۱۰ نفر
۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۶
چطور می‌شود یک کمدی سالم اجتماعی ساخت؟

چند سالی است که فعالیت مجموعه‌های نمایش خانگی رونق تازه‌ای به صنعت سریال سازی کشور داده است. از ابتدای کار نمایش خانگی در ایران که قهوه تلخ مهران مدیری توانست از اقبال خوب مخاطبان بهره‌مند شود تا «سال‌های دور از خانه» مجید صالحی که امروزه در عرصه شبکه نمایش خانگی یکه‌تازی می‌کند.

گرچه طی سال‌های اخیر نمایش خانگی به سمتی پیش رفت که رشد کمدی‌ها در آن متوقف شد و ملودرام همانند سینمای ایران در شبکه نمایش خانگی نیز به‌صورت وسیعی رشد پیدا کردند، اما عمده آن مجموعه‌ها به جز مجموعه‌هایی مانند «شهرزاد» که می‌توان آن را در زمره استثناها قرار داد، نتوانسنتد با اقبال عمومی مخاطبان روبرو شوند. همچنین مجموعه‌هایی مانند «آشوب» که با طول دادن سکانس‌ها به شبکه نمایش خانگی آمد یا «احضار» که بدیهیات ذائقه مخاطب ایرانی را نیز در نظر نداشت، هیچکدام توفیقی در نمایش خانگی پیدا نکردند.

بر همین اساس در نهایت بار دیگر شبکه نمایش خانگی با موج جدیدی از سریال‌های کمدی مواجه شد و حالا این روزها سریال «سال‌های دور از خانه» به کارگردانی مجید صالحی که در واقع اسپین آف مجموعه پرمخاطب «شاهگوش» است در شبکه نمایش خانگی عرضه شده است که نشان از یک کمدی موفق می‌دهد. سریالی که طی چند هفته گذشته و پخش سه قسمت ابتدایی توانسته از رضایت نسبی مخاطب برخوردار شود.

اما چرا «سال‌های دور از خانه» را یک کمدی موفق می‌نامیم. با نگاهی گذرا به چند قسمت ابتدایی سریال به این موارد می‌توان اشاره کرد که اولین نقطه قوت «سال‌های دور از خانه» فضای خانوادگی آن است. در روزگاری که بسیاری از مجموعه‌های نمایشی یا با محدودیت سنی برای نمایش مواجه‌اند یا به دلیل موضوع و محتوا، خانواده‌ها خودشان تمایلی به دیدن اثر پیدا نمی‌کنند، «سال‌های دور از خانه» توانسته یک کمدی جذابی باشد که خانواده ایرانی بدور از استرس و هیچ نگرانی پای آن بنشیند و از دیدن آن لذت ببرد.

نقطه قوت دوم سریال رعایت حرمت‌ها و اصطلاحا حفظ خط قرمزها است. در واقع مجید صالحی بدور از هیاهوی کمدی‌های هجوی که این روزها فقط با جلف بازی و به کار بردن الفاط رکیک و حتی اروتیک سعی در جذب مخاطب دارند، یک کمدی کامالا سالم را به نمایش گذاشته که هیج سکانسی از شوخی های مبتذل جنسی یا دور از حریم عفاف خانواده در آن دیده نمی‌شود.

در حال حاضر بسیاری از سریال‌های نمایش خانگی با بهره‌بردن از ستاره‌های سینما نتوانستند انتظار لازم را برآورده سازند، اما نقطه قوت دیگر «سال‌های دور از خانه» عدم بهره از ستاره‌های مطرح و مشهور سینماست که بدون حضور آن‌ها به یک سریال پر مخاطب و جذاب تبدیل شده و نشان می‌دهد روایت یک داستان جذاب برای سازندگان اثر مهمتر از نمایش چهره‌ها بوده است.

سه قسمت ابتدایی «سال‌های دور از خانه» تا کنون نشان داده که سازندگان سریال در کنار خلق موقعیت‌های کمدی که ایجاد کرده‌اند، توانستند مسئولیت اجتماعی خود را هم فراموش نکنند و موضوعاتی همچون زندگی لاکچری و فاصله طبقاتی را به نقد بکشند.

فعلا که «سال‌های دور از خانه» آغاز خوبی را پشت سر گذاشته و توانسته در صدر آمار مخاطبان سایت «نماوا» قرار گیرد و مردم را با خود همراه کند؛ باید دید تا آخر چه حد مخاطب به این کمدی اقبال نشان خواهد داد.

۵۷۲۴۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1257077

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • کامران IR ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    3 0
    این سریالی که شما میگید کمدی اجتماعی نیس,چون سرشار از لودگیه,فکر کنم سریال رو ندیدید