ایسنا نوشت: یک عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه عده‌ای خارجی در ارقام بسیار بالایی در کشور ما مشغول به کار هستند اما بچه‌های خودمان بیکار مانده‌اند، گفت: البته باید به این نکته توجه کنیم که جوانان ما بیشتر به دنبال کارهای فانتزی هستند در حالی که خارجی‌ها می‌آیند و کارهای یدی را هم انجام می‌دهند و این است که از این جهت نیز جوانان ما فرصت‌های شغلی را از دست می‌دهند.

حجت‌الاسلام و المسلمین سید رضا اکرمی در پاسخ به این پرسش که قانون منع به کارگیری بازنشستگان چه اثراتی را در دولت و شرایط ادارای کشور خواهد داشت اظهار کرد: ما با توجه به ظرفیت‌هایی که در کشور داریم و با عنایت به نیروی انسانی بسیار که گاهی رقم بیکاری‌اش تا 3 میلیون نفر برآورد می‌شود باید یک سیستم عرضه و تقاضا ایجاد کنیم که طی آن حداقل ظرفیت‌ها برای افراد متقاضی شغل فراهم شود تا نیروی کم‌کار و بیکار نداشته باشیم.

وی افزود: باید شرایط را به سمتی ببریم که شغل اصلی اساس زندگی افراد شود و شغل دوم برای بکارگرفتن افراد آنقدرها هم آسان نباشد. من شنیده‌ام که در انگلستان اگر کسی بخواهد شغل دوم داشته باشد باید 60 درصد درآمد شغل دوم را به عنوان مالیات به دولت دهد و همین کار را برای افراد دو شغله و چند شغله در این کشورها سخت می‌کند. پس ما هم باید به چنین سمتی حرکت کنیم و قوانینی مشابه را برای خود در نظر بگیریم.

سیدرضا اکرمی

این عضو جامعه روحانیت مبارز با تاکید بر اینکه چطور افراد بازنشسته وقتی فرزندان‌شان در خانه‌ها بیکار مانده‌اند قانع می‌شوند که خودشان به جای آن‌ها سرکار بروند، اظهار کرد: متاسفانه چون 80 درصد اقتصاد ما دولتی است و زمینه برای کار کردن بخش خصوصی چندان وجود ندارد، به وضعیت فعلی رسیده‌ایم. به عنوان مثال اگر نقدینگی که در کشور جریان دارد و سرمنشاء بسیاری از مشکلات شده به سمت حوزه‌هایی چون گردشگری یا اتمام 400 هزار پروژه نیمه تمام در کشور برود، خواهیم دید که چه حجم  عظیمی از جمعیت بیکار کشور صاحب شغل می‌شوند اما از آنجا که ما نقدینگی را به این سمت نمی‌بریم و ظرفیت‌ها را به کار نمی‌گیریم به چنین مشکلاتی برخورد کرده‌ایم.

اکرمی تاکید کرد: ما در اسناد بالادستی مشکلی نداریم و برنامه 20 ساله و برنامه‌های 5 ساله از لحاظ متن مشکلی ندارد. مشکل ما بکارگیری و بکار بستن این قوانین است که در این زمینه ضعیف عمل می‌کنیم. ما باید تمام تلاش و کوشش‌مان را به کار گیریم تا شرایط فعلی را به سمتی ببریم که بیکاری در کشور کمتر شود.

وی در پایان با بیان اینکه جمعیت 80 میلیونی ما ظرفیت بسیار بالایی دارد اظهار کرد:‌در شرایط فعلی می‌بینیم که عده‌ای از خارج از کشور در رقم بسیار بالایی در کشور ما مشغول به کار هستند اما بچه‌های خودمان بیکار مانده‌اند. البته باید به این نکته توجه کنیم که جوانان ما بیشتر به دنبال کارهای فانتزی هستند در حالی که خارجی می‌آیند و کارهای یدی را هم انجام می‌دهند و این است که از این جهت نیز جوانان ما فرصت‌های شغلی را از دست می‌دهند.

 

29215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 804067

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام SK ۰۶:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
    6 0
    اصل موضوع را دور نزنیم. من بارها کار یدی هم انجام داده ام. ولی وقتی کارفرما می گوید ندارم که حقوق بدهم تکلیف من چیه؟ 5 ماهه بیکارم چون کارفرما نمی تونه حقوق من رو سر ماه بده و حتی با فرار کردن حاظر نیست طلب من رو بده. حاجی مشکل جای دیگری هست. چقدر و چند بار می خواهید کاسه کوزه ها رو سر مردم بشکنید.
  • بی نام A1 ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
    4 0
    من اگر سر کار نروم پسر تو سر کار میرود نه پسرمن.
  • بی نام A1 ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
    4 0
    اون بازنشستۀ بدبختی که دوباره میره سرکار ؛ پسرش با فوق لیسانس 1000 جا رفته واسه کاریابی و چون معرف نداشته و ژن خوب نداشته همش بهش گفتن باید سابقه کار داشته باشی و یا برو بعدا" بهت اطلاع میدیم و.... نخود سیاه ... اینه که پدر بازنشسته اش مجبور بواسطۀ تجربه کاری که داره بره تن به هر موقعیتی بده و دوبار بره سر کار ..... حالا سایت باشه ؛ کار سخت و زیان آور باشه ؛ پاره وقت باشه ؛ شرایط بد آب و هوایی باشه .... هرچی باشه میره چون نمیخواد شرمندۀ خونواده باشه ... که بازم هست ..... کارفرما هم بدش نمیاد چون پول بیمه برای بازنشسته نمیده ..... اینِ روزگار بازنشستۀ شاغل است ....
  • بی نام EU ۰۷:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
    4 0
    مشکل اینه که کسی که پست مدیریتی داره حتما بچه ها و فک و فامیلش سر کار هستند با بهترین حقوق و مزایا بچه های مردم یا غیر خودی ها بیکارند که به ایشون مربوط نیست