دانش > طبیعت - رستورانهای زنجیرهای وایتکسل اعلام کردهاند که با همکاری با مرکز غذایی ایمپاسیبلفودز قصد دارند تا نخستین همبرگر مبتنی بر گوشت مصنوعی را در این رستوران عرضه کنند.
به گزارش خبرآنلاین و به نقل از سیناپرس، چند سال پیش بود که برای نخستین بار، اخباری درباره کشت دادن گوشت مصنوعی در آزمایشگاهها به گوش رسید. این گوشتها مانند گوشت قرمز بودند و رنگ و طعمی مشابه باریشههای گیاهی ارائه میکردند. این طرح برای مدتها بدون هیچ فعالیت میدانی باقی ماند و شرکت عرضهکننده این طرح یعنی ایمپاسیبلفودز، در سایه قرار داشت.
اما دیروز خبری منتشر شد که نشان میداد این شرکت در سایه، فعالیتهای سازندهای را طی این سالها پیگیری میکرده است. از قرار معلوم، برند وایتکسل (white castle) که یکی از سه برند مشهور عرضه همبرگر در جهان به حساب میآید، با ایمپاسیبلفودز (impossible foods) قراردادی جهت بهرهگیری از گوشتهای غیرحیوانی این شرکت امضا کرده است.
بهاینترتیب بهزودی شاهد عرضه نخستین همبرگرهای ساختهشده با گوشتهای گیاهی خواهیم بود. این همبرگرها دارای نانهای مربعیشکل هستند و ابعادی کوچک دارند. البته قیمت آنها برای هر ساندویچ برابر ۱٫۹۹ دلار خواهد بود ولی با توجه به منحصربهفرد بودن آن، میتوان انتظار استقبال اولیه بسیار بالایی را از این محصول داشت.
اما چرا این محصول مهم است؟ این نخستین عرضه عمومی گوشت مصنوعی است. این امر موجب میشود که در صورت موفقیت این طرح، شاهد استفاده از آن در سایر مراکز نیز باشیم ولی درصورتیکه کاربران آن را پس بزنند، ممکن است شاهد شکست کلی این پروژه باشیم و به دنبال آن، دیگر شرکتها هم پروژههای توسعه این نوع گوشت را متوقف کنند.
در صورت موفقیت این طرح میتوان انتظار پیشرفتهای زیستمحیطی بسیار زیادی را داشت. یکی از دلایل اصلی تولید گازهای گلخانهای در جهان، آروغ گاوهاست. معده گاوها حجم بسیار زیادی از گاز متان را تولید میکند که اثر گلخانهای آن ۲۰برابر کربندیاکسید است. با استفاده از این گوشت آزمایشگاهی میتوان نیاز صنایع غذایی را برای پروار و کشتار گاو بهشدت کاهش داد و درنتیجه به محیطزیست نیز کمک کرد.
از سوی دیگر گیاهخواران نیز میتوانند با استفاده از این نوع غذا به سراغ همبرگر بروند و دیگر نگران کشتار یک حیوان به خاطر تأمین غذاهایشان نباشند.
۵۴۵۴
نمیدونم چرا یاد فیلم قطار یخ شکن افتادم.
مادر من 10 ساله داره همبرگر با سویا درست میکنه خیلی هم خوشمزه میشه جاتون خالی
نوش جان
چیکارش میکنه که وا نره؟
نوشته «یکی از دلایل اصلی تولید گازهای گلخانهای در جهان، آروغ گاوهاست». خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ. در کشوری که تحلیلگر اقتصادی اش بالا رفتن دلار را کار جمشید بسم ا... بدونه، تحلیلگر علمی اش هم گاز گلخانه ای را به آروغ گاوها ربط میده خخخخخخخخخخخخخخخخخ
شمس تبریزی تو همه چی باید نسنجیده دهن باز کنی؟ درباره مطلب کمی تو اینترنت مطالعه می کردی بعد نظر می دادی
دوست عزیز، هر چیزی نیاز به مطالعه وسیع نداره. کافیه در میان گازهای گلخانه ای تولیدی، فقط میزان متان تولید شده توسط صنایع در کل دنیا را حساب کنی. بعد حجم متان تولیدی توسط معده گاو را در تعداد تخمینی گاوهای دنیا ضرب کنی و بر حجم کل متان تولیدی تقسیم کنی تا ببینی چند درصده. چند ضرب و تقسیم ریاضی ساده به ما نشان خواهد داد که نظر ابراز شده تا چه اندازه منطقی است. با عرض پوزش مشکل کارشناسان ما اینه که از عهده چند عمل ریاضی ساده هم بر نمیان.
ضمنا فراموش کردم که بگویم در جایی که دکترای پزشکی هنوز تلفظ لوور را بلد نیست، عجیب نیست که یکی از دلایل اصلی تولید گازهای گلخانه ای را هم معده گاو بدانند.
مشخصه که نه آماری از متان صنعتی تولیدشده در زمین داری و نه تخمینی از تعداد گاوهای روی زمین. میزان متان صنعتی خیلی زیاد نیست، ولی تعداد گاوها به واسطه پرورش صنعتی خیلی زیاده.
انریکو فرمی یک روشی داشت و آن هم این بود که با حداقل اطلاعات جواب مسایل را پیدا کنه. از دانشجویانش میپرسید تعداد کسانی را که در شهر نیویورک پیانو کوک میکنند تخمین بزنید. قضیه پیدا کردن تعداد تخمینی گاوهایی که برای تغذیه استفاده میشن به همین ترتیبه. یافتن وزن تخمینی یک گاو ساده است. میزان سرانه گوشت مصرفی گاو در بسیاری از کشورها هم مشخصه. تعداد تخمینی گاوها را به این ترتیب میتوانید پیدا کنید. نیازی نیست که یک مرکز آماری باشه و دانه دانه اعداد را به من و شما بده دوست عزیز. متان صنعتی تولیدی را هم میشود به همین ترتیب تخمین زد.
بسیار خبر خوبی بود امیدوارم هر چه زودتر فراگیر بشه ودیگر هیچ حیوانی کشته نشه
اونا که منفی میدن فازشون چیه ؟ عاشق کشتن موجودات بی گناه برای سیر کردن شکمتونید ؟