درآمد سالانه کشور از محصولات پتروشیمی چقدر است؟

ایرنا نوشت: معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی ایران، میزان درآمد سالانه کشور از فروش محصولات پتروشیمی را ۱۷ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: برنامه ریزی کردیم که این میزان را در سال ۱۴۰۳ به ۲۵ میلیارد دلار برسانیم.

بهزاد محمدی روز پنجشنبه در مراسم آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی سنقر و کلیایی افزود: از ۱۷ میلیارد دلار فروش فعلی محصولات پتروشیمی کشور، ۱۲ میلیارد دلار آن سهم صادرات است و مابقی در داخل به فروش می رسد.

او، وضعیت صنعت پتروشیمی در کشور را تشریح کرد و گفت: اکنون ۵۵ مجتمع پتروشیمی در کشور فعال است که عمده آن در عسلویه و ماهشهر است.

محمدی ظرفیت تولید را نیز سالانه ۶۵ میلیون تن اعلام کرد و افزود: از این میزان ۳۱ میلیون تن از محصولات به فروش می رسد که ۲۲ میلیون تن به ۳۰ مقصد در دنیا صادر می شود.

به گفته او، ۹ میلیون تن از محصولات پتروشیمی در کشور به فروش می رسد.

معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی ایران در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ۶۴ پروژه پتروشیمی اکنون در دست اجر است، پیشرفت فیزیکی این پروژه ها را بین ۲۰ تا ۹۹ درصد اعلام کرد و گفت: برای اجرای ۴۰ طرح هم مجوز صادر کرده ایم.

به گفته محمدی، از ۶۴ طرح، ۶ طرح مربوط به تامین خوراک است که منجر به تولید ۱۵ میلیون تن خوراک می شود و پنج پروژه زیرساختی و ۵۳ پروژه دیگر نیز با جدیت در اولویت اجرا قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: تا سال ۱۴۰۳ اگر پروژه دیگری در حوزه پتروشیمی اجرا نشود که اجرا می شود، ۱۳ میلیون تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور اضافه می شود.

محمدی، پتروشیمی را یکی از صنایع مهم دنیا بعد از نفت خام دانست و گفت: خوشبختانه با وجود نفت و گاز به عنوان خوراک اولیه این صنعت، ایران از ظرفیت و پتانسیل بالایی در این حوزه برخوردار است.

وی با بیان اینکه ۲۰ طرح اولویت دار برای سال های ۹۸ و ۹۹ تعریف شده است، گفت: برنامه ریزی کرده ایم که سه طرح را در سال ۹۸ و مابقی را در سال ۹۹ افتتاح کنیم.

به گفته او، در ابتدای سال ۱۴۰۰ ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور از ۶۵ میلیون فعلی به ۹۲ تن خواهد رسید و از ۳۱ میلیون فروش هم ۵۱.۵ میلیون تن افزایش می یابد.

محمدی گفت: میزان فروش محصولات نیز از ۱۷ میلیارد دلار فعلی به ۲۵ میلیارد دلار خواهد رسید و سهم صادرات به ۱۹ میلیارد دلار می رسد.

او صنعت پتروشیمی را در دنیا رو به رشد دانست و گفت: برای شکل گیری یک صنعت چهار مولفه شامل خوراک، سرمایه، دانش و علم و بازار مورد نیاز است که ما در کشور در زمینه تامین خوراک که مهمترین بخش است مشکلی نداریم.

معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی ایران از مسوولان استان کرمانشاه خواست در زمینه جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی برای توسعه بخش های پایین دستی پتروشیمی در استان و شهرستان سنقر تلاش کنند.

عملیات اجرایی پنجمین پتروشیمی کرمانشاه امروز با حضور معاون وزیر نفت و مسوولان استان در شهرک صنعتی سنقر و کلیایی آغاز شد.

مالکیت این پروژه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس است که در زمینی به مساحت پنج هکتار و سرمایه گذاری در حدود ۴۰ میلیون دلار است.

برای اجرای این پروژه ۱۲ تا ۱۴ ماه زمان در نظر گرفته اند و ظرفیت تولید آن سالانه ۴۸ هزار تن است.

قرار است در این شرکت محصولاتی شامل کامپانداتیلین، کامپاندوپروپلین و مستربچ تولید شود.

موارد مصرف این محصولات در صنعت های ساختمان، برق، خودروسازی، صنایع بسته بندی، کشاورزی، نفت، گاز و پتروشیمی است.

خوراک این شرکت نیز پلی اتیلیت، پلی پروپلین، مستربچ و افزودنی ها است.

۲۲۶۲۳۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1265133

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =