خانه ملت به نقل از یک عضو کمیسیون برنامه،بودجه و محاسبات مجلس نوشت: کمبود اسکناس دلار در کشور باعث به وجود آمدن حبابی در بازار ارز و اقتصاد کشور ملتهب شد، بنابراین جایگزینی یورو را کار عاقلانه ای می دانیم.
خانه ملت به نقل از یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نوشت:نقل و انتقالات و تبادلات مالی با اجرایی شدن پیمان های پولی تسهیل می شود.
مهر نوشت: رئیس کل بانک مرکزی در خصوص اظهارنظر رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس مبنی بر تغییر وی از سوی رئیسجمهور گفت: شخصا از پیشنهاد آقای پورابراهیمی استقبال میکنم.
اصلاحات اقتصادی از کجا باید آغاز شود؟ از مبارزه با فساد یا مقابله با سیاستهای پوپولیستی؟ بازنشستگان اولویت هستند یا جوانان بیکار. اینها سئوالاتی است که پاسخهایی درخور و جذاب از سوی دو اقتصاددان وحید شقاقیشهری و مهدی پازوکی دریافت کرد.
خانه ملت به نقل از وزیر اقتصاد نوشت:گزارش عملکرد وزارت اقتصاد در سال ۹۶ به اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس ارائه شد.
جمشید پژویان معتقد است: «اصلاح قیمتها نسبی، یکی از سیاستهای اساسی برای اصلاح ساختار است که اگر به درستی اجرا میشد و به نتیجه میرسید، در حال حاضر صنایع شکوفا میشدند.»
روزنامه جوان نوشت: مشکل بیکاری با حدود 11درصد وجود دارد، اما این آمار جدید است؟ یا 5، 10 و 15 سال پیش نیز کم و بیش درگیر آن بودهایم؟
روزنامه جوان در باره سیاست جدید ارزی دولت از قول نایب رئیس اتاق ایران و چین نوشت: در شرایط حاضر تصمیمات اتخاذ شده منطقی است و هرکس در اینباره انتقاد دارد، باید راهکار خود را به تناسب وضعیت موجود ارائه بدهد.
مرتضی ایمانیراد اقتصاددان درباره جنگ تجاری آمریکا و چین میگوید: «این مساله برای کشور ما خبر خوبی است، چون هم قیمت فلزات بالا می رود و هم قیمت نفت. البته اگر شرایط برای این استفاده با وجود تحریمها از بین نرود.»
رییس کل بانک مرکزی در کانال تلگرام خود نوشت:«به کمک نمایندگان محترم برای ایجاد همدلی بیشتر در مردم نیازمندیم ولی دریغا که نه حرمت مهمان نگاه داشته شد و نه مجال بیان کامل سخن داده شد.»
سیطره غیرمجازها بر اقتصاد ایران هر چند رو به پایان است اما پس لرزه های شدید این خداحافظی،بخش های مختلف اقتصادی را تحت تاثیر قرار داد.
300 یا 700 هیچ کدام از آمارها درباره تعداد صرافی های غیرمجاز دقیق نیست؛اما آنچه مشخص است اینکه دوباره جای پای یک «غیرمجاز» دیگر در بهم زدن نظم بازار پولی کشور باقی مانده است.
ایسنا نوشت:مدیرکل پیشگیری و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی گفت: با توجه به اتفاقات و نوسانات اخیر بازار ارز، همکاران ما در بازار حضور یافتند و تا زمانی که نیاز باشد در این خصوص حضور خواهند داشت تا موارد تخلف را کشف کنند.
ایلنا به نقل از سعید لیلاز نوشت: مشکلی در موضوع ارز پدید آمده اصلا بحث اقتصادی نیست؛ اصلا از منظر اقتصادی به این مسئله نگریستن یک خطای بزرگ است. تصمیمی هم که در مورد دلار گرفتند یک تصمیم امنیتی است نه اقتصادی.
اکبر ترکان مشاور رییس جمهور در صفحه اینستاگرام خود نوشت:« این موج رسانه ای که علیه دولت ایجاد شده، فاقد هرگونه منطقی، اقدام به تخریب می کند.»
تسنیم نوشت:دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران به دنبال تصمیم شب گذشته هیئت دولت در خصوص بازار ارز از برگزاری جلسهای خبر داد که براساس آن دستگاههای اطلاعاتی و انتظامی و سایر دستگاه های مسئول از صبح امروز در اماکن آلوده این بازار مستقر شدند.
ایسنا به نقل از رییس کل بانک مرکزی نوشت: پیشنهاد جایگزینی یورو با دلار را با رهبری مطرح کردم و ایشان نیز استقبال کردند.
بازار شایعه این روزها در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی درباره گرانی دلار داغ است.از سیاسیون که توهم توطئه از سوی جناح رقیب را علم کرده اند،تا گروهی که شایعه پراکنی می کنند که چه نشسته اید که بانک مرکزی دلاری در بساط ندارد.
در حالی که قیمت دو ارز اصلی یعنی دلار و یورو در بازار رو به افزایش گذاشته که اقتصاددانان می گویند،افزایش قیمت ها ناشی از شرایط سیاسی و انتظارات تورمی است و این قیمت ها ناپایدار خواهد بود.
احمد حاتمییزد*