نسرین وزیری: روحانیای که علاوه بر تحصیل در حوزه علمیه قم تا مقطع خارج از فقه پیش رفته بود، به تحصیل اقتصاد اسلامی در دانشگاه تهران نیز پرداخت تا همچون شهید بهشتی هم راه حوزه را پیموده باشد و هم راه دانشگاه را. وجه مشترک دیگر غلامرضا مصباحی مقدم با مؤسس حزب جمهوری اسلامی، به عضویتشان در جامعه روحانیت مبارز است.
نزدیکی وی با آیتالله مهدویکنی دبیرکل این تشکل روحانی نه تنها در جامعه روحانیت مبارز که در دانشگاه امام صادق نیز ادامه یافت و او اینبار توانست به عنوان معاون پژوهشی این دانشگاه و تدریس اقتصاد اسلامی از دانش اقتصادی خود بهره بگیرد. دانشی که پس از ورود وی به مجلس در دوره هفتم به کارش آمد و او را عضوی از کمیسیون اقتصادی نمود. اما اوج بهرهوری وی از این دانش، در مجلس هشتم نمود یافت که او را به کرسی ریاست کمیسیون اقتصادی و حتی کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی رساند.
به این ترتیب این شیخ مقتصد بر کرسی محمدشاهی عربلو روحانی اقتصاددانی که در مجلس هفتم رئیس کمیسیون اقتصادی بود، جای گرفت. مصباحیمقدم تا همین یکی دو ماه پیش از منتقدان عملکرد اقتصادی دولت بود. چه آنکه در انتقاد به طرح تحول اقتصادی و لایحه هدفمند کردن یارانهها، نسبت به شتابزدگی دولت هشدار میداد و از لزوم تبعیت آنها از دیدگاه کارشناسی مجلس سخن میگفت. مصباحی مقدم از مخالفان جدی لوایح متمم و اصلاحی بودجه و همچنین واردات بنزین بدون مجوز مجلس بود.
او حتی در واکنش به سخنان رئیسجمهور در یکی از سفرهایش به مشهد که گفته بود «امام زمان در مدیریت کشور ما نقش دارد»، گفته بود: حمایت امام زمان از رفتارهای دولت، صحیح نیست و قطعاً امام زمان تورم ۲۰ درصدی، گرانیها و خیلی اشتباهات را بر ملت نمیپسندد.
تغییر موضع وی از انتقاد تا تبلیغ برای رئیس دولت نهم در انتخابات گذشته از منظر دیگر اعضای کمیسیون اقتصادی پنهان نماند و حداقل واکنش به آن، بازپسگیری کرسی ریاست از او بود. به این ترتیب در شرایطی که تاکنون رئیس هیچیک از کمیسیونهای مجلس تغییر نکرده، او تنها کسی است که کرسی ریاست کمیسیون اقتصادی را پس از یکسال تکیه زدن بر آن، به ارسلان فتحیپور واگذار نمود و در رقابت دوباره در این کمیسیون در آستانه دومین سال از فعالیت مجلس هشتم، تنها 4 رأی از مجموع 21 رأی اعضای کمیسیون اقتصادی را از آن خود کرد.
نظر شما