ویروس کشنده در چین، آماده‌باش در ایران

دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در شرایط آماده باش برای مقابله با یکی از مرگبارترین بیماری‌های جهان به سر می‌برند. کرونا ویروس به پشت دروازه‌های ایران رسیده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ویروس خطرناک کرونا پشت دروازه های ایران رسیده است. از روزی که اعلام شد یک نفر در امارات متحده عربی مبتلا به کرونا شده تا امروز، شایعات زیادی درباره شیوع کرونا ویروس در ایران منتشر شد. از جمله آنکه عده ای در بوق و کرنا کردند که یک نفر در چابهاربه کرونا مبتلا شده است ولی این خبر به سرعت تکذیب شد و طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تاکنون هیچ مورد ابتلا به ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان گزارش نشده است.

اما واقعیت این است که کروناویروس به مرزهای ایران نزدیک شده است و شاید غربالگری ها و مراقبتها نتواند جلوی شیوع آن در ایران را بگیرد. در این رابطه کیانوش جهانپور مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت در توییتی نوشت: ویروس کرونا به مرزهای ایران نزدیک شده، مشاهده موارد ابتلا در امارات، اقلیم کردستان و موارد مشکوک در عربستان، پاکستان و ... از احتمال قریب الوقوع ورود کروناویروس به ایران حکایت دارد. مراقبت‌ها و غربالگری ورود ادامه دارد؛ لکن هیچ کدام مانع قطعی و کاملی در مقابل ویروس نخواهد بود.

برای همین است که وزیر بهداشت به شهروندان توصیه کرده است مراقب خود در مقابل ویروس کرونا باشند. دکتر نمکی به مردم گفته: امکان این که همه درهای ورود کرونا را صد در صد ببندیم در هیچ کجای دنیا وجود ندارد. اما باید مراقبت‌های لازم را انجام دهیم که این کار را در دستور قرار  داده‌ و تمام امکانات خود را به میدان آورده‌ایم. در همه فرودگاه‌ها اقدامات لازم انجام شده و با تمام توان مقابل این ویروس ایستاده‌ایم.

تصاویر منتشر شده از شهر ووهان، خاستگاه این ویروس خطرناک نشان می دهد ابرشهری با ۱۱ میلیون نفر جمعیت، تبدیل به شهر ارواح شده است و کسی دیگر در خیابان ها تردد نمی کند. یک تراژدی آخرالزمانی واقعی جلوی چشم جهان در حال اتفاق افتادن است.

اخبار حاکی از این است که یک ایرانی به واسطه شغل خود که خلبان پروازهای مسافربری در چین است، با این ویروس به مرحله مقابله نزدیک از نوع سوم رسیده است و تصاویری که او گرفته نشان می دهد تیم های مقابله با ویروس در چین، وارد کابین هواپیما برای کنترل مردم و مبتلایان احتمالی شده اند.

همزمان با بسیج همگانی علیه شیوع یکی از مرگبارترین بیماریهای قرن بیست و یکم، توصیه های بهداشتی زیادی هم درباره جلوگیری از آلودگی به کروناویروس منتشر شده است از جمله ۵ راهکار مقابله ای با شیوع این بیماری منتشر شده که در آن توصیه شده است: با توجه به اینکه سرعت بروز علایم در این بیماری بسیار کند است، معلوم نیست که چه تعداد از افراد دیگری به این بیماری مبتلا شده‌اند. بنابراین باید همچنان به هشدارهای پیشگیری‌کننده توجه شود. از این موارد می‌توان به رعایت بهداشت فردی، شستن مکرر دست‌ها، استفاده از ماسک در مکان‌های عمومی، فاصله گرفتن از افراد مبتلا، پرهیز از سفرهای غیرضروری به مکان‌های آلوده اشاره کرد. همچنین به محض مشاهده علایمی شبیه سرماخوردگی یا آنفلوانزا خود را به مراکز درمانی برسانید.

همچنین راهکارهای ساده ای که مردم می توانند با استفاده از آنها، شانس مبتلا شدن خود را کاهش دهند توسط رسانه ها منتشر شده و دائما به مردم توصیه می کند خودمراقبتی را جدی بگیرند.

خطرناک بودن ویروس کرونا به حدی است که در غرب و شرق کشور، دانشگاه های علوم پزشکی به حال آماده باش کامل درآمده اند و آماده اند به محض مشاهده علایم کروناویروس، فرد و حتی منطقه را قرنطینه کنند. البته خبر خوش آنکه آخرین یافته ها درباره کرونا ویروس می گوید کودکان تاکنون به این بیماری مبتلا نشده اند و تمامی بیماران جان باخته از این بیماری، بالای ۴۰ سال سن دارند.

از چین، مرکز شیوع این بیماری خطرناک خبر می رسد که شرایط کاملا آخرالزمانی است. حتی ساخت بیمارستانی با ۲ هزار تخت خواب برای جلوگیری از انتقال بیماران به شهرهای دیگر هم کاملا شرایط خاص را نشان می دهد که نشان از خطرناک بودن بی اندازه این بیماری دارد.

تصاویر منتشر شده از شهر ووهان، خاستگاه این ویروس خطرناک نشان می دهد ابرشهری با ۱۱ میلیون نفر جمعیت، تبدیل به شهر ارواح شده است و کسی دیگر در خیابان ها تردد نمی کند. یک تراژدی آخرالزمانی واقعی جلوی چشم جهان در حال اتفاق افتادن است.

به جز اثرات مخرب این بیماری مرگبار بر سلامت جسمی و روانی انسها، اثرات اقتصادی کروناویروس هم بسیار گسترده شده است. گزارشهای اقتصادی بین المللی می گوید کروناویروس روی تولید خودرو در جهان اثر گذاشته و آن را دچار اخلال کرده است. ترس کشورهای دیگر از ابتلا شهروندان خود به این بیماری به اندازه ای است که کارخانه تویوتا متعلق به ژاپن فعالیت خود در چین را از ترس کروناویروس متوقف کرد و انگلیسی ها هم اعلام کردند به مقصد شهرهای چین، پروازهای خود را تا اطلاع ثانوی لغو کرده اند. ترس از مرگ بر اثر کرونا ویروس به اندازه ای شده است که حتی تبادلات بانکهای جهانی را هم تحت تاثیر خود قرار داده و روی افزایش قیمت ناگهانی رمزارزهایی مانند بیت کوین اثر زیادی گذاشته است.

اینطور که پیداست جهان انسانی در ابتدای رشد ناگهانی فناوری و تکنولوژی در قرن ۲۱ که گفته می‌شود دنیاهای جدید را به روی آینده بشر می‌گشاید، در حال شکست خوردن از موجودی ذره بینی است که از جهش ژنتیکی ویروس جانورانی مانند مار و خفاش به وجود آمده است.

۴۷۲۳۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1347316

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 7 =