فارس نوشت: ویژه برنامه سرودهای حماسی و آواهای انقلابی با حضور جمشیدجم خواننده آهنگ «یاردبستانی من» و اسفندیار قره‌باغی خواننده آهنگ «آمریکاآمریکا؛ ننگ به نیرنگ تو» در شیراز برگزار شد.

، ویژه برنامه سرودهای حماسی و آواهای انقلابی به همراه رونمایی از سرودهای چهل سالگی انقلاب اسلامی به  همت بسیج هنرمندان فارس برگزار شد. اسفندیار قره باغی تنها خواننده ایرانی با مدرک دکتری آواز و خالق سرود معروف و ماندگار «آمریکا آمریکا مرگ به نیرنگ تو» و جمشید جم خالق سرود معروف و ماندگار «یاردبستانی» از مهمانان ویژه این ویژه برنامه بودند.

جمشید جم در این مراسم بیان خاطراتش را با اعتماد رهبر انقلاب به جوانان شروع کرد و گفت: حضرت امام(ره) و حضرت آقا خیلی به جوان‌ها اعتماد کردند بعد ما را شناختند.

وی درباره ورودش به دنیای هنر و موسیقی ابراز داشت: 21بهمن 57 وقتی امام فرمودند حکومت نظامی ملغی است من هم با گروه‌های مردمی و همافرها به خیابان آمدم و صدا و سیما را گرفتیم من از همان موقع رادیو ماندم خیلی عشق و علاقه به فعالیت‌های هنری داشتم. اولین سرودهای درخواستی را در برنامه‌ای با عنوان سرودها و نامه‌ها بعد از جنگ به مردم تقدیم می‌کردم.

این خواننده پیشکسوت در خصوص تولید سرود یار دبستانی هم یادآور شد: سیزدهم آبان 57 در دانشگاه بودم که مردم را به رگبار بستند، در همین زمین چمن دانشگاه که امروز مقر نماز جمعه است. این اتفاقات و دست نوشته‌هایی که نشان می‌داد گوشه و کنار شهر به خون شهیدان مزین شده نمی‌گذاشت که آرام باشیم هرکس دوست داشت کاری بکند.

وی ادامه داد: تا این که منصور تهرانی، حدود 6 ماه قبل انقلاب که طلیعه پیروزی در دل‌ها جوانه زده بود، به من پیشنهاد داد ترانه یار دبستانی را بخوانم. با توجه به این که در کوران انقلاب بودیم، برای ما هم اجرای این آهنگ و خواندن ترانه یار دبستانی مهم بود. ما در سال 1332 سه یار دبستانی در دانشگاه داشتیم. من از زمان حسینیه ارشاد در معیت دکتر شریعتی سوال کردم این برنامه سه چریکی که می‌گویند چپ هستند برای من توضیح دهید. مرحوم شریعتی پاسخ داد:آن سه شهید مسلمان و شیعه هستند که وقتی نیکسون می‌خواست به دانشگاه بیاید، رشادت کردند اولین حرکت ضد استکباری و ضد استعماری را انها انجام دادند. به هر حال مبدا سه یار دبستانی برای من از آنجا و ارادتم به آن سه شهید شروع شده بود.

این هنرمند انقلابی که در محرم 57 در جریان الله اکبرهای شبانه و حکومت نظامی اظهاری تیر خورده و مجروح شده بود در ادامه خاطراتش عنوان کرد: 13ابان 57 در دانشگاه بودم با اینکه مجروح بودم، با دوستان به انتقال مجروحین به بیمارستان‌های اطراف دانشگاه کمک می‌کردیم. به روشنی به یاد دارم که خون‌های زیادی ریخته شد وهمه با جان و دل می‌امدند.

وی بیان کرد: کسی دنبال اسم و رسم گرفتن سمت و جایگاه  نبود. حمید شاهنگیان آهنگساز و خالق قطعه موسیقایی «خمینی ای امام» و «برخیزید»هم دوره ما بود. روز آخری که یقین کردیم امام می‌آید من هم جزو 50هزار مستقبلینی بودم که به استقبال امام می‌رفتیم. من جزو آن گروه سرودی که در برنامه استقبال از امام اجرا داشتند نبودم اما چون به کارهای موسیقیایی وارد بودم متوجه شدم اجرا دارند و کنار آن‌ها ایستادم و با آن‌ها در آن لحظات لذتبخش سرود خواندم.

41231

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1229090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سیف الله یزدانی US ۰۲:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۶
    29 0
    کاش آقای جم فراموش نمی کردند که اولین خواننده یار دبستانی من مرحوم فریدون فروغی بودو نه ایشان
  • عبدالکریم IR ۰۷:۴۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۶
    11 33
    تبارک الله به شما عزیزان که به رقم گذشت زمان و تغییر کردن برخی افراد همچنان استوار و پایدار هستید و از عشق تان و پیروی تان به ولایت می گویید انشالله که خداوند به شما پاداش اخروی نیز عنایت بفرماید
    • IR ۲۰:۰۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۶
      7 0
      تبریک میگم به عبد الکریم که همیشه نظراتش در همه کامنتها رکورد اخذ منفی رو در اون بحث میگیره تبارک الله
  • IR ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۶
    15 9
    هرسال با این بنده خدا مصاحبه میکنید دیگه بی مزه میشه بخدا.
  • گیلگمش IR ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۶
    25 0
    درود بیکران به هنرمند گرامی جناب آقای جم.تا جایی که بنده در زمینه سیرتکامل موسیقی در ایران پژوهش انجام دادم به خصوص در زمینه قطعات موسیقی دهه های 70 و 80 میلادی در ایران قطعه موسیقی یار دبستانی برای فیلم از فریاد تا ترور به کارگردانی منصور تهرانی بود و نخست با صدای زنده یاد فریدون فروغی رکورد شد که با صدای فریدون فروغی مجوز پخش نگرفت و سپس به آقای جمشید جم سپرده شد.اصل این آهنگ هنوز با صدای زنده یاد فروغی وجود دارد و اینکه جناب آقای جم چنین تاریخی برای تولید این آهنگ تحریف نموده جای شگفتی و پرسش دارد؟؟جناب آقای جم خود شما بهتر می دانید واقعیت و تاریخ درست این قطعه موسیقی چیست..شما چرا؟؟؟؟؟
  • آرش IR ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۶
    24 1
    خواننده اصلی این ترانه ماندگار فریدون فروغیست نه ایشون
  • IR ۱۹:۵۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۶
    9 0
    نیت آقای جم برای بازخوانی آهنگ فریدون فروغی یک طرف قضیه است و نیت وهدف مردم برای استفاده از آن طرف دیگر قضیه