وقتی صداوسیما نمی‌تواند از درآمد تبلیغات کنکور بگذرد

بیشتر از یک‌ماه گذشته بود که صداوسیما دستور داد تا تبلیغات موسسات کنکوری به نصف و آگهی‌های بازرگانی کنکوری به ۷۰ درصد کاهش یابد اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است.

فاطیما فردوس: آذرماه امسال بود که صداوسیما در بخش‌نامه‌ای مهم به شبکه‌های مختلف تلویزیونی دستور داد، تبلیغات مؤسسات کنکوری در شبکه‌های مختلف تلویزیون به نصف کاهش یابد. به طوری که سیدمرتضی میرباقری معاون سیما با توجه به برخی انتقادات نسبت به آثار سوء حجم بالای برنامه‌های تبلیغات مؤسسات کنکوری دستور داده شبکه‌های مختلف تلویزیون مدت زمان این برنامه‌ها را به نصف کاهش دهند. همچنین آگهی‌های بازرگانی با موضوع برنامه‌های کنکوری‌ مهم تا هفتاد درصد کاهش خواهند یافت. این در حالی است که بیشتر از یک‌ماه از این بخش‌نامه گذشته ولی میزان تبلیغ موسسات کنکوری و آگهی‌های بازرگانی کاهشی نداشته و با قوت قبل ادامه دارد. مشخص نیست دستور صداوسیما تنها ژستی برای آرام‌کردن افکار عمومی بوده یا سود حاصل از این برنامه‌ها آنقدر زیاد بوده که صداوسیما دستورش را فراموش کرده است.

این تصمیم از کجا گرفته شد؟

ماجرا از آنجایی آغاز شد که طی سال‌های اخیر گروه زیادی از کارشناسان موافق با حذف کنکور نسبت به حجم بالا و عجیب تبلیغات موسسات کنکوری در صداوسیما انتقاد داشتند. همزمان خبرآنلاین ۱۲ آبان ماه، طی گزارش اقدام به معرفی برنامه‌های تبلیغاتی و کنکوری صداوسیما پرداخت. بر اساس محاسبات خبرآنلاین و طبق تعرفه‌های مشخص‌شده صدا و سیما برای برنامه‌های تبلیغاتی کنکور، جمع کل ۱۳ برنامه در یک‌ساعت، دو میلیارد و ۲۸۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و جمع کل ۱۳ برنامه در یک‌ماه، ۵۷۶ میلیارد و ۹۷۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برای این نهاد درآمد داشت. رسانه‌ای ملی که شبکه آموزش را با شعار «عدالت آموزشی» راه انداخت؛ اما این عدالت حالا تبدیل به فرصتی برای موسسات کنکور و تبلیغات آنها شده بود تا درآمدزایی عجیب و غریبی را برای صدا و سیما رقم بزند. تبلیغاتی که درآمدش به مزاج صدا و سیما خوش آمده و بقیه شبکه‌ها را هم درگیر کرده است؛ دو، سه، چهار، پنج، استانی و .. .

این آموزش‌ها و مشاوره‌ها شامل حدودا ۱۳ برنامه (۱۲ برنامه در سیما و یک برنامه رادیویی) است که هر روز یا به‌جز جمعه‌ها یا روزهای فرد پخش می‌شود و به‌صورت میانگین ۲۵۲ برنامه در ماه مربوط به برنامه‌های آموزشی و تبلیغاتی کنکوری است.

متن کامل گزارش خبرآنلاین را اینجا بخوانید

مجلس ورود می‌کند

سوم بهمن ماه هم بود که سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از تهیه طرحی برای ممنوعیت تبلیغات موسسات کنکور و کمک آموزشی در سازمان صدا و سیما خبر داد. میرحمایت میرزاده گفت: «تعدادی از نمایندگان در حال‌ تهیه طرحی هستند که به موجب آن دیگر سازمان صدا و سیما حق تبلیغ موسسات کنکور و کمک آموزشی را ندارند. این قابل توجیه نیست که سازمان صداوسیما چند میلیارد تومان دریافت کند تا صرفا موسسات کنکور را تبلیغ کند. در هیچ کجای دنیا دیده نمی‌شود که برای ترغیب فرزندان کشور، علم را به این شیوه تبلیغ کرده تا دانش‌آموزان به فلان دانشگاه بروند آن هم با این توجیه که باید در فلان درس کنکور استفاده کرده یا از کتاب خاص کمک آموزشی بهره گیرند. اینها برای گرفتن پول است.» سیدمحمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش نیز در گفت‌وگو با اعتماد گفته است: «بالاخره صداوسیما با کمبود منابع مواجه است و این موضوع درآمد خوبی برای‌شان دارد پس از آن استفاده می‌کنند. اما آنچه مهم است این است که قانون گفته است تو که می‌خواهی کتاب کمک ‌درسی را تبلیغ کنی باید از مرجع تخصصی‌اش که آموزش و پرورش است، مجوز بگیری.»

درآمد صداوسیما از محل تبلیغاتی کنکور چقدر است؟

طبق تعرفه‌های مشخص‌شده صدا و سیما برای برنامه‌های تبلیغاتی کنکور، جمع کل ۱۳ برنامه در یک‌ساعت، دو میلیارد و ۲۸۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و جمع کل ۱۳ برنامه در یک‌ماه، ۵۷۶ میلیارد و ۹۷۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است. این در حالی است که تکرار این برنامه‌های نیز شامل تعرفه می‌شود و هزینه جداگانه‌ای برای آن محاسبه می‌شود. در واقع برنامه‌های آموزشی صدا و سیما برای کنکور و مشاوره‌های کنکوری ماهانه به بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان می‌رسد که این درآمد کلان، جدا از آگهی‌های تبلیغاتی برای کنکور است. ضمن اینکه در بسیاری از این برنامه‌های آموزشی، از افرادی برای آموزش استفاده می‌شود که عموما سواد و تحصیلات مرتبط و قابل قبولی ندارند و باعث گمراه‌شدن کنکوری‌ها می‌شوند. در واقع کنکور بیش از آنکه مشخص‌کننده آینده یک نوجوان باشد، تبدیل به مافیایی شده که هرکس به‌دنبال منفعتی در آن می‌گردد و صدا و سیما هم بخش بزرگی از آن است.
این آموزش‌ها و مشاوره‌ها شامل حدودا ۱۳ برنامه (۱۲ برنامه در سیما و یک برنامه رادیویی) است که هر روز یا به‌جز جمعه‌ها یا روزهای فرد پخش می‌شود و به‌صورت میانگین ۲۵۲ برنامه در ماه مربوط به برنامه‌های آموزشی و تبلیغاتی کنکوری است. اگر میانگین زمان پخش این برنامه‌ها را هم یک ساعت در نظر بگیریم، ۲۵۲ ساعت در صدا و سیما صرف تبلیغات مربوط به موسسات کنکوری می‌شود. البته این تعداد جدا از تبلیغ‌های مستقیم موسسات کنکوری است که مافیای اصلی را دارند.

۴۲۲۳۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1228845

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ارمان NL ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۰
    1 0
    این خبرانلاین انقدر که در مورد صدا وسیما خبر میری یه ذره هم در مورد دولت مطبوع و مردمی با تدبیر های درخشانشم مطلب برو
    • IR ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۷
      0 0
      چه کاریه
  • IR ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۰
    0 0
    این درآمد باید از جایی جایگذین بشه نکه حذف بشه... چون هم انتظارات از صدا و سیما بالاس هم هزینه ها
  • US ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۰
    3 1
    به پیر به پیغمبر این شیوه پذیرش دانشجو مشکل دارد و خیلی وقته منسوخ شده حتی SAT هم خیلی بهتر و استانداردتر از کنکوره. ۵۰ سال پیش شاید توجیه داشت ولی الان با این شکل و شمایل عجیب و غریب و اونم یک بار در سال و باز هم با دروسی که بعضا شاید تا آخر عمر داوطلب هم به کارش نیاید به خدا حماقت است که بهترین دوران زندگی یک فرد رو مجبور کنیم تا صرف امور باطلی چون تست زدن از روی مشتی زباله آموزشی بگذراند.
  • sajad IR ۱۸:۳۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۰
    0 0
    یکی نیست به خوتون بگه.با این همه تبلیغ. دیگه تبلیغات رو اوردین جای خبر گذاشتین. میدونم نمیزارید پیاممو فقط از دیگران انتقاد میکنید
  • IR ۲۱:۰۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۰
    0 0
    میشه لطفا از این اصطلاحات تکراری توخالی استفاده نکنید. یه زمان "شفافیت" مد شده بود ، بعد "دغدغه" مد شد ، بعد "عبور از خاتمی "، حالا "ورود مجلس" .
  • محمد IR ۲۳:۴۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۰
    1 0
    همه خودشان را بخواب زده اند ،چون مافیای کنکور بخوبی به آنها می رسند! متاسفانه صدا وسیما هیچ اقدامی که انجام نداده بلکه بخش قابل توجهی از این موسسات به صداوسیمای استانی رو آورده و حجم تبلیغات آنها چند برابر شده است.
  • IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۱
    1 0
    هرچی میکشیم از این صدا و سیمای میلی است.
  • IR ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۱
    0 0
    امیدوارم تبلیغ این موسسات و منابع کمک آموزشی که فقط قصدشون خالی کردن جیب مردم هست ممنوع بشه برای همیشه.
  • CA ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۳
    1 0
    واقعا چجوری روشون می‌شه انقدر دروغ بگن
  • CA ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۳
    1 0
    والا من هروخ تلوزیونو روشن کردم داشتن درباره کنکور حرف می‌زدن. اگه حذف کنن که باید بشینیم برفک ببینیم
  • CA ۱۰:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۳
    0 0
    خیلی خوبه که پیگیری می‌کنین ممنون ازتون
  • US ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۷
    0 0
    این درآمد باید از جایی جایگذین بشه نکه حذف بشه..
  • US ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۷
    0 0
    مگه میشه صدا وسیما از درآمد تبلیغات بگذره
  • US ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۷
    0 0
    خیال های خامی دارید ها
  • US ۱۴:۳۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۷
    1 0
    صدا وسیما یه پا مافیای کنکوره
  • US ۱۴:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۷
    0 0
    حذف طرح سوال برای نظام قدیم در سال 99 فقط باعث ایجاد رانت اموزشی و سود هنگفت تاجران اموزشی و افزایش تیراز کتاب های ان ها میشود و بازار جدید چهار صد هزار نفری نظام قدیم ایجاد میکند و بازار کتب دست دوم را نابود میکند ومناطق محروم که امکان هزینه مجدد ندارند را از شرکت مجدد منع میکند
  • US ۱۴:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۷
    0 0
    اگر خدای ناکرده عدالت اموزشی رعایت نشود اکثر نظام قدیم خصوصا متولدین 79 که یک سال با تغییر نظام اموزشی فاصله دارند (ومدارس بزرگسال که 98 نخستین شانس ان هاست) و در سال 98 با وجود تلاش زیاد به دلیل ظرفیت کم رشته محل های پرطرفدار در رشته مد نظر قبول نمیشوند به نوعی از کنکور محروم می شوند چرا که تمام منابع قبلی ان ها که کلی هزینه شده بی استفاده شده قیمت هر کتاب جامع بالای صد هزارتومن است که همین تاجران اموزشی در فصل تابستان که باید تخفیف بدهند تخفیف خود را برمیدارند و نهایت فشار به داوطلب را می اورند جدا از هزینه هنگفت و سرسام اور تغییر منابع که نوعی اسراف هم هست چرا که صدها تن کتاب که قابلیت استفاده برای 99 را دارند باید دور ریخته شوند موضوع دیگر تغییر مطالب نظام جدید با قدیم است که بیش از سی درصد مطالب متفاوت اند و در درسی مثل زیست که ضریب 12 دارد و کلمه به کلمه مهمه نوع بیان و تمام اصطلاحات عوض شده این یعنی کسی که زیست هم یاد داشته کل شاکله ذهنی اش با خواندن کتب نظام جدید از بین میرود در درس شیمی هم حفظیات و مطالب زیادی تغییر کرده همچنین در دروس عمومی
  • US ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۷
    0 0
    85 درصد از کل ظرفیت های کل دانشگاه ها که پیام نور وازاد وغیرانتفاعی هستن وهرسال صندلی هاشون خالیه و بخاطر ورشکستگی دارن ادغام میشن بدون کنکور شده نه 85 درصد رشته ها !!! چرا به مردم دروغ میگویند
  • US ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۷
    0 0
    طرح سوال مجزا برای نظام قدیم ها در کنکور 99 را خواستار هستیم تعداد نظام قدیم ها زیاد هست