ترامپ با انتخابات میان دوره ای کنگره در آزمون مهمی قرار گرفته است که شکست در آن می تواند به معنای شکست او در انتخابات 2020 نیز تعبیر شود. او حالا با به میدان آمدن اوباما با وضعیت بغرنجی روبرو است.

محمد اکبری: این سوال که آیا ترامپ می تواند رئیس جمهوری بعدی امریکا باشد یا او رئیس یک دوره ای خواهد بود از همان روزهای ابتدایی رسیدن او به قدرت مطرح شد. این سوال حتی به این شکل مطرح شده است که آیا او می تواند دوره چهارساله خود را به پایان برساند یا مشکلات و چالشهایی که او در مورد ارتباط با روسیه، فساد اخلاقی و ارتباطش با بازیگران پورن و همچنین چالشهای سیاست خارجی دارد، او را از ادامه کار منع خواهد کرد؟ ترامپ بدون شک یکی از متفاوت ترین روسای جمهوری امریکا بوده است. هنوز نشستن او بر صندلی ریاست جمهوری امریکا دو ساله نشده است که او به یک شخص بی رقیب در حاشیه سازی، رفتارهای ساختارشکنانه و پیش بینی ناپذیر تبدیل شده است.

رابط کمپین ترامپ و روسیه احتمالا مُرده است

حالا پس از دو سال از حضور ترامپ در قدرت، او می تواند یک محک سخت را تجربه کند و ببیند می تواند از پس دموکراتها در انتخابات میان دوره ای بر آید. وضعیت دو سال گذشته باعث شده است حتی باراک اوباما رئیس جمهور دوره گذشته امریکا برخلاف سنت اسلاف خود به میدان بیاید و احساس خطر خود در رابطه با ترامپ را به دیگران القا کند.

اوباما هم دست به سنت شکنی زد
دموکرات‌ها حالا با سابقه یک شکست در مقابل ترامپ تجربه با ارزشی دارند و تلاش خواهند کرد اشتباهات گذشته را تکرار نکنند. یکی از این اشتباهات آمدن هیلاری کیلنتون بود که نتوانست در مقابل فردی چون ترامپ قد علم کند و مناظره های انتخاباتی را در مقابل او واگذار کرد. خانواده کلینتون نقاط ضعفی داشتند که آنها را در مقابل ترامپ از میدان به در کرد و در نهایت ترامپ برنده انتخابات شد.

اما یک موضوع مهمی که انتخابات آینده را پر اهمیت و حیاتی می کند آمدن افرادی چون اوباما و جان کری به میدان است. آنها با درک وضعیت پیچیده ای که ترامپ برای ایالات متحده رقم زده، صحنه سیاسی فضای عمومی را ترک نکرده و همچنان تلاش می کنند برای مبارزات انتخاباتی دموکراتها سخنرانی و تبلیغ کنند تا شرایط برای ترامپ و حزب او متغیر شده و کفه ترازو به نفع دموکراتها باشد.
مقایسه سخنرانی اوباما و ترامپ در شهرهایی که به آنها سفر کرده اند نشان می دهد هفته های آینده روزهای پر التهابی خواهد بود.

اوباما به شدت ترامپ را مورد انتقاد قرار داده و نه تنها طرفدران دموکرات بلکه جمهوری خواهان را نیز مورد خطاب قرار میدهد تا آنها را متوجه وضعیت بغرنج موجود کند. اما ترامپ نیز ساکت نمی ماند و به انحای مختلف تلاش می کند پاسخ های درخوری دهد. او در توئیتی سخنرانی ترامپ را کسل کننده توصیف کرد.

آشوب در خانه جمهوری‌خواهان
یکی از مشکلاتی که ترامپ با آن از ابتدا روبرو بود، چالشهای او با حزبی بود که از آن برخواسته بود. مشکل او تنها با دموکراتها نیست. او در بین جمهوری خواهان نیز اختلافاتی داشت که هر از گاهی وضیت بغرنجی را با آنها تجربه کرد. مک کین که به تازگی از دنیا رفت یکی از همین افراد بود و اختلافات او با ترامپ، رای منفی لایحه پیشنهادی ترامپ را هم به دنبال داشت.

اما یکی از این موضوعات چالش برانگیز که جمهوری خواهان و در نهایت ادامه مسیر ترامپ را با مشکل می تواند روبرو کند، عملکرد سناتور تد کروز در ایالت تگزاس است که باعث شده است آرای جمهوری خواهان در این ایالت رو به کاهش گذارد. این ایالت که به طور سنتی به جمهوری خواهان رای می دهند به علت عملکرد ضعیف تد کروز و احتمال پیروزی دموکراتها در انتخابات میان دوره ای مجلس، نوعی شکست برای آنها به حساب می آید.

جامعه امریکا هنوز طرفدار ترامپ است؟
ترامپ با شعارهایی چون «اول امریکا» و وعده هایی چون ایجاد شغل برای امریکایی ها توانست در یک فضای پوپولیستی مردمی را که حس می کردند امریکا در حال افول است و شغلهایشان توسط خارجی ها به تاراج رفته و رفاه عمومی پایین آمده؛ به سمت خود بکشد. ترامپ قول داد رشد اقتصادی را بالا ببرد و درصد بیکاری را کاهش دهد. همین شعارها کافی بود تا ایالت های بیشتری که مردمان آن را طبقه پایین جامعه تشکیل میداد، به طرف او بروند.

اما پس از گذشت دو سال از حضور ترامپ در راس حکومت شرایط متفاوتی شکل گرفته است. طبقه متوسط امریکا، از او روگردان شده و تبلیغات او را تنها پیشبرد یک فضای پوپولیستی قلمداد می کنند. رسانه ها و دانشگاهیان و افراد میانه جامعه، او را فردی مطمئن برای امریکا نمی بییند و احتمال رو آوردن آنها به سمت دموکراتها در انتخابات میان دوره ای مجلس و ریاست جمهوری 2020 بسیار است.

همچنین رفتارهای نژادپرستانه و ضد مهاجرتی او باعث شده است خیل عظیمی از امریکایی ها که مهاجر محسوب می شوند فضای آینده امریکای ترامپ را نا امن و نگران کننده حس کنند.

این روند باعث شده است شعار «اول امریکا»ی ترامپ شعاری توخالی و پوچ به نظر آید و بخش عظیمی از امریکایی ها به این باور برسند که مبارزه و تنش با کشورهای دیگر چون چین و اروپایی ها تنها به انزوای امریکا کمک می کند و نه قدرتمند شدن آن.

52312

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 803700

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 13 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۵:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۰
    73 11
    بدون شک رئیس جمهور بعدی آمریکا هم او خواهد بود و تاوان اشتباهات ترامپ را 6 سال بعد و رئیس جمهور بعدی خواهد داد. ما نباید مانند همیشه به خواندن گزیده ای از اخبار توجه کنیم که به نفعمان است و اخباری که به مذاقمان خوش نیست را توجه نکنیم
  • احسان IR ۰۶:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۰
    99 2
    بیخود دل تون رو به انتخابات آینده آمریکا خوش نکنید. با ترامپ یا بی ترامپ شما باید مشکل تون رو با مردم داخل ایران حل کنید. مشکل اصلی شما با مردم خودتون هست. ضمنا همین دیروز جان کری حرفهای ترامپ مبنی بر اینکه ایران پولهای پس از برجام رو چنین کرده و چنان کرده رو تایید کرد. و این یعنی حتی اگر تیم اوباما هم دوباره سر کار بیاد تحریمها تغییر نخواهد کرد...
    • بی نام IR ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۰
      54 2
      ترامپ بهانه بود و خواهد بود کي بهتر از ترامپ که بهانه گرون شدن اجناس داشته باشن
  • بی نام IR ۰۷:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۰
    50 6
    راحت تر از اونی که فکر کنه کسی ، ترامپ سری بعد رای میاره . خود دموکرات ها هم میدونند. عملکرد اوباما خیلی ضعیف بوده و روش مانور میشه داد راحت
    • بی نام IR ۰۶:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
      2 0
      و نیز عملکرد ضعیف هیلاری در هنگام تبلیغات انتخاباتی
  • IR ۰۷:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۰
    49 3
    احتمال پیروزی دمکراتها در انتخابات میان دوره ای وجود داره ولی با به اکثریت رسیدن دمکراتها هم سیاستهای خارجی آمریکا تغییری نخواهد کرد . ضمنا برعکس نظر نویسنده مطلب اوضاع اقتصادی آمریکا در حال حاضر برای مردم آمریکا بسیار رضایت بخش هست . و اگر همین فردا انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود قطعا ترامپ رای اکثریت را بدست خواهد آورد
  • بی نام A1 ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۰
    71 0
    ترامپ هم نباشه دیگه فرقی برای ایران نمیکنه چون 1 تاثیر تحریمهای امریکا بر اقتصاد ایران کاملا مشخص شده پس بعیده جانشینان ترامپ هم این ابزار کارامد رو کنار بگذارند 2 ثابت شده خروج از برجام هیچ هزینه ای برای امریکا نداشته بخصوص اینکه ایران به برجام پایبند بوده پس پایبندی رایگان ایران برای امریکا موفقیته 3 چون مذاکره با امریکا در همه ضمینه ها برای ایران یک تابو شده پس اینکه رئیس جمهور اینده کی باشه فرقی نمیکنه مگر اینکه استراتژی ایران تغییر کنه.
  • بی نام IR ۰۸:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۰
    75 2
    کاشکی بیست سال پیش رییس جمهور میشد
  • بی نام IR ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۰
    50 2
    این تحلیلهاي آبکي از کجا میارین؟ وقتي ترامپ اومد اتاق فکر آمریکا میدونست چیکار دارن میکنن قابل توجه دوستان با توجه به عملکرد مثبت ترامپ در امریکاو رشد 8 درصدي اقتصاد امریکا دموکراتها هم در مجلس هم در انتخابات بعدي بازنده خواهند بود
  • بی نام IR ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۰
    45 3
    عجب این دروغ ها را مادامی که به خورد مردم می دهید اشکالی ندارد. اما مشکل اصلی اینجاست که خودتان هم باور کرده اید. بیدار شوید و حقایق را ببینید. آمریکا به سرعت در حال باز پس گیری جایگاه از دست رفته اش در عرصه جهانیست آن هم فقط با ابزار های مالی و نه نظامی حقا که تاریخ از ترامپ به عنوان رییس جمهوری زیرک و کارامد یاد خواهد کرد.
  • بی نام A1 ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۰
    45 1
    چيزي كه مشخص هستش اينه كه مسئولان هيچ برنامه اي براي بيروت آمدن از بحران ندارند و منتظر اين هستند كه ترامپ استيضاح شود يا دوره اش نمام شود.
  • رضا GB ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۰
    36 3
    شك نكنيد كه خود ترامپ رئيس جمهور امريكا خواهد شد تحليل شما هم مثل ديگر تحليل ها نادرست خواهد بود....مثل اينكه ما در همه زمينه ها ضعف داريم....
  • بی نام A1 ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۰
    29 4
    آرزو بر کارشناس خبر آنلاین عیب نیست
  • IR ۱۵:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۰
    6 47
    نه مذاکره میکنیم و نه جنگ خواهد شد
    • بی نام A1 ۰۴:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
      15 3
      با بدبختی میمیریم.
  • خیبری PT ۱۷:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۰
    1 11
    چند تا نکته مهم است که امیدوارم دکتر روحانی به ان توجه کند اولا حتما ترامپ رییس جمهوی بعدی امریکا است ثانیا بهتر است دکتر قالیباف جانشین جهانگیری شود ثالثا باید اخوندی برود و بقیه وزارای استیضاح شده با مشورت ایت اله رئیسی دکتر قالیباف دکتر احمدی نژاد انتخاب شوند رابعا در شرایط فعلی باید از اعداد ارقام عبور کرد حتی به قیمت تورم باید دولت کمک نقدی بزرگ به کارمندان و کارگران بکند خامسا ایران باید به سوی امریکا برود و با امریکا دوست و متحد شود و به جای مذاکره با امریکا رابطه برقرار کند مذاکره یعنی اسارت در دسیسه های اروپا مانند برجام است ما باید با امریکا متحد و سهم اروپا را به امریکا بدهیم مذاکره جز وقت تلف کردن نیست در پست بعدی شرایط رابطه را می زارم
  • خیبری PT ۱۷:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۰
    2 10
    شرایط رابطه با امریکا 1 اتحاد کامل تجاری سیاسی و نظامی 2 سپردن ساخت ساز ها به شرکت های امریکایی و حمایت از شرکت های داخلی و اعزام نیروی کار برای اموزش در امریکا 3 ساخت کارخانه های اسلحه سازی امریکا در ایران با سهم 30 تا 50 درصدی ایران 4 ساخت شهرک های امریکایی نشین با قوانین امریکا برای نیروی کار خارجی 5 مصونیت قضایی امریکایی ها به جز موارد قتل و تجاوز 6 ساخت کارخانه های گوگل اپل ... در ایران با مالیات 0 در صد 7 تامین امنیت اسراییل از سوی ایران به شرطی که اسراییل بدون اطلاع ایران به هیچ کشوری حمله نظامی نکند 8 هزینه نزدیک به 0 برای توریسم و تحصیل در امریکا برای ایرانی ها 9 ساخت دانشگاه های امریکایی در ایران کلام اخر یا با ترامپ می بندیم یا 98 سال جنگ است والسلام
  • ناشناس A1 ۱۹:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۰
    5 0
    تو آمریکا سیستم تصمیم می گیره که رئیس جمهور طبق برنامه شون کاری انجام بده یا نه . یه تیکه از اخر صحبت می کنم ، ترامپ رو می زاره تو همه زمینه ها بر علیه ایران اقدام کنه ولی بهش اجازه حمله نظامی به ایران رو نمی ده و سنا جلوی اون رو می گیره . پس سیستم فعلا می خواد اینجوری با برگ ترامپ با پروژه ایران بازی کنه و حالا اگه این وسط ترامپ بسوزه سیستم یک شخص دیگه رو که برای این فصل از پروژه ایران مناسب باشه انتخاب می کنه و ... نتیجه اینکه اگه کشوری بخواد بر اساس منافع خودش با امریکا رابطه داشته باشه ، براش فرقی نمی کنه که ریس جمهور چه شخصی باشه هرچند خصوصیات اخلاقی ریس جمهور هم مهم می باشد ولی نه اونقدر که به سیستم برسه ...
  • بی نام A1 ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
    7 2
    دلتونون به به اخبار صد من يك غاز خوش نكنيد دوره رياست جمهوري در امريكا مثل ما هميشه دو دوره بوده
  • گرفتار A1 ۰۴:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۲
    7 0
    مصیبت ملت ما همینه که همیشه باید ارزو کنیم ترامپ بره، پوتین نره، نتانیاهو و ملک سلمان بره اردوغان نره، ظاهرا این داستان انتها نداره، یعنی نمیشه یک روزی مملکت ما با اراده و اختیار خودمون اداره بشه؟
  • یزدان IR ۰۵:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۸
    2 0
    ترامپ بنفع مردم کارکرده به همه وعده های انتخاباتیش عمل کرده .حتما ریس جمهور بعدی خودش هست چون بفکر منافع کشورش ومردمش هست.مثل ریس جمهور ما هست.خ خ خ خ