محمدرضا ورزی: فقط یک بازیگر از بازی در «معمای شاه» ابراز پشیمانی کرد

تسنیم نوشت: کارگردان «معمای شاه»، گفت: تنها یک بازیگر قدیمی بود که من برای بازی در سریال از او دعوت کردم و به من گفت من بازی نمی‌کنم چون به دوران پهلوی ارادت دارم.

ساخت فیلم یا سریال با موضوع زندگی رهبران سیاسی بزرگ دنیا، یکی از مهمترین علایق فیلمسازان و اتفاقاً فرصتی برای نقش‌آفرینی‌های فاخر به بازیگران می‌دهد. چرا که زندگی اغلب رهبران بزرگ دنیا آنقدر دراماتیک است که سازنده اثر نیازی به درام‌پردازی و تخیل ندارد و با اندکی تلاش می‌تواند تضمین‌کننده ساخت اثری موفق و تماشایی باشد و مردم به واسطه تاریخی بودن شخصیت و نوع تفکراتش به این آثار علاقه زیادی نشان داده‌اند.

 بیشتر مخاطبین با شخصیت امام(ره) در قاب تلویزیون و سریال «معمای شاه» انس و الفت پیدا کردند؛ نقشی که به شکرخدا گودرزی بازیگری که پیش از آن مخاطبین در سریال‌های «شب دهم»، «همسایه‌ها»، «حلقه سبز» و بارها در مقام تدریس، کارگردانی و نویسندگی تئاتر دیده‌اند، واگذار شد. سی‌امین سالگرد ارتحال حضرت امام‌خمینی(ره) به سراغ محمدرضا ورزی کارگردان «معمای شاه»، «سال‌های مشروطه» و «تبریز در مه» رفتیم و با او به گفتگو پرداختیم. او این روزها مشغول به کاری نیست ولی اگر مورد حمایت قرار بگیرد حتماً به زودی یک کار سینمایی از محمدرضا ورزی خواهیم دید.

مشروح این گپ و گفت را در ادامه بخوانید:

محمدرضا ورزی نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون با اشاره به اینکه بیش از یک سال است عقب نشستم و به کارهای پژوهشی می‌پردازم، گفت: «من بیش از یک سال است که عقب نشسته‌ام و به کارهای تحقیقی و پژوهشی می‌پردازم. من ظرفیتی هستم و 24 سال سابقه کار تلویزیونی دارم. چند اثر سینمایی هم ساخته‌ام که فقط «قصه عشق پدرم» در نوبت اکران قرار دارد. کارم را در سینما با «ابراهیم خلیل‌الله» آغاز کردم اما در عین حال در حوزه سینما کم کار کردم. شاید اشتباه کردم که از فضای سینما غافل شدم. برای اینکه من کارگردان مولف هستم و برای خودم نگاه دارم. اینکه عده‌ای نگاهم را دوست داشته باشند یا نداشته باشند من کار خودم را انجام می‌دهم.»

کارگردان «معمای شاه» معتقد است باید به ساخت آثار تاریخی توجه ویژه‌ای شود: «تلویزیون تنها نهادی است که می‌تواند تولید آثار تاریخی داشته باشد و ما باید تاریخ را از طریق رمان، نمایش و ابزارهایی که مخاطب برای او راحت و جذاب باشد به تصویر بکشیم و در این رسالت وظیفه‌ای داریم. ملت ما باید از گذشته‌شان آگاه شوند که چه کردیم. تاریخ یک مقوله‌ای است که تمام کشورها از جمله ترکیه به آن اهمیت می‌دهد و آثار نمایشی تاریخی در تلویزیون‌ها و سینماهای اقصی‌نقاط جهان تولید می‌شود. در ایران تنها نهادی که به کار تاریخی بها می‌دهد و در این عرصه فعالیت می‌کند، تلویزیون است. تلویزیون در این سال‌ها آثار تاریخی موفقی تولید کرده ولی من اعتقادم بر این است که باید به این نوع آثار و فیلمسازان مختلف این عرصه بها داد. باید به ساخت و تولید آثار تاریخی توجه ویژه‌تری شود. چرا که نوع کارهایی که در گذشته تولید شده تأثیرات خاص خودش را گذاشته است. خوشبختانه اکثر آثار تولید شده تاریخی سیما با اقبال عمومی مواجه شده است.»

کارگردان «معمای شاه» در پاسخ به این سوال که چه مشکلاتی داشت نمایش اولین تصویر نمایشی از حضرت امام(ره)،‌ گفت :«سریال «معمای شاه» مسیر سختی بود که طی شد مخصوصاً جریان ورود به نمایش اولین چهره از حضرت امام خمینی(ره) که برخی از مدیران وقت در برهه‌ای اعلام کردند نمایش چهره امام(ره) منتفی شود. می‌ترسیدند که کار خوب از آب درنیاید. ولی مدیرانی هم بودند خیلی شجاعانه در همان مقطع پای کار ایستادند تا «معمای شاه» ساخته شود. تست گریم را شروع کردیم و چراغ خاموش جلو رفتیم. می‌خواستیم این ذوق و انگیزه‌مان را مطبوعاتی کنیم ولی به دلیل وجود هجمه‌هایی، دست نگه داشتیم.»

ورزی با اشاره به ساخت فیلم سینمایی امام خمینی(ره) به زبان اصلی و در وجوه بین‌المللی، افزود: «دلم می‌خواست مرحله به مرحله تست گریم را نشان دهیم اما نشد. بخشی از تصاویر تست گریم امام(ره) را فیلم گرفتیم و بعد مطبوعاتی کردیم. به شکلی محافظه‌کارانه کار جلو می‌رفت و در نهایت بعد از 25 بار تست گریم در طول 6 ماه روی شکرخدا گودرزی، نقش حضرت امام(ره) قطعی شد. آن وقت برای اولین‌بار چهره گریم شده شکرخدا گودرزی در نقش امام(ره) رسانه‌ای شد. به لطف خدا، او از پس این نقش برآمد و آبرومندانه جلو رفت. در صداسازی حضرت امام(ره) هم کارهای خوبی انجام دادیم و فقط به تصویر اکتفا نکردیم و سربلند بیرون آمدیم.»

او ادامه داد:«به هر حال شبیه‌سازی و تصویرسازی حضرت امام(ره) برای اولین بار در تاریخ بعد از پیروزی انقلاب باعث شد که انگیزه‌ای پیدا کنم یک فیلمی در ارتباط با زندگی امام خمینی(ره) مثل فیلمی که درباره «عمر مختار» ساخته شد برای سینما بسازم. یک کار بین‌المللی دو ساعته برای امام خمینی(ره) که به زبان اصلی هم روی پرده برود. طرح آن را نوشتم از کجا شروع و به کجا ختم شود. درست شروع زعامت ایشان را تا مقطع رحلت به نمایش درمی‌آورد. واقعاً این کار بین‌المللی در جوامع اروپایی جواب می‌داد؛ چرا که آن جوامع، خیلی متوجه انقلاب اسلامی هستند. همان موقع به این طرح رسیدم که تست گریم امام(ره) در جریان تولید «معمای شاه» جواب داد که یک کار بزرگ سینمایی برای حضرت امام(ره) نیز درنظر گرفته شود. اما این اتفاق تا به امروز نیفتاده است.»

کارگردان «ایراندخت» در پاسخ به این سوال که برخی از بازیگران در محافل عنوان کردند که به آن‌ها برای بازی در «معمای شاه» پیشنهاد شده اما قبول نکردند، تأکید کرد: «بنده به جرأت عرض می‌کنم تنها از یک بازیگر خیلی قدیمی برای همکاری دعوت کردم که با صراحت به من گفت بازی نمی‌کنم چون به آن دوران ارادت دارم و خیلی هم بابت این دعوت از من تشکر کرد. اما جالب است بدانید که با هر بازیگری تماس گرفتم چنانچه درگیر کار نبود بدون استثنا حضور پیدا کرد و دعوت مرا پذیرفت. هرکس بگوید من نرفتم و یا دعوت سازندگان سریال را نپذیرفتم دروغ گفته است.»

او با بیان اینکه همه بازیگران «معمای شاه» اتفاقاً پشت به پشت هم کار کردند، خاطرنشان کرد: «از گوش برخی از بازیگران شنیدم که یکی دو جا مطرح کردند ما از وقتی «معمای شاه» را بازی کردیم به ما نقش ندادند این بی‌معرفتی است. برای اینکه 850 بازیگر در این سریال به ایفای نقش پرداختند و اگر بخواهند به آن‌ها نقش ندهند تلویزیون و سینما می‌خوابد. آن‌هایی که چنین ادعایی دارند باید ببینیم قبل از این کار، چه کارنامه‌ و رزومه‌ای داشتند که حالا بعد از این کار بخواهند به آن‌ها نقش ندهند؛ این دیگر کم‌لطفی است. باید همیشه به این نکته حرفه‌ای توجه کنند که این مجموعه تلویزیونی چندین سال برای عده کثیری از هنرمندان ایجاد شغل کرد. از همه نوع طیفی چه بازیگران تئاتر، سینما، تلویزیون و چه دوبلورها سر کار آمدند.»

ورزی خاطرنشان کرد: «فقط یک بازیگر ابراز پشیمانی کرد و آن هم جعفر والی بود. در 5 سکانس در مجموع 2500 سکانس حضور داشت. البته باید ببینیم از کجا تحریک شد تا این صحبت را انجام دهد. چرا که در طول فیلمبرداری ابراز رضایت می‌کرد و بعد فیلمبرداری این طور شد. حتی در جریان فیلمبرداری گلایه می‌کرد که چرا نقش من این قدر کوتاه است. خوب نیست پول بگیرند، برایشان فرصت خوب برای دیده شدن فراهم بشود این طور بی‌انصافی کنند. فیلمنامه را خوانده بودند و می‌دانستند «معمای شاه» چه سرمنزلی دارد و در چه سریالی بازی می‌کنند. هنرمند اول باید انصاف داشته باشد. سال‌هاست راجع به این مسائل صحبت نکردم و هرچه خواستند گفتند.»

کارگردان «معمای شاه» در خصوص هجمه‌های ساخت این سریال و مجموعه‌های تاریخی معاصر افزود: «اپوزیسیون و سلطنت‌طلبان بسیار به من حمله کردند چون نمی‌خواستند برخی از قطعات پنهان تاریخ افشا شود. اما خودم به مقوله انقلاب اسلامی علاقه‌مند بودم و دغدغه داشتم برای بزرگانی همچون «حضرت امام(ره)» کاری کرده باشم. امروز هم خوشبختانه مدیران خوبی به تلویزیون آمده‌اند، باید به این تلویزیون کمک کرد. مدیرانی بر سر کار هستند که نسبت به آنتن بی‌تفاوت نیستند. من اعتقاد دارم نباید به سادگی از کنار شخصیت فوق‌العاده و کاریزماتیک حضرت امام(ره) به عنوان یکی از تأثیرگذارترین شخصیت‌های جهان معاصر، عبور کرد. من تصور می‌کنم چه وزارت ارشاد و چه رسانه‌ملی نسبت به شخصیت امام خمینی(ره) به طور ویژه در حوزه فیلم، نمایش، سریال، مستند و کتاب کار کنند. باید این شخصیت را در حوزه نمایشی و مخصوصاً مستند فرامرزی دید. در غیر این صورت اجحاف شده و دشمن که امروز در جهت تخریب این شخصیت ارزنده شبانه‌روز تلاش می‌کند خدایی ناکرده در به ثمررساندن اهداف شوم خود به توفیقی می‌رسد.»

258245

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1266718

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 30
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ز IR ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۴
    74 9
    اصلا خیلی سریال زیبایی بود!!! جای گیم اف ترونز و واکینگ دد میتونست بگیره تو دنیا!!!!!@
    • IR ۱۹:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۴
      2 31
      همه کوزی گونی و غنچه های زخمی بینا یکدفعه تبدیل شدند به گات بینا ای لعنت بر هر چی جوگیره
    • IR ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۵
      18 0
      خندیدیم با حال بود نظر اولی
  • Hosein IR ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۴
    74 3
    اونهایی که پذیرفتند کرایه خونه هاشون عقب افتاده بوده. چند تا قسط هم داشتند که پرداخت نشده بودن. همه ما واقعیت رو می دونیم. صحبت شما فقط بار حکومتی داره ...
  • IR ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۴
    90 4
    بدي در همه دورانها و حكومتها بوده است ولي بدتر از همه ناديده گرفتن خوبيها و درو غگويي و سياه نماييهاي زشت است كه متاسفانه در اين فيلم زياد بچشم ميخورد ....
    • IR ۰۳:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۵
      4 47
      چیز سفید خاصی توی اون دوره نبوده به جز عیاشی های اطرافیان شاه و دربار که در قالب عکس و فیلم میکنن تو کله نداشته یسری
  • کسری CA ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۴
    55 3
    همچین بازیگرایی هم نداشتی
  • محسن44 IR ۱۶:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۴
    21 2
    ... قسمت های کاشانی و مصدقش خیلی بر اساس واقعیت بود...
  • IR ۱۶:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۴
    51 1
    با امتیاز 9.99 رتبه یک imdb رو اختصاص داده......شوخی نیست ها
  • IR ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۴
    60 3
    سریال نبود ماشالله تحریف تاریخ در بالاترین حدش بود گوبلز با دیدن این سریال از مردگان برخواست و گفت ورزی تو چرا زمان من نبودی
    • IR ۱۹:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۴
      4 71
      ۱۰ تا از تحریف هاش رو با منبع بگو به جای اینکه مثل طوطی ... کپی پیستر خزعبلات بقیه رو جیغ بکشی البته از لوگو پپسی بینا و ارا خطی ها و ۵۰ درصد سهم دریا خزریها شنیدن عبارت تحریف تاریخ گریه اوره شایدم قهقهه اور
    • آسو IR ۰۲:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۵
      40 2
      برای نمونه حمله به مصدق در اسفند ۱۳۳۱،همکاری شعبان بی مخ و طیب حاج رضایی با بیت آقای کاشانی،تبریک کاشانی به شاه بعد کودتا، کپی پیستر تویی عالیجناب ،حرف نزنی چیزی نمیشه تایید کنید اگر رسانه هستین
  • IR ۱۸:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۴
    34 11
    بنویسید معمای شاه بخوانید معمای گاف
  • IR ۱۸:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۴
    9 56
    سریال خوبی بود خیلی خوب
  • IR ۱۹:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۴
    9 60
    اره شاه خیلی خوب بود فقط ی نمونه خوبیهاش این بود که ۷۶ درصد زنان بالای ۱۵ سال تو مملکتش بیسواد مطلق بودن (اونم سال ۵۵) البته عیبی نداره عوضش دیسکو اینا ... بوده ...
    • IR ۲۳:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۴
      60 2
      خجالت بکشید بزرگان جمع شما که برای مدرسه رفتن دختران اعلام عزا کردند و اگر به امثال شما بود که زنان ایرانی اصلا نزدیک مدرسه نمیشدند. یک نصیحتی هم بهت میکنم. عمله ظلم نباش
    • IR ۰۳:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۵
      6 24
      جمع کن ببینم چند تا چرت و پرت توی تلگرام خوندی از این و اون و عمله ظلم و از این چرندیات به بقیه میگی،من قطعا ترجیح میدم عمله ظلم باشم (که نیستم) تا اینکه عمله سفاهت و بلاهت باشم.نرخ باسوادی زنان بالای ۱۵ از ۲۴ درصد سال ۵۵ به ۴۱ درصد در سال ۶۵ و ۵۶ درصد در سال ۷۰ رسید و الانم ۸۰ درصده اگه قرار به مخالفت واقعی بود که هیچوقت به این نرخ نمیرسید(فقط امیدوارم نخوای امار سازمان ملل رو رد کنی که به سلامت عقلت شک میکنم).همون موقع نرخ باسوادی مردانم خجالت اور بوده و باسوادی مردان بالای ۱۵ سال اونم سال ۵۵، اوج قدرت و ثروت شاه ابر قدرت تاریخ ۴۸ درصد بوده که یک عدد خجالت اوره در مقایسه با مثلا ترکیه(الان ۹۰ درصده).پاشو برو تونل زمانت رو ببین شستشوی مغزیت دیر نشه.
  • IR ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۴
    59 15
    ارادت قلبی داریم به خاندان پهلوی
    • IR ۰۳:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۵
      16 30
      از دموکراسی تو روز روشن این حکومت همین مثال کافیه که تورو دستگیر نمیکنن.جرات داری برو از حزب الله تو ی سایت امریکایی خوب بنویس سریع میکننت تو گونی رسانه هاشونم بایکوتت میکنن چهارتا سوشیال بگیر عشق اردو مختلطم میارن برای ماستمالی
    • احمد IR ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۵
      14 9
      احتمالا دوران پهلوی را درک نکردی که میگی ارادت قلبی دارد. ما که بودیم می فهمیم چی و کی بودند. شاه یک دیکتاتور به تمام معنا بود و در اون زمان هر مخالفی را یا اعدام می کرد یا حبس های طولانی می داد. زندانیان سیاسی چند ده برابر فعلی بود. کسی حق انتقاد و اعتراض نداشت. آزادی بیان و پس از بیان نزدیک صفر مطلق کلوین بود. در دهه پنجاه بخاطر افزایش تولید نفت و نیز بالا رفتن قیمت نفت. از لحاظ اقتصادی وضع مملکت خوب شده بود ولی همان موقع هم اختلاف طبقاتی حتی در تهران موج می زد. نوکر آمریکا بود و بنابراین نه تنها تحریم نبود بلکه آمریکا همه جوره کمک می کرد. الان هم اگر کشور را بدیم به آمریکا و تحریم ها برطرف بشه وضع اقتصادی ما بهتر میشه. سعی کن واقعیت های تاریخی را نادیده نگیری. حکومت جمهوری اسلامی هزار تا مشکل دارد ولی این دلیل بر خوب بودن حکومت پهلوی نیست. لااقل به جایگزین های بهتری فکر کن. حکومت سلطنتی و مبتنی بر انتقال قدرت از طریق اسپرم به زباله دان تاریخ پیوست و دیگر احیا نخواهد شد.
    • IR ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۵
      13 2
      احمدخان هم من و هم پدرم اون دوران رو درک کردیم، همه ی گفته های جنابعالی رو تکذیب میکنیم. اما موافقم که دوران سلطنت و حکومت موروثی به سر رسید.
  • محمد AE ۰۱:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۵
    9 23
    سلام خداقوت آقای ورزی دست مریزاد سریالت روشنگرانه بود یکم محافظه کاری کردی بعضی کثافت کاریها و ظلم منجر به فقر و محرومیت رژیم پهلوی رو خوب نشون ندادی
    • IR ۱۰:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۵
      26 8
      سلام، خدا قوت آقای ورزی، بخاطر مصادره به مطلوب کردن تاریخ و قلب اون از شما تشکر میکنیم. چون بچه های ما اینجوری بیشتر از تاریخ ساختگی شما دور میشند.
  • آسو IR ۱۳:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۵
    20 4
    پایه تحصیل رو تو ایران کی گذاشت؟دیگه خاطره دکتر حسابی رو که نمیشه نشنیده باشی،الان ترکیه با ۵۰ سال پیش ایران خیلی مقایسه خوبی بوده نشون میده چقدر انصاف داری،ترکیه گرسنه و بی سواد رو با ایران مقایسه کردن نشون میده چقدر مغزت شستشو نشده،تونل زمان جز مزخرف چیزی نیست کسی هم نگاه نمیکنه و ارزشی براش نداره که مثلا سال ۴۰ یخچال آزمایش چطور تبلیغ میشد البته اینکه تو اون سالها که ترکیه یخ هم نداشت ما به جای واردات، یخچال تولید میکردیم ارزش داره ولی بچه برو پورت ضبط صوتت رو به شبکه افق وصل کن جا نمونی از اسناد!!!!!!!چرا مخالفت ظاهری کردند؟نه عزیزم مخالفت ظاهری نبود فقط سال ۵۷ مردم دیگه تحصیل تو خونشان رفته بود و نمی شد ازشون گرفت ولی میشد تحصیل رو بی ارزش کرد که کردن،
    • IR ۱۵:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۵
      10 21
      آسو من فکر میکردم تو ی نابقه ای الان مطمئن شدم ی نابقه عظیمی،واقعا فکر کردی من نرخ الان ترکیه رو با اون موقع ایران مقایسه کردم ؟ فکر کردی من در حد خودتم؟ نابقه از اون اینترنت استفاده های بهتری هم میتونی بکنی تا انقدر چرند نگی،سال 54 نرخ باسوادی زنان بالای 15 سال ترکیه 45 درصد بوده سال 55 ایران 24 درصد! مردان هم ایران 48 درصد! ترکیه 77 درصد .نرخ باسوادی مردان 15 تا 24 ساله در سال 54 توی ترکیه 91 ایران 71! زنانم 68 به 42. چقدر اخه ی فرد میتونه داغون باشه مثل تو.جلوترم که باز شستشوی عظیم مقظیت رو ثابت کردی شاخص توسعه انسانی ترکیه در سال 54 0.594 بوده ایران 0.571(قابل توجه توی بیسواد که الان ایران 0.8 است و ترکیه 0.79 و ایران جز 60 کشور دنیاست و توی دسته شاخص توسعه انسانی بسیار بالا قرار داره جایی که نروژ و سوئد و امثالهم هستند)کشور توسعه یافته تر اونوقت یخ نداشته! افق نمیبینم ولی اگه از این حرفا میزنه نشون میده بسیار باسواده و شرف داره به دمخوری شما بیسوادا.اخریم که فوق العاده بود مملکتی که 63 درصد بزرگسالانش بیسواد مطلق بودند سواد توی خونشان رفته!!نمیدونم گریه کنم یا بخندم بهت.
    • آسو IR ۲۱:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۵
      9 2
      نابغه اول برو املا یاد بگیر ... که فقط کارت ... اعداد پوک صدا و سیماست که به خوردت میده و تو بیسواد بیرون میدی و نمی پرسی این اعداد بزرگ کو اثرش،در نوشابه و آب معدنی رو نمی تونی تولید کنی چه ارزشی داره که جز ۲۰ کشور اول در زمینه مقاله باشی،حد تو معلومه با من یکی نیست ...من واقعیات را میبینم،تو رو دیوار سوئدهم میتونی یادگاری بنویسی با این حد فرار مغزها و دانشگاههای که فقط مدرک میدن و عدد درست میکنن ...؟مدرکای بی ارزشی که امثال تو گرفتین و فکر کردی در حد پلی تکنیک سابق ارزش داره پایه گذاری سواد کار ساده ای نیست اون هم با وجود اجداد تو که مدارس رو آتیش میزدن و معلمین و دانش آموزان رو کتک میزدن ...نگفتی چرا ظاهرا مخالفت میکردین؟الان شاخص جان کجای مملکت ما به سوئدمیخوره اون هم با شکست تو همه چی اقتصاد،فرهنگ،صنعت و ... خوبه که هنوزم دارین رو همون زیر ساخت قبل میرین بالا و هیچی اضافه نکردین،....
    • آسو IR ۲۱:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۵
      11 2
      تازه دست رو بد کشوری دست گذاشتی جلوتر بودن ترکیه به خاطر اینه که آتاتورک زودتر از ایران مدرنیسم رو شروع کرد جلو امثال شما قاطعتر برخورد کرد و برنامه هاش ابتر نبود و امثال تو توش هیچ قدرتی ندارند و زودتر از ایران از میز تصمیم گیری کنار گذاشته شدین ،شاخص امثال تو باید یمن و عربستان و افغانستان و... باشه،مگر نه شماها همون بودین که قائم مقام و امیرکبیر و عباس میرزا و مصدق رو سر به نیست کردین(مواضع اجدادت در مقابل این بزرگان کاملا مشخصه)
    • IR ۰۲:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۶
      2 16
      اون دانشگاهی که بودی رو باید گل گرفت اسو که بهت یاد نداده باید تو مباحث علمی این چنینی از کمیت استفاده کنی نه خزعبلاتی مثل "شکست توی همه چی" و "بی شک عقبگرد داشته". پیشرفت ها و عدم پیشرفت ها کاملا مشخصه این که نمیفهمی مشکل خودته،البته که ۸۸( همون سالی که تتلو ام براتون خوند الان شده اخ و پیف) ام یادمه در برابر مقاله زیبای نقشینه چقدر جفتک انداختید و یدونه ایراد ازش درنیوردید و فقط خوشمزگی کردید ....دلیل مخالفتم واضح بود مسلمونا و یهودیان با مدارس مسیحی مخالف بودند چون داشتند تبشیری عمل میکردند
    • IR ۲۱:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۶
      0 1
      خبرانلاین کارت خجالت اوره کامنت ایشون رو چاپ کردی کامنت منو نه
  • آسو IR ۲۱:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۵
    21 3
    بخند و شاد باش مثل روسات که با عددها شادن و نمیبینن که مملکت با عدد بازی نابود شده و بی شک فقط عقبگرد داشته ،مردم ۵۷ رو نمی شد ازشون آموزش مدرن رو گرفت چون دکتر دیده بودن،مهندس دیده بودن،وکیل دیده بودن و عاقبت علم آموزی،خبر نداری سال ۵۷ داشتن سبک مکتب رو برمیگردوندن،کلاسهای گرد ، کتب دینی کلفت و جزوه های ۱۰ صفحه ای زبان انگلیسی و کمتر بودن زمان شیمی و فیزیک از ساعت الهیات در برنامه وزرا که چون مخالفت مردم رو دیدن خوشبختانه بی نتیجه موند،برو بخند سطح بالای باسواد،تو اتوبوسم به امثال تو میخندن چه رسد به کرسی های علمی