سازوکار مالی اروپا دقیقا چه کارکردی برای ایران دارد؟

برجام زنده است، این معنای دقیق آنچه امروز در اروپا رخ داد،است.این توافق بدون حضور آمریکا حالا موضوعیت دارد.

 به گزارش خبرآنلاین، راه اندازی ساز و کار مالی اتحادیه اروپا نشان حیات برجام است، این معاهده حالا باید به معاهده شش منهای یک شهرت یابد تا معلوم شود دوران تکروی حتی برای آمریکایی که سالهاست فخر فروشی به دیگر کشورها را به عادتی مالوف برای خود بدل کرده است، سپری شده است. آمریکا،انگلستان، فرانسه، روسیه و چین،پنج عضو شورای امنیت و آلمان،کشورهایی بودند که زیر چتر عنوان پنج به علاوه یک مذاکره با ایران را کلید زدند حالا اما شش منهای یک کارکرد خود را به رخ جهان می کشد تا انزوای ترامپ کامل‌تر از پیش شود. 

 حالا ایران در آستانه اتفاقی تازه قرار گرفته است وزیران خارجه آلمان، انگلیس و فرانسه در کنفرانس مشترک خبری پس از نشست وزیران اتحادیه اروپا در بخارست پایتخت رومانی راه اندازی سازوکار مالی ویژه (اینستکس) را رسما اعلام کردند.

وزیر خارجه آلمان گفته است: اجرای تعهداتی که در ازای درخواست از ایران برای آغاز نکردن غنی سازی نظامی اورانیوم بر عهده گرفتیم، پیش شرطی برای ما بود.وزیر خارجه فرانسه نیز در این کنفرانس با بیان اینکه این یک اقدام سیاسی است، تصریح کرد: این حرکتی برای حمایت از شرکت های اروپایی است.

وزرای خارجه آلمان، فرانسه و انگلستان

 سازو کار مالی چه می کند؟

وقتی از برقراری کانال مالی ایران و اروپا صحبت می کنیم، درباره چه چیزی حرف می زنیم؟ اهمیت این اتفاق چیست؟ در قالب این توافق نامه صادرات کالا از اروپا به ایران انجام می شود و از ایران به اروپا کالا صادر خواهد شد. نقل و انتقالات مالی نیز از طریق این سازوکار تعریف شده صورت خواهد گرفت.

 در مقابل باید توجه داشت تمرکز اولیه این سازوکار روی کالاهایی خواهد بود که موردنیاز فوری مردم ایران همچون مواد غذایی، دارویی و مصرفی است. شرکتی که با عنوان INSTEX ثبت شده در پاریس مستقر خواهد بود و یک کارشناس بانکی آلمانی مسئولیت آن را برعهده دارد. انگلیس ریاست هیات نظارت را برعهده خواهد داشت.

بر اساس این گزارش، پاریس میزبان کانال مالی است و یک بانکدار برجسته آلمانی هم مسئولیت آن را بر عهده دارد. انگلیس هم رئیس هیأت نظارت است و از هر کدام از این کشورها هم یک نفر از وزارت امور خارجه حضور خواهد داشت. دیگر کشورهای اروپایی هم می‌توانند به این سه‌کشور بپیوندند. به این ترتیب تحریم های سنگین آمریکا علیه ایران با مانعی چدی مواجه شد و این کانال مراودات ایران با اروپا را سامان داده و نقل و انتقال پول را تسهیل می کند. 

 اروپا چه میخواهد؟

ماس، وزیر خارجه آلمان در این خصوص گفته است: ما تصریح می کنیم که درباره حفظ توافق هسته ای با ایران فقط حرف نمی‌زدیم، و اکنون امکانی برای اجرای تراکنش های تجاری ایجاد می‌کنیم.

در بیانیه اتحادیه اروپا نیز تاکید شده است : در رابطه با مقابله با پولشویی، مبارزه با تامین مالی تروریسم (AML/CFT) و انطباق با تحریم های اتحادیه اروپا و سازمان ملل، INSTEXT تحت بالاترین معیارهای بین المللی عمل خواهد کرد. در این راستا، سه کشور اروپایی از ایران انتظار دارند همه عناصر برنامه اقدام اف. ای. تی. اف خود را سریعا اجرا کند.

۲۲۳۲۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1227850

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • AU ۰۴:۲۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۲
    16 0
    فقط شامل مبادلاتی میشه که مورد تحریم آمریکاقرار نگرفته
  • من IR ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۲
    0 0
    اینکه این کانال مالی در آینده چه نقشی ایفا خواهد کرد را فعلا نمی توان تخمین دقیق زد اما دنیا به سمت چند جانبه گرایی می رود و این یک سیاست کلان در سطح دنیاست و از وضعیت تک قطبی خارج می شویم.