معاون اقتصادی رییس جمهور گفت: «برای کسی که در ۴ سال اخیر در اقتصاد ایران زندگی کرده باشد، این حرف تعجب آور است که دولت به دنبال افزایش نرخ ارز بوده است؛ درحالی که این اتفاق بارها در اقتصاد ایران رخ داده که التهاب در نرخ ارز را شاهد بوده ایم.»

به گزارش خبرآنلاین، محمدنهاوندیان صبح امروز در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع معادن تهران با اشاره به افزایش نرخ ارز در ماههای اخیر اظهارداشت:« این حرف که دولت خود بدنبال افزایش نرخ ارز است، حتما نادرست است. در نوسانات ارزی، خیلی مهم است که عامل این نوسانات از جنس اقتصادی است یا روانی و سیاسی است؟»

وی افزود:«اگر همه قیمتها بالا رفت، قدرت خرید پول پایین آمده است و وقتی که قدرت خرید پول ملی در رابطه با انواع کالا و خدمات پایین آمد، یعنی قدرت خرید در رابطه با ارز خارجی نیز پایین آمده است، این یک امر دستوری نیست.»

معاون اقتصادی رییس جمهور با بیان اینکه نوسانات ارزی حاصل یک روند اقتصادی است،تصریح کرد:« حتما اولویت اصلی دولت در حوزه اقتصاد، ایجاد ثبات و آرامش در بازارهای اقتصادی کشور است و برای مقابله با بازار ارز ملتهب، هیچ کاری ریشه ای تر از این نیست که ریشه آن که تورم است، کنترل شود.»

او اضافه کرد:« اگر نرخ ارز را مصنوعی نگاه داریم و تورم بالاتر رود، آنگاه جهش سه برابر شدن نرخ ارز خواهد بود و اگر همان سیاست پولی و مالی دنبال می شد، آن تورم ادامه می یافت و نرخ ارز اکنون به جای دیگری رسیده بود.»

نهاوندیان تاکید کرد:« بنابراین ما به ریشه که نرخ تورم است، پرداخته ایم و هیچ کس نمی تواند اکنون انکار کند که این رویکرد که همزمان هم تورم را کاهش داده و هم نقدینگی را کنترل کند، پیش رفته است.»

او با بیان اینکه در سال های قبل از 90 شاهد بودیم که تورم 20 درصد و بالاتر بود و اصرار بر نرخ ارز پایین باعث جهش ناگهانی بود،یادآورشد:« تفاضل تورم داخلی و خارجی بر اساس قانون باید بر نرخ ارز تاثیر بگذارد و جنس نوسانات اخیر بدلیل آن است که تقاضای غیر اقتصادی دنبال ملتهب کردن بازار بوده و هست و لذا باید اقدامات هوشمندانه ای کرد و تقاضای سفته بازانه مدیریت شود.»

او همچنین اعلام کرد:« بانک مرکزی و وزارت نفت اعلام اوراق مشارکت ارزی خود را خواهند داشت و ما باید از فرصت موجود برای تجهیز منابع استفاده کنیم.» 

متانت در نوسانات

 نهاوندیان در ادامه با بیان اینکه در نوساناتی که رخ داده است، کل مسیر چهار سال گذشته با متانت داشته ایم، گفت:«حال آنکه عامل و جنس این جهش روانی، سیاسی و غیر اقتصادی است؛ بنابراین اگر در تحلیل موضوع، خوب وارد نشویم در مدیریت و درمان آن به خوبی وارد نخواهیم شد. »

او اضافه کرد: «این درحالی است که از نظر هزینه و درآمد ارزی، اتفاق قابل توجهی را نداشته ایم، اگرچه واردات بالا رفته است.»

معاون اقتصادی رییس جمهور خاطرنشان کرد:« افزایش واردات برای افزایش تولید است، اما این میزان آن قدر نبوده که به تراز تجاری کشور لطمه بزند زیرا مجموع تراز پرداخت های ما مثبت است و دلیل اقتصادی نیست.»

او گفت: «مایه امیدواری است که با گسترش هر چه بیشتر زمینه اثرگذاری قاعده‌مند بخش‌خصوصی در ساختارسازی و بهبود محیط کسب و کار در اقتصاد ایران، بتوانیم به تقسیم کار ملی بهره‌ور برسیم.»

نهاوندیان در ادامه با اشاره به برخی پیشنهادهای در خصوص معافیت مالیاتی برخی بخش ها گفت:«معنای معافیت مالیاتی این است که حکومت به این بخش سرویس بدهد، ولی این بخش هزینه سرویس را نپردازد؛ بلکه باید از جای دیگری آن را بردارد.»

او اضافه کرد: «در حمایتها نیز به دلیل اینکه حمایتها زمان دار و هدفمند نبوده ، هنوز منطق حمایت تعرفه ای ۵۰ تا ۷۰ درصدی، حمایت از نوزاد است.»

معاون اقتصادی رئیس جمهور با اشاره به وضعیت تامین اجتماعی،عنوان کرد:« وقتی فردی دستوری می‌دهد و یا معافیتی می خواهد، باید این سوال را مطرح کرد که از کجا باید این منابع پرداخت شود. در حالی که تصور موجود از دولت دسترسی به یک منابع لایزال است.»

انتقال مشکلات به نسل بعد

نهاوندیان با بیان اینکه مشکلات بانکی عملا به نسل بعد منتقل شده است، گفت:« در اقتصاد حرف اقتصادی نمی توان زد که هزینه نداشته باشد، بنابراین یا باید با هزینه حکیمانه و شجاعانه برخورد کرد یا عملا همانند کارمندی که اتاق کار او را می پرسند. طرحی اقتصادی است و امکان پیشرفت دارد و سمع قبول زیادی خواهد داشت که همه جوانب را دیده باشد.»

او همچنین با اشاره به مذاکرات هسته ای بی سر و صدا و البته موثر عنوان کرد:« اکنون به مرحله فرصت گشایی رسیده ایم که از این فرصت، باید همه بهره مند شوند؛ البته گاهی دنبال ارقام بسیار بالا در فاینانس ها هستیم، در حالی که آنچه که نوآفرینی را رقم می زند، کارهای بنگاهی است.»

او افزود:« دولت باید فضا را آماده کند و مذاکرات بین دولتی را صورت دهد. پس اتاق باید روی مذاکرات بنگاه به بنگاه تاکید کند.»

معاون اقتصادی رئیس جمهور با بیان اینکه در برخی کشورهایی که در سالهای اخیر فرودگاه سرمایه گذاران بوده است، دچار مشکل شده اند،گفت: «ایران به عنوان اقتصاد نوظهور مطرح است که این شعار و حرف نیست؛ در مطالعات موسسات مشاور بین المللی و بین الدولی، این موضوع نشان داده شده است، نشان از حقیقتی دارد که اگر در مذاکرات بنگاه به بنگاه تحقق یابد، اثبات قابل انکار است.»

او اضافه کرد: «ایران وظیفه خود را انجام داده ولی این لایه از کار، وظیفه اتاق و تشکل ها است که بخش خصوصی را با دنیا جوینت کند.»

او در پایان با بیان اینکه در معاونت اقتصادی ریاست جمهوری اولویت کار، اجرای قانون بهبود محیط کسب و کار است، تصریح کرد:« توقع داشتیم که در ۴ سال اخیر، سرعت پیشرفت در این زمینه بیش از آن باشد که حاصل شد؛ پس باید در ۴ سال پیش رو، کار شتاب بیشتری گیرد.»

او گفت: «واقعا آنچه که در قانون پیش بینی شده که هیچ تصمیمی گرفته نشود مگر اینکه نظر بخش خصوصی نظر داده باشد، به صورت قاعده مند رخ دهد. البته گاهی مشاهده می شود که برخی پیشنهادات از کمیسیون ها گذر می کند ولی نظر اتاق در آن دیده نشده است.»

3535

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 754482

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 34
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۷:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    119 0
    پس چرا گفتید ارز میاد پایین نیومد؟
  • بی نام IR ۰۷:۳۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    107 0
    با سلام .ارزش پول ملي با توليد علم ، افزايش صادرات،بهبود اقتصاد و فرهنگ و ورود گردشگر تعيين مي كند . تا آنها ترقي پيدا نكند چطور مي توان نرخ ارز را پايين آورد؟
  • محمد IR ۰۸:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    38 0
    فکر میکنند هرچه مبهم تر حرف بزنند کارشناس ترند
  • بی نام A1 ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    4 25
    اقای نهاوندیان لطفا کمکمون کنید
  • علي IR ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    38 0
    جناب نهاونديان ، خبر داريد امروز حواله ارزي طبق نرخ صرافيهاي مجاز و غير مجاز از قيمت ٥٠٠٠ تومن عبور كرد ؟ كلا ٢٠ روز كاري ديگه پيش رو داريم در سال ٩٦ ، دولت خوب و دولت متعهد و مردمي . به نظر شما اقتصاد و بازار اين حرفها رو ميشناسه ؟ يا اقتصاد ارقام واقعي رو ملاك قرار خواهد داشت ؟
  • بی نام A1 ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    31 0
    یکی پیدا نمیشه حرف راست بزنه ؟؟؟؟
  • بی سواد RO ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    42 9
    به نظر دولت با عدم کنترل قیمت ارز هدف دیگری دارد وگرنه با یک بخشنامه می تواند جلوی این کار را بگیرد چه کسانی به ارز نیازمند هستند واردکنندگان .مسافران.دانشجویان.بیماران..اگر به صرافی ها دستور داده شود فقط با مستندات به نیازمندان واقعی ارز داده شود همه مشکلات حل می شود و بانک مرکزی هم این را میداند اما چرا عمل نمی کند از آن چراهاست.......
  • بی نام A1 ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    162 1
    میدونید این قیمت ارز و جهش های پی در پی به معنی نابود کردن کل سرمایه و جونی من هست.منی که پدری نداشتم تا مال دنیا بهم بده و هرچی دراوردم حاصل زحمت و نداشتن جوانی بوده.منی که از 18 سالگی فقط از ساعت 8 صبح تا ده شب کار کردم.ماحصل اون شده یه مقدار پول برای پول پیش خونه و یه پس انداز کوچیک به امید خونه دار شدن که توی این 8 سال همش رفته به باد.میدونید نسبت به شما مسولین این مملکت چه حسی دارم؟صبح تا شب فقط نفرینتون میکنم که امید از زندگی من رو گرفتید.با 40 سال سن هیچ امیدی به بهبود شرایطم ندارم که هیچ فکر سال بعد داره دیونم میکنه.
    • واحدی IR ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
      27 7
      آقا رییس کل بانک مرکزی رو تغییر بده شاید فرجی بشه
    • حسابدار A1 ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
      70 1
      هموطن عزیز تنها نیستی بلاخره آه. من و شما کار خودش می کنه.
    • بی نام A1 ۱۰:۳۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
      30 0
      در نفرین کردن تنها نیستی عزیزم حدود شصت میلیون ایرانی صبح تا شب مشغول همین کارند
    • بی نام DE ۲۲:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
      5 0
      الان یه 10 سالی هست نفرین میکنیم ولی نمیدونم چرا هیچیشون نمیشه
    • بی نام EU ۱۷:۳۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۶
      1 0
      شرایط کاملا مشابه. فقط الان بیماری هم اومده سراغم کار هم نمی تونم برم, خرج عمل هم ندارم.
  • بی نام A1 ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    42 2
    جناب نهاوندیان حرف های شما به معنای دلار 7هزار تومنی در آینده خیلی نزدیکه
  • محمودی A1 ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    13 1
    چطور؟ با چه ابزاری؟
  • A1 ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    36 1
    دارن تلافی اینکه نزاشتن قیمت بنزین رو 500 تومن گرونتره کنه رو در میاره.والا غلط کردیم بیا همون 500 تومن رو برر رو قیمت بنزین بیخیال قیمت ارز بشو که به عمد بانک مرکزیت به صرافی ها دلار نمیده تا قیمت بره بالا.
  • بی نام A1 ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    27 3
    من می دونم دیگه این دلار برنمی گرده
  • بی نام IR ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    15 0
    جلسه می گذارن اما نتیجه چی؟
  • قلی IR ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    22 0
    آقای روحانی چرا گفت ارزون می شه؟
  • هاشم IR ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    50 0
    بودجه های درآمدی دولت رو قطع کردن و دولت داره از قیمت ارز و فروش در بازار آزاد بودجه اش رو تامین میکنه. حالا که یه عده این وسط بدبخت میشن مهم نیست
  • ایمان A1 ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    61 0
    اقتصاد رو ژاپن دارد که بعد از 4 سال که تورم 0 بود با دستور رئیس بانک مرکزی 25 صدم از یک در صد. را به نرخ بهره بانکی اضافه کردن تا شاید تورم در کشور به 25 صدم درصد برسد.این ااقتصاد نیست این هرج ومرج است.
  • حسین A1 ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    7 0
    واقعا تشکر می کنم
  • بی نام A1 ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    10 0
    لطفا بفرمایید چه زمانی؟
  • بی نام A1 ۱۴:۳۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    17 1
    آقا قصه نخوریدهمه چیزتحت نظراست. ما حواسمان جمع است. زخایر دلاری از امریکا و عربستان بیشتر داریم.
  • جلال A1 ۱۹:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    4 30
    سیاست مهار تورم دولت درست هست و باید ادامه پیدا کند البته نه با افزایش سود بانکی که همه اقتصاد را به رکود ونابودی کشانده است. افزایش قیمت ارز و واقعی کردن نرخ ارز اقدام درستی هست وقطعاً به تولید داخل واشتغال کمک بزرگی خواهد کرد. افزایش قیمت ارز تاثیر چندانی بر تورم ندارد.اگ قیما ارز را شناور واقعی کنند در یک مدت زمانی شاید کمی نوسان تورمی داشته باشیم ولی بعد از تخلیه ان شاهد کاهش تورم و ثبات تورم خواهیم بود. هرگز با تثبیت قیمت ارز نمی توان نرخ تاورم را کاهش داد.
  • بی نام A1 ۱۹:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    27 0
    ما از دولت محترم انتظار داريم ارزش پول مليمان را به ما برگرداند.
  • بی نام A1 ۱۹:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    29 0
    بالا رفتن قيمت ارز يعني بالا رفتن مواد اوليه وارداتي، يعني بالا رفتن قيمت اجناسي كه قيمت جهاني دارند و در آخر يعني تورم نجومي و فقير شدن چند باره مردم كشورمان
  • بی نام A1 ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    23 0
    مردم هر روز دارن فقير و فقيرتر ميشوند از دولت جناب روحاني انتظار زياد داريم كه يك راه حل عملي و ملموس براي كنترل نرخ ارز پيدا كنند ما همچنان منتظريم
  • بی نام A1 ۲۰:۱۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    34 0
    ديگه خسته شديم واقعا
  • بی نام A1 ۲۰:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    34 0
    ثبات اقتصادي كه شعار ميدهيد الان كجاست؟، واقعا كجاست؟؟
  • بی نام IR ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    23 1
    بزک نمیر بهار میاد ....
  • سعید IR ۲۰:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    6 1
    ارزش یک دلار در سال 57 معادل هفت تومان بوده است. با توجه به محاسبات نرم افزار بانک مرکزی ارزش هر تومان سال 57 معادل 800 تومان سال 96 است و از سودیگر ارزش هر دلار سال 57 با فرض تورم سالیانه 3٪ دلار معادل 3.2 دلار در سال 96 میباشد. به این ترتیب باید ارزش واقعی دلار چیزی در حدود 1600 تومان در سال 96 باشد . فرض کنید همه این حساب و کتاب ها غلط باشه اگر ارزش واقعی ریال کمتر از این است چرا تولید ناخالص ملی ایران به روش پایه میشه 420 میلیارد دلار اما به روش برابری قدرت خرید میشه 1620 میلیارد دلار
  • بی نام A1 ۲۱:۱۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    2 5
    اینم تقصیر احمدی نژاد ؟؟؟؟
  • بی نام A1 ۰۵:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۶
    2 0
    دلار گرون و آشفتگی بازار به نفع کیه ؟ حتما مردم که کنار نخود لوبیاشون دلار دارند خود شما دارید عشق میکنید و با جیب مردم مملکت داری میکنید، اینقدر ژست نیایید