۰ نفر
۲۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۵:۵۸

تسنیم نوشت: وزیر راه و شهرسازی از کاهش دوره سپرده‌گذاری تسهیلات صندوق یکم مسکن به ۱۰ ماه خبر داد و با اشاره به کاهش سود وام بافت فرسوده به ۶ درصد گفت: پیش نویس مشارکت سازندگان با ظرفیت نوسازی سالانه ۲۵۰ هزار واحد مسکونی برای تصویب به شورای پول و اعتبار رفت.

عباس آخوندی با بیان این‌که تاکنون 362هزار نفر با میانگین 20.5میلیون تومان در صندوق پس‌انداز یکم مسکن سپرده گذاری کرده‌اند،‌ اظهار کرد:‌ در راستای امکان اعمال سیاست دولت و تشویق خانوارها به پس‌انداز بیشتر و سکونت در بافت‌های میانی، مقرراست دو اقدام تسهیل‌کننده در اختیار متقاضیان قرار گیرد.

وی با اعلام این‌که یکی از اقدامات کاهش نرخ سود از 8 به 6 درصد و دیگری کاهش دوره توقف از 6 به 5 ماه کاهش است،‌ افزود: این کاهش نرخ، نه دستوری است و نه یارانه‌ای. بلکه، با تکیه بر مبادله‌ی امتیاز بین دریافت تسهیلات و انجام پس‌انداز قیمت تمام شده‌ی پول در صندوق کاهش می‌یابد.

وی با یادآوری این‌که هم‌اکنون نرخ تسهیلات رسمی بانک‌ها 18 درصد بوده که در عمل با هزینه‌های جانبی آن بیش از این رقم است،‌تصریح کرد:‌ با این پیشنهاد این نرخ به کمتر از یک‌سوم کاهش می‌یابد که محرک کم‌نظیری است. این اقدام همزمان، موجب کاهش مبلغ اقساط بازپرداختی تسهیلات گیرندگان می‌شود که برای تحریک تقاضا بسیار مهم‌ است.

وی بیان کرد: در وضعیت فعلی، دوره توقف 6 ماه است. یعنی پس از هر شش پس‌انداز، اعطای معادل همان رقم تسهیلات برعهده‌ی بانک مسکن خواهد بود. پیشنهاد ما کاهش این مدت به 5ماه است. این موضوع برای کسی که می‌خواهد پس از شش دوره‌یژ توقف، تا شش برابرِ پس‌انداز خود تسهیلات دریافت کند، زمان را از 3سال به 2.5 سال کاهش می‌دهد.

وزیر راه و شهرسازی با بیان "نکته‌ کلیدی در این طرح این است که این صندوق حتما با کسری منابع روبرو خواهد شد" اظهار کرد: لیکن، تامین این کسری از محل صندوق توسعه‌ ملی یا بودجه، از روش پرداخت یارانه‌ سود برای دولت ارزان‌تر است. راه دیگر، سپرده‌گذاری وجوه دولتی نزد بانک‌هاست. پرداخت یارانه‌ سود تسهیلات گران‌ترین روش و برای دولت کمرشکن است. در راه حل سپرده‌گذاری نیز دو مشکل وجود دارد: یکی آنکه قیمت تمام شده‌ پول برای بانک‌ها حدود 12 درصد خواهد بود. بنابراین نمی‌تواند از منظر نرخ سود تسهلات با این گزینه رقابت کند. و دیگر آنکه مخل نظم اقتصاد خانوار است.

آخوندی با تاکید بر این‌که قاعدتا سیاستمدار برای بیشینه کردن مطلوبیت خود درپی لغو پس‌انداز و اقدام فوری است،‌افزود:‌ این طرح از این، مخاطره در امان است و مبنا را پس‌انداز خانوار قرار داده‌ است. افزون براین‌ها، قدرت اهرمی روشِ سپرده‌گذاری یک به دو است.

وی توضیح داد:‌ فرض این است دولت به‌میزان رقمی که بانک‌ها از منابع خودشان تامین می‌کنند، در بانک‌ها سپرده‌گذاری کند. حال آنکه در روش صندوق پس‌انداز مسکن، قدرت اهرمی بیش از چهار است و قیمت تمام شده‌ پول برای بانک بسیار نازل است. بنابراین، برای کاهش نرخ سود به 6 درصد نیاز به هیچ یارانه‌ای از سوی دولت نیست، مگر هزینه فرصت سپرده‌ی دولت نزد صندوق. در واقع، این هزینه‌اعمال سیاست از سوی دولت برای رونق‌بخشی به یک بخش اقتصادی است.

وی در ادامه با بیان این‌که در کنار متقضیان، حمایت از تامین مالی توسعه‌گران نیز در دستور کار است اما در حال حاضر، توسعه‌گران از سوی نظام بانکی به رسمیت شناخته نشده‌اند،‌تصریح کرد:‌ پیش‌نویسی توسط وزارت را، بانک مسکن و بانک مرکزی تهیه شده که باید در شورای پول و اعتبار به تصویب برسد. بر اساس این طرح توسعه‌گران در مشارکت با اراضی دولتی و همچنین باساکنان امکان ایجاد ارزش افزوده بر روی املاک و اراضی دولت و ساکنان را دارند. در هر صورت مبنای کار مشارکت ساکنان و توسعه‌گران در امر بهسازی و نوسازی واحدهای مسکونی، تجاری و اداری است. این برنامه ظرفیت ایجاد تقاضای مؤثر برای سالانه 250 هزار واحد مسکونی را دارد.

35225

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 753680

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۱
    7 0
    امیدوارم زودتر عملیاتی بشه. از شهریور دارن میگن که سود مسکن یکم میشه 6درصد و دورشم میشه دو تا 5 ماهه ولی هنوز بعد 6 شش ماه عملیاتی نشده. یه سرچی توی اینترنت بکنین متوجه میشین که مشاور جناب وزیر این وعده رو قبلا داده بودن. ولی کوووو عمل
    • بی نام A1 ۱۸:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۱
      4 0
      منم همین مشکل رو دارم.چرا عمل نمیکنن. 10بار گفتن
  • مارال IR ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۱
    10 0
    لطفا به وزیر محترم مسکن بگید فقط برای خرید خونه وام درنظر نگیرند. برای تامین مسکن اجاره ای هم به یاد مردم فقیر و بیچاره باشند. بگید واقعا نظارت روی قیمت خونه ها کجا رفته؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ آپارتمان 80متری رهنش شده 150میلیوننننننننن به خدا داریم منفجر میشیم با این گرونی مسکن. بگید یه نظارت روی قیمت خونه های استیجاری داشته باشند.......... هرچند که این حرفای من به جایی نمیرسه و اصلا معنای نظارت در این کشور باد هواس. ولی حداقل خودم رو خالی کردم و یه جا حرفامو نوشتم ومن الله اتوفیق
  • مهدی IR ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۱
    7 0
    با این وعده دروغی که شهریور دادین ما رفتیم حساب باز کردیم ولی بعد گذشت پنج ماه خبری نشد
    • بی نام A1 ۱۸:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۱
      7 0
      دقیقا منم فریب خوردم
  • بام DE ۱۸:۳۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۱
    2 0
    انلاین مشکل گشاقبلا مشگل حل میگزدی الن دیگه ازاخراذر مشکل حل نکیکنی من گفتم که اب خرایس کنتوردداشت چراشمازنگ نزدین ادارع اب رشت تابرای ماقبض اب نیاد چون میهوان چندماه ظول میکشه تاکنتور عوض بشه وقتی کنتورخرابه چزاقبض میاد توراخدا دوشنبه رسیدگی کنید ماقبض نمیدیم خیلی نامردیه
  • استاد دانشگاه علامه A1 ۲۲:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۲
    6 0
    دوستان مسکن گرون نمیشه الان دارن یه حبابی توش می ندازن تا مثل همیشه مردم از حول حلیم بیفتن تو دیگ و بانک ها و دولتی ها بتوانند املاک و مستغلاتشان را با قیمت های بالا بفروشند. تو رو خدا گول نخورید و به هر کی میشناسید بگید زیر بار نرخ های افزایش قیمت مسکن که اعلام می کنن نرید و برای خرید حداقل یا به قیمت 6 ماه قبل بخرید یا 13 درصد تخفیف از فروشنده بخواهید و اگه نداد نخرید تا قیمت ها کم بشه. ای کاش این وعده ها رو دولت عمل بکنه و فقط حرف و شعار نباشه برای بازار گرم کردن مسکن و گرون شدنش
    • بی نام A1 ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
      1 0
      بهترین راه فقط کمپین نخریدن مسکنه