روزنامه جمهوری اسلامی:خیلی به مردم عراق خدمت کردیم اما نتوانستیم حفظش کنیم

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:حدود دو ماه قبل یعنی در اولین روزهای تظاهرات اعتراضی مردم عراق در آبانماه، پارچه نوشته‌ای که در دست بعضی از معترضین در خیابان‌های بغداد بود و به شبکه‌های مجازی راه یافت، راه‌حل مشکلات عراق را اینگونه پیشنهاد می‌کرد:«بهترین راه‌حل برای عراق، تعیین یک نخست‌وزیر است که شیعه باشد ولی پدرش سنی و مادرش مسیحی باشد. این نخست‌وزیر باید با یک دختر کرد ازدواج کرده باشد، متولد ایران باشد، در عربستان تحصیل کرده باشد و دارای تابعیت آمریکائی باشد و ضمناً شب‌ها مشروب بخورد و روزها نماز بخواند.»


اینکه چه کسی این متن را نوشته و چه کسانی آن را در قالب پارچه نوشته‌های شعاری در خیابان‌های بغداد به دست گرفته بودند و چگونه به فضای مجازی راه یافت، مهم نیست. آنچه مهم است اینست که در آن روزها این نوشته به مثابه یک طنز تلقی شد و کسی آن را جدی نگرفت.

زمان کمی گذشت و عادل عبدالمهدی نخست‌وزیر عراق استعفا داد و قرار شد رئیس‌جمهور، برهم صالح، فردی را به‌عنوان نخست‌وزیر به مجلس معرفی کند. این ماجرا تا امروز طول کشیده و نه‌تنها هنوز به نتیجه نرسیده بلکه خود رئیس‌جمهور هم استعفا داده و اختلافات در عراق شدیدتر شده و پیچیدگی بیشتری پیدا کرده است. احزابی که در مجلس عراق صاحب کرسی هستند هرکدام خود را دارای اکثریت و تعیین نخست‌وزیر را حق خود می‌دانند و حاضر نیستند از خواسته‌های خود کوتاه بیایند تا مشکل بلاتکلیفی دولت حل شود. درست در چنین وضعیتی است که متن مربوط به تعیین نخست‌وزیر عراق از حالت طنز خارج شده و درحال نشان دادن بعضی واقعیت‌هاست.
مانع حل مشکل عراق، در درجه اول اختلافات طایفه‌گرائی، تفاوت دیدگاه‌های مذهبی و زیاده‌خواهی‌های احزاب است. در درجه بعد، دخالت‌های کشورهای دیگر در امور داخلی عراق را نیز باید از عوامل تاثیرگذار در استمرار مشکلات این کشور دانست. دخالت‌ها به یک اندازه نیست و آمریکا و عربستان به ترتیب با حضور نظامی و سیاسی گسترده و دلارهای نفتی کلان توانسته‌اند نفوذ زیادی در ارکان حکومتی و لایه‌های اجتماعی عراق برای پیشبرد اهداف خود دست و پا کنند.

جمهوری اسلامی ایران، هرچند با همراهی زیادی که با دولت و مردم عراق برای مقابله با تروریست‌ها به‌ویژه سرکوب داعش به عمل آورد و بزرگ‌ترین خدمت را به این کشور کرد، ولی با بعضی سیاست‌های اشتباه نتوانست از آن حفاظت کند. بنابراین اگر نام ایران هم در متن پارچه نوشته معترضان عراقی به چشم می‌خورد به این دلیل است که مسئولان ایرانی از آنهمه خدمت که به مردم و دولت عراق کرده‌اند به درستی حراست نکردند. تلاش آمریکا، عربستان، رژیم صهیونیستی و تبلیغات گسترده آنها علیه جمهوری اسلامی ایران نیز عامل مهمی در منفی شدن نگاه بخشی از مردم عراق به ایران شده است و خود همین پارچه نوشته نیز بخشی از این تبلیغات است.
فشارها و تبلیغات پرحجم آمریکا، عربستان، امارات و رژیم صهیونیستی از طریق رسانه‌های وابسته و ارتزاق‌کننده از دلارهای نفتی، مانع شفاف شدن فضای سیاسی عراق شده و البته زیاده‌خواهی‌ها و غرور بعضی احزاب سیاسی ازجمله جریان صدر شرایط این کشور را پیچیده‌تر کرده است. ندانم‌کاری‌های بعضی از این احزاب و افراد متاسفانه ادامه دارد و راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز و سیاسی را مسدود می‌کند و زمینه را برای گستاخی بیشتر عوامل نفوذی بیگانگان و حتی ارتکاب جنایات علیه شهروندان فراهم می‌نماید. این وضعیت قابل دوام نیست و هرچه این پیچیدگی افزایش یابد، دشمنان ملت عراق به اهداف شومشان نزدیک‌تر می‌شوند.
هدف دشمنان ملت عراق اینست که دولت این کشور در اختیار عناصر وفادار به آمریکا و مهره‌های منطقه‌ای آمریکا باشد. ایراد آنها به عادل عبدالمهدی این بود که گوش به فرمان آمریکا نبود. هنگامی که ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در سفر مخفیانه‌اش به عراق، شبانه وارد پایگاه نظامی عین‌الاسد شد و از عادل عبدالمهدی خواست در آنجا به دیدارش برود، عبدالمهدی نپذیرفت و نرفت. همین خواسته را معاون رئیس‌جمهور آمریکا تکرار کرد، بازهم نخست‌وزیر عراق نپذیرفت. او سایر خواسته‌های زیاده‌خواهانه آمریکا را نیز نپذیرفت و اینها از نظر آمریکا و مهره‌های منطقه‌ای آمریکا گناهان بزرگی هستند. دشمنان ملت عراق خواستار ایجاد چنان تغییراتی در ساختار قانونی و مسئولیتی عراق هستند که بتوانند این کشور را طبق امیال خود به هر طرف که مایل هستند بکشانند و سیاستمداران شیعه کنار زده شوند.
در شرایط حساس کنونی، احزاب و فعالان سیاسی شیعه عراق فقط با هوشیاری، تدبیر و اتحاد و انسجام است که می‌توانند دستاوردهای ارزشمند عراق آزادشده از یوغ صدام و حزب بعث و سلطه جهنمی آمریکا را حفظ کنند و اجازه ندهند دشمنان و بیگانگان برای آنها تعیین تکلیف نمایند.

23302
 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1336660

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۹
    60 14
    ما از افغانستان تجربه نیاموختیم و عرا ق را تکرار کردیم و ادامه میدهیم با لبنان و سوریه و یمن و ونزوئلا ..... و آینده... چون اساسا ملتی هستیم که میخواهیم همه چیز را خودمان تجربه کنیم !
    • امیر IR ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۹
      47 0
      ما؟؟؟؟یا دولتمردان؟؟
  • عبدالکریم IR ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۹
    5 93
    خدمت کردن به مسلمانان برای حفظ کردن نیست . شما باید نزد پروردگار حفظ و محفوظ باشید . ثواب این خدمات برای آخرت است نه دنیای فانی . البته اینکه عناصر وهابی و آل سقوط و حزب منحوس بعث در این میان آتش بیار هستند و تفرقه افکنی می کنند را نباید به کل مردم عراق که خواستار ایران و نظام مقدس ما هستند ربط داد
    • IR ۱۰:۳۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۹
      0 0
      برادر عزیز چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است ! و شما میتونی از اموال شخصی تان به هر فرد و کشوری که خواستی کمک کنی اما در خصوص حق مسلم ۸۰‌میلیون نفر نمی توانی تصمیم بگیری! در ضمن هیچ از مقامات ارشد نظام در خصوص پیگیری خسارتی که عراق میبایست طبق قطعنامه سازمان ملل به ایران پرداخت میکرد نه صحبتی کردند نه پیگیری !! اما کویت پس از حمله صدام به خاکش بواسطه قطعنامه سازمان ملل و جبران خسارت جنگ صدام به کشورش چندین چاه نفت عراق را در اختیار گرفت . اما ایران گویا خیلی دست و دلباز هست .
    • IR ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۹
      72 3
      حضرت عبدالکریم! یعنی مردم ایران مسلمان نیستند که شما و امثالتان دیوانه وار و به زور و البته بدون اجازه از صاحبان اصلی دنبال کمک به مسلمانان سایر کشورها هستید ؟
  • IR ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۹
    69 2
    ای بابا ! یعنی عمق استراتژیک کشک !
  • GB ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۹
    0 0
    برو قوی شو که در جهان طبیعت ضعیف پا مال است وقتی ما بهانه دست دنیا بدیم چه با عدم تصویب fatfچه موشک پرانی و نوشتن جملاتی روی موشکها و تحریم دوباره و ناتوان از اداره درست مملکت خودمون باشیم انتظار دارید قدرت مون رو توی عراق حفظ کنیم
  • گرفتار IR ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۹
    0 0
    ما کلا" سواری دادنمون خوبه ، چقدر واسه بوسنی خودمون رو تیکه پاره کردیم ، الان اسمون تره هم خورد نمیکنن ، عراق هم روش
  • حرف حق IR ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۹
    0 0
    امروزه كلا" نفوذ كشورها از طريق رسانه و شركتهاي تجاري و برندها و ورزش و سلبريتي ها انجام ميشه اين روش كه حضور مستشاري تو يه كشور داشته باشي تو ايل و عشاير آفريقا هم منسوخ شده فقط از تحليلها سياستمداران و تحليلگران و صدا و سيما ايران زماني كه ميگفتن آمريكا صدام رو از بين برد اما ايران در عراق نفوذش بيشتر شد تازه فهميدن چى شده.