یادبود هنرمند زنی که به ناحق از دانشگاه اخراج شد

ایسنا نوشت: در مراسم یادبود لیلیت تریان از ویژگی‌های اخلاقی و هنر او گفته شد. همچنین بیان شد که او از نخستین استادان دانشگاه هنر بود که شاگردان زیادی را تربیت کرد ولی او را از دانشگاه بیرون کردند.

مراسم بزرگداشت لیلیت تریان، هنرمند مجسمه‌ساز از سوی انجمن هنرمندان مجسمه‌ساز ایران روز شنبه ۲۵ اسفند با حضور هنرمندان و احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر در خانه هنرمندان برگزار شد.

در این مراسم محمدرضا اصلانی از شاگردان این هنرمند بیان کرد که اینجا چهره‌های آشنا می‌بیند ولی حیف که چهره‌های آشنا برای او کم و کمتر می‌شود انگار که حامیان خود را از دست می‌دهد.

او ادامه داد: تریان برای من تنها یک استاد نبود بلکه یک پشتوانه بود. او به من یاد داد که حجم چیست و چگونه می‌توانم مجسمه بسازم. او دست ما را به تفکر وادار کرد. قرار بود پیکر او از دانشگاه هنر تشییع شود ولی گفتند که او از دانشگاه هنر دل آزرده است چون او را از دانشگاه هنر بیرون کردند و این بیرون کردن هنوز ادامه دارد. چرا آن‌هایی که او را به ناحق بیرون کردند، عذرخواهی نمی‌کنند و ساکت هستند؟ این کارها یک پولشویی فرهنگی است. تریان یک ستون برای دانشگاه هنر بود. هوشنگ کاظمی بنیان گذار دانشگاه هنر بود و از تریان دعوت به همکاری کرد ولی خود او را هم بیرون کردند.

اصلانی اضافه کرد: چرا برای کارهایی که با هنرمندان می‌کنند، عذرخواهی و استغفار نمی‌کنند؟ اعتراف در این مملکت به کلی کنار گذاشته شده است. گناهکاران باید اعتراف کنند تا بخشیده شوند. من تمام کسانی که استادان ما را اخراج کرده‌اند و جای آن‌ها دکتران قلابی گذاشته‌اند، نمی‌بخشم. این فاجعه باید در ایران تمام شود. تا زمانی که این مشکل حل نشود و صداقت نباشد ما همچنان کشور آشوب زده‌ای خواهیم داشت. تا زمانی که مسئولان فعلی دانشگاه هنر معذرت نخواهند من آن را به رسمیت نخواهم شناخت.

سپس لوریس چکناواریان موسیقیدان، بیان کرد: خیلی ناراحتم که این استاد بزرگ را از دست دادیم. گاهی اوقات وقتی راجع به ارامنه حرف می‌زنند انگار که از آسمان افتاده‌اند. ارامنه جزو ملت‌هایی هستند که با کوروش ایران را تشکیل دادند، ایران یک سرزمین است و برای همه ماست. ولی تنگ نظرهایی هستند که می‌گویند اقلیت. ارامنه خدمت‌های زیادی به این کشور و کشور خودشان کرده‌اند. ایرانی‌تر از ارمنی‌ها نمی‌توانید پیدا کنید. خانم تریان ضمن اینکه خیلی ایرانی بود خیلی هم ارمنی بود. او مثل یک چوب خشک، جدی بود. هنرمندان ارمنی به دلیل اینکه تعارف بلد نیستند موفق می‌شوند. همه می‌آیند و می‌روند ولی این هنرمندان هستند که می‌مانند.

او افزود: ثروت یک کشور به هنر آن است چیزی که ما الان در ایران کم داریم و باید سعی کنیم آن را افزایش دهیم تا اسم ایران را در جهان جا بیندازیم.

۵۷۲۴۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1241611

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =