حاشیه نشینی به معضلی جدی برای شیراز تبدیل شده

«خبرجنوب» نوشت: حاشیه نشینی و معضلات آن، خشکسالی و کاهش بارندگی و توجه به تولید ملی در کنار جلوگیری از واردات بی رویه کالاهای غیر ضروری از جمله مواردی بود که در اولین جلسه شورای اداری شهرستان شیراز در سال جدید مطرح شد.

رییس شورای اداری شهرستان شیراز در این جلسه که به میزبانی شورای شهر و شهرداری شیراز برگزار شده بود خواستار کمک مدیریتی شهری به دولت شد و گفت: در تنگنای بودجه ای موجود، شورا و شهرداری به کمک دولت آمدند و امیدواریم از این پس نیز شورا و شهرداری دولت را در این راه یاری دهند.
حیدر عالیشوندی اظهار داشت: یکی از مسایلی که باید دستگاه های مختلف در آن زمینه اهتمام ویژه داشته باشند بحث آب است که بسیار جدی به نظر می رسد. از سویی خشکسالی چند ساله و از سوی دیگر فعالیت کشورهای اطراف در کنترل منابع آبی و جلوگیری از ورود این آب ها به درون کشور ما باعث بروز مشکلاتی شده است.
وی ادامه داد: در این زمینه ما باید در خصوص مدیریت آب، صرفه جویی و آموزش در زمینه مصرف بهینه آب به ویژه از دوران کودکی اقدام کنیم تا بتوانیم بر مشکلات سر راه فائق آییم.
فرماندار شیراز با اشاره به کاهش آمار تخلفات در ایام نوروز گفت: در ایام نوروز ما شاهد افزایش شاخص های امنیتی در شهر بودیم به طوری که در این مدت شاخص های امنیتی ما در شهرستان به نسبت نوروز قبل 50 درصد افزایش را نشان می داد.
شهردار شیراز هم در این جلسه با تاکید بر اجرای مدیریت واحد شهری به عنوان نسخه اصلی در رفع مشکلات شهر گفت: همگی ما که در ادارات، نهادها و دستگاه های گوناگون حضور داریم تنها رضایت، امنیت و آرامش مردم را دنبال می کنیم و این زمانی حاصل می شود که برنامه های ما منطبق با دیدگاه ها و نظر مردم باشد.
حیدر اسکندرپور با اشاره به اعلام رضایت 87 درصدی مردم از اقدامات نوروزی مدیریت شهر شیراز به ویژه در حوزه سیما، منظر و فضای سبز شهر شیراز ادامه داد: رضایت مردم از این وضعیت نشان دهنده آن است که هدف گذاری ها در زمینه فعالیت های این ایام خوب بوده است.
وی از حاشیه نشینی به عنوان یکی از مشکلات اساسی شهر شیراز یاد کرد و گفت: شیراز یکی از شهرهایی است که حاشیه نشینی های گسترده ای در اطراف آن حضور دارد و هر روز شاهد رشد حاشیه نشینی در این شهر هستیم. این امر علاوه بر مشکلاتی که برای شهرداری ایجاد می کند معضلات اجتماعی را نیز برای شهر به دنبال دارد که یکی از اساسی ترین این مشکلات غالب شدن خرده فرهنگ های موجود بر فرهنگ شهر است که این خواه و ناخواه بر کلیت شهر اثر می گذارد و ما نمی توانیم به راحتی از کنار حاشیه نشینی عبور کنیم.
شهردار شیراز در ادامه خواستار توجه بیشتر به روستاهای اطراف شهر و به ویژه پیگیری اجرای طرح های هادی اطراف این روستاها برای جلوگیری از مشکلات احتمالی آینده در شیراز شد.
رییس شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این جلسه با اشاره به برخی مشکلات شهر ازجمله حمل و نقل، ترافیک و خشکسالی تنها راه حل این مشکلات را مشارکت شهروندان عنوان کرد و گفت: معتقدیم در اجرای پروژه های شهری باید تمرکز اصلی بر روی پروژه های انسان محور باشد، پروژه هایی که مردم را از هویت شهری آن ها دور نکند.
سید احمد رضا دستغیب با تاکید بر اجرای مدیریت واحد شهری افزود: در این راستا مسئولین باید با همدلی و همفکری در زمینه توسعه شهر با یکدیگر همراه شوند.
وی با ابراز امیدواری نسبت به واگذاری وظایف 23 گانه مدیریت شهری به شهرداری اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم زمینه ساز تحقق مدیریت واحد شهري باشيم و معتقديم شيراز مي تواند در اين زمينه پيشتاز باشد.
****ديگر نيازي به وارد كردن خلال دندان و سنگ پا از خارج نداريم
امام جمعه شهرك هاي شمال غرب و امام جمعه موقت شيراز نيز در اين جلسه با اشاره به فرا رسيدن دهه حساب 100 امام (ره) و نيز سالروز تاسيس بنياد مسكن با اشاره به فعاليت اين نهادها در خانه دار شدن مردم و مشكلات حوزه مسكن گفت: در حال حاضر 24 ميليون خانوار در كشور حضور دارند اما به رغم وجود 27 ميليون منزل مسكوني در كشور بسياري از خانوارها منزل مسكوني ندارند. علت اين است كه از اين تعداد 6/2 ميليون واحد، خالي و 1/2 ميليون نفر نيز خانه دومي هستند كه سهم فارس از اين تعداد 200 هزار واحد مسكوني خالي است و ما در كل كشور 5/2 ميليون منزل مسكوني نياز داريم كه اگر سالي 700 هزار واحد ساخته شود مشكل مسكن ما حل مي شود.
حجت الاسلام مرادي ادامه داد: در حالي كه در كشورهاي خارجي اگر يك نفر شاغل با حقوق متوسط بخواهد خانه دار شود 3 تا 6 سال طول مي كشد اين رقم در كشور ما 12 سال است البته اين جداي از قشر كارگر است.
وي خواستار توجه و تقويت بيشتر حساب 100 شد و اظهار داشت: يكي ديگر از مواردي كه ما بايد در حوزه مسكن به آن توجه داشته باشيم بحث اشتغال در اين حوزه است كه در اين زمينه تنها با زمين خوردن كلنگ ساخت يك واحد مسكوني 130 شغل ايجاد و 400 واحد توليدي و صنعتي فعال مي شود.
حجت الاسلام مرادي با تبريك فرا رسيدن روز ارتش با اشاره به رشادت ارتشيان در دوران دفاع مقدس اضافه كرد: ما براي حفظ،‌ آزاد سازي و گرفتن هر كيلومتر از خاك كشور 14 شهيد و تعداد زيادي جانباز تقديم كرده ايم و ارتش نيز در طول اين مدت 48 هزار شهيد تقديم كرده و ارتشي ها در دوران دفاع مقدس 5/2 ميليون نفر بار به جبهه هاي جنگ رفته اند.
وي 80 درصد از مشكلات مردم را معيشتي و اقتصادي عنوان كرد و با تاكيد بر حمايت از توليد ملي به عنوان شعار امسال گفت: البته در حال حاضر 91 درصد از مواد غذايي ما توليد داخلي است اما بيشتر مشكلات مربوط به حوزه لوازم خانگي و تنها 5 درصد آن داخلي است.
حجت الاسلام مرادي افزود: راه حل اساسي‌ آن است كه ادارات ما از كالاي ايراني استفاده كنند و ما ديگر امروز نيازي به ورود ريش مصنوعي از دوبي و اقلامي مثل خلال دندان و سنگ پا از خارج نداريم اين در حالي است كه با وارد كردن 20 ميليارد دلار كالا 2 ميليون شغل در كشور از بين مي رود.

 

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 770502

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =