ترکیه با خودروهایی به اندازه ایران روزی ۱۵ میلیون لیتر می سوزاند، ایران روزی ۱۰۰ میلیون لیتر

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: در همین کشورهای همسایه مثل ترکیه با همین تعداد خودرو و جمعیتی مشابه ما تقریباً روزی ۱۵ میلیون لیتر بنزین مصرف می‌شود، اما این رقم در کشور ما نزدیک به ۱۰۰ میلیون لیتر است.

 محسن دلاویز شدت مصرف انرژی را در کشور ۳ برابر متوسط جهانی و ۵ برابر کشورهای پیشرفته و صنعتی جهان دانست و افزود: بهینه سازی مصرف سوخت کار یک شرکت و یا یک وزارتخانه نیست و آحاد مردم ایران باید در آن حضور داشته باشند.

وی با بیان این که مردم ایران مردمی با فرهنگ و با تمدنی کهن هستند، گفت:‌ قطعاً با فرهنگ سازی و آگاهی بخشیدن به مردم ما می‌توانیم شدت مصرف انرژی در کشور را کاهش دهیم.

مدیر عامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با بیان این که در بخش حمل و نقل یک و نیم تا دو برابر متوسط جهانی سوخت مصرف می‌کنیم، افزود: در چند سال گذشته با اقدامات مؤثر وزارت نفت ظرفیت تولید بنزین کشور ۳۰ میلیون لیتر در روز افزایش یافته است، اما از آن طرف مصرف نیز رشد غیر منطقی پیدا کرده که باید مسابقه مصرف و تولید یک جا متوقف شود.

دلاویز گفت: در همین کشورهای همسایه مثل ترکیه با همین تعداد خودرو و جمعیتی مشابه ما تقریباً روزی ۱۵ میلیون لیتر بنزین مصرف می‌شود، اما این رقم در کشور ما نزدیک به ۱۰۰ میلیون لیتر است.

بنزین

وی با بیان این که وقتی از بهینه سازی مصرف سوخت صحبت می‌کنیم بحث افزایش قیمت سوخت نیست، افزود: هدف، منطقی کردن مصرف است و این که باید مصرف سوخت در کشور سامان داده شود.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، اصلاح مصرف سوخت را از منظر عدالت اجتماعی نیز مهم عنوان کرد و گفت: طبق آمارها ۳ دهک ثروتمند جامعه ۵۰ درصد یارانه بخش انرژی را مصرف می‌کنند بنابراین باید با سیاست‌های منطقی از بخش‌های کم برخوردار حمایت و این نظام یارانه‌ای سوخت را اصلاح کنیم.

دلاویز با بیان این که هم اکنون بودجه عمومی کشور ۴۰۰ هزار میلیارد تومان، اما یارانه انرژی ۶۰۰ هزار میلیارد تومان است، افزود: این نحوه توزیع یارانه قطعاً ما را به سمت توسعه نخواهد برد.

وی در تشریح بیشتر میزان مصرف انرژی در کشور گفت: تقریباً در نهایت سالانه معادل یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون بشکه نفت، انرژی در کشور مصرف می‌شود که از این میزان ۳۹۶ میلیون بشکه نفت در بحث خانگی، ۳۱۹ میلیون بشکه نفت در حمل و نقل، ۳۳۰ میلیون بشکه نفت در صنعت و چیزی حدود ۷۹ میلیون بشکه نفت خام در خدمات تجاری مصرف می‌شود و می توان تا ۵۰۰ میلیون بشکه صرفه جویی کرد.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با بیان این که فقط در بخش خانگی و تجاری انرژی مصرفی معادل ۴۷۵ میلیون بشکه نفت خام است، افزود: این میزان ۳۵ درصد میزان نهایی مصرف انرژی در کشور است بنابراین ظرفیت بسیار زیادی در این بخش وجود دارد که بتوان در مصرف انرژی صرفه جویی کرد.

دلاویز با بیان این که مردم در این زمینه می‌توانند با رعایت استانداردهای بسیار کوچک صرفه جویی‌های بزرگی را رقم بزنند، گفت: وفور نعمت هرگز مجوزی برای مصرف بی رویه نیست و ما باید فرهنگ سازی در زمینه مصرف بهینه را از گروه‌های پایه در دبستان‌ها و مهدکودک‌ها آغاز کنیم و رسانه ملی به دلیل ظرفیت بسیار بالایی که دارد می‌تواند در این زمینه در کنار ما و یار ما باشد.

۲۲۳۲۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1306504

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
    0 0
    برادر عزیز بنزین را که ما مصرف نمی کنیم ماشین مصرف می کنه. همون ماشینای ترکیه را اجازه بدید ایران باشند ما ۱۴ میلیون مصرف می کنیم
  • IR ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
    0 0
    خوب قربونت اونا خودروی بروز شده دارن
  • IR ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
    0 0
    بله خودروهاشون هم البته نقشی در این میان ندارند
  • IR ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
    0 0
    دلیلش نوع خودروهاست نه نوع مصرف مردم
  • IR ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
    0 0
    مدیونید اگه فکر کنید نوع خودرو تاثیری در مصرف سوخت داره
  • IR ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
    0 0
    هواسوز که نیستند، دیزل مصرف می کنند.
  • IR ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
    0 0
    باید به این وضعیت لجام گسیخته پایان داد که باعث شلوغی و ترافیک و آلودگی در شهرهای بزرگ و اتلاف منابع کشور شده. سوخت ارزان باعث رانندگی تفننی و بدون هدف در شهر و استفاده غیر ضروری از خودروهای شخصی شده. باید سوخت سهمیه بندی بشه ولی طوری که منطقی و عادلانه باشه و فشار و تورم ایجاد نکنه.
  • IR ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
    0 0
    روزی 100 میلیون لیتر یعنی هر نفر روزانه بیش از 1 لیتر. به همه مردم روزی یک لیتر یارانه سوخت بدید تا حق کسی که خودرو نداره یا بیخود اتلاف انرژی نمیکنه رو به جیب کسی که داره منابع کشور رو دود میکنه نره. شیوه فعلی در اصل جایزه دادن به کسی هست که داره سوخت رو بیشتر مصرف میکنه و مجازات کسی که مصرف نمیکنه!
  • RO ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
    0 0
    راه بهبود این وضعیت از اصلاح صنعت خودروسازی می گذرد
  • AE ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
    0 0
    بله مصرف ما سه برابر جهانه . اگر گفتید چرا؟
  • AE ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
    1 0
    ۱. ترکیه ترافیک ايران را ندارد. ۲. در ترکیه برای جای پارک صد بار دور خودت نمی چرخی. ۳. در ترکیه مسافرت ها ختم نمی شود به دو روز تعطیلی پشت سر هم. ۴. در ترکیه همه راه ها به جاده چالوس و ترافیک های 20 ساعتش ختم نمی شود. ۵. در ترکیه همه مراکز خدماتی و درمانی و ادارات را جمع نمی کنند وسط شهر. ۶. در ترکیه شبکه شطرنجی حمل و نقل عمومی راحت و ارزان وجود دارد. ۷. سفر هوایی در ترکیه مثل سوار شدن اتوبوس در ایران است. یعنی بلیط بگیرید و نیم ساعت قبل از پرواز در فرودگاه باشید، با کمترین تشريفات و کمترین تاخیر سوار هواپیما شوید. ۸. قیمت بلیط هواپیما در ترکیه معادل قیمت قطار در ایران است. و........
  • IR ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
    0 0
    ۱۵میلیون لیتر با روزی ۱۰۰ملیون لیتر فقط کافی تفاوت مصرف سوخت در مدت ۱سال محاسبه کنیم
  • IR ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
    0 0
    اول کیفیت خودروها دوم سطح کیفی و کمی حمل و نقل عمومی و سوم فرهنگ