دانشمندان توانستهاند به الماس قابلیت کشسانی ببخشند و آن را مانند لاستیک خم کنند. البته این دستاورد محدود به مقیاس نانو است و راه زیادی تا کاربردهای بزرگمقیاس آن در پیش است.
ابررساناها دمایی نزدیک به ۲۷۳- درجه سانتیگراد دارند و جریان الکتریکی را بدون مقاومت و اتلاف عبور میدهند. پژوهشگران بهتازگی ابررسانایی از مواد غیرفلزی ساختهاند که مدلهای رایج را نقض میکند.
اول آوریل، روز عجیبی در تقویم است. در سراسر جهان، رسمی مرتبط با این روز شکلگرفته که به افراد اجازه میدهد اخباری اشتباه را باهدف فریب و نیتی طنزآمیز به اطلاع دیگران برسانند.
کشور ایران با کسب جایگاه ۱۶ در فهرست تولیدکنندگان علم جهان، توانست با رشد سالانه ۲۲ درصدی طی دهه اخیر به بزرگترین جهش علمی جهان در حوزههای علوم، فنی و مهندسی دست یابد.
دو ریاضیدان به نامهای «گانتر زیگلر» و «مارتین آیگنر» ۲۰ سال از زندگی خود را صرف جمعآوری زیباترین اثباتهای ریاضیاتی کردهاند و آن را در کتابی با عنوان «نیمنگاهی به بهشت ریاضیات» منتشر کردهاند.
«رابرت لنگلندز»، استاد کاناداییالاصل «انستیتو مطالعات پیشرفته پرینستون» که سالهاست دفتر کار آلبرت اینشتین را تصاحب کرده، جایزه یکمیلیون دلاری آبل را که «نوبل ریاضیات» خوانده میشود، دریافت کرد.
«استیون هاوکینگ»، کیهانشناس و فیزیکدان نظری انگلیسی درحالیکه واپسین روزهای عمرش را در بستر بیماری میگذراند، از فعالیت علمی دست نکشید و مقالهای در مورد مدل چندجهانی عالم منتشر کرد.
دکتر «بهزاد قرهیاضی»، رئیس انجمن علمی ایمنی زیستی، از پشتپرده مستندهای جنجالی صداوسیما در راستای فناوریهراسی و سیاهنمایی در مورد محصولات تراریخته میگوید.
بامداد امروز چهارشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ مقارن با ۱۴ مارس ۲۰۱۸، «استیون هاوکینگ»، فیزیکدان معروف انگلیسی چشم از جهان فروبست؛ اما دانشمندان، روز ۱۴ مارس را با عنوانی دیگر میشناسند: روز عدد پی.
صبح امروز، خبر درگذشت «استیون هاوکینگ»، استاد دانشگاه کمبریج و یکی از شناختهشدهترین چهرههای علمی جهان منتشر شد. اما هاوکینگ چه دستاوردهای علمی قابلتوجهی داشت که او را چنین مشهور کرده بود؟
استیون هاوکینگ که بهجرأت میتوان او را مشهورترین ریاضیدان و فیزیکدان انگلیسی عصر حاضر توصیف کرد، در سن ۷۶ سالگی و پس از ۵۵ سال مبارزه با بیماری «موتور نورون» درگذشت.
پژوهشگران تکه یخی را درون الماسی که از اعماق زمین استخراج شده بود، کشف کردهاند که مشابه آن تاکنون روی زمین دیده نشده بود. این یخ الگوی بلوری مکعبی دارد و «یخ۷» نام گرفته است.
روز گذشته در گردهمایی جامعه فیزیک آمریکا، پژوهشگران گوگل از ساخت پردازنده کوانتومی جدیدی با توان پردازش ۷۲ کیوبیت خبر دادند که میتواند برای نخستین بار، برتری کوانتومی را به نمایش بگذارد.
سالهاست که نحوه شکلگیری گویهای آذرخش یا صاعقههای توپی، ذهن فیزیکدانان را به خود مشغول کرده است؛ حالا آنها موفق شدهاند این پدیده عجیب را در محیط آزمایشگاه خلق کنند و امیدوارند این پدیده در محاسبات کوانتومی به کار بیاید.
شامگاه چهارشنبه ۹ اسفند، معمای به ظاهر حلنشدنی ملاقات به سه بیگانه را منتشر کردیم. حال نوبت به پاسخ این معما شنیده است. اگر شما هم نتوانستید به پاسخ قانعکنندهای دست پیدا کنید، با ما همراه شوید.
آیا مایلید هوش خود را بسنجید و توان منطق و استدلال آوردنتان را محک بزنید؟ تا عصر جمعه که پاسخ را منتشر میکنیم، فرصت دارید تا سلولهای خاکستری مغز خود را به کار بگیرید و پاسخ معما را بیابید.
محققان اسپانیایی توانستهاند ماده جدیدی به نام «متاسطح هذلولی» (hyperbolic metasurface) بسازند که با وارونه کردن امواج نوری، جبهه موج محدب آنها را مقعر میکند.
پژوهشگران با ایجاد شرایط اقلیمی انسلادوس در آزمایشگاه موفق به کشف سویههایی از متانوژنها شدهاند که میتوانند در بستر اقیانوسهای سرد این قمر دوام آورند، رشد کنند و تکثیر شوند.
فیزیکدانان با ترکیب پنجمین حالت ماده یعنی چگالش بوز-اینشتین و ساختار اتم ریدبرگ، اتمی استرانسیوم غولآسایی را ساختهاند که صدها اتم استرانسیوم دیگر درون آن مقید شدهاند.
کشف وجود هستههای اتمی گلابیشکل و نامتقارن نهتنها میتواند نظریاتی را که تاکنون جهان پیرامون ما را توصیف میکردهاند به چالش بکشد؛ بلکه سفر در زمان را به آرزویی محال تبدیل خواهد کرد.