لاریجانی: ایران پس از خروج آمریکا از برجام با اروپایی‌ها مدارا کرد /پاسخ قاطعی به اقدام غربی‌ها در ارتباط با ماده ۳۶ توافق‌نامه برجام دادیم

رئیس مجلس با اشاره به خروج آمریکا از برجام گفت: بعد از خروج ترامپ از برجام، اروپایی‌ها ۱۱ نکته را قبول کرده بودند که انجام دهند که در عمل انجام نشد، اما ایران مدارا کرد.

به گزارش خبرآنلاین، علی لاریجانی امروز در پنجمین جلسه شورای اداری استان که در سالن جلسات کرامت استانداری برگزار شد، افتتاح ۲۵۲ پروژه استان را مورداشاره قرار داد و اظهار داشت: اینکه در شرایط سخت اقتصادی این پروژه‌ها به ثمر رسیدند قابل‌تقدیر و تشکر است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر خدمات‌رسانی بیشترمسئولان به مردم افزود: یک مدیر موفق کسی است که تحلیل روشنی از موقعیتی که نظام به او سپرده و قرار داده داشته باشد.

وی با اشاره به بحث مذاکرات هسته‌ای و مسئله برجام عنوان کرد: بعد از جنگ، مسئله‌سازی‌های غرب خیلی زود خودش را نشان داد، به فاصله چند سال دیدند که ایران در حال آبادانی است ماجرای جدیدی به نام مسئله هسته‌ای ایجاد کردند.

اهم اظهارات وی را در ادامه به نقل از تسنیم بخوانید؛

*{ با اشاره به توافق هسته‌ای ایران }: قبل  خروج ترامپ از برجام، این توافق مسئله‌سازی داشت و بعد از خروج از برجام نیز ما حق داشتیم که از آن خارج شویم.

* بعد از خروج ترامپ از برجام، اروپایی‌ها ۱۱ نکته را قبول کرده بودند که انجام دهند که در عمل انجام نشد، اما ایران مدارا کرد و یازده الی دوازده ماهی این مسیر ادامه پیدا کرد، بعدازاین مدت معلوم شد که آن‌ها یا نمی‌خواهند و یا نمی‌توانند به تعهدات خود عمل کنند، در این مقطع مسئولان کشور تصمیم قاطعی گرفتند و گام‌های دقیقی در این زمینه برداشته شد.

* از آن‌طرف چون آمریکایی‌ها تصور غلطی نسبت به شرایط ایران داشتند تحریم‌های اضافه و بی‌ربطی را وضع کردند، مثلاً گفتند که اموال فلان مسئول سپاه را در خارج ضبط کرده و تحریم می‌کنیم درحالی‌که این افراد اموالی ندارند که بخواهند که ضبط کنند.

*{ با اشاره به اقدامات دشمنان در راستای به صفر رساندن فروش نفت ایران }: منابع قابل‌توجهی از فروش نفت وارد سیستم شده و آبادانی کشور سهل‌تر می‌شد اما دشمنان انقلاب نتوانستند فروش نفت ایران را به صفر برسانند.

*{با اشاره به محدودیت‌های سیستم‌های بانکی در مسیر صادرات کشور}: همچنان صادرات ایران در حال انجام است اما با مشکل، ایرانی‌ها زیرکی دارند و تجار ایرانی این قابلیت را داشتند که صادرات ایران را رشد بدهند.

* همه مدیران و مسئولان کشور در حال تلاش هستند که در مقابل این خصمی که برای فشار به ملت ایران وجود دارد بایستند. در این شرایط باید مسئولان  و مدیران به سراغ تولیدکنندگان بروند و با مشکلات آن‌ها آشنا شوند.

*{ با اشاره به ناکامی غرب در ایجاد اجماع بین‌المللی در مسئله برجام}: دشمن در گسترش تحریم‌ها علیه ایران اسلامی ناموفق بوده است، آن‌ها با سراب نشان دادن امور به دنبال مذاکرات مجدد بودند که موفق نشدند، همچنین به شهادت رساندن سردار سلیمانی یکی دیگر کارهایی بود که در راستای زیاد کردن فشار به ایران انجام دادند.

*{ با اشاره به ماده ۳۶ توافق‌نامه برجام}: نحوه واکنش و مذاکرات ایران به آن‌ها حالی کرد که اگر بخواهید این ماده را در مقابل ایران اجرایی کنید، ما ساکت ننشسته و پاسخ‌خواهیم داد، درواقع نحوه عمل جمهوری اسلامی ایران استفاده از ماده ۳۶ توافق را به عقب راند.

*{ با اشاره به همکاری‌های خوب کشورهای چین و روسیه در مسئله برجام}: ایران به دنبال امپراتوری سازی نیست، برخی از حرف‌های نارس در داخل کشور هم زده‌شده که دشمنان از آن سوءاستفاده کرده‌اند درحالی‌که درواقع این‌گونه نبوده و ما به دنبال ناامن سازی در منطقه نیستیم.

*{ با اشاره به کمک ایران در مسئله داعش به دولت عراق}: دشمن به دنبال آن است که قدرتی که ملت ایران در منطقه پیداکرده را مخدوش کند، دولت عراق، سوریه و لبنان از ایران کمک خواستند و ما هم اقدام کردیم، خیلی رفت‌وآمد می‌کنند که کشورهای منطقه را علیه ایران وارد ائتلافی کند.

*زمانی ما سفارت آمریکا و یا اسرائیل را در کشور بستیم همه به دنبال باز کردن سفارت بودند اما الآن به دنبال ایجاد ائتلاف در برابر ایران هستند، درحالی‌که این ائتلاف بی‌رمق بوده و ورود به این ائتلاف برای کشورها هزینه خواهد داشت.

* کشورهای منطقه باید بدانند، اگر ایران احساس کند از جانب آن‌ها ضرری می‌رسد ‌ساکت ننشسته و پاسخ خواهد داد، کشورهای منطقه یا می‌توانند بی‌طرف باشند و یا در یک‌طرف باشند و نمی‌توانند در هر دو طرف نقش ایفا کنند.

*{در اشاره به وضعیت اقتصادی درونی کشور}: رویکرد تولید داخل کشور بهتر شده است، علت آن این بوده که ما یک ظرفیت خالی در بخش تولیدی کشور داشتیم تا اینکه از ظرفیت جوانان و دانشگاهیان در رونق تولید کشور استفاده کردیم و به این موفقیت رسیدیم. اگر مدیران کشور هم‌صدا شده و مسائل دیگر را قاطی مسائل اقتصادی نکنند یک جمهوری اسلامی دیگر در بخش اقتصادی متولد خواهد شد.

*{در اشاره به وضعیت داخلی کشور به لحاظ سیاسی}: این انقلاب بسیار بزرگ بوده و باید به میزان عظمتش برای آن تلاش کرد، این انقلاب یک انقلاب بی‌هویت نبوده و ماهیت متفاوتی از سایر انقلاب‌ها دارد که باید آن را شناخت و به همه وجوه آن توجه داشت.

* یکی از وجوه عظمت انقلاب اسلامی را مردم‌سالاری دینی است و رفتار برادرانه سیاسی مهم‌ترین مسئله‌ای است که باید به آن توجه داشت و عمل کرد، نباید اختلاف‌نظر داخلی تبدیل به دشمنی شود، می‌توان در چارچوب اسلام و انقلاب با هم رفتار برادرانه داشت و آن را حفظ کرد.

* انتخابات یک روش بوده و اهمیت آن باید درک شود، انتخابات می‌تواند قدرت ملی ایران را به رخ دشمن بکشد، ملت با هوشیاری ملی باید پای صندوق‌های رأی بیایند این حضور ملت در دفع دشمنی آن‌ها بسیار تأثیرگذار است. حضور مردم در راهپیمای بیست و دوم بهمن یک انرژی جدید به انقلاب داده می‌شود، دشمن به دنبال مأیوس کردن مردم است، مسئولان باید طوری رفتار کنند که امیدواری در این زمینه ایجاد شود.

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1350867

برچسب‌ها