما به لطف خدا ناگزیریم برای همه اینها به مردم متکی باشیم.


وی ادامه داد: برای ما به ویژه در دوران جدید که مشروعیت و مقبولیت نظام ما عامل مردمی است حمایت و حضور مردم یک نیاز بود و این را نباید فراموش کنیم.


ظریف گفت: بنابراین وقتی درباره حقوق بشر صحبت می کنیم در باره یک چیز لوکس یا مفهوم غربی و تحمیلی صحبت نمی کنیم بلکه درباره واقعیت ها صحبت می کنیم که ادامه حیات جمهوری اسلامی ایران را تضمین می کند به عنوان کشوری که بنایش را بر این گذاشته است که وابسته به خارج نباشد و از حقوق مستضعفان دفاع کند و در اجرای سیاست های مبتنی بر باورهای دینی و نیازهای ملی و راهبردی خودش ملاحظه کسی را نکند.
وی گفت:‌ برای این کشور با این مشخصات رضایتمندی مردم و احساس وابستگی مردم به نظام یک نیاز حیاتی است.

واکنش ظریف به اتهامات نیکی هیلی


همچنین وزیر امور خارجه  کشورمان در میان خبرنگاران گفت: آمریکا برای سر پوش گذاشتن بر حضور خود در منطقه و اقداماتی که اکثرا می تواند جنایت جنگی محسوب شود اتهامات بی‌پایه‌ای را با نشان دادن یک تکه آهن علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح می‌کند.

به گزارش ایرنا محمد جواد ظریف در حاشیه همایش تخصصی انعکاس موازین حقوق بشر در قوانین کیفری ایران در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در اینکه صحبت‌های خانم هیلی هیچ مستنداتی نداشت شکی نیست و حتی برای غربی‌ها هم در خصوص قانع کننده نبوده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد:اهداف این صحبت ها بیشتر برای به فراموشی سپردن حضور آمریکا در جنایاتی است که در منطقه ما بخصوص در یمن صورت می‌گیرد و همین طور به فراموشی سپردن حرکت بسیار خطرناک آمریکا و ترامپ در رابطه با به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم و پشت پا زدن به آن ادعاهایی بود که در زمینه حقوق مردم فلسطین داشتند.

ظریف خاطرنشان کرد:این حرکت را همه دنیا چه در داخل آمریکا، چه در خارج آمریکا و حتی بعضی از طرفداران صهیونیست‌ها به عنوان حرکتی خطرناک محکوم کردند.

وی یادآور شد:در دو روز گذشته خبری منتشر شده که مؤسسات مطالعاتی آمریکایی تأیید کردند که سلاح‌های آمریکا و عربستان در دست داعش بوده و داعشی‌ها از این سلاح‌ها استفاده می‌کردند.

ظریف ادامه داد: حالا کشوری که خودش بمب‌های خوشه‌ای در اختیار دولت عربستان گذاشته و این بمب‌ها کودکان و پیرمردان یمنی را نابود کرده و کشوری که از محاصره یمن توسط توسط رژیم سعودی حمایت کرده چنین ادعاهاییی را مطرح می کند.

به گفته وزیر امور خارجه این در حالی است که محاصره یمن باعث بدترین وضعیت قحطی و گرسنگی و شیوع بیماری ها در یمن شده است،به طوری که 700 هزار مورد ابتلا به وبا در یمن شناسایی شده است.

ظریف تصریح کرد:آمریکا برای سر پوش گذاشتن بر حضور خود در اقداماتی که اکثرا می تواند جنایت جنگی محسوب شود اتهامات بی‌پایه‌ای را با نشان دادن یک تکه آهن علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح می‌کند کما اینکه گروه رسیدگی سازمان ملل اعلام کرد در موشک‌هایی که در یمن دیده اند قطعات ساخت آمریکا هم وجود داشته است.

رئیس دستگاه دیپلماسی در پایان گفت:ادعای خانم هیلی کاملاً بی پایه است، منبع تسلیحات منطقه کاملا مشخص است . آنچه واضح است این است که هواپیما‌ها و بمب‌هایی که مردم یمن را بمباران می‌کند هواپیما‌ها و بمب‌های آمریکایی است و این واقعیتی است که کسی نمی‌تواند آن را کتمان کند.

به گزارش ایرنا ، نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل طی روزهای اخیر با نشان دادن قطعاتی که مدعی بود از موشکهای پرتاب شده به عربستان سعودی است ایران را متهم به ارائه موشک ها به یمنی ها کرد.

52310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 737499

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام DE ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۵
    0 0
    وقتی صحبت از حقوق بشر می شه یاد زمان تحریم ها می افتم که در به در برای پدر مریضمان دنبال دارو می گشتیم... ما بشر نبودیم؟
  • الکس A1 ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
    0 0
    نه که دلار و افتصاد ایران با یک عطسه ترامپ نمیلرزه؟؟؟خوبه دلار در ایران شده 4200...در کشورهای حوزه خلیج ارز این کشورها حتی یک پنی هم ضعیف نشدن