غریب آبادی: آژانس نهاد وابسته به دولت آمریکا نیست/نصب سانتریفیوژهای جدید در نطنز

سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین، گفت: آژانس بین المللی انرژی هسته ای یکی از نهادهای وابسته به دولت آمریکا نیست که بولتون بتواند دستورکار بازدیدهای مقامات آن را تعیین کند.

به گزارش خبرآنلاین،  "کاظم غریب آبادی" روز دوشنبه با انتشار پیامی در توییتر، به ادعای "جان بولتون" واکنش نشان داد و نوشت: آژانس، یکی از نهادهای وابسته به دولت آمریکا نیست که بولتون بتواند دستورکار بازدیدهای مقامات آن را تعیین کند. سفر فروتا، مدیرکل موقت آژانس، در چارچوب تعاملات و همکاری های معمول ایران و آژانس صورت پذیرفت.  

وی افزود: ضمن رد هرگونه ادعایی درخصوص فعالیت های پنهانی هسته ای توسط ایران، این بازدید هیچ دستورکار خاصی، آنگونه که بولتون آرزو می کرد، نداشت. طبیعتا، در این بازدید، همکاری ها در سه حوزه راستی آزمایی برجام، پروتکل الحاقی و موافقت نامه جامع پادمان، مرور شدند.  

نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین خاطرنشان کرد: هرگونه تلاشی برای ایجاد اخلال و انحراف در همکاری های سازنده و فعالانه ایران و آژانس و اعمال فشارهای نابجا به آژانس، کاملا مخرب بوده و با اقدامات مناسب ایران نیز مواجه خواهد شد.

 جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید عصر شنبه در پیامی توئیتری مدعی شد که گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد منتشر شده، حاکی از وجود مواد یا فعالیت‌های هسته‌ای احتمالی اعلام‌نشده از سوی ایران است.

وی افزود: سرپرست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حالی به ایران می‌رود که به تازگی آژانس شورای [حکام] را مطلع کرده که احتمال دارد تهران مواد و یا فعالیت‌های هسته‌ای پنهانی داشته باشد. ما به دیگر کشورهای عضو شورای [حکام] آژانس می‌پیوندیم که مشتاق دریافت گزارش کامل در سریع‌ترین زمان ممکن هستند.

گزارش روز گذشته آژانس، حاکی از نصب سانتریفیوژهای جدید در نطنز است

غریب آبادی همچنین اعلام کرد که بعد از اعلام رییس جمهوری کشورمان مبنی بر کنار گذاشتن تمامی تعهدات ایران در زمینه تحقیق و توسعه هسته ای تحت برجام در پنجشنبه گذشته، روز گذشته مدیرکل موقت آژانس طی گزارشی به اعضای آژانس اعلام کرد که ایران در روز شنبه ١۵ شهریور به آژانس اطلاع داد که قصد دارد سانتریفیوژهای پیشرفته اضافی را در کارخانه غنی سازی سوخت نطنز نصب و آن ها را با اورانیوم طبیعی تست کند.  

غریب آبادی افزود: برابر این گزارش، در همین  روز نیز  آژانس راستی آزمایی کرد که ٢٢ سانتریفیوژ آی آر چهار، ١ سانتریفیوژ آی آر پنج، ٣٠ سانتریفیوژ آی آر شش، و ٣ سانتریفیوژ آی آر شش اس، نصب شده یا در حال نصب هستند. این گزارش همچنین می افزاید که تمامی این سانتریفیوژها آماده تست با یو اف شش هستند.

نماینده دائم کشورمان همچنین اظهار داشت: ایران روز گذشته (١٧ شهریور) نیز به آژانس اطلاع داد که لوله های سانتریفیوژها در دو خط تحقیق و توسعه را مجددا نصب خواهد کرد تا یک زنجیره ١۶۴ تایی سانتریفیوژ آی آر چهار و یک زنجیره ١۶۴ تایی آی آر دو ام را در خود جای دهد.

غریب آبادی پیش از نیز از سفر مدیر کل موقت آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران خبر داده بود. وی گفته بود که این دیدار کرنل فروتا جزئی از تعاملات و همکاری های جاری ایران و آژانس و در چارچوب رایزنی های سطح بالا میان طرفین است. (اینجا)

310311
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1297730

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =