به گزارش خبرآنلاین، روز جمعه وبسایت «جورزلیمپست» سفرنامۀ «اسراییل میر گبی» به ایران را منتشر کرد. خاخامی که به گفتۀ این روزنامۀ صهیونیست، به «لانۀ شیر» رفت تا مطمئن شود اماکن مقدّس یهودی نگهداری شده و سالم هستند.
آنچه در پی میآید بخش اعظم گزارش این روزنامه است:
این داستان یک یهودی ارتدوکس یا هاردی (Haredi) است که ماه گذشته برای کسب اطلاعات دستِ اوّل دربارۀ اماکن مقدّس و گورستانهای یهودیان به ایران آمده است.
خاخام «اسراییل میر گبی» سهشنبۀ گذشته [12 بهمن] پس از یک سفر یک هفتهای به جمهوری اسلامی ایران بازگشت، او اماکنی را دید و در آنها عبادت کرد که محل تدفین شخصیتهای کتاب مقدّس مانند حضرت دانیال است.
کاوشِ «گبی» در خلوتگاه شیر، از پاریس آغاز شد؛ جاییکه او به عنوان یک فرانسوی از کنسولگری ایران تقاضای ویزا برای قلمرو محمود احمدینژاد کرد. پس از تقاضای رسمی اعضای «جامعۀ یهودیان ایران»، که گبی با آنها در ارتباط بود، مقامات ایران به گبی به عنوان مهمان «جامعۀ یهودیان» اجازۀ ورود به کشور را دادند.
پس از ورود به تهران، گبی با یهودیان مرتبط با خودش ملاقات کرد.
روز پنجشنبه «گبی» به «جورزلیمپست» گفت گرچه پیش از ورود به ایران بهصورت طبیعی نگران بود، نگرانی اصلی مربوط به پس از پرسوجو بود – که در آن جزئیات برنامۀ سفر با نیروهای امنیتی در میان گذارده شد.
با وجود این، «گبی» از پایتخت به «شوش» واقع در جنوب غربی ایران سفر کرد، جاییکه بنا بر روایات دانیال مدفون است. اسلام انبیاء یهود را پذیرفته و آرامگاه آنها را برای مسلمانان مقدّس قرار داده است.
مقبرۀ دانیال نبی به عنوان مکانی برای عبادتِ مسلمانان بومی شوش نگهداری میشود و «گبی» آنرا مکانی توصیف میکند که به زیبایی برای عبادت نگهداری شده است. گارد محلی [خادمان] به گبی اجازه میدهند نزدیک قبر شود.
«گبی» از شوش به همدان میرود، جاییکه گفته شده «استر» و «مردخای» مدفون هستند. سال گذشته دانشجویان مسلمان تهدید کرده بودند که این آرامگاه را تخریب کنند، اما آسیبی به آن وارد نیامد.
«گبی» گفت: این آرامگاهها از جمله قدیمیترین اماکن در تمام ایران هستند و مقامات محلی با شأن و تقدّسی در خور از آن محافظت میکنند.
«گبی» به آرامگاه «حبقوق» پیامبر در تویسرکان نیز سر زده است.
سرانجام «گبی» پس از سفر به قزوین و بازدید از مقابر «حنانیا، میشائل و عزریا» (سه یار دانیال نبی) در قزوین، به تهران باز میگردد. «گبی» قزوین را ترکیبی از زیبایی بینظیر و نگهداری بیعیبونقص توصیف میکند.
ترجمه: رضا دانشمندی
/28117
نظر شما