مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی اعلام کرد که مالیات از سود سپرده های بانکی می‌تواند به افزایش میل به مصرف و نه خروج سپرده ها از بانک و تغییر سبد سرمایه گذاری منجر شود.

به گزارش خبرآنلاین، مساله دریافت مالیات از سود سپرده بانکی در حالی طرح شده است که بر اساس ماده 145 قانون مالیات های مستقیم (مصوب 1394) این درآمد برای اشخاص حقوقی و حقیقی معاف از مالیات است. با این حال نشستی به منظور استفاده از قابلیت های موجود در این عرصه با جضور نمایندگان وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی از سوی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی برگزار شده است که در ان واکاوی ابعاد دریافت مالیات از سود سپرده های بانکی مد نظر بود.

 بر اساس این گزارش نماینده وزارت امور اقتصادی و دارایی موافقت خود را با این طرح به استناد مطالعه و بررسی قوانین 30 کشور در این حوزه اعلام کرده است.

 این در حالی است که نماینده بانک مرکزی با بیان وضعیت نابسامان نظام بانکی،اخذ این مالیات را عاملی برای تشدید بحران های بانکی می دانست و اعلام داشت با توجه به ناکارآمدی تخصیص منابع دولتی،تخصیص منابع حاصل از این مالیات را ناکارآمدتر از مصرف این منابع توسط سپرده گذاران دانست و همچنین نگرانی ها و مقاومت های اجتماعی را عامل مهمی در اجرای این سیاسیت بیان کرد.

 بر این اساس بانک مرکزی تصویب این قانون را به فرصت آتی و شرایط با ثبات و پس از اصلاحات دیگر موکول کرده است.

 ابزار حکمرانی جدید

یكی از موضوعاتی که در اصلاحیه های قانون مالياتهای مستقيم (مورخ 31/4/1394 )مورد توجه قرار گرفته است، بحث شفافيت اقتصادی و دستيابی به نظام یكپارچه اطلاعات مالياتی است که ازجمله موارد آن بحث حساب های بانكی و ارائه اطلاعات مشخص شده به سازمان امور مالياتی است. برخی کارشناسان با استناد به این ماده قانونی بيان می دارند که این ماده زیرساخت لازم برای شفافيت در حوزه بانكی را فراهم می کند و به همين دليل ضرورتی به اخذ ماليات بر سود سپرده با هدف شفافيت در نظام بانكی نيست. البته لازم به یادآوری است که ماليات بر سود سپرده علاوه بر شفافيت بيشتر و درآمد بيشتر، ابزار حكمرانی جدیدی به حاکميت می دهد .

آثار اخذ مالیات از سود سپرده بانکی

 مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی موافقت خود با دریافت مالیات از سود سپرده های بانکی را اعلام و شرایطی را برای اجرایی کردن آن پیشنهاد داده است.در این گزارش تاکید شده است دریافت مالیات از سود سپرده های بانکی می تواند به افزایش میل به مصرف و نه خروج سپرده ها از بانک و تغییر سبد سرمایه گذاری منجر شود.از این رو پیشنهاد می شود محل مصارف درآمد حاصله نقش کلیدی در ارزیابی آثار مالیات وهمراهی نظام بانکی خواهد داشت.

 در این گزارش به صورت شفاف پیشنهاد شده است:« برای ارتقای شفافیت در نظام بانکي و تحقق بندهای یک و 51 سیاست های كلي اقتصاد مقاومتي و نیز افزایش پایه های مالیاتي و كاهش وابستگي به درآمد نفت، پیشنهاد مي شود بند دو ماده 511 قانون مالیات های مستقیم نسخ شود و سود سپرده های تمامي اشخاص حقیقي و حقوقي اعم از سپرده های ارزی و ریالي نزد بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکي مشمول مالیات شود. از آنجایي كه در حال حاضر زیرساخت محاسبه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقي، در كشور وجود ندارد، پیشنهاد مي شود مالیات بر سود سپرده به صورت تکلیفي وبا نرخ یکسان برای اشخاص حقیقي و حقوقي وضع شود.»

مرکز پژوهش های مجلس همچنین تاکید کرده:«اولين قدم برای اجرای ماليات بر سود سپرده می تواند این باشد که از سپرده هایی که هویت صاحب آن مشخص نيست ماليات اخذ شود. با این روش بار اجتماعی اخذ ماليات بر سود سپرده بسيار کاهش خواهد یافت و بدین طریق از ایجاد شوک در سایر بازارها جلوگيری می شود.»

در این گزارش همچنين آمده است:«برای سایر سپرده ها تنها درصورتی که سود سپرده های شخص در سال بيش از مبلغ معينی مانند یک ميليارد ریال باشد ، نرخ ماليات بيشتر از صفر خواهد بود و برای سایرین نرخ ماليات بر سود سپرده صفر خواهد بود. بدین طریق بخش عمده مردم مخاطب این طرح نخواهند بود و صرفاً سپرده گذاران کلان نظام بانكی مشمول آن خواهند شد. و نهایتاً پيشنهاد می شود وضع ماليات بر سود سپرده با نرخ های جزئی آغاز شود تا ضمن جمع آوری اطلاعات کامل سپرده های بانكی توسط سازمان امور مالياتی و امكان محاسبه دقيق کشش سپرده ها و تعيين نرخ ماليات بهينه، امكان مدیریت تبعات احتمالی آن در فضای اقتصاد کلان نيز مهيا باشد.»

 

35223

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 738490

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۵:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
    64 4
    خدا رو شکر ، واقعا دستتون درد نکنه . فشار فشار فشار
  • بی نام A1 ۰۵:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
    64 6
    تا تمام پولهای مردم رو از جیبشون خارج نکنید خیالتون راحت نمیشه ،یجوری برخورد میکنند که انگار کاملا باورشون شده که پولی که مردم دارند برا ایناست و باید به هر طریق همشو بخورن، یه اسم تولید ملی هم میارن کنار حرفاشون در حالی که هر کس بخاد کاری انجام بده اینجا 80 درصد ورشکسته است
  • بی نام GB ۰۵:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
    36 6
    جیب شون پر پول هیج غمی ندارن مامردم که بابدبختی سود میزاریم دربانکها میخوان مالیات بگیرن ماراضی نیستیم که بعدامالات بدارن که چه بشه برن اختلاس کنن حالاخیلی کم اختلاس هست
  • محسن DE ۰۵:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
    15 14
    بجای اینکارازصاحبان بیش ازیک ملک مسکونی مالیات هنگفت بگیریدتادولت براحتی بتواندسودبانکی راکاهش دهد.دراینصورت پولهاوقتی ازبانک خارج میشودبجای ورودبه بازارمسکن واحتکار وگرانی مسکن به تولیدات صنعتی وکشاورزی وصادرات میرودو باعث اشتغال وارزانی کالامیشود
    • بی نام A1 ۰۸:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
      13 5
      این هم تز غلطی هست هر کسی که پول از راه حلال و با زحمتی که میکشه درمیاره میتونه دوتا خونه هم داشته باشه ولی در مملکت ما کسانی هستند که میلیاردها می گذارند در بانک کاسپین که سود بعضی از آنها 89 درصد هست اونها از کجا آورده اند این پول شویی نیست
    • بی نام A1 ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۱
      0 0
      عجب نابغه ای هستی. همین حالا هم چراغ خاموش دارن از خونه دومی که به اجاره رفته مالیات میگرند. افزایش مالیات چیزی جز افزایش هزینه اجاره نشین ها را بدنبال ندارد. اتفاقا باید مالیات ملک های اجاره ای را کم و ملت را تشویق به ساخت مسکن اجاره ای کنند تا اجاره پایین بیاید. من باشم تشویقی و یه چیز دستی هم میدهم. اگر میگفتی از ویلاها که تعدادشون هم کم نیست مالیات بگیرند، یک منطقی داشتی.
  • بی نام IR ۰۶:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
    52 1
    راستی پول نفت کجا میره؟ نمی دونم چرا خبرانلاین لام تا کام در مورد نفت و پتروشیمی صحبت نمیکنه؟
    • بی نام GB ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
      28 0
      هر وقت فهمیدید سرانجام مابقی 150 میلیارد دلار پولهای بلوکه که آزاد شده بود کجا رفت؟ پولهای جدید فروش منابع نفتی رو هم می فهمید...
  • بی نام RO ۰۶:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
    26 2
    وقتي نماينده هاي ما شم اقتصادي نداشته باشند و از دل مردم اگاه نباشند اين جور مصوبه ها بوجود مياد كه اساس اقتصاد كشور رو متلاشي ميكنه.
  • بی نام A1 ۰۶:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
    38 1
    موافقم، برای تامین منبع 70 درصد افزایش حقوق نمایندگان مجلس بهترین راه هستش دیگه مهم نیست ماه به ماه به دلیل ضعف مدیریت اقتصادی و تورم، از ارزش پس اندازها کم میشه.
  • بیژن IR ۰۶:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
    55 1
    صد رحمت به داروغه ناتینگهام
  • همایون A1 ۰۶:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
    34 3
    همیشه شعار میدن که این پولها را صرف رونق اقتصادی کنیم و هر روز اقتصاد را بد و بدتر میکنند.تا کی باید این فشارها را تحمل کنیم؟؟؟؟
  • رضا A1 ۰۶:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
    38 2
    ببخشید همین سپرده های ما کارمندان در واقع پس اندازی است که پس از اخذ مالیات بر درآمد در بانک گذاشته ایم حالا شما یکبار دیگه می خواهید دوباره از آب کره بگیرید و از اون هم مالیات بگیرید. والا دست خوش با این مدیریت کردنتان. بنزین را هم که به بهانه ایجاد اشتغال از درآمد مازادش می خواهید گران کنید. مرحبا مرحبا
  • بی نام IR ۰۶:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
    46 3
    کم کم داریم میشیم کره شمالی
    • بی نام A1 ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
      20 0
      اول تبدیل میشیم به ونزوئلا و در مرحله بعدش کره شمالی
  • من IR ۰۸:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
    23 1
    حیف که نمیشه هزار تا لایک داد به بعضی از پست ها لطفا خبرآنلاین یک پست برای راحترین راه مهاجرت بزارین بسمونه دیگه روزی که بخور بخور بود مردمی وجود نداشتن حالا ته مونده جیب مردمو می خوان به طرق مختلف بگیرن 30 ساله زندگی میکنیم هر روز همینه بسمونه دیگه
  • بی نام A1 ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
    28 1
    باریکلا به این مملکت که نه پولتو تو بانک بذاری امنیت داری نه تو مسکن نه تو کارو سرمایه گذاری نه تو خونه میتونی قایم کنی هیچ راهی نذاشتن
  • بی نام DE ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
    22 2
    مرکز پژوهش های مجلس بهتره اول راهی برای جلوگیری از قاچاق که بیشتر از ده میلیارد دلاره پیدا کنه . هم چنین راهی برای پس گرفتن هزاران میلیارد وام داده به خواص ، بعد به فکر گرفتن مالیات از سپرده های مردم باشه . مالیات بگیرن مردم سپرده ها را می دن سکه و طلا و ارز می خرن . ب
  • ناشناس A1 ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
    25 2
    اقشار متوسط جامعه اندک پس انداز زندگیشان را از ترس دزد به بانکگرگها میسپارند ، اقشار سرمایه دار و اختلاس گرها وفراریان مالیاتی و ژن های خوب پولشان را در بانکهای خارج از کشور سپرده کردهاند.
  • بی نام GB ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
    16 0
    مطمئن باشید از کارهایی همچون پیمانکاری مشارکت و ساخت و سازهای کلان به اسم برنامه و توسعه، دلالی و واردات انحصاری که خود این اقایان و قوم و قبیله اشان درامد کسب می کنند ریالی مالیات نخواهند گرفت. به زودی چپاول حال و آینده و ته مانده پس اندار جیب ملت نتایج نا منتظر بسیاری برای همه شما به بار خواهد آورد. صد رحمت به چپاولهای ترامپ و دوستانش . از هزینه سر سام اور اداره امور جنگی و مداخلات درکشورهای دیگر بکاهید احتیاج به چپاول اموال و دارایی ملت ایران نخواهید داشت ...
  • فرشید. A1 ۱۹:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
    1 34
    اقدام بسیار عالی هست. اگر اجرایی بشود اقتصاد از این وضعیت رکود خارج خواهد شد رونق نسبی حتمی هست
  • مهدی IR ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۱
    0 0
    جای تاسف است که مسیولان و متولیان امر شده اند داروغه باکینگهام . یعنی صد رحمت به اون داروغه. شما ایا توانسته اید که ارزش پول ملی را حفظ کنید؟ ارزش ده هزار تومان سال 1361 حالا شده یک میلیون هفتصد هزار تومن . شما اینها را نمیبینید؟ بانکهای اروپایی به سپرده ها 2 درصد سود میدهند از اون صرف وام مسکن یا 2/5 درصد میدهند. شماها هم اینکار را میکنید؟ دولتشان مالیات میگیرد اما پول ملی را حفظ میگنند. شما چرا سرتونو مثل کبک تو برف کرده اید؟ اما به فشارهاتون ادامه دهید هر چه میخواهید بسر مردم بیارید . مردم هر چه سرشان بیاد حقشونه. خود کرده را تدبیر نیست. شکر نعمت نعمتت افزون کند . کفر نعمت از کفت بیرون کند.