نماینده ولی فقیه در استان خوزستان: بار خسارت ناشی از سیلاب برای دولت سنگین است

ایرنا نوشت: نماینده ولی فقیه در استان خوزستان گفت: بار خسارت ناشی از سیلاب برای دولت سنگین است لذا برای خانه سازی و تامین وسایل مورد زندگی مردم سیل زده نیاز به همکاری مردم و دستگاه های اجرایی است.

آیت الله سیدمحمدعلی موسوی جزایری شامگاه پنجشنبه در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران استان خوزستان با حضور رییس قوه قضاییه با بیان اینکه مراجع و مقام معظم رهبری برای کمک به بازسازی منازل آسیب دیده از سیل ورود کرده اند افزود: برای جبران خسارات همه باید تعامل داشته باشند ، خسارات باید به صورت عادلانه پرداخت شود به طوری که نه فشاری به دولت وارد شود و نه حقی از مردم تضییع بشود.

نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: بنا بر گزارش های اعلام شده بیش از هشت هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی روستایی در خوزستان آسیب دیده اند که تعداد کمی نیست در راستای بازسازی منازل از طرف مراکز مختلف پیشنهاد آمادگی شده است که امیدواریم در این راستا از کمک های مردمی هم بهره مند شویم.

در جریان سیلاب اخیر، همه دستگاه‌های اجرایی، نظامی و مردمی پای کار بودند

همچنین غلامرضا شریعتی گفت: در جریان سیلاب اخیر، همه دستگاه‌های اجرایی، نظامی و مردمی پای کار بودند و هیچ دستگاهی نسبت به این حادثه بی‌تفاوت نبود. 

وی ادامه داد: در کنار حضور حماسی و بی‌نظیر مردم در مناطق سیل زده ، نمایندگان مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری با آلام و مشکلات مردم آسیب دیده همنوا شدند.

نماینده عالی دولت در استان خوزستان با اشاره به اینکه ابعاد و گستردگی سیلاب اخیر در استان فراتر از تصور است، به مردم اطمینان خاطر داد مسئولان و مجموعه دولت و مردم فداکار در سراسر کشور در کنار آنان خواهد بود تا زندگی عادی خود را از سربگیرند.

وی پرداخت غرامت ، نوسازی منازل آسیب دیده و احیای اراضی کشاورزی در مناطق درگیر سیلاب را از اولویت های بعدی دولت عنوان و ابراز امیدواری کرد کار بازسازی مناطق آسیب دیده پس از فروکش کردن سیلاب شروع شود.

استاندار خوزستان با تبیین سیلاب و آورد رودخانه‌های مهم استان در سال آبی جاری گفت:حدود ۲۸میلیارد متر مکعب آورد رودخانه‌ها در سال آبی بوده است و زیرساخت های استان برای این آورد آمادگی نداشت.

وی با بیان اینکه آورد رودخانههای استان در سال آبی گذشته در مجموع حدود ۱۳میلیارد متر مکعب بود اظهار داشت:هم اکنون حج مخازن سدهای استان به رقم ۲۲میلیارد مترمکعب رسیده است. 

شریعتی به وضعیت آبی استان در سال گذشته اشاره کرد و افزود: وزارت نیرو کشت پاییزه در سال ۱۳۹۷ را به علت کمبود شدید آب ممنوع کرد ولی ما با وجود آنکه تنها ۱.۵میلیارد متر مکعب آب برای مصارف شب داشتیم اجازه دادیم کشت پاییزه انجام شود.

استاندار خوزستان در ادامه گستردگی سیل را در خوزستان را بی سابقه خواند و افزود: در بهار ۱۳۹۵ تنها یک سیلاب در حوضه رودخانه دز داشتیم که بخش شعیبیه شوشتر آسیب دید ولی در سال آبی جاری همه حوضه های آبی به علت بارش های گسترده در استان و مناطق بالادست سیلابی شدند و ما ناخواسته درگیر یک سیلاب تمام عیار شدیم.

وی آبگیری تالاب های بزرگ و کوچک استان را از برکات سیلاب نیز بیان کرد و افزود: سال ها بود تالاب های استان به علت کمبود بارش و خشکسالی ها نفسگیر از رمق افتاده بودند ولی به برکت این بارش ها ، تالاب های تشنه و خشکیده استان جانی دیگر گرفتند.



سیلاب ناشی از طغیان رودخانه کارون موجب آب گرفتگی برخی شهرها و روستاهای پایین دست این رودخانه در خوزستان شده است. طغیان رودخانه های کرخه ، دز و کارون تاکنون سبب آبگرفتگی بیش از ۲۷۴ روستا و بیش از یکصد هزار هکتار از زمین های کشاورزی در خوزستان شده و حدود ۴۰۰ هزار نفر در معرض خطرات ناشی از این سیلاب قرار گرفتند.

مناطقی از ۱۲شهرستان خوزستان گرفتار سیلاب هستند.
۲۱۴۲۱۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1251546

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 13 =