۰ نفر
۴ مرداد ۱۳۸۸ - ۰۲:۲۲

شمقدری گفت: مجموعه‌ای از پیشنهادها و راهکارهای اجرایی گروه‌هایی از هنرمندان و کارشناسان فرهنگی برای اصلاح و بهبود وضعیت فرهنگ و هنر کشور را به دکتر احمدی‏نژاد ارائه کرده‌ام.

 به گزارش ایسنا، طبق نمابر ارسالی؛ پس از آن که هنرمندان شاخه‌های مختلف هنری و جمعی از صاحب‌نظران فرهنگی طی سلسله جلساتی با جواد شمقدری مشاور هنری رییس جمهور نظرات کارشناسی خود را درباره نقد عملکرد گذشته دستگاه‌های فرهنگی و سیاست‌ها و مدیریت‌های اعمال شده در این سال‌ها اعلام و باتوجه به نقاط ضعف و قوت دولت نهم در بخش‌های مختلف فرهنگی - هنری ، پیشنهادات اجرایی و راهکارهایی را برای مدیریت فرهنگی دولت دهم و به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارایه کردند، شمقدری فهرستی از این پیشنهادها و رئوس برنامه‌های ارایه شده را تقدیم رییس جمهور کرد.

بنا به این گزارش، مشاور هنری رئیس جمهور هدف از ارائه این مجموعه از پیشنهادها و راهکارها به رییس جمهور را در این راستا اعلام کرد که مدیران فرهنگی دولت و وزیر ارشاد - فارغ از این که چه کسانی انتخاب خواهند شد - در ابتدای مسوولیت، مجموعه‌ای از پیشنهادات کارشناسان عرصه فرهنگ و هنر را در اختیار داشته باشند و به نحو مقتضی از دیدگاه‌های متنوع استفاده نمایند.

این گزارش در ادامه حاکی است: بخشی از پیشنهادات مطرح شده در حوزه تحولات ساختاری نهادهای فرهنگی تعریف شده‌اند و بخشی دیگر نیز به جهت‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌های فرهنگی - هنری پرداخته‌اند. همچنین برخی راهکارها با یک نگاه کلان به جایگاه مدیریت فرهنگی کشور و ضرورت‌های آینده تبیین شده‌اند و برخی نیز به ارایه یک ایده و فکر جدید برای تحول در نحوه مدیریت فرهنگی - هنری پرداخته‌اند.

از میان مجموعه پیشنهادات و راهکارهای ارایه شده به رییس جمهور برای ایجاد تحول در مدیریت فرهنگی کشور می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد: تنظیم نقشه مهندسی فرهنگی کشور و تشکیل یک معاونت مستقل ستادی در جهت پیگیری و اجرای این نقشه.

تهیه نقشه جامع فرهنگی - هنری کشور.

تشکیل شورای تخصصی اجرایی، فرهنگی، هنری، حقوقی و فقهی برای بازنگری قوانین و مقررات سلبی و ایجابی فرهنگی و هنری کشور و هماهنگ سازی آن با آموزه‌های اسلامی ایرانی (به‌ویژه بر مبنای قرآن کریم).

بازنگری در اهداف، ضرورت‌ها، شرایط، ویژگی‌ها و الزامات تشکیل و ادامه فعالیت ساختارها و نهادهای فرهنگی و هنری دولتی در جهت افزایش بهره‌وری آنان و جلوگیری از هدر رفتن سرمایه‌های ملی.

نظارت محققانه و مستمر بر فعالیت‌های آموزشی ]مقاطع پیش دبستانی تا عالی در همه سطوح و بخش‌ها[ با هدف اصلاح مبانی نظری و دیدگاه‌های زیباشناسانه و ایجاد توازن با نیاز جامعه و بازار کار.

ایجاد سازمان جدید مختص نظارت برنامه‌ریزی و تهیه استراتژی فرهنگی مخصوص فعالیت‏ در فضای سایبر و سایت‌های اینترنتی، بازی‌های رایانه‌ای و گسترش حوزه‌های رسانه‌ای و هنرهای دیجیتال و پروژه‌های کلان فرهنگی مثل شهرهای رسانه‌ای، سرگرمی و گردشگری.

انتقال بخش مهمی از مسوولیت‌های ناشی از نظارت بر آثار فرهنگی و هنری به مردم و تولیدکنندگان آثار هنری.

انتقال دانشکده‌های هنری - دولتی از زیرمجموعه وزارت علوم به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.

درجه بندی کلیه آثار هنری و تعریف استاندارد آثار هنری در بخش‌های مختلف.

نهایی کردن قانون کپی رایت آثار فرهنگی - هنری در حوزه جغرافیایی ایران.

ایجاد ساز و کار سر و سامان دادن به امنیت اقتصادی هنرمندان و دست‌اندرکاران فرهنگ و هنر کشور.

توجه ویژه به روابط بین‌الملل و توسعه ارتباطات فرهنگی - هنری در سه حوزه ایران فرهنگی، جهان اسلام و جهان مستضعفان.

تحول جدی در نحوه پرداخت یارانه‌ها در حوزه تولید اثر و فعالیت‌های فرهنگی - هنری

تمرکز کار وزارتخانه در تولید اثر فرهنگی صرفاً با هدف نمونه‌سازی و تولید اثر الگویی و استعدادیابی و تربیت هنرمند خلاق (نخبه پروری).

برنامه‌ریزی هدفمند و گسترده برای افزایش مخاطب آثار فرهنگی - هنری و دستیابی به شیوه‏های مدرن فروش آثار.

گسترش حوزه فعالیت فرهنگی - هنری دولت از بخش حرفه‌ای و رایج به بخش نیمه حرفه‌ای و جوانان.

کد خبر 13328

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =