ایرنا به نقل از ساینس دیلی نوشت: محققان دانشگاه اگزتر انگلیس با استفاده از گرافین نوعی بتن ضد آب ساختند که در مقایسه با بتنهای موجود، بسیار محکمتر بوده و با محیط زیست سازگار است.
دکتر «سورنا ستاری»، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان، امروز مهمان کافهخبر است. شما میتوانید پرسشهای خود را از ایشان در بخش «ارسال دیدگاه» در انتهای همین مطلب بنویسید.
تابهحال درباره خودروهای پاک و دوستدار محیط زیست مطالب زیادی گفته شده است، اما چطور میتوان خودرویی در این رده را تهیه کرد؟ برای این کار چه چیزهایی را باید درباره آنها دانست؟
نایکی که از بزرگترین شرکتهای تولید لوازم ورزشی در جهان است، با فناوری چاپ سهبعدی الیاف موفق به تولید یک کتانی پیادهروی و دوندگی فوقسبک شده است که حرکت فرد را سرعت میبخشد.
تحقیقات جدید از ۵۰۰هزار کارمند نشان داده است که برخلاف باور عمومی، این جوانها نیستند که میخواهند با کار خود جهان را تغییر دهند؛ بلکه افراد مسن بیش از آنها به دنبال این امر هستند.
کارآفرین معروف و رئیس شرکتهای تسلا موتورز و اسپیسایکس گفته که در فرایند تولید تسلا مدل۳، استفاده از روباتها موجب ایجاد اختلال در عملکرد شرکت شده است. به عقیده او، انسانها عملکرد بهتری دارند و دستکم گرفتهشدهاند.
پژوهشگران با الهام از بال سنجاقک، نانوپوشش آنتیباکتریالی ساختهاند که میتواند با هزینهای پایین، باکتریها را از بین ببرد. با استفاده از این پوشش روی سطوح مختلف میتوان شیوع آلودگیها را از طریق دست، مهار کرد.
شرکتی آمریکایی در نظر دارد هتلی لوکس را در مدار زمین مستقر کند و تا سال ۲۰۲۲ (۱۴۰۱) نخستین گروه از گردشگران فضایی را در آن اسکان دهد. هزینه این سفر ۱۲ روزه، ۹٫۵ میلیون دلار خواهد بود.
فیلمی با لوگوی «خبرگزاری صداوسیما» در فضای مجازی دستبهدست میشود که سقوط «تیانگونگ-۱» را در آسمان نشان میدهد. این فیلم ساعتها پیش از سقوط فضاپیما در یوتیوب منتشر شده است.
مهندسان شرکت خودروسازی تویوتا، روباتی ساختهاند که دقیقتر از هر بسکتبالیستی میتواند توپ را درون حلقه پرتاب کند. نمایش این روبات در سالن «تاچیهی» توکیو با استقبال عموم مردم روبهرو شده است.
محققان کشورمان موفق به افزایش توانایی نوعی باکتری با کمک فناوری نانو شدهاند که در جمعآوری مشتقات نفتی از آب دریا کاربرد دارد. این روش، ۱۰ برابر سریعتر و ۸ برابر بهینهتر از روشهای موجود است.
این روزها اتوشوی نیویورک در حال برگزاری است. هرچند این نمایشگاه به اندازه اتوشوی ژنو نتوانسته خبرساز شود، اما برخی خودروهای جدید توانستهاند توجه کارشناسان را به خود جلب کنند.
فناوری خودروهای خودران به سرعت در حال توسعه است؛ اما آیا این فناوری که جایگزین شدن روباتها را به جای انسان در پی دارد، میتواند به کاهش تلفات جادهای در سراسر جهان منجر شود؟
ایستگاه فضایی چین، «تیانگونگ-۱» ماههاست که از کنترل خارج شده و در آستانه ورود به جو زمین قرار دارد. پیشبینی میشود که این سازه فضایی بین روزهای ۱۰ تا ۱۳ فروردین به شکل آذرگویی درخشان سقوط کند.
«LSEV» نخستین خودروی الکتریکی است که با استفاده از فناوری چاپ سهبعدی به شکل انبوه تولید میشود. این خودرو محصول مشترک ایتالیا و چین است و از سال آینده با قیمت ۱۰هزار دلار روانه بازار میشود.
بلومبرگ پیشبینی کرده است که به شرط تعهد دولتها به توسعه شبکههای سراسری شارژ سریع و استقبال مردم از خودروهای الکتریکی، تا ۷ سال دیگر برخی مدلهای الکتریکی از مدلهای بنزینی همرده خود ارزانتر شوند.
پژوهشگران امآیتی، ماهی رباتیکی ابداع کردهاند که میتواند مانند ماهی واقعی شنا کند. این ماهی از لاستیک سیلیکونی نرم ساخته شده و با آن میتوان محیط زیر آب را بدون جلب توجه دیگر موجودات، بررسی کرد.
آستونمارتین، خودروساز لوکس انگلیسی هم میخواهد مانند دیگر خودروسازان برتر جهان، اولین خودروی الکتریکی خود را بسازد. در نمایشگاه ژنو امسال مشخص شد که این شرکت به دنبال ساخت یک خودروی الکتریکی لوکس است.
پژوهشگران با استفاده از گرافین موفق به ساختن نوعی رنگموی جدید شدهاند که با ایجاد پوششی به ضخامت ۲ میکرومتر روی تارهای مو، رنگ آن را تغییر میدهد و تا ۳۰ بار شستوشو نیز دوام میآورد.
فورد موستانگ بیش از نیمقرن است که به نماد خودروهای عضلانی جهان تبدیل شده است. مدل ۲۰۱۹ محبوبترین خودروی آمریکایی اسپرت با استایل و تکنولوژی جدیدی وارد بازار مصرف شده است.