تسنیم نوشت: یکی از نمایندگان سؤال‌کننده از روحانی جزئیاتی از گروکشی دولت از نمایندگان برای انصراف از سؤال از رئیس‌جمهور را تشریح کرد.

سیدحسین نقوی‌حسینی یکی از نمایندگان سؤال‌کننده از رئیس‌جمهور درباره وضعیت مالباختگان مؤسسات مالی و اعتباری با انتقاد از تعلل هیئت‌رئیسه مجلس در طرح سؤال از رئیس‌جمهور در صحن پارلمان، گفت: بالاخره هیئت‌رئیسه پارلمان تحت فشار نمایندگان سؤال‌کننده از رئیس‌جمهور، موضوع سؤال را جهت بررسی‌های بیشتر به کمیسیون اقتصادی ارجاع داد؛ البته این کار طبق آیین‌نامه داخلی مجلس می‌بایست ماه‌ها پیش انجام می‌شد.
او با بیان اینکه معاونان پارلمانی وزارتخانه‌ها از درخواست‌های نمایندگان برای حل مشکلات مردم در ازای انصراف از سؤال‌ از رئیس‌جمهور گروکشی می‌کنند، اظهار داشت: متأسفانه معاونان پارلمانی تلاش می‌کنند تا نمایندگان سؤال‌کننده از رئیس‌جمهور، امضاهای خود را پس بگیرند و یا تعداد امضاها به حداقل برسد، به‌طوریکه به عنوان مثال، وقتی نمایندگانی با یک وزیر ملاقات دارند و یا از وی درخواستی برای حل مشکل حوزه انتخابیه‌شان دارند، ابتدا از او می‌خواهند که فُرم انصراف از سؤال از رئیس‌جمهور را پُر کنند و از سؤال‌شان منصرف شوند؛ این تلاش‌ها انجام شده و دارد انجام هم می‌شود. آنها در تلاش هستند تا امضاهای طرح سؤال از رئیس‌جمهور به کمتر از حد نصاب برسد و ممکن است این اتفاق نیز بیافتد.
نقوی‌حسینی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم کمیسیون اقتصادی مجلس در اسرع وقت به وضعیت طرح سؤال از رئیس‌جمهور رسیدگی کرده و نتایج آن را اعلام کند، به هر حال نمایندگان سؤال‌کننده خواهان تعیین تکلیف سپرده‌گذاران و مالباختگان مؤسسات اعتباری هستند.

احتمال ملغی شدن طرح سوال از رئیس جمهور
همچنین ایلنا نوشت:

احمد انارکی محمدی، با اشاره به آخرین وضعیت رسیدگی به سوال تعدادی از نمایندگان از رییس‌جمهور درمورد وضعیت موسسات مالی و اعتباری در کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرد: با توجه به شبهاتی که درمورد لزوم حضور شخص رییس‌جمهور در جلسه پاسخگویی به این سوال نمایندگان یا کفایت حضور نماینده رییس‌جمهور مطرح شده بود، موضوع را به لحاظ آیین‌نامه‌ای بررسی کردیم.

وی افزود: آن‌چنان که در آیین‌نامه داخلی آمده اجباری به حضور شخص رییس‌جمهور برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان در جلسه کمیسیون نیست و در آیین‌نامه صرفاً تاکید شده رییس‌جمهور یا نماینده رییس‌جمهور باید در این جلسه حضور به هم رسانده و به سوالات نماینده سوال‌کنندگان پاسخ دهد که طبیعتاً درصورت قانع شدن نماینده سوال‌کنندگان، دیگر نیازی به طرح سوال در صحن نیست و در غیر این صورت، بررسی سوال به صحن ارجاع می‌شود.

نماینده مردم رفسنجان در مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به سوالی درمورد زمان بررسی طرح سوال در کمیسیون اقتصادی، خاطرنشان کرد: به هر حال هم‌ اکنون مجلس درگیر بودجه است و جلسات کمیسیون‌های تخصصی معمولاً برگزار نمی‌شود. بنابر این به احتمال زیاد تا پیش از اتمام کار تصویب لایحه بودجه سال ۹۷ امکان طرح این موضوع نباشد. البته برخی دوستان نیز صحبت‌هایی داشتند که شاید بتوان حین بررسی بودجه، جلسه کمیسیون اقتصادی را به این منظور برگزار کرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در واکنش به اظهارات برخی نمایندگان مبنی بر پس گرفتن تعدادی از امضاهای این طرح سوال از رییس‌جمهور گفت: بنابر پیگیری‌هایی که داشتم، تعدادی از سوال‌کنندگان امضای خود را پس گرفته‌اند و این مسئله صحت دارد.

وی افزود: البته هنوز تعدادی از نمایندگان متقاضی سوال از رییس‌جمهور بر لزوم طرح سوال اصرار دارند اما تعدادی از متقاضیان نیز باتوجه به اقدامات دولت در این راستا، امضای خود را پس گرفتند.

انارکی محمدی در پایان تصریح کرد: البته تا این لحظه هنوز این طرح سوال از رییس‌جمهور به اندازه حدنصاب امضاء دارد اما طبیعتاً امکان دارد درصورت کاهش بیشتر تعداد امضاها و پس گرفتن امضاهای بیشتر ازسوی گروهی دیگر از متقاضیان از حد نصاب بیفتد که در این صورت از دستورکار کمیسیون و متعاقباً صحن علنی مجلس نیز خارج خواهد شد.

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 754796

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =