۱۵ نفر
۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۳
‌چرا ما ایرانی‌ها این طوری شدیم؟

بهمان بر نخورد. ناراحت نشویم. موضع نگیریم. تعصب به خرج ندهیم. دلگیر نشویم.تعارف که ندارد.واقعیت را قبول کنیم و به این سوال پاسخ گوییم:ما ایرانی ها چرا این طوری شدیم؟

بله،قبول دارم در ماجرای سیل و زلزله و سایر بلایای طبیعی و نیمه طبیعی به همدیگر کمک کردیم و یاور هم بودیم. آن به کنار؛دستمان هم درد نکند،دستتان درد نکند.

نمی خواهم همه را یک جور ببینم. نمی خواهم همه مان را یک طور نگاه کنم؛این بی انصافی است.

اما...مگر ماجرای وضعیت اقتصادی مان مربوط به دیروز و امروز است. بخشی از وضعیت بد اقتصادی مردم به تصمیم گیری مسوولان برمی گردد که اصلا نمی خواهم انکارش کنم،اما برخی هم  مربوط به خودمان است.

یعنی توی روز روشن خودمان، خودِ مردم، به خودمان ظلم می کنیم. حق هم را می خوریم از آب خوردن هم راحت تر.

حالا این که به هم تهمت می زنیم. زیرآب هم را می زنیم و... جای خود. اما چرا در شرایط دشوار فعلی که هیچ کس جز خودمان فریادرسمان نیست،هوای هم را نداریم؟

کرونا وارد کشورمان شده؛حالا یا فلان شرکت هواپیمایی مقصر بوده یا افراد ناقل این ویروس از مبادی غیر قانونی وارد کشورمان شده باشند،این بحثش جداست و باید جای دیگری بررسی شود.

الان که کرونا آمده چرا باید به 10 روز نکشیده «سلطان ماسک» به سایر سلطان های مفسد اقتصادی امان اضافه شود؟ این که دست خودمان است. سلطان ماسک که مقام مسوول نیست. یکی هست مثل من و شما البته با سرمایه خیلی بیشتر.

چرا ماسک کم یاب می شود. چرا محلول ضد عفونی کننده کم یاب می شود. چرا ماسک و محلول و سایر اقلام ضروری برای مقابله با این بیماری قیمتشان چندین برابر می شود؟

تا می شنویم زنجبیل و لیمو ترش برای مبارزه با کرونا مفید و خوب است، زنجبیل قیمتش از 60 تومان در چشم بر هم زدنی می شود 110 تومان،آقای عطار؟! لیمو ترش می شود 50 تومان آقای میوه فروش؟

از این چراها زیاد است. راننده تاکسی یا شخصی فرقی نمی کند،کرایه می گیرد و بقیه اش را پس نمی دهد. مغازه دار جنس را گران تر از حد معمول به فروشنده عرضه می کند؛«می خواهی بخواه،نمی خواهی به سلامت.»

چراغ هنوز سبز نشده دستمان روی بوق است.اگر ماشین جلویی کمی تاخیر کند و به بوقمان توجه نکند، این سرمان است که از پنجره ماشین بیرون می آید و یک سری کلمات نقطه چین شده نثار طرف می شود.

ماشینمان میلیاردی قیمت دارد اما وقتی در شهر تردد می کنیم مثلا باقی مانده زباله مان را یک هو داخل خیابان می ریزیم؛انگار نه انگار که « شهر ما خانه ماست».

از کنار فلان ماشین گران قیمت که رد می شویم با همان دسته کلیدمان یک خط و خطوطی روی بدنه آن می کشیم با این دلیل که لابد حقِ ما را دولپی خورده که چنین خودرو مدل بالا و گرانی خریده.

در ورزشگاه هایمان آن قدر فحاشی می کنیم که جرات نداریم نسوان را به ورزشگاه ببریم؛دلمان را هم خوش می کنیم و می گوییم:«تماشاگرنما» کدام تماشاگر نما؟! چرا خودمان را گول می زنیم؟!

کداممان فرهنگ آپارتمان نشینی را تمام و کمال رعایت می کنیم؟ آیا ما همسایگان از هم راضی هستیم؟ آیا حق شارژ ماهانه را به موقع پرداخت می کنیم؟

درد و درد دل زیاد است؛ از پدرانمان شنیده ایم ما ایرانی ها این طوری نبودیم،حالا چرا این طوری شدیم؟

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1356778

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۶
    0 0
    پاسخ این سوال یک جمله نیست و جنبه های مختلفی دارد. از آموزش اشتباه و عدم توجه به فرهنگ سازی، تا ناقص بودن قوانین و نظارتها و سوء مدیریت جامعه را در بر میگیرد که همه اینها به نوعی ریشه در ضعف حکومت دارد.
  • IR ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۶
    0 0
    بهتر بود بپرسید چرا ما ایرانیها را به این روز انداختند؟؟؟
  • مخاطب IR ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۶
    0 0
    دم شما گرم با این یادداشت. به خدا که حرف حق همین است. دم شما گرم
  • IR ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۶
    1 0
    سیستم معیوب افراد معیوبی پرورش می دهد
  • IR ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۶
    0 0
    چون هرکسی باید بره دنبال کار تخصصصی خودش
  • بی نام IR ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۶
    0 0
    به استناد کتاب تاوان نابرابری.همه این زشتی ها در رفتار ما از نابرابری در توزیع درآمدو امکانات نشات میگیره.همه شان. تک تک مثالهاتون با نابرابری قابل توجیه است. با آمار و نمودار شهرهاو کشورهای نابرابر و متناسب بودنشان با بی اخلاقی و ناهنجاریای رفتاری و اجتماعی این را نشان داده این کتاب
  • DE ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۶
    0 0
    جواب سئوالتون اینه که از کی ما اینجور شدیم؟تو کدوم دوران مردم تو حمله شیمیایی ماسک خودشون رو به دیگران میدادن و تو کدوم دوران ماسک دیگران رو برای حفظ جون خودشون از صورتش بر میدارن
  • IR ۲۰:۱۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۶
    0 1
    حیف که هرچی بگم بشدت سانسور میشه ولی جمله ای از حضرت علی بگم امیدوارم جمله از امام اول شیعیان جهان سانسور نشه می‌فرمایند مردم به حاکمانشون بیشتر شباهت دارند تا پدرانشان
  • IR ۲۰:۲۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۶
    0 0
    گل گفتی وواقعیت را گفتی امید است به خودمان بیاییم وارزش های خوب را دوباره زنده کنیم
  • Mahdi US ۲۱:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۶
    0 0
    اگردوتامفسد رو اعدام کنن حل میشه
  • IR ۰۱:۰۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
    0 1
    مردم به حاکمان شان می روند من نمی گم روایت میگه
  • IR ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
    0 1
    همه برمیگرده به لقمه حرام