در بخشی از این یادداشت آمده است:
*با انتشار بخشی دیگر از اسناد سیاسی وزارت امورخارجه آمریکا نکات شایان توجهی در آن به چشم می خورد. بر اساس یکی از این اسناد که سایت و یکی لیکس آن را منتشر کرد، مقامات اسرائیلی از دولت آمریکا خواستند تا درمورد مسئله قومیت ها در ایران برای تحت فشار گذاشتن حکومت آن کشور تلاش کند که آمریکا این پیشنهاد را رد می کند.صرف نظر از صحت و سقم این اسناد،شکی نیست که قومیت گرایی به عنوان یکی از چالش های سیاسی ایران پس از انقلاب و یکی از مهمترین دغدغه های ملی برای آینده از بعد سیاسی امنیتی خواهد بود.
*قومیت گرایان با به خطر درآوردن زنگ استقلال و تمامیت ارضی کشور این احساس را به تحرک وا می دارد که حفظ استقلال و یکپارچگی سرزمینی مقدم تر و اولی تر از هر خواسته ای است.همین مسئله باعث برانگیخته شدن احساسات ملی و عزم و جزم عموم برای استحکام پایه های اقتدار گرایی است.
*پروژه ملت سازی یکی از مباحث مهم علوم سیاسی است که پس از رخداد انقلاب مشروطیت و پایه گذاری ایران نوین، بدون آمریت حکومت در دوره پهلوی اول توسط عده ای از روشنفکران ایران آغاز می شود.این گروه به علت پرهیز راه اصلاح گرایانه و تدریجی و انتخاب مشی انقلاب گونه در حوزه فرهنگ و سیاست به ورطه رادیکالیسم سقوط می کنند.انحراف روشنفکران از مسیر صحیح و اصلی خود باعث حساسیت و برانگیختن اعتراض دینداران و جامعه مذهبی کشور و توقف این پروژه می شود.
*تقویت روح ایران گرایی و افتخار به باورهای ملی و غلبه این فرهنگ باعث اضمحلال و به حاشیه رفتن تفکرات بیمارگونه ای چون قوم گرایی می شود.صدا و سیما به عنوان یک رسانه ملی و سایر نهادهای تربیتی باید بیش از سایر دستگاه در این مسیر در جهت فرهنگ سازی تلاش و کوشش کنند.
/118ف
نظر شما